Известие

Collapse
No announcement yet.

за катализаторите, беднотията и един гастарбайтер

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

[quote=156 m-jet]
    Първоначално публикувано от KGB
    Първоначално публикувано от "pr_00f":3mh8zakl
    Да не стане накрая "дошъл горския и ги изгонил"
    Още един горски вече гледа...така, че внимавайте

Относно темата, аз до голяма степен подкрепям колегата от Германия. Много голяма част от вас си мислят, че като ни вкарат в ЕС всичко ще успеем да побългарим...и че щели да минат години до като ние станеме като в Германия. То точно поради тази причина предричат и фалит на над 80% от БГските фирми след влизането ни в ЕС...успеех им пожелавам на тези, които си живеят с миселта за побългаряване.

Относно Кремиковци и т.н. Всички имат монтирани филтри, но не ги използват почти, но ще почнат да ги ползват щом влезнеме в ЕС.

На приказки от сорта когато те тогава и ние...Браво бре....значи циганина като спре да си хвърля боклука на улицата тогава и ние ли ще спрем...въпреки, че според мойте наблюдения циганите много по рядко хвърлят боклуци по улиците отколкото успелите Българи...има дори и доста хора от клуба, които си хвърлят хартийките където им падне и после....абре гледай каква кочина е тука бре.

Винаги се чака в БГрия да си види другия какво полезно може да свършне, да не се минеме дето си вика...за това сме стигнали и до тук. Вечерно време в кръчмите сме все много велики ама като трябва да свършиме нещо не ни търси...щяхме да си чистиме пространството около Ал.Невски и какво стана няколко човека си пишеме и като се стигна до там да свършиме нещо... НИКОЙ...

Много ми е чуден и факта, че БГрина иска да му е чисто и подредено като в Австрия например...ама в същития момент иска да си прави каквото си пожелае, да не спазва никакви правила...

Айде със здраве и внимавайте с личните нападки към другите, че или темата ще бъде добре профилактирана или ще изчезне в коша.
    Радвам се , че има хора които мислат треzво [/quote:3mh8zakl]

Абе колега той Петко е канадец(с канадско гражданство) - така че не влиза в статистиката - ние си пием след мача на Левски и не сме трезви.
    това разбира се в рамките на шегата - много ясно че искам да съм с кола с Евро4 - ама живот и здраве може и това да стане- тогава ще мисля като теб и Петко
    Просто българина не обича да го притискат така. Притисни в ъгъла малко и беззащитно куче и то ще те нападне - защото е в безизходица. Така е и с нас когато ни намекнат че не може да караме и колите които с лишения сме закупили. Предполагам и ти не си отишъл в Германия от добро - просто живота така те е притиснал , че си сметнал за момента това за по -добрия вариянт - ама си имал вариянт - много хора нямат
    2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
    CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Не ме раzбираите грешно колеги
      Никои няма да спре колите от движение
      Просто според това дали калата има Евро 0, Евро 1, Евро 2, Евро 3 или Евро 4 се плаща определен данак, които е много по малак zа високите и много голям zа ниските норми , иначе моzеш и ЗАЗ да караш, като си плащаш

Comment

Първоначално публикувано от Kuku
        Първоначално публикувано от 156 m-jet
        Катализатор втора употреба, за твоита кола струва около 200лева, дори тук в Германия
        Знаех, че това ще кажеш: "карал съм безброй коли на повече от 300'000км" и затова ще те попитам, на колко от тях махна катализатора, за да разбереш каква е разликата ама не да го смениш, а да го махнеш изцяло
        Я само помисли колко ще му вземат само за смяна на този евтин катализатор!! Сигура повече от 200 евро
        И защо идват тези печените да си ремонтират колите тука в лошата България?
        И откъде го измисли 300 000км / то в нета си го пише 100 000 120 000км. Работи после ама файда никаква товари се мотора и избива през меката връзка.
        Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
        Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

[quote="Crusader"]Кат си скожат "Кремиковци", "Соди", "Химко" и "Свилоза" катализатори, тогаз и аз припкам за такъв, щот без катализатор ще ми трябват към 15 К годинки, да издишам в атмосферата същото количество CO2 и Pb , което ще издиша всяко едно от гореизброените предприятия за 1 час

Ако ми разрешиш бих искал да добавя супер екологичните "ТЕЦ Варна" , ТЕЦ "Марица изток", "Агрополихим" / ако Соди не се отнася за "Солвей соди" искам да ги добавя в списъка. И да продължим със също много екологичните "Девня Цимент" , "Евроманган" в Оброчище на което "чистите " отпадъчни води отиват да се къпят германците почиващи в "Албена" -малко бани с тежки метали ама ...за германиците бива.
          Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
          Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

Такаааа ... понеже ми писна всичката профилактика е извършена от мен ако на някой не му харесва да прочете правилата

И ЗАПОМНЕТЕ ЧЕ ТУКА ВСЕКИ ИМА ПРАВО НА МНЕНИЕ И НЯМА НУЖДА ДА СЕ УБИЖДАТЕ ВЗАИМНО
            0888 232 484 - Бобо Extreme Service
            sigpic
            Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo
              Такаааа ... понеже ми писна всичката профилактика е извършена от мен ако на някой не му харесва да прочете правилата

И ЗАПОМНЕТЕ ЧЕ ТУКА ВСЕКИ ИМА ПРАВО НА МНЕНИЕ И НЯМА НУЖДА ДА СЕ УБИЖДАТЕ ВЗАИМНО
              Крайно време беше

Всеки има право да си изрази мнението било то хубаво или лошо
              sigpic

Comment

Просто според това дали калата има Евро 0, Евро 1, Евро 2, Евро 3 или Евро 4 се плаща определен данак, които е много по малак zа високите и много голям zа ниските норми , иначе моzеш и ЗАЗ да караш, като си плащаш
                Е то ако карам Заз сигурно данъка ще е по-висок от стойноста на колата за какво говориме тогава,тва са абсолютни глупости
                Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury
                  Е то ако карам Заз сигурно данъка ще е по-висок от стойноста на колата за какво говориме тогава,тва са абсолютни глупости
                  ЕТО ТОЧНО ТОВА Е ИДЕЯТЯ НИКОИ НЕ ТИ ЗАБРАНЯВА НО ТЕ ПРИНУЖДАВА ПО ИКОНОМИЧЕСКИ ПРИЧИНИ

За сравнение, данака в германия на Мерцедес 300диzел 1990 година е 998,70 еуро, а колата струва и тя поцти толкова, zатова се продава zа експорт и се купува друга по нова или нова на кредит, zа тоzи дето не пести

Comment

Да, ама тук колкото по-нова ти е колата, толкова повече те изтискват, защото си мислят: "тоя има пари, 'що да не го източим". И в крайна сметка се получава така, че старите коли, които замърсяват най-много, се движат и най-евтино. Е какъв ми е стимула на мен да си купя нова кола като, след като си сметна (като всеки нормален човек) разходите по нея се оказва, че трябва да й се превърна в слуга......
                    Alfa Romeo 145, 1.6i boxer - продадена
                    Alfa Romeo 164 Super, 2.0 TSPARK
                    Lancia Kappa 2.4 5.20

Comment

Първоначално публикувано от SIS
                      Да, ама тук колкото по-нова ти е колата, толкова повече те изтискват, защото си мислят: "тоя има пари, 'що да не го източим". И в крайна сметка се получава така, че старите коли, които замърсяват най-много, се движат и най-евтино. Е какъв ми е стимула на мен да си купя нова кола като, след като си сметна (като всеки нормален човек) разходите по нея се оказва, че трябва да й се превърна в слуга......
                      това ще се промени скоро сащо като се влеzе в ЕС, тук в Германия, колкото е по нова колата, толкова по ниска е zастраховката и данака, на старите коли стига до 2 и троино повеце zастаховка и данак

Comment

В БГ в момента за чисто ново БМВ 120дизел 163кония...данъка е 450лв...даже мозе вече да е повече....а за Вартбург на 30години е към 30лв. ако не се лъжа.
                        sigpic
                        Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
                        " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
                        "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

В БГ в момента за чисто ново БМВ 120дизел 163кония...данъка е 450лв...даже мозе вече да е повече....а за Вартбург на 30години е към 30лв. ако не се лъжа.
                          те ти причина да се радваш на ес

поне некои нещица ще си дойдат на мястото
                          Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей
                            те ти причина да се радваш на ес

поне некои нещица ще си дойдат на мястото
                            Много неща ще си доидат на мястото
                            Но има и лоши, като например фалита на фирмите с по малко от няколко милиона капитал

Comment

И колко точно милиона,колега,ако не е тайна.

Comment

Както са ти казали по-долу, тук е обратно

Пример с мойта кола:

до 5 години - 389лв
                                от 5 до 15 - 263лв
                                над 15 - 130лв
                                това е данъка !
                                имало някакъв вариант за "половин цена", ако си с катализатор, НО

той бил в сила само за автомобили до 1.8 и до 100 конски сили... е кажи сега, не сме ли държава на абсурдите ?

Иначе и аз искам, като спра на кръстовище, да не си затварям колата от външен въздух.....

Малко офтопик ! На ОМВ друг бензин освен безоловен има ли ? Специално за Супер 100 трябва да е безоловен ?
                                Настоящий альфист "крепок духом и слаб на голову".

Comment

Working...
                                X