Известие

Collapse
No announcement yet.

Пробата зад волана - 0,00 процента

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Пробата зад волана - 0,00 процента

Пробата зад волана - 0,00 процента
    03 декември 2009 / News.dir.bg

КАТ иска да взима книжката и за една бира. От Пътна полиция ще предложат толерансът от 0,5% алкохол в кръвта при шофиране да отпадне.

Така пробата на всеки зад волана трябва да показва 0,00 процента, за да не бъде санкциониран, съобщи секретарят на комисията по безопасност на движението Алекси Кесяков, цитиран от Стандарт Нюз.

Той каза още, че през следващите 6 месеца ще бъде изготвен чисто нов Закон за движение по пътищата. В него освен промените за процента алкохол в кръвта ще залегне и създаването на фонд, в който да постъпват пари за превенция на пътните произшествия. Най-вероятно те ще се вземат като процент от събраните глоби ще отива в него.

В края на ноември транспортната комисия в парламента прие промени в Закона за пътищата, според които дори и за минимално количество алкохол в кръвта - 0,5 промила, следва отнемане на книжката до три месеца. Предвижда се и до 3000 лева глоба, ако а шофьора не му е за първи път.

__________________________________________________ ________________________

Аз съм ЗА, защото когато съм с колата и 1 бира не пия. Въпрос на принцип...
    Ама сега да видим другите какво ще кажат по въпроса...
    Last edited by Bonev; d.m.y г., 11:36. Основание: .
    sigpic
    Subaru Legacy 3.0 H6
    Alfa Romeo 156 2.0 - Ex
    0888 511 533 - Бонев

То хубаво, че не пиеш бира... но стой далече и от бозата... а и от сиропите за кашлица даже.
    Ще осигурят работа на лабораториите за изследване на кръвта и главоболие за шофьори и полицаи.
    Alfa Romeo 147 1,6TS 120CV

Comment

Първоначално публикувано от Nimi Покажи съобщение
      То хубаво, че не пиеш бира... но стой далече и от бозата... а и от сиропите за кашлица даже.
      Ще осигурят работа на лабораториите за изследване на кръвта и главоболие за шофьори и полицаи.
      Боза ненавиждам, а пък сиропи за кашлица не ползвам.
      Предполагам, че няма да го направят точно 0.00 процента, поради тези факти които ти спомена.
      sigpic
      Subaru Legacy 3.0 H6
      Alfa Romeo 156 2.0 - Ex
      0888 511 533 - Бонев

Comment

Аз съм ЗА подобни драконовси мерки. Обаче има и неудобни моменти.
        Мисля че измервателната техника на властимащите не е толкова точна. И ще има едно яко ходене по лаборатории и изследвания след като са те спрели и "дрегера" не е показал нужната нула.
        Да не говорим отделно, че доста шофьори по "дефолт" си карат с алкохол, макар и малко. Давам пример - пие си човека до 2-3 през ноща, става в 8 и тръгва за работа. В повечето случаи едва ли погълнатото значително количество алкохол се е разградило за толкова кратко време.
        AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
        Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от stelt Покажи съобщение
          Аз съм ЗА подобни драконовси мерки. Обаче има и неудобни моменти.
          Мисля че измервателната техника на властимащите не е толкова точна. И ще има едно яко ходене по лаборатории и изследвания след като са те спрели и "дрегера" не е показал нужната нула.
          Да не говорим отделно, че доста шофьори по "дефолт" си карат с алкохол, макар и малко. Давам пример - пие си човека до 2-3 през ноща, става в 8 и тръгва за работа. В повечето случаи едва ли погълнатото значително количество алкохол се е разградило за толкова кратко време.
          По този повод ще ти кажа, като си пиян няма да се качваш на колата сутрин. Казвам го защото имам жив пример - един мой колега, редовно идва на работа снощен и то с колата. 3 пъти съм пътувал с него и трябва да ти кажа, че беше като влакче на ужасите та и повече. Досега е направил сигурно 15 лаки катастрофи и една тежка която му костваше много и сега ще куца цял живот, но винаги се измъква и се чувства безнаказан. Порка и си кара, без коментар...
          sigpic
          Subaru Legacy 3.0 H6
          Alfa Romeo 156 2.0 - Ex
          0888 511 533 - Бонев

Comment

Аз също съм ЗА, оставете тия несериозни истории с бозата и прочее.Това е даже закъсняла мярка.
            Ако въобще даде евентуално някаква реакция, която според мен е невъзможна, то винаги може да се направи и кръвна проба.Така че ако някой изпие един литър добре прокиснала боза, може и да и има някаква реакция.
            А сиропа на кашлица, не се пие на литър, пък и сиропи със спирт не съм срещал........
            Last edited by fred; d.m.y г., 12:11.
            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
            Нагоре по стълбата, която води надолу
            sigpic

Comment

И аз съм ЗА, но да не е 0.00 защото самите устройства не са толкова прецизни, а да е например 0.10 - това е малко за да можеш да пиеш и половин чаша бира, но е достатъчно за да не те разкарват за кръвни проби, когато си ползвал спрей за гърло.
              sigpic
              Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
              BMW 316 Compact '95

Comment

Аз също съм "за" подобни драконовски мерки.
                Мисля си обаче,че пак
                ще започне пак едно превръщане на законите в морал,което пък от своя страна отнема социалната им функция...
                “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
                ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

Абе я се стегнете. Като изядеш кило ябълки на гладно пак ще имаш 0,5 в кръвта. Тия тъпаци от кат и мвр акъл нямат за две пари, ама дай да скубем народонаселението. Единствените дето ще спечелят от цялата работа са лабораторите за кръв, щото дрегера не става за пред съда. ПЪЛНА глупост. Ся разбира се пожарникаря мин предс и полюцая зам мин предс могат да се радват на такиви неща - ибо до там им стигат двете мозъчни клетки, но некси не е гот така.
                  Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

В Хърватска е така и общо взето, като се напиеш като свиня не е пропърачително в близките 24 часа да караш.
                    Аз съм ЗА с две ръце. Писнало ми е като отида някъде на маса и съм с кола да слушам реплики от сорта: "айде бе една бира или една малка водка, няма да ти направят проблем куките". Добре де, на мен проблемът не са ми "куките", просто не ми се рискува, както моя така и на останалите участници в движението живот. Защото една бира нищо не е, но е достатъчна, за да ти забави реакциите, дори и да не е чувствително.
                    А пък най-мразя тези дето си броят глътките и си играят да са на ръба на 0.5промила. ОК, ако има празник кажи си наздраве близни си лекичко 2-3капки, за да оважиш човека и така. А не да изпоркаш 3-4 бири за 2 часа, да спреш за 30мин и да си мислиш, че като няма да отчете, няма да си имаш проблеми.
                    Алкохолът дори и в малки количества - ВЛИЯЕ и който си мисли обратното, се е заблудил много.
                    Last edited by soldier; d.m.y г., 17:30.

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                      Ся разбира се пожарникаря мин предс и полюцая зам мин предс могат да се радват на такиви неща - ибо до там им стигат двете мозъчни клетки, но некси не е гот така.
                      Както бях казала и преди:
                      всички простаци,мутри и селяни -имат достоен представител в Негово лице
                      “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
                      ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

Забелязвам, че освен по физика доста хора са спали и по биология и по химия. Трагично е.
                        От не пил до 0,00 разликата е драстична.
                        Хайде дружно да отворим пак учебниците от гимназията.
                        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от Bonev Покажи съобщение
                          По този повод ще ти кажа, като си пиян няма да се качваш на колата сутрин. Казвам го защото имам жив пример - един мой колега, редовно идва на работа снощен и то с колата. 3 пъти съм пътувал с него и трябва да ти кажа, че беше като влакче на ужасите та и повече. Досега е направил сигурно 15 лаки катастрофи и една тежка която му костваше много и сега ще куца цял живот, но винаги се измъква и се чувства безнаказан. Порка и си кара, без коментар...
                          Павка, лошото е че голяма част от "професионалистите" сутрин са с алкохол. Това от личен опит и наблюдения го казвам. Контрол твърде няма в момента. Доста хора си пият и си карат. Според мен трябва освен всичко друго да се направят големи санкции за пияните - парични и книжка да не виждат с години.
                          AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                          Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                          sigpic

Comment

Снощен ако някой е бил ще знае, че тия мерки не са за профилактика. 0.20 е добре като граница, но 0.0 е прекалено.
                            33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

Ама И журналята не остъпват по нищо на говедото-милицай - 0,00 процента е маааааааааалко по-различно от 0,00 промила - около 10 пъти..... МОЛУМНИЦИ!!!
                              sigpic

Comment

Working...
                              X