Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за климатик !!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от fade Покажи съобщение
    ...клоня към скептицизъм относно външния въздух който вкарава, през тази тънка тръбичка.
    Клапи на дограмата вършат същата работа според мен.
    Не е тънка тръбичка, има един маркуч поне 1/2 цол. За половин час проветрява стаята перфектно, а големият ми проветрява голямото помещение (40 квадрата) за 2 часа - не остава миризма от готвено или каквото и да било. Клапите не могат да я свършат тая работа. Иначе е цифромания, прав си.
    Alfa Romeo 166 2.4 JTD
    Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
      Не е тънка тръбичка, има един маркуч поне 1/2 цол. За половин час проветрява стаята перфектно, а големият ми проветрява голямото помещение (40 квадрата) за 2 часа...
      В техническите спецификации е написано колега колко е дебита на вентилацията:
      Пресен Въздух m3/h стандартна - 24 м3/час, максимална - 32 м3/час
      Сега да направим една малка сметка 40кв/м *2,7м (стандартна височина на помещение за живеене) =108 м3
      т.е. Вашият климатик дори на максимален дебит не може да обърне дори веднъж въздуха в тия 40кв/м помещение за два часа.
      Искам да спомена само, че когато говорим за вентилация (подчертавам вентилация) става въпрос за 3-4 пъти в час обръщане на целия въздуха в помещението за един час.
      На всичко отгоре аз не бих изтърпял 2 часа да ми мирише в помещението на готвено, цигари или каквото и да било друго докато се справи климатика... отварям прозореца и останалото го свършва комина или ширма над печката.
      Клапите на дограмата служат само да добавят въздух по естествен път. Според мен, това е и предназначението на въпросната система на климатика определено не става за вентилация нищо, че е принудително Между другото сумарно сечението на клапите в зависимост от размера е по-голямо отколкото на 1/2" маркуч доколкото си спомням.
      Иначе съм съгласен, хубава идея и хубав маркетингов трик, но според мен не струва два пъти по-скъпо!
      Last edited by fade; d.m.y г., 19:16.
      Have A Nice Day
      o/_______\o
      (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
      []=о===о=[]

Comment

Първоначално публикувано от fade Покажи съобщение
        ...Иначе съм съгласен, хубава идея и хубав маркетингов трик, но според мен не струва два пъти по-скъпо!
        Добре, преебал съм се.
        Alfa Romeo 166 2.4 JTD
        Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Working...
        X