Първоначално публикувано от fade
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за климатик !!!
Collapse
X
-
-
Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщениеНе е тънка тръбичка, има един маркуч поне 1/2 цол. За половин час проветрява стаята перфектно, а големият ми проветрява голямото помещение (40 квадрата) за 2 часа...
Пресен Въздух m3/h стандартна - 24 м3/час, максимална - 32 м3/час
Сега да направим една малка сметка 40кв/м *2,7м (стандартна височина на помещение за живеене) =108 м3
т.е. Вашият климатик дори на максимален дебит не може да обърне дори веднъж въздуха в тия 40кв/м помещение за два часа.
Искам да спомена само, че когато говорим за вентилация (подчертавам вентилация) става въпрос за 3-4 пъти в час обръщане на целия въздуха в помещението за един час.
На всичко отгоре аз не бих изтърпял 2 часа да ми мирише в помещението на готвено, цигари или каквото и да било друго докато се справи климатика... отварям прозореца и останалото го свършва комина или ширма над печката.
Клапите на дограмата служат само да добавят въздух по естествен път. Според мен, това е и предназначението на въпросната система на климатика определено не става за вентилация нищо, че е принудителноМежду другото сумарно сечението на клапите в зависимост от размера е по-голямо отколкото на 1/2" маркуч доколкото си спомням.
Иначе съм съгласен, хубава идея и хубав маркетингов трик, но според мен не струва два пъти по-скъпо!Last edited by fade; d.m.y г., 19:16.
Comment
-
Първоначално публикувано от fade Покажи съобщение...Иначе съм съгласен, хубава идея и хубав маркетингов трик, но според мен не струва два пъти по-скъпо!
Comment
Comment