If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Изследват в лаборатории проби от асфалтирани столични улици
......
Не само да ги изследват, ами да задълажават фирмите извършили ремонта да дават гараниция! Така ще имат стимул да го правят качествено.
Дори и след това съобщение никога не е излишно да се направи едно стабилно протестно мероприятие! Проблемите са безброй:
- бетоновози заливащи гладко асфалтираните улици с бетон и превръщащи ги в "офроуд"
-самосвали и т.н. строителна техника разнасяща тонове кал по улиците
-падащи предмети от същите самосвали: спукани картери, брони и т.н.
-електроснабдяване, БТК и др., които разкопават улици и ги оставят така, за да слегне, а после след една седмица настилката пропада
-необозначени ремонтни работи по пътната настилка, които създават опастност, а и предизвикват ПТП-та
Това ми хрумва "в движение". Всичко трябва да бъде под строг контрол с яки глоби! На изхода на всеки строеж да седи един с водоструйка, като пропадне прясно асфалтирано място: глоба + ново асфалтиране и т.н. Просто така не може да продължава!
Аз съм твърдо за един протест с конкретно набелязани проблеми и предложения за тяхното решаване!
Аре че се ядосах
Напълно съм съгласен, то и да оправят улиците пак ще се съсипат от небрежноста на стройтелите.
здравейте колеги...аз пак се появих, естествено знам,че не съм липсвал на никой...както и да е
Та по темата...според мен изчакват да се оправи най-после това скапано време и тогава да позапълнят дупките...Просто сега няма смисъл...По-голям е проблема,4е те никога, ама никога не го правят качествено!Ако се направи както трябва ще забравим и ние, и те за дълъг период тия ровове...Но не е това идеята...така нашите управници нямат изгода...щото сега ги пооправят от тук - от там...и са спокойни - хем, че замазват очите на хорицата, хем,че след 3-4 мес пак ще стана абсолютно същата ситуация ...И всичкото това нещо само, за да се отпускат всяка година пари за ремонти и всяка година да си заделят %-че от някви скромни суми ХХХХХХ....Аз немога да броя до толкова.... Така си го обяснявам аз...
Аз също ще дойда, ако има протест
Кво чакат да се оправи времето бе брато ти минавал ли си по ул.Бигла в Лозенец та да говориш тази улица си е така оит поне 3 години и никой не го бръсне и не само това ами всеки ден копаят отново и отново или Топлофикация или БТК или Софийска вода направо е ад.Вчера ми се наложи да мина през уличките в Иван Вазов и един негов съседен квартал,ами да ви кажа честно там има улици без нито една дупка а при нас това не може да се види А всички баровци се тепат за апартаменти в Лозенец е немога да ги разбера Щом и бакшишите казват че Лозенец е най-разбития квартал
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
здравейте колеги...аз пак се появих, естествено знам,че не съм липсвал на никой...както и да е
Та по темата...според мен изчакват да се оправи най-после това скапано време и тогава да позапълнят дупките...Просто сега няма смисъл...По-голям е проблема,4е те никога, ама никога не го правят качествено!Ако се направи както трябва ще забравим и ние, и те за дълъг период тия ровове...Но не е това идеята...така нашите управници нямат изгода...щото сега ги пооправят от тук - от там...и са спокойни - хем, че замазват очите на хорицата, хем,че след 3-4 мес пак ще стана абсолютно същата ситуация ...И всичкото това нещо само, за да се отпускат всяка година пари за ремонти и всяка година да си заделят %-че от някви скромни суми ХХХХХХ....Аз немога да броя до толкова.... Така си го обяснявам аз...
Аз също ще дойда, ако има протест
Кво чакат да се оправи времето бе брато ти минавал ли си по ул.Бигла в Лозенец та да говориш тази улица си е така оит поне 3 години и никой не го бръсне и не само това ами всеки ден копаят отново и отново или Топлофикация или БТК или Софийска вода направо е ад.Вчера ми се наложи да мина през уличките в Иван Вазов и един негов съседен квартал,ами да ви кажа честно там има улици без нито една дупка а при нас това не може да се види А всички баровци се тепат за апартаменти в Лозенец е немога да ги разбера Щом и бакшишите казват че Лозенец е най-разбития квартал
Всеки е свободен да си каже мнението...
Тази зима се разбиха много пътища, които иначе си бяха много читави....И то главни артерии, които пък сега с всеки изминал ден стават все по-зле....То винаги е имало дупки из София и винаги ще има...и ще продължават да си копаят де от ВИК, каде от БТК и т.н. (ама нали се модернизираме...европеизираме....и там са копали въпреки,че не личи )
И спред мен точно времето е причина да не оправят очевадните трапове (аз не съм имал предвид всяка дупчица в Сф).... Те управниците може да са всичко, ама не са малоумни...и мисля,че не им е все тая по Цариградско скоро да могат да минават само автобуси и камиони...примерно
Разберете ги... още не са си разделили комисионните
Столична община отделя 11 милиона лева за ремонт на улици
20 март 2006
Източник: Bulgarian Post
Участъците, които ще бъдат ремонтирани аварийно, ще бъдат съгласувани между Столична община,”Пътища и съоръжения”, Компанията за градски транспорт и КАТ. Кметът Борисов ще сезира прокуратурата за ремонта на булевард ”Брюксел”.
Кметът на София Бойко Борисов ще сезира прокуратурата за ремонта на булевард”Брюксел”, извършен от общинската фирма”Пътища и съоръжения”преди две години. Булевардът отново се нуждае от ремонт. Той води към летището. Ремонтиран беше с държавни и общински пари преди две години.
”Целият булевард е преасфалтиран, но тъй като изолацията не е сменена както трябва, в момента там има 250 квадратни метра дупки”, каза Бойко Борисов. Според него това означава, че 2 милиона и 200 хиляди лева са хвърлени на вятъра и сега трябва да се извърши ново асфалтиране.”За да не се повтаря това, аз ще сезирам прокуратурата”, заяви кметът на София.Плановото кърпене на софийските улици ще започне при по-топло време. Междувременно общината ще преасфалтира 15 столични улици с интензивно движение и градски транспорт, отделно от това ще се запълват дупките по останалите пътища. Контрол върху ремонта ще извършва комисия, в която ще участват и граждански сдружения.
на мен вече ми писна да си карам alfata със 20-30 км/ч. заради тия скапани дупки и да ме изпреварват вси4ки шкоди лади и подобни тъпи френски коли4ки.искам пътищата да са хубави штото с мойто спортно окачване ми изпопадаха пломбите .ЗА ПРОТЕСТИТЕ
Точно така е
2005 Fiat Idea 1.9 8V(CF3) JTDm "Emotion"
2001 Fiat Punto 1.2 16V(CF3) ELX "Speedgear"
1990 Fiat Uno 1.0 i.e S - "powered by FIRE 8V" www.fiat-uno.net
Comment