Известие

Collapse
No announcement yet.

Мъгла... гъста непрогледна мъгла...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Да ви подразня още малко с мглата

Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
      Обичам мъглите, но не и когато трябва да се кара автомобил.А ако се добави и дъжд, тъмнината става "супер".Съчетано с честата липса на маркировка ситуацията е ....
      оо да... преди няколко години в една много гъста мъгла точно липсата на маркировка ме качи на едни остров и ме остави на 5-10 см. от челен удар с едн бор... определено беше забавно когато осъзнах, че това което виждам отстрани на предния капак на колата е солидно дърво. Абе емоция е да осъзнаеш, че по някаква причина си останал жив... дори на смях избива в последствие. Бе като цяло непрогледната мъгла в комбинация с липса на маркировка може да доведе до големи емоции
      BMW E39 528i

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
        Абе те и жените са опасни
        По опастни са и от мъглата.
        Last edited by old alfist; d.m.y г., 23:39.
        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от pe6kata212 Покажи съобщение
          Интересна тема.Значи да споделя и аз какво ме учеше стария тираджия от който съм се учил когато бях начинаещ тираджия.
          Пътувам към Бургас по любимата АМ Тракия до Пловдив нещата бяха прекрасни,но на 5ия км след него нещата рязко се промениха,една мъгла едно чудо нищо не се вижда,и аз като нормален човек върнах газта,а колегата ме плесна зад врата и ми ризправя "ти знаеш ли как се кара в мъгла" ,аз съответно му казвам НЕ с любопитен поглед,да видя какво ще ми каже.Тогава той ми каза "в мъгла се кара като без мъгла защото вероятноста да се удари някой в нас ако се влачиме с 40км/ч е много по голяма от колкото ако си караме с 90км/ч". И така от тогава аз си знам,в мъгла се кара като без мъгла,просто си малко по нащрек.До сега винаги съм си карал в мъгла със същата скорост с която си карам и в ясно време,и никога не съм имал проблеми.
          Искаш да кажеш че с тира сновеш с 90км/ч през мъглата без да виждаш нищо ли?
          Alfa Romeo 155 2.0 16V Super

Comment

Първоначално публикувано от Alfa Pilot Покажи съобщение
            Искаш да кажеш че с тира сновеш с 90км/ч през мъглата без да виждаш нищо ли?
            В общи линии Да,но по магистрала,а да междуградските пътища си се кара с ограничението 70км/ч за нас.Забравих да споена,че има огромна разлика във видимостта при камиона спрямо колата.При първото си на високо,а фаровете ниско и видимостта е в пъти по голяма отколкото в колата,при която в повечето пъти си на нивото на фаровете.При камиона няма заслепяване или така наречения ефект на млякото,,вижда се доста по добре.

Alfetta GTV 2000TS 87г. Alfa Romeo 164 2.0TS 91г. Alfa romeo 155 1.8TS 93г. Honda VFR400 NC24

Comment

Мъглата е любимото природно явление и на крадците
              156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
              Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Ем тъмно, мъгливо, влажно, абе отвратителн е това мъглата, мн е кофти, но има и приятните си страни!
                sigpic
                Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от Pepo Покажи съобщение
                  Мъглата е любимото природно явление и на крадците
                  И на политиците

Comment

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
                    И на политиците
                    Бе крадци и политици боб да ядат... аз на патрулиращи полицаи се натъкнах. Изумително но факт - виждаш ги точно когато ги подминаваш... дано само не изкачат по същия начин и на улицата със слънчогледа в ръка, че няма да разбереш даже кога си минал през тях. Те може и да ни виждат когато са вън от патрулката (всички знаем, че видимоста в мъгла ако сме вън от автомобила е много по-голяма), но на дали в гъста мъгла някой би ги видял докато е зад волана... докато не качим някой на предния капак разбира се - ама тогава файдата
                    BMW E39 528i

Comment

Много любители на мъглата имало А на някой случвало ли му се е да се размине на косъм с глиган колкото 2 стандартни прасета и след 10 мин да влезе в непрогледна мъгла. И маркировка нямаше, но това не е изненада. Сигурно карах с 5 км/ч, с надеждата ако има още глигани в околността, да се махнат от пътя ми, защото нямаше да ги видя. Освен това пътя беше само завои, с дол от едната страна, но аз така или иначе не го виждах В толкова гъста мъгла по тъмно не бях карала, ако не броим една ранна сутрин в Ихтиманското поле, където за малко да нацеля патрулката, спряла на Т-образното за Ихтиман и Вакарел. Отнесоха доста благословии...
                      GTV 2.0 TS '95
                      Alfa 145 1.6 Boxer '96 - ex

Comment

Първоначално публикувано от BoxerPower Покажи съобщение
                        оо да... преди няколко години в една много гъста мъгла точно липсата на маркировка ме качи на едни остров и ме остави на 5-10 см. от челен удар с едн бор... определено беше забавно когато осъзнах, че това което виждам отстрани на предния капак на колата е солидно дърво. Абе емоция е да осъзнаеш, че по някаква причина си останал жив... дори на смях избива в последствие. Бе като цяло непрогледната мъгла в комбинация с липса на маркировка може да доведе до големи емоции
                        Да, кофти, ама пак добре е че се е разминало без сериозни инциденти.Сега се сетих как веднъж се връщахме кола от Кулата към София и попаднахме в страхотна мъгла /но аз бях само пътник/, декември бе, нищо не се вижда, маркировка нямаше и в един момент се натъкнахме на огромен брой машини, които строяха като бесни /предстоеше откриване/ новата отсечка на магистралата от Перник към Кулата, предстоеше откриването и. Иначе други инциденти нямаше, по едно време срещнахме някакви пешеходци, но с фенерчета и слава богу се виждаха.
                        В мъгла е хубаво да си до камината, с чаша и да гледаш през прозореца
                        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                        Нагоре по стълбата, която води надолу
                        sigpic

Comment

Карането в мъгла Марк Твен го е описал чудесно в Живот по Мисисипи. Това е то.
                          Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Аз пък много се кефя да карам във всякакви есктремни условия - проливен дъжд, буря, сняг (особено обичам силен снеговалеж), мъгла абе всякакви такива много се кефя как всички се сдухват карат с по 40/50 км. аз си карам нормално
                            Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Да, така е, а допълнителни асоциации и усещания за мъгла има от Ст. Кинг /Мъглата или каквото е там/, имаше и филм, ама той е по-тъп.
                              Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                              Нагоре по стълбата, която води надолу
                              sigpic

Comment

Добре го е направил наистина, но описаните лоцмани са можели да я минат реално и с затворени очи, през 98% от времето, така че мъглата е била както се казва - без значение

Колкото и често да минаваме един път, едва ли можем да бъдем като тях

P.S. А снимките да не са от Стара Планина в района на Батулия, село Ябланица...? Абе северно от София
                                Lancia Kappa 2.4JTD
                                Lancia Dedra SW Integrale (очаква охлЮфче да я полази)

Comment

Working...
                                X