Известие

Collapse
No announcement yet.

Акцизна кола

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от santo_traficante Покажи съобщение
    то хубаво ще си взимаме бегачки през 2010год.Но някой помислили какво го чака с екотакста данъка и регистрацията на такъв автомобил
    Точно това щях да кажа че то данъка почти никой не си плаща пък камоли еко такса
    По скоро да се замислят на поддръжка или като цяло разходите към един такъв автомобил...
    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
      Точно това щях да кажа че то данъка почти никой не си плаща пък камоли еко такса
      По скоро да се замислят на поддръжка или като цяло разходите към един такъв автомобил...
      Eko такса няма как да не платиш понеже още при регистрацията в кат ти я изискват(ако е нов внос колата), докато другия данък вече можеш да се скатаеш поне засега.
      Мен обаче само едно ме дразни - тези които си плащат данъка мрънкат постоянно на останалите колко смотани били и т.н. същите постоянно мъмрят тези които си позволяват да нарушават закона в границите на разумното(пример каране с 20 над ограничението на цариградско).Постояно говорят че карат като по учебник и никога не нарушават закона, а всъщност точно тези го нарушават изродски, естествено има и изключения, но и аз съм бил свидетел и други са ми казвали, че са засичали точно въпросните да летят по по големите булеварди.....
      Ама както и да е се тая .... Мисля че всеки отговаря сам за себе си и за действията си и никой не трябва да му се налага!

Comment

Първоначално публикувано от AntiLuuP Покажи съобщение
        Eko такса няма как да не платиш понеже още при регистрацията в кат ти я изискват(ако е нов внос колата), докато другия данък вече можеш да се скатаеш поне засега.
        Говоря за годишната еко такса а не тази при регистрация
        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

то хубаво ще си взимаме бегачки през 2010год.Но някой помислили какво го чака с екотакста данъка и регистрацията на такъв автомобил
          За данъка не знам, но това което разбрах днес е, че ще се плаща по 12 лева на киловат при регистриране.
          sigpic
          "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

разбрах че на първо четене рег. в кат ще е около 800лв.
            но колко е вярно веремето ще покаже
            Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

Говоря за годишната еко такса а не тази при регистрация
              Я ме светни малко че нещо май съм пропуснал тва е само за акцизните нали

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                Ще има. Данъчното събитие настъпва при вноса, така че след въвеждане на колата на територията на България акцизът е дължим.
                Настъпва ако я внесе. А как да я вкара без да я внася обяснявам срещу ром.

гойко като направи регистрацията на нова кола 800 лв и ще си ходи след две седмици бе. Народната любов го крепи ама от високо се пада най-лесно.
                А българина яко скача като му дингеш акциза на халкохоля или па го спреш да гъзарее с коли
                Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

кой е карал акцизна кола пак ще караи го боли "швепса"
                  да му мислят тези с по три иляди лева дето си мислят че ще си купят акцизна кола и нЕма да цакати ше са най големите разцери у ЛевскиГ
                  Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

кой е карал акцизна кола пак ще караи го боли "швепса"
                    да му мислят тези с по три иляди лева дето си мислят че ще си купят акцизна кола и нЕма да цакати ше са най големите разцери у ЛевскиГ
                    Е така е ама нали знаеш колко си прави сметката бай Ганчо и колко хора си купуват коли без да си дават сметка че след това има и подръжка и ако имат събрани 10 000 плащат 9800 за кола и след тва се чуди как да я облужи понеже тва са му били последните пари и т.н. същата работа е и с акцизните са веднага разни "дупенца" ще си вкарат по една моШна кола и после ще питат къде с*рат гладните

Comment

па знам
                      нали им правя застраховките
                      първата година са капитани
                      втората немат пари за Г.О. защото са малолетни и требе да цакат по 400/500лв със завишенията
                      ама тва до нова година ще има тънички оферти
                      а после като минеме на електронните полички..ох ох яко секс
                      Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

Първоначално публикувано от kuker Покажи съобщение
                        За данъка не знам, но това което разбрах днес е, че ще се плаща по 12 лева на киловат при регистриране.
                        Точно така.

Comment

Първоначално публикувано от TS Покажи съобщение
                          Точно така.
                          Ако е така, значи ще скачат пак цените на "кочините".Нищо, регистрираните ще се продават лесно.
                          sigpic
                          "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Я ме светни малко че нещо май съм пропуснал тва е само за акцизните нали
                            До колкото знам ще плащат всички коли...
                            И дадоха пример че на Опел Кадет 90г. 1.6 Дизел годишната Еко такса ще е 1000 лв.
                            Или обяснено по друг начин колкото по нова кола толкова по евтино
                            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

До колкото знам ще плащат всички коли...
                              И дадоха пример че на Опел Кадет 90г. 1.6 Дизел годишната Еко такса ще е 1000 лв.
                              Или обяснено по друг начин колкото по нова кола толкова по евтино
                              Кво каза ти бе ,трябва да се продаде опела за да се плати таксата ...

Comment

Кво каза ти бе ,трябва да се продаде опела за да се плати таксата ...
                                Ми това го дадоха като пример от Еко министерството по БТВ
                                Иначе една нова кола ще е около 100-150 лв...
                                156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Working...
                                X