Известие

Collapse
No announcement yet.

Откраднаха ми тасовете

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Брат каква е тая проповед която дръпна бре?!
    Иначе аз се дразня защото на практика ми бъркат в джоба. Не крадът от колата ми, а крадът от портфейла ми. Ти си доволен, че не си от онея дето крадът значи си от онея дето си изкарват парите честно. Замисли се сега ти колко труд влагаш, за да си ги изкараш. 5 лева, 5 лева...к'во толкова. Ама тук са 5, там са 5 и накрая ти отват всичките пари. А ако трябва да погледнем толкова дълбокомислено на нещата може дори да кажем, че ми крадът идеите. Аз парите си изкарвам с работа, за да си свърша работата влагам цялото си въображение и идеи, които имам. Значи ли това, че ме ограбват не само финансово? Простата логика води до отговора "да". Е защо да ми крадът и това, в което съм си вложил парите и усилията които съм положил, за да ги изкарам, и идеите които съм вложил в цялата си работа... Ако погледнеш нещата под по-друг ъгъл ще видиш, че не само тасовете ти крадът. А ако ти сам си загубиш тасовете и не се върнеш да си ги потърсиш е съвсем друга работа. В този случай сам решаваш, че ще захвърлиш всичко, което си вложил в тях. Това си е твое право! Логиката и обяснението защо човек се ядосва за подобни неща е много проста. Да, подобни случки трябва да се приемат спокойно, но не и да се подминават! И ако ти смяташ за жалки хората, които пазят вещите си значи живееш в някаква заблуда за реалността или пък си толкова фрашкан с пари, че каквото и да се случи махваш с ръка и викаш "майната му". влизаш в първия магазин и си купуваш кавото ти трябва. И ако искаш ме наречи жалък, но ако искаш да ми изплатиш нещата, които са ми откраднали аз на драго сърце бих ти взел парите, защото в такава среда живеем. Само от принципи не се доживявя до следващия ден!
    Last edited by detelazurno; d.m.y г., 15:16.
    The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Проблема е с морала, общественето поведение и манталитета на съвременното ни общество, а тези кражби са една частица от целия пъзел.
      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
      Нагоре по стълбата, която води надолу
      sigpic

Comment

Проблемът също може да е в съседната гумаджийница, където ги купуват без да им мигне окото... Поне преди време се беше засилил този бизнес бая и наркоманчетата, че дори и сополонаковците ходят, дърпат и после изкарват пари за тревица или кафе на Витошка.
        Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
        Mazda 6 2.3 2005
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от alfa_erazor Покажи съобщение
          Хм.. това все повече ме отказва да си търся тасове за зимните джанти...
          Оригинални ли бяха?
          С тях си дойде от Италия. Даам всичките заминаха.
          Но какво да се прави Все пак живеем в страна в която трябва всичко да се очаква.
          Иначе за сега мисля да не си търся нови, все пак всичко е разходи. Дето се казва още данъка не съм платил за тази година , че тасове да тръгна да копувам.
          Alfa Romeo 146 1.4 TS (103hp) 2000г.- сега
          Lada 1500S 1.5 (74hp) 1983г.- бившата
          sigpic

Comment

detelazurno не съм разглезено пишлеме чиито джобове са пълни с пари ще от преди да се роди... и аз съм като всеки обикновен българин, на който шефовете му взимат здравето от бачкане за 2 лева, съответно съм се научил да ги ценя тия 2 лева. Просто не мисля, че в определен момент трябва да си троша нервите и заради тях. Мен ако ме питаш ще ти кажа, че бих застрелял всяко нещастно копеленце което ми пипне личните неща... за съжаление закона ни е такъв, че ако го направя, това ще ми купи еднопосочен билет за панделата, а там не било забавно като навън. В интерес на истината бих застрелял всяко копеленце (и то без дори да ми мигне окото) което по какъвто и да било начин навреди или нарани един нормален и свестен човек. Чувството ми за справедливост е толкова засилено, че никога не бих преминал психо тест и никой нормален не би ми дал оръжие. Малко се отплеснах, но това не е от значение. Истината е, че каналните плъхове крадат от нас понеже съдебната ни и изпълнителната ни власт ги няма никакви, и всеки нещастник си знае, че каквото и да направи ще му се размине. Я за една кражба дори и на дъвка да те тикаха на топло за 10-тина години или да те налагаха с бамбукови пръчки по гърба докато не изпаднеш в безсъзнание, дали щеше да крадеш? Реалноста в България обаче е друга и тя няма да се промени... не и скоро. Ще ни крадат тасовете, капачките, касетофоните и изобщо всичко което може да се краде защото няма кой да раздава "мъжка" справедливост. Та дали ще се впрягаме или не това няма да промени положението... най-много да си докараме некой инфаркт за дето се ядосваме за глупости.
            BMW E39 528i

Comment

Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
              Проблемът също може да е в съседната гумаджийница, където ги купуват без да им мигне окото... Поне преди време се беше засилил този бизнес бая и наркоманчетата, че дори и сополонаковците ходят, дърпат и после изкарват пари за тревица или кафе на Витошка.
              Да де, ама итнересно защо в Австрия например където нарокамани има и то преди нашите да смъркат боклуците си, никой не краде тасове и т.н, а тревата е по скъпа от нашта родна от Петричко, е по-горе съм дал отговор
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                Да де, ама итнересно защо в Австрия например където нарокамани има и то преди нашите да смъркат боклуците си, никой не краде тасове и т.н, а тревата е по скъпа от нашта родна от Петричко, е по-горе съм дал отговор
                Там няма кой да им ги купи. Демек точно както си казал, опираме до морала, но не до морала на наркоманите, ами до морала на "нормалните" хора.
                Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                Mazda 6 2.3 2005
                sigpic

Comment

А дали просто няма купувача да го отнесе барабар с наркомана и за това да се е научил на морал?
                  Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                    Защото в Австрия има закони, и те се спазват от всички, независимо дали си наркоман,богаташ, нормален работник или чужденец. Ужасно грозно е положението с тия дребни кражбички из България. Онова келеме дето се опитваше да ми изкътри задната емблема беше на 10-12 години. как да го пребие човек- на мен сърце не ми дава. Ще го ударя един път и трябва да го излежа после за едната ку кирлива емблема. болно ми е че ни крадат от колите ама....незнам какво да правя вече. то не бегха чистачки, то не беха тасове, то не беха емблеми, то не са коли на трупчета рано сутрин.....незная! Жалко за нас нормалните хора, които се трудим чесно и купуваме по една кола да се кефим и сме потърпевши от 5 страни
                    In God we trust, all others pay cash.
                    Alfa Romeo 145 1.3 Boxer - Ex-car
                    Оpel Vectra C 2.2i '08 Elegance

Comment

Навсякъде се крадат такива боклуци като тасове, капачки, винтили, чистачки и емблеми. Целта е мн проста, пишлеметата се хвалят или си ги слагат на байковете. Но кво да се прави.
                      sigpic
                      Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

споко колега и аз съм от Пловдив и аз е спирам пред блока вечер,но на мен ми свиха само единият таз! явно толкова му е трябвало и ся си карам без един понеже навсякаде ги продават по 4
                        ALFA 146 1.4 ts. 2000г. черна перла

Comment

Първоначално публикувано от poison1912 Покажи съобщение
                          споко колега и аз съм от Пловдив и аз е спирам пред блока вечер,но на мен ми свиха само единият таз! явно толкова му е трябвало и ся си карам без един понеже навсякаде ги продават по 4

Ммм, че ти колко таза имаш бе човеко? 'Щото аз съм виждал само с по един. Виж ако говорим за тасове това вече е друга работа!
                          Майтапа настрана. Джамбазите и по единично продават ама нали се сещаш как ще ги нахъсаш като ги спонсорираш. Да не говорим, че може да попаднеш на собствения си тас!
                          Last edited by detelazurno; d.m.y г., 14:16.

Comment

Първоначално публикувано от BoxerPower Покажи съобщение
                            detelazurno не съм разглезено пишлеме чиито джобове са пълни с пари ще от преди да се роди... и аз съм като всеки обикновен българин, на който шефовете му взимат здравето от бачкане за 2 лева, съответно съм се научил да ги ценя тия 2 лева. Просто не мисля, че в определен момент трябва да си троша нервите и заради тях. Мен ако ме питаш ще ти кажа, че бих застрелял всяко нещастно копеленце което ми пипне личните неща... за съжаление закона ни е такъв, че ако го направя, това ще ми купи еднопосочен билет за панделата, а там не било забавно като навън. В интерес на истината бих застрелял всяко копеленце (и то без дори да ми мигне окото) което по какъвто и да било начин навреди или нарани един нормален и свестен човек. Чувството ми за справедливост е толкова засилено, че никога не бих преминал психо тест и никой нормален не би ми дал оръжие. Малко се отплеснах, но това не е от значение. Истината е, че каналните плъхове крадат от нас понеже съдебната ни и изпълнителната ни власт ги няма никакви, и всеки нещастник си знае, че каквото и да направи ще му се размине. Я за една кражба дори и на дъвка да те тикаха на топло за 10-тина години или да те налагаха с бамбукови пръчки по гърба докато не изпаднеш в безсъзнание, дали щеше да крадеш? Реалноста в България обаче е друга и тя няма да се промени... не и скоро. Ще ни крадат тасовете, капачките, касетофоните и изобщо всичко което може да се краде защото няма кой да раздава "мъжка" справедливост. Та дали ще се впрягаме или не това няма да промени положението... най-много да си докараме некой инфаркт за дето се ядосваме за глупости.
                            Колега според мен не си прав!!!Извинявам се ама нещо за което съм дал и 1 лев...и съм се трудил като куче от 9 до 6 и не съм зимал заплата 5 месеца....не тас,не капачка,не емблема ами само,че седи и я оглежда ще го ошамаря!!!
                            П.П.:Малко да се отклоня от темата... имам житейски опит в USA (по-точно във Вашингтон) там хората си оставят колите отключени с ключовете на таблото..и никой не смее да ПИПНЕЕЕ...ГОсподи какво става в шиб****а ни страна?!?Защо такива млади хора като нас заминават ЗАВИНАГИ от тук....!?! Заради едни тасчета и едни емблемки!Днес тас - утре емблемка,другиден колата!много се задълбочиха нещата!По тази тема могат да се изпишат милион страници!Е**л съм и майката на скапаната ни държава при първа възможност няма да се върна НИКОГА тук!

Comment

Първоначално публикувано от ves_v8 Покажи съобщение
                              Защото в Австрия има закони, и те се спазват от всички, независимо дали си наркоман,богаташ, нормален работник или чужденец. Ужасно грозно е положението с тия дребни кражбички из България. Онова келеме дето се опитваше да ми изкътри задната емблема беше на 10-12 години. как да го пребие човек- на мен сърце не ми дава. Ще го ударя един път и трябва да го излежа после за едната ку кирлива емблема. болно ми е че ни крадат от колите ама....незнам какво да правя вече. то не бегха чистачки, то не беха тасове, то не беха емблеми, то не са коли на трупчета рано сутрин.....незная! Жалко за нас нормалните хора, които се трудим чесно и купуваме по една кола да се кефим и сме потърпевши от 5 страни
                              Е аз това имам предвид-спазването на правилата.За тия неща трябва воля, обществена, която да наложи закона.Защото тези неща са предвидени по законодателен ред, но се спазват масово от всички, вкл и органите, които трябва да ги прилагат.
                              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от chernobila Покажи съобщение
                                П.П.:Малко да се отклоня от темата... имам житейски опит в USA (по-точно във Вашингтон) там хората си оставят колите отключени с ключовете на таблото..и никой не смее да ПИПНЕЕЕ...ГОсподи какво става в шиб****а ни страна?!?Защо такива млади хора като нас заминават ЗАВИНАГИ от тук....!?! Заради едни тасчета и едни емблемки!Днес тас - утре емблемка,другиден колата!много се задълбочиха нещата!По тази тема могат да се изпишат милион страници!Е**л съм и майката на скапаната ни държава при първа възможност няма да се върна НИКОГА тук!
                                Ами аз имам впечатление от доста страни, но ще дам пример с Португалия. В града в който живях хората дори си оставяха кабриолетите със свалени гюруци, отворени прозорци....много от тях дори отключени ама никога не видях или не чух някой да пипне. Затваряха ги само вечерно време защото влагата е голяма и сутрин яко роса. Градчето не е особено голямо и има полиция на колела. Та представи си картинката как 2 колела спират кола. Съвсем реален случай е това. Видях го с очите си. А сега си представи как ще се случи тук подобно нещо. Че ние по новините вече слушаме как тия дето ги спират се опитват да прегазят полицаите с все патрулката пък какво остава ако са с колела. Веднъж пътувах към летището и установих, че фотоапарата ми е изпаднал в таксито, което сутринта ме закара на гарата. След кратък разговор с таксиметровия, който btw беше друг защото този който ме вози е приключил смяната, той започна да звъни едни телефони, да води едни разговори...и накрая ми вика "ами той е заминал за еди каде си ела довечера" да ама аз му казах, че аз също ще патувам днес и довечера отдавна ще съм в самолета. Тогава се обади пак на някой и ми каза да изчакам там 10 мин. След 10 мин дойде лично жената на шофьора от сутринта да ми го донесе. Апарата беше непокътнат. Дори не беше ваден от чантичката. Жената не пожела да приеме каквто и да било за услугата. Историята я пресъздадох съвсем накратно, но организацята им беше все едно издирват човек, а на мен като потърпевш не ми дадоха да направя или ида никъде. Само си седях на стоянката на такситата като баровец и чаках. Има ли смисъл да продължавам с историйките, защото имам още доста такива и то от доста различни страни, или ти стана ясно защо младите хора бягат завинаги от тая държава?!

Comment

Working...
                                X