Известие

Collapse
No announcement yet.

GPS Навигация, цена и качество - златен баланс ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Така е да

Така е да ... прав си, че това, което показа е най-доброто.
    Идеята е, че аз нямам пари за ФоНъ Андроид и имам едно HTC Touch 3G и дилемата ми е да купувам Гармин нуви за ~250 лв. или да се опитам да си подкарам IGO на Смарт ФонЪ ми .. та ако имаш инфо какво е добре да направя, да те помоля да ми споделиш

Comment

Е сичката гугълска работа изисква трафик през телефона. Остави ценатана трафика. Кво правим на места където няма покритие?
      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
        Е сичката гугълска работа изисква трафик през телефона. Остави ценатана трафика. Кво правим на места където няма покритие?
        вадиш гармин-а и продължаваш!

Даването на газ, води до пристрастяване!
        Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
        Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Колега - изборът ти зависи от това, което тъсиш да намериш в устройството. Чисто навигация в колата или мулти функционално устройство. (Гармин например се обедени с Асус, мисля че те бяха) и вече ще правят общи устройства.

Моят избор винаги е бил към удобството. от 2006 година ползвам на комуникатори IGo - и съм много доволен - незнам колко лъже или не, но съм пресичал Европата 9напълно без друга карта) и по БГ карам - много добре си прави маршрутите.
          В началото на годината излезе опростената версия Amigo-много проста и удобна в управление. Също ми харесва, че работи с 2-3 вида разни карти и за това(ако решиш да купуваш лицензионни) цната им е разумна.
          Също при избора на навигатора- трябва да обърнеш внимание на насоченоста (на картите) на производителя, някои са с про американска насоченост и слаби еврокарти, други обратно. (IGo е израелска). Също така много държави в Европа правят и собственни карти (ако нав. програмата работи с няколко вида карти това е голямо удобство) и понякога те са подобри от официалните. Например това лято карах в Прибалтика и Полша с едновременно инсталирани 3 карти - местна, общоевропейска и местна на телеатлас - и си беше нормално. (не се загубих)

Забравих да допълна, че всички съвременни устройства си имат фнкция Интернет асистент - при студен старт или загуба на ГПС сигнала, облачност - устройството получава информация за местонахождението на спътниците по интернет - бързо, удобно и с малък трафик.
          Last edited by OgyG; d.m.y г., 02:27.
          Alfa Romeo 159 JTDm 16V Q-tronic

Comment

Прав си за трафика но не точно , има възможност и да не правиш грам трафик , играчка си е но я има тази възможност.
            Alfa Romeo 145 1.6 boxersigpic

Comment

Първоначално публикувано от Оги Покажи съобщение
              Прав си за трафика но не точно , има възможност и да не правиш грам трафик , играчка си е но я има тази възможност.
              Сподели как става де

Comment

А бе да му се невиди и навигацията взех от едно приятелче тия дни назем един гармин за едно пътуване...след това се набутах с 79лв. за карта, защото нямаше такава исталирана и неможах да си я сваля от нета...и какво стана:..тъпата машинка постояно бъркаше и ако не си гледах атласа и знаците все още щях да пътувам)...от време на време ме караше да правя умопомрачителни маневри ...добре, че не му се доверявах))
                п.с. яно не винаги са продоктивни и стршно се влияе от сателитната връзка
                По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Не видях да споменавате нищо за Igo. Защото разликата в картите между Igo и Garmin е голяма. Продължавам да твърдя, че най-подробните карти за България към момента ги предлага именно Igo. Въпреки, че има какво да се доизкусурява, но са дребни детайли. Засега не съм срещал големи и груби грешки. В последната версия на картите присъства дори черният път до вилата ми, което си е показателно за детайлността им
                  Ex: Алфа Ромео 156, 1.6 TS '98
                  Ex: Алфа Ромео 156, 1.9 JTD 16V (140 ps) '03
                  Ex: Алфа Ромео 159, 2.4 JTDm (200+ ps) '07
                  Alfa Romeo 146 ti

Comment

Първоначално публикувано от SwappeR Покажи съобщение
                    Не видях да споменавате нищо за Igo. Защото разликата в картите между Igo и Garmin е голяма. Продължавам да твърдя, че най-подробните карти за България към момента ги предлага именно Igo. Въпреки, че има какво да се доизкусурява, но са дребни детайли. Засега не съм срещал големи и груби грешки. В последната версия на картите присъства дори черният път до вилата ми, което си е показателно за детайлността им
                    Черните пътища на Айго са ела ме ритни. Хубавата такава е на Геотрейд.
                    А най-хубавите карти изглеждат така (нарочно пускам умален вариант) :

Ма още има да чакаме за хубава рутираща растерна карта.
                    Всъщност има разработка на Пловдивския университет - безплатна е та и линк ще сложа:
                    http://web.uni-plovdiv.bg/vedrin/

Но те ползват сесесерските генщабни карти, които не че са лоши, но пък некси предпочитам да чета на български карта на България.

Comment

Ето това е навигацията http://www.avitel-bg.com/for_the_mob...s/avic-f500bt/

само дето трябва да се купи от тук http://cgi.ebay.co.uk/PIONEER-AVIC-F...item3efa604a44 като се поровите малко повече и се зима под 400 лв.
                      Ето я само за САЩ доста по ефтина http://cgi.ebay.com/Pioneer-AVIC-F50...item33569947bf
                      Last edited by thecleaner; d.m.y г., 20:10.
                      Fiat Punto 1.4GT 1996
                      Hyundai Tucson 2.0 2007
                      Renault Clio 1.5 2019

Comment

Черните пътища на Айго са ела ме ритни.
                        Е аз говоря за "черни", по които да може да мине Алфа с нормално окачване. За офроуд трасетата IGо не става, да
                        Ex: Алфа Ромео 156, 1.6 TS '98
                        Ex: Алфа Ромео 156, 1.9 JTD 16V (140 ps) '03
                        Ex: Алфа Ромео 159, 2.4 JTDm (200+ ps) '07
                        Alfa Romeo 146 ti

Comment

Първоначално публикувано от SwappeR Покажи съобщение
                          Е аз говоря за "черни", по които да може да мине Алфа с нормално окачване.
                          То тоя черен сигурно има по-малко дупки от околомръсното

Comment

Сподели как става де
                            Системата е такава , в интернет има карти които са почти на 50-60% имам предвид ,че след като си минал по един маршрут той се запаметява заедно с картата и после не иска трафик ,за да ти го покаже.
                            И другия вариант е връзваш покета към РС-то стартираш гуглемапса и почваш да обхождаш трасето което ти трябва и то се запаметява и тн....
                            Не съм сигурен дали го обясних как трябва ,но ако има въпроси ще отговарям
                            Както по горе бях написал е разправия и играчка ,но си заслужава ,защото картите на гугле най много ми харесват ,поне на мене де
                            Alfa Romeo 145 1.6 boxersigpic

Comment

Гугъл мапс софтуера имаше някакви опции и можеше да си наточиш картите на регионите (бая са големшки - цялата им карта на България май идеше над 3 ГБ) и да си ги разглеждаш офлайн, но отдавна не съм ги ровичкал.
                              Не знам за мобилните варианти дали важи същото, ще се разровя... ако имам време
                              Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Windows Mobile 6.1

Първоначално публикувано от Оги Покажи съобщение
                                Системата е такава , в интернет има карти които са почти на 50-60% имам предвид ,че след като си минал по един маршрут той се запаметява заедно с картата и после не иска трафик ,за да ти го покаже.
                                И другия вариант е връзваш покета към РС-то стартираш гуглемапса и почваш да обхождаш трасето което ти трябва и то се запаметява и тн....
                                Не съм сигурен дали го обясних как трябва ,но ако има въпроси ще отговарям
                                Както по горе бях написал е разправия и играчка ,но си заслужава ,защото картите на гугле най много ми харесват ,поне на мене де
                                Основната идея се разбра, но не напълно.

Моят въпрос е следният ->

купувам си покет пц с Windows Mobile 6.1 слагам му iGO8.3.2.64873.rar , който съм дръпнал от нета...
                                вътре има карта някаква, но доколко тя е актуална ?

И ако не е актуална, от къде мога да дръпна обновена,
                                която се предполага да струва пари, и за чиито обновления се плаща абонамент ?

И ако е трудно да се намират обновени карти за без пари, коя карта да си купя като софтуерен пакет,
                                така че да е съвместима с iGO8.3.2.64873.rar ?

Comment

Working...
                                X