Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с измама в магазин на мобилен оператор

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с измама в магазин на мобилен оператор

Колеги, аз работя в такъв магазин, само че на друг оператор, зная какви измами се извършват в нашия бранш, за да се достигнат заветните таргети и планове заложени в магазина и прословутите бонуси и така нататък за продавачите. При мен измами е нямало, но и мен достигна това днес. По точно моята приятелка. Проблема е следния:
    Април месец тя се е съгласила да вземе на нейно име телефон на лизинг през TBI на своята браточедка. Получила е одобрение и нейната братовчедка си е взела телефона и си го изплаща и до днес. Само, че днес пристига писмо от Кредит Реформ в което пише, че моята приятелка дължи 277 лева по договор към Глобул на номер еди кой си....Тъй като съм в бранша имам откъде да взема информация за този номер, направих го и наистина се оказа че има договор на името на моята приятелка, дължимата сума, номера е същия, егн и т.нат. Дата на сключване на договора и магазина съвпадат с покупката на телефона на изплащане. Сим карта на Глобул нямаме, нямаме документи за договор, никой не й е казал че към телефона върви и сим карта на договор. Никъде тя не е подписвала документи. Само за лизинга и си е тръгнала защото е бързала. Нейната брачедка е останала и взела телефона. Привижда ми се една злоупотреба с лични данни, но не мога да разбера от кой..Във всички случаи оператора/продавача е отговорен за тази случка.....Ще ходя тези дни да се разправям. Колеги, посъветвайте ми как да си търся правата, респективно на моята приятелка...Ясно ми е че ще се отнесат с мене като престъпник и ще ме изкарат че ги лъжа....Какво да правя...Въпреки, че работя и аз към друг моб. оператор, идея нямам какво да изискам от тях и как да подходя?
    Last edited by trouble; d.m.y г., 20:56.
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '00 Черната Сянка
    Fiat Brava 1.6 16V ELX '97

Fiat Brava 1.4 12V SX '98 - ex

Еми ако не се е подписвала няма валиден договор. Демек нека ти покажат договора.
    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Ясно ми е но, подписи се фалшифицират..А и договори не се пазят в магазина, а чак в централата....Ще го изпратят ок...кога ли....някога....И към кой да се обърна ако се съмнавам в подписите...А може и да са представили 2-3 листа от договора на Глобул като част от лизинга и така да са я заблудили. Това дали може да се докаже. Мисля си всички варианти...

Comment

Като за начало нека братовчедката излезне на светло и да каже всичко от до. Какво са и предлагали, на какво се е съгласила, какво е взела, какви условия са и били поставени. Прегледайте отново и документите за лизинга. От там нататък изискайте докумените възоснова на които те искат пари от вас. Ако ви покажат такива ги прегледайте внимателно и приятелката ти и братовчедка и да си спомнят добре дали са им минавали такива документи през ръцете.
        The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Първоначално публикувано от trouble Покажи съобщение
          Колеги, аз работя в такъв магазин, само че на друг оператор, зная какви измами се извършват в нашия бранш, за да се достигнат заветните таргети и планове заложени в магазина и прословутите бонуси и така нататък за продавачите. При мен измами е нямало, но и мен достигна това днес. По точно моята приятелка. Проблема е следния:
          Април месец тя се е съгласила да вземе на нейно име телефон на лизинг през TBI на своята браточедка. Получила е одобрение и нейната братовчедка си е взела телефона и си го изплаща и до днес. Само, че днес пристига писмо от Кредит Реформ в което пише, че моята приятелка дължи 277 лева по договор към Глобул на номер еди кой си....Тъй като съм в бранша имам откъде да взема информация за този номер, направих го и наистина се оказа че има договор на името на моята приятелка, дължимата сума, номера е същия, егн и т.нат. Дата на сключване на договора и магазина съвпадат с покупката на телефона на изплащане. Сим карта на Глобул нямаме, нямаме документи за договор, никой не й е казал че към телефона върви и сим карта на договор. Никъде тя не е подписвала документи. Само за лизинга и си е тръгнала защото е бързала. Нейната брачедка е останала и взела телефона. Привижда ми се една злоупотреба с лични данни, но не мога да разбера от кой..Във всички случаи оператора/продавача е отговорен за тази случка.....Ще ходя тези дни да се разправям. Колеги, посъветвайте ми как да си търся правата, респективно на моята приятелка...Ясно ми е че ще се отнесат с мене като престъпник и ще ме изкарат че ги лъжа....Какво да правя...Въпреки, че работя и аз към друг моб. оператор, идея нямам какво да изискам от тях и как да подходя?
          Има ли друг номер твойта приятелка на Глобъл, въпреки че отговора ще е не вероятно аз да те питам? И за 6 месеца чак до Кредит реформ да стигнат нещата нещо ми е гнило. Или братчедката или приятелката ти спестяват нещичко от цялата истина.

П.П. Иначе ако е вярно това цялото дет го казваш иди и пални магазина, като преди това заключиш всичките му врати
          Fiat Punto 1.4GT 1996
          Hyundai Tucson 2.0 2007
          Renault Clio 1.5 2019

Comment

Няма друг номер.......Документи дали са и били дадени да подпише ще видя като ми покажат договора. Така или иначе не е била уведомена че евентуално подписва договор на Глобул, а не на лизинга. А може и да фалшифицират. Моята приятелка нищо не скрива. Гнила ми е брачетката, която не вдига телефона днес....Идеята за паленето на магазина, не е съвсем лоша...

Comment

Няма друг номер.......Документи дали са и били дадени да подпише ще видя като ми покажат договора. Така или иначе не е била уведомена че евентуално подписва договор на Глобул, а не на лизинга. А може и да фалшифицират. Моята приятелка нищо не скрива. Гнила ми е брачетката, която не вдига телефона днес....Идеята за паленето на магазина, не е съвсем лоша...
              Винаги има нещо гнило да знаеш. Не ти го пожелавам ама братчедката да не е някои братчед и да е сериозна конспирация.
              Fiat Punto 1.4GT 1996
              Hyundai Tucson 2.0 2007
              Renault Clio 1.5 2019

Comment

Ще ги пукна....много ме е яд. Скоро ще разбера истината....

Comment

Колега,работя в Глобул(поне до края на месеца).Хващаш твоята приятелка и отивате в централен офис на Глобул(може и само представителство-каса).Казвате,че искате проверка по ЕГН в Ритеншън системата.Излиза всички данни за дадения клиент.Отдолу излиза в КОЙ магазин е подписан договора и от КОГО е вкаран в системата(кода на магазина).След това пускате жалба,че твоята приятелка не е подписвала нищо.Не се притеснявай,наистина ще последва проверка...и повярвай ми ще има резултат...но братовчедка и ме съмнява много...Иначе ако до 5 месец няма плащания активацията се терминира и отива за принудително събиране на вземанията.
                  Смело,мойте бивши колеги са разбрани и ще съдействат.В това отношение Глобул е бетон.
                  Alfa Romeo 156 2.4 JTD Lisan Remap
                  Alfa Romeo 33

Comment

Ясно ми е но, подписи се фалшифицират..А и договори не се пазят в магазина, а чак в централата....Ще го изпратят ок...кога ли....някога....И към кой да се обърна ако се съмнавам в подписите...А може и да са представили 2-3 листа от договора на Глобул като част от лизинга и така да са я заблудили. Това дали може да се докаже. Мисля си всички варианти...
                    Това дали нещо е нередно или не се решва от съда, това е в правовите държави, а в неправовите се решева от мешарето или партийния секретар, тоест все тая.Ако някой смята, че подписът му не е негов, се обръща към полиция, следствие и прокуратура, а ако е подписал нещо си, което бил му обещал не знам кой си, означава на практика, че подписалият е взел кредита, веща или каквот и да е.
                    Last edited by fred; d.m.y г., 22:21.
                    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                    Нагоре по стълбата, която води надолу
                    sigpic

Comment

Мерси колега....зная, че централните офиси са разбрани, така както и нашия централен...Договора а зная къде е направен, в дилър на Глобул...Но кое първо да проверя...В самия магазин дали има подпис, или направо да отивам и да казвам че такива документи не са подписвани и да си чакам проверката...А как уведомяват за изхода от проверката. Решили сме да отиваме директно в тази братовчедка ли е каква е и ако трябва с краката напред ще излезе от тях....Сигурен съм че има пръст в цялата тази работа, но много лошо, че дилъра се е съгласил да съдейства в цялата работа....Колеги, гледайте винаги какво и къде се подписвате, че си майката трака.....На много от момчетата и момичетата в такива магазини мозъците им отдавна са промити, както се опитаха да промият и моя, но не можаха, та минах да работя през всички оператори, защото не им бях удобен....

Comment

Мерси колега....зная, че централните офиси са разбрани, така както и нашия централен...Договора а зная къде е направен, в дилър на Глобул...Но кое първо да проверя...В самия магазин дали има подпис, или направо да отивам и да казвам че такива документи не са подписвани и да си чакам проверката...А как уведомяват за изхода от проверката. Решили сме да отиваме директно в тази братовчедка ли е каква е и ако трябва с краката напред ще излезе от тях....Сигурен съм че има пръст в цялата тази работа, но много лошо, че дилъра се е съгласил да съдейства в цялата работа....Колеги, гледайте винаги какво и къде се подписвате, че си майката трака.....На много от момчетата и момичетата в такива магазини мозъците им отдавна са промити, както се опитаха да промият и моя, но не можаха, та минах да работя през всички оператори, защото не им бях удобен....
                        Отивай директно в централен офис,двете страни са виновни защото колегата/колежката удостоверяват,че титуляра се подписва ръчно както си пише имената,дата и града в който става сделката!Самия дилър вече си е глобен заради черната карта.Надали ще се стигне до съд в повечето случай си го отнася Германос,Интернити или някой бивш като Офис Уан.Ще получиш копие и винаги се обаждат на оставен телефон!За такива карти Глобул са безпощадни към търговските партньори.
                        Само не се плашункай...
                        Византийците са си стриктни щом става дума да глобяват някого....
                        Alfa Romeo 156 2.4 JTD Lisan Remap
                        Alfa Romeo 33

Comment

Преди време имах нет на БТК - сега пак имам де, но на мамето на името - че сключих си 2 годишен договор, и първия месец нета беше перфектен, втория месец побелях от нерви, то телефона се повреждаше, нет нямаше, супортния им телефон даваше с часове свободно, и ми писна, грабнах осрания им модем, кирливия им договор, отидох в офиса дето сключих контракта, и им казах да се оплодят отзад.....всъщност не на тях, а да предадат на който трябва.....щото те все пак не са виновни.......след 6-7-8 месеца ми звънят тия същите, и викат че съм дължал незнам си колко по договор и незнамси какво - казах им че каквото съм си изразходил, съм си платил, и договора може да го ползват за тоалетна литература.....и затворих щото имах друга работа - стягах багаж за море - след два дена плакна дупето на плажа, и ми звъни един с по лош тон, и ми обяснява как щяли да ме съдят, съдии изпълнители и прочее......понеже имах много време и настроение, поне 10 минути му обяснявах че за 300 кинта няма как да точи дело за мен, обясних му че е много сложно това което е намислил, и че това че ми говори лошо и плаши със съд изобщо не мое ме стресне, обясних му къде да ми прати призовка, казах му всичките си данни, казах му че няма на мое име нещо дето да ми вземе, освен една жена дето ще стане пишман че я е взел(жената втрещено гледаше отстрани кой ще да е тоя на когото я предлагам), изобщо и на него обясних с един любезен тон че може и той да вземе да се опраши ако иска....той затвори понеже повече нямаше какво да каже, видя че не подлежа на убеждаване - вече година и половина чакам някой да рачи да ме призове в съда, но уви......
                          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                          F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Ти познаваш ли въпросната братовчедка ?
                            Fiat Punto 1.4GT 1996
                            Hyundai Tucson 2.0 2007
                            Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                              Ти познаваш ли въпросната братовчедка ?
                              Не....само съм я виждал...

Comment

Working...
                              X