Известие

Collapse
No announcement yet.

Внос на автомобили втора ръка - размисли и страсти

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Внос на автомобили втора ръка - размисли и страсти

Цялата работа е,че хората купуват измъчени коли 3-та ръка от б-я или 2-ра ръка от италия,а най често от горубляне и от дупница.За това излиза лошо име на марката.
    Ето я и рецептата за успешна покупка.Отваряте autoscouth.ch избирате си кола.Намирате фирма,която внася коли от швейцария и си поръчвате.Давате малко повече пари и забравяте за случая.Абсолютно всички коли в швейцария са задължени всяка година да минават през технотестове(свирепи) и щът не щът трябва да си правят количките.Мойта си я взех от там...дадох повече пари,но сега вече около 10 000 км я карам само в лютеницата и нема грешка.Направо ви се чудя на всички с тия ремонти.Да плюя в пазвата да не ми се случват и на мене .
    http://vbox7.com/play:613ca9d6

Първоначално публикувано от Memento Покажи съобщение
    ...
    Ето я и рецептата за успешна покупка.Отваряте autoscouth.ch избирате си кола.Намирате фирма,която внася коли от швейцария и си поръчвате.Давате малко повече пари и забравяте за случая....
    Колега, хубу ни даваш тез акъли, ама как предварително да ги видим тез коли отдолу, колко луга са изяли тез коли, през дългите алпийски зими в Швейцария...

Comment

Еми колега може да си набележиш 3-4 коли,да се уговориш с продавачите за оглед,качваш се на самолета и се връщаш на ход.Може да се договориш и с вносителя да се возиш в камиона и да си избереш,а най добре ще е да вносителя да ти е познат за да разчиташ на него.Вариантите са много,въпроса е желание да има.Швейцария-това е страната в която колите са най подържани.

Comment

Еми колега може да си набележиш 3-4 коли,да се уговориш с продавачите за оглед,качваш се на самолета и се връщаш на ход.Може да се договориш и с вносителя да се возиш в камиона и да си избереш,а най добре ще е да вносителя да ти е познат за да разчиташ на него.Вариантите са много,въпроса е желание да има.Швейцария-това е страната в която колите са най подържани.
        Пак легенди колега, не държавата кара колата а собственика и. На някоя готина швейцарка едно болтче не може да и развие човек отдолу. И в Швейцария и в Германия се напълни с сервизи тип "мани бегай" с собственици от Албания, Румъния и България. А и Tuv да минеш и там връзчици може. Помислете кога един човек си продава колата! Единия вариянт е да иска да се отърве от нея щото има нещо прецакано по нея и другия е че иска нещо по ново. Тия западняците са такива стисльовци че ако е нормална колата и е инвестирал пари в нея Ханс не я дава на безценица. Та идваме ние гледаме салона да е горе долу добре и я купуваме защото сме най-големите тарикати и разбирачи. Обикновенно е варел с врати на "130 000" км. Та сценария е винаги един и същи не от Швейцария ако ще от Западен Свазиленд да е.
        Fiat Punto 1.4GT 1996
        Hyundai Tucson 2.0 2007
        Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
          Пак легенди колега, не държавата кара колата а собственика и. На някоя готина швейцарка едно болтче не може да и развие човек отдолу. И в Швейцария и в Германия се напълни с сервизи тип "мани бегай" с собственици от Албания, Румъния и България. А и Tuv да минеш и там връзчици може. Помислете кога един човек си продава колата! Единия вариянт е да иска да се отърве от нея щото има нещо прецакано по нея и другия е че иска нещо по ново. Тия западняците са такива стисльовци че ако е нормална колата и е инвестирал пари в нея Ханс не я дава на безценица. Та идваме ние гледаме салона да е горе долу добре и я купуваме защото сме най-големите тарикати и разбирачи. Обикновенно е варел с врати на "130 000" км. Та сценария е винаги един и същи не от Швейцария ако ще от Западен Свазиленд да е.

Голата истина е тва
          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение

Държавата не кара колата,но държавата се грижи хората да имат улици без нито 1 дупка по,която да я карат,държавата се грижи всяка година да се минава,техно тест,които е много сериозен,държавата се грижи да налага сурови наказания за тарикатите,които се опитат да върнат километража назад,държавата се грижи хората да притежават НЕ БЪЛГАРСКИ манталитет,държавата се грижи хората да спазват законите и хората да не карат с повече от 50 км в града и 130 по магистралите.Мога да изброявам още 1000 причини защо е по добре да се купи кола от швейцария.ААаа и това за сърби,албанци и тн е супер смешно.Части менте там няма по късно ще си довърша романа,защото ми се налага да изляза така,че TO BE CONTINUE

Що пишем на чужди езици като не можем? Не че и българският ни е на ниво ...
            Last edited by търтей; d.m.y г., 17:07.

Comment

Държавата не кара колата,но държавата се грижи хората да имат улици без нито 1 дупка по,която да я карат,държавата се грижи всяка година да се минава,техно тест,които е много сериозен,държавата се грижи да налага сурови наказания за тарикатите,които се опитат да върнат километража назад,държавата се грижи хората да притежават НЕ БЪЛГАРСКИ манталитет,държавата се грижи хората да спазват законите и хората да не карат с повече от 50 км в града и 130 по магистралите.Мога да изброявам още 1000 причини защо е по добре да се купи кола от швейцария.ААаа и това за сърби,албанци и тн е супер смешно.Части менте там няма по късно ще си довърша романа,защото ми се налага да изляза така,че TO BE CONTINUE
              Memento, 1000-та причини съм ги чувал. Отговори ми какво правим с 1001-вата: Лугата в Швейцария.

Благодаря

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
                Memento, 1000-та причини съм ги чувал. Отговори ми какво правим с 1001-вата: Лугата в Швейцария.

Благодаря
                Купуваш си кола, която все още е в противокорозионна гаранция, т.е. под 8 годишна
                Giulietta 1,6 JTDm 2013
                156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение

Благодаря

Май не си много запознат ми се струва.За полиращи пасти не си ли чувал?
                  Тъй като държиш да ти отговарям на въпросите искам ти да ми отговориш на няколко.Да предположим,че искам да купя твоята кола,а не такава от швейцария.Кажи ми какво правим с:фалшивите части с които си наблъскал колата,какво правим с изтормозения ти мотор от смяната на 3 собственика и зареждане на (бензин разреден с вода 2-3 години от когато го имаш).Мога да задам още няколко въпроса,ако имаш желание да ми отговориш.

ШВЕЙЦАРИЯ е държавата от която човек може да си закупи качествен поддържан автомобил.Това,че 99% от смешните фирмички в Б-я не ги устройва цената на автомобилите и се чудят какви глупости да бълват за ЛУГАТА,защото това си го чул 100% от някой вносител мен няма да ме спре да си купя и следващата кола от там и да си щракам с пръсти докато 80% от форума реват колко преебана им била колата и как алфа ромео не струвала.Ест,че няма да струва като купувате коли от б-я 4-та употреба,минали през козметичния салон на горубляне.
                  Last edited by Memento; d.m.y г., 17:17.

Comment

Тъй като държиш да ти отговарям на въпросите искам ти да ми отговориш на няколко.Да предположим,че искам да купя твоята кола,а не такава от швейцария.Кажи ми какво правим с:фалшивите части с които си наблъскал колата,какво правим с изтормозения ти мотор от смяната на 3 собственика и зареждане на (бензин разреден с вода 2-3 години от когато го имаш).Мога да задам още няколко въпроса,ако имаш желание да ми отговориш.

ШВЕЙЦАРИЯ е държавата от която човек може да си закупи качествен потдържан автомобил.Това,че 99% от смешните фирмички в Б-я не ги устройва цената на автомобилите и се чудят какви глупости да бълват за ЛУГАТА,защото това си го чул 100% от някой вносител мен няма да ме спре да си купя и следващата кола от там и да си щракам с пръсти докато 80% от форума реват колко преебана им била колата и как алфа ромео не струвала.Ест,че няма да струва като купувате коли от б-я 4-та употреба,минали през козметичния салон на горубляне.
                    Това изказване ми хареса и съм напълно съгласен с теб.
                    Nicola Romeo

Comment

В Германия, Швейцария и Англия до колкото знам колите минават сериозен технически преглед и ако нещо не е наред си длъжен да го оправиш, пък и немците и швейцарците са по-съвестни собственици, за англичаните не знам.
                      Но си е факт, че в Германия и Швейцария има сериозни зими и за това се налага да се хвърля повечко сол и разни др. препарати и това наистина не е много добре за самата кола.
                      Та всичко е въпрос на компромис!!!
                      Дали по-скъпа кола от Германия и Швейцария, с по-добра подръжка и малко повече ръжда или склонност да ръждясва, или Някоя италянка карана от мърляв италянец сменял маслото 5 пъти за 10 години, която излиза от 1000 до няколко хиляди лв. по-ефтина, но пък с по-неръждясало купе.
                      Моята е от Италия, налял съм и 2000 лв. за ремонт и още не мога да я оправя, а съм я карал 5-6 хил. километра.
                      156-ца с инфаркт - Club Alfa Romeo Bulgaria
                      Но най-важното е братя трябва да имате късмет предният собственик да е бил грижовен, не зависимо от къде ви е колата.
                      Alfa Romeo 156 2.0TS, 150 коня
                      ЕГН:0103041325

Comment

Ние българите имаме способността да искаме нещо старо да е нещо ново.Как се казва кола и жена са на късмет каквито го уцелиш.
                        Nicola Romeo

Comment

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
                          Не забравяй че Фиат 500 се сглобява в Полша, и въпреки бутиковият му изглед съм много скептичен относно качеството, т.е. предполагам ще има същите слабости като Сейчентото и Чинкуечентото умножени по две. Последното нещо в което може да ме обвините е опелджииство, при положение че от 8 години карам нонстоп италиански коли, но за София трябва каруца - проста и евтина...
                          Колега, аз нещо се бях ориентирал към 156, но ти направо ме отказваш. Всеки ден пътувам в София по минимум 20 км от вкъщи до работа с колата - в момента VW Jetta 1.6 TД 87' - антика е знам, но си пердаша през семинарията по паветата и ми пука. В сервиз за 25000 км за окачване не съм влизал. 20 до 30 минути ми е пътя от семинарията до Надежда в пиковите часове, като минавам къде що може по някакви по-вътрешни улички, къде с павета, къде надупчени като швейцарско сирене и не мога да си представя като си взема нова (втора ръка) кола да се нареждам на всеки сфетофар като последния балък... то ще ми мине живота...

Comment

ШВЕЙЦАРИЯ е държавата от която човек може да си закупи качествен потдържан автомобил.Това,че 99% от смешните фирмички в Б-я не ги устройва цената на автомобилите и се чудят какви глупости да бълват за ЛУГАТА,защото това си го чул 100% от някой вносител мен няма да ме спре да си купя и следващата кола от там и да си щракам с пръсти докато 80% от форума реват колко преебана им била колата и как алфа ромео не струвала.Ест,че няма да струва като купувате коли от б-я 4-та употреба,минали през козметичния салон на горубляне.
                            Добре де,моята е от Италия и кво....както си я карам така и потдържам,напъвай я твоята да видим до 2 месеца колко работи ще и смениш ама не да я караш като баба я си я карай както си трябва.Гаранция ти давам че на 4-5месеца ще я ремонтираш.
                            Mercedes W202 - 200kompressor 99'
                            Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99' - ex''
                            Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'

Comment

Благодаря за изчерпателният отговор. Ще се въздържа да си купувам друга кола за сега, а ти ако искаш да помогнеш на други колеги, можеш да пуснеш обява в "Платени ...". Там сигурно има търсене на нововнос...

Успех

Comment

Working...
                              X