Известие

Collapse
No announcement yet.

Konica Minolta Dimage Z5

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

А не мислите ли, че и Канон трябва да се нареди някъде в тази класация - не просто в графата "други"
    Alfa Romeo 155 1.8TS '93
    Alfa Romeo 146 1.9JTD '99

Comment

Първоначално публикувано от Az4o
      А не мислите ли, че и Канон трябва да се нареди някъде в тази класация - не просто в графата "други"
      Абе вообще тази класация е супер смешна. Тествал съм поне 15 апарата от марките в нея, и чесно да ти кажа, най-добре снима сони. Говорим за апарати от един и същи клас. Така... за олимпус няма да говоя, ебаси боклука. Само канон, дето не го броите вообще, снима три пъти по-хубаво. Аз не съм професионален фотограф и не става въпрос за професионални апарати, но се интересувам живо от темата и клацията ви е меко казано грешна. Предварително пиша, че това е мойто мнение и не ми се спори с никой
      Audi A6 & Alfa GTV

Comment

Абе темата си е Z5

То освен Canon има и Nikon и други които правят хубави модели и са пред Pentax и SONY (ама цените там са ). И тука не става въпрос да се сравняват кои са по-добри Canon или Pentax примерно, а най-добро фото за определена цена.
        Alfa Romeo 155 1.8TS
        Alfa Romeo 156 1.9 16V m-jet

Comment

На една от срещите Григор ако не се лъжа беше довел професионален фотограв и тогава се говореше за циврови апарати. Човека правеше някви сравнения даже обясни подробно колко е важна оптиката на апаратите и как такъв с много по-малко мегапиксели може да прави по добри снимки само заради добрата оптика и мегапикселите общо взето са малко като милисекундите при ЛЦД мониторите - преувеличава се значението им(не че нямат)човека тогава каза точно на кои апарати каква оптика да се търси и кое е най-доброто - едното беше Карл Цайс и мисля спомена за модели на Пентакс и Сони. Абе и аз се убърках и така и не разбрах кое е добро - ама все пак трябва да се гледа в кой ценови клас кое е по добро, а не коя марка като цяло.
          2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
          CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Първоначално публикувано от sharky
            Абе вообще тази класация е супер смешна. Тествал съм поне 15 апарата от марките в нея, и чесно да ти кажа, най-добре снима сони. Говорим за апарати от един и същи клас. Така... за олимпус няма да говоя, ебаси боклука. Само канон, дето не го броите вообще, снима три пъти по-хубаво. Аз не съм професионален фотограф и не става въпрос за професионални апарати, но се интересувам живо от темата и клацията ви е меко казано грешна. Предварително пиша, че това е мойто мнение и не ми се спори с никой
            Това си е моя класация и аз вярвам на очите си а не на това кой какво казва.Както вече казах гледал съм снимки от почти всички марки предлагани на пазара с апаратчета еднакъв клас(5Мпс) правени от професионален фотограф на статив.Ако имаш Сони... Канона става що годе но Коника,Самсунг.....
            Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
            Opel Astra J
            ex:
            Alfa Romeo 164 2.5TD
            Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
            Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Teмата отпада.Отказвамсе. В Германско цените са доста по-ниски. Оттам ще се взема.Кодак 7545 - 5МР е 149Евро и като зилизаш ти връщат 12 Евро за джобни. Посоченият модел е само за справка цена.
              Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
              Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

Teмата отпада.Отказвамсе. В Германско цените са доста по-ниски. Оттам ще се взема.Кодак 7545 - 5МР е 149Евро и като зилизаш ти връщат 12 Евро за джобни. Посоченият модел е само за справка цена.
                Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

Първоначално публикувано от Keffo
                  Първоначално публикувано от sharky
                  Това си е моя класация и аз вярвам на очите си а не на това кой какво казва.Както вече казах гледал съм снимки от почти всички марки предлагани на пазара с апаратчета еднакъв клас(5Мпс) правени от професионален фотограф на статив.Ако имаш Сони... Канона става що годе но Коника,Самсунг.....
                  Самсунг заедно с НР и Benq направо няма какво да ги коментираме

А за Сони специално за да не спорим може една анкета да пуснем, ако ви интересува вообще темата де?
                  Audi A6 & Alfa GTV

Comment

Първоначално публикувано от kris11
                    Кодак са гадни китайски боклуци.

Евтиното винаги излиза скъпо.

Занимавам се професионално с фотография от 22 години, от 7 години съм цифровизиран, ако ми обясниш какво точно търсиш мога да ти помогна със съвет.

Задай въпроса си в нашия форум www.photo-forum.net ако го поставиш правилно ще получиш правилен отговор.
                    Volvo XC90 D5 '06
                    Alfa Romeo Spider 2.0 '90
                    Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
                    ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
                    ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Не съм казал, че ще купувам Кодак. Просто дадох цена за да има сравнение.
                      Търся 4-5 МР .Засега съм се спрял нa Canon A520 i Panasonic FZ5 .
                      В Метро за Коника та ми се стори интересно предложението и затова пуснах темата.
                      Ако дадеш мнение ще бъда благодарен

Comment

В Метро за Коника та ми се стори интересно предложението и затова пуснах темата.
                        Двата апарата Canon A520 i Panasonic FZ5 са доста различни
                        Ако имаш пари, по-добре вземи Panasonic FZ5
                        Ако все пак решиш да си купиш такъв, мога да ти уредя малко по-евтино от цената в Техномаркет
                        Аз лично бих си взел Panasonic-а
                        sigpic

Comment

Обясни ми какъв точно апарат търсиш, какво точно обичаш и възнамеряваш да снимаш, всеки апарат си има силни и слаби страни, няма пълно щастие.

Някои хора търсят голям зум, някои държат апарата да снима видеоклипчета, някои искат максимално компактен апарат и т.н.

Ако ще го взимаш от Техномаркет, мога да ти дам да ползваш моята карта за отстъпки, 6%, не е много, ама...
                          Volvo XC90 D5 '06
                          Alfa Romeo Spider 2.0 '90
                          Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
                          ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
                          ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Comment

Обясни ми какъв точно апарат търсиш, какво точно обичаш и възнамеряваш да снимаш, [/quote]

Изискванията ми са доста противоречиви затова и аз се затруднявам с избора.
                              За "обща употреба" в живота ми се иска да е по-компактен да кажем с габаритите на А520 .От друга страна когато съм на ски или походи в планината ми трябва повече оптично увеличение и стабилизация.
                              И работата отива на 2 различни апарата. А ми се искаше да е един

Comment

За "обща употреба" в живота ми се иска да е по-компактен ... походи в планината ми трябва повече оптично увеличение и стабилизация
                                Погледни Panasonic LZ2 - компактни размери, с 6х zoom и оптичен стабилизатор. Недостатъците са липса на ръчни настройки и малко повечко шум в снимките - с Lumix оптика е.
                                Друг вариант е и А520 (виждам си се ориентирал към него), който е с 4x zoom и telephoto converter, но излиза по-скъпо
                                Всичко си зависи от твоите изисквания
                                Alfa Romeo 155 1.8TS
                                Alfa Romeo 156 1.9 16V m-jet

Comment

Working...
                                X