Известие

Collapse
No announcement yet.

Идиоти шофиори вув София...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
    А вие като стари и опитни шофьори да сте чували, че се съблюдава и дистанцията със задния? Това е неписано правило, но спестява много главоболия.

Когато някой се е залепил зад вас- чукни си леко спирачките, да види тоя зад тебе, че спираш (което реално не е така) и да започне да намалява, за да ти се отдалечи от бронята. Другото е на светофар, винаги гледай и тоя зад тебе, с каква скорост се движи и с каква скорост спира.

Ясно е, че не винаги може да се гледат тия работи, но особено ако ми се наложи да спра по- рязко, винаги поглеждам и в огледалото отзад.

дам.... така е, ако не се пазите сами нема кои да ви пази , а смотаняци има много !!!
    ПРАВИТЕ ОТСЕЧКИ СА ЗА БЪРЗИТЕ КОЛИ ЗАВОИТЕ СА ЗА БЪРЗИТЕ ШОФЬОРИ!sigpic

Comment

Е то смотаняците да бяха само шофьори ама не. Преди няколко дни (малко преди сериозните снеговалежи) минавам моста на Захарна фабрика в посока централна гара и 200 метра след моста от широка улицата става тясна - само 2 платна. Точно като навлезнах в тясното гледам 4 момчета си ходят по тротоара отстрани и се пада да се засечем точно до голяма локва. За да не ги изкъпя аз съвсем съвестно намалих и тръгнах да заобикалям локвата когато един от тия изкача на улицата на разстояние не повече от 4-5 метра от мен, разперва раце и гледа газарски в стил "е са к'во, ще ме блъснеш ли?". Ми питам аз ако не бях заобиколил в насрещното локвата? Най-вероятно щях да имам време да спра тъй като намалих заради локвата, но е стряскащо когато срещу теб съвсем умишлено изкочи пешеходец. Тоя трябва да вярва много в късмета си само дето не е ясно кога ще изневери късмета на тоя срещу него! Човек ако сам не иска да се опази аз и да мисля за всички пак няма да се получи! Също така няма да е никак зле пешеходците да проумеят, че независимо от обстоятелсвата, вечерно време, когато всички са на фарове е трудно да забележиш обект който за фон има по-ярка светлина (пешеходец пресичащ на фона на фаровете на насрещнодвижещите се коли). Физически е невъзможно та ако ще и да е облечен с бяло от главата до петите. То е все едно да се опитвате да снимате срещу слънцето!
      The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Първоначално публикувано от detelazurno Покажи съобщение
        То е все едно да се опитвате да снимате срещу слънцето!
        Контражурът е един доста готин похват, стига да го умееш
        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Аз като един любител на фотографията съм съгласен, само дето в гореспоменатите условия нямам възможност за настройка по мое желание

Comment

Аз като един любител на фотографията съм съгласен, само дето в гореспоменатите условия нямам възможност за настройка по мое желание
            Встрани от темата, можеш и с фотошопа да го направиш
            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
            Нагоре по стълбата, която води надолу
            sigpic

Comment

Е, с фотошопа лесна работата. То така или иначе още в момента на снимката има предостатаъчно настройки, които да направиш та после да не ти се налага да пипаш фотошоп Иначе относно темата идеята ми беше, че дори и да имаш перфектно зрение вечерно време има прекално много променящи се насрещни светлини, които винаги пречат.

Comment

Кофти работа! Мен нали един така ме беши нацепил , че ме вкара във предния - та бях пострадал и отпред и отзад (това със спортвагона - бяхме с Киро Alfananiak и както си чакаме повече от 30 секунди - Бааам озад - семеен голфаджия - разбирай с Пасат комби)
                2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Е, с фотошопа лесна работата. То така или иначе още в момента на снимката има предостатаъчно настройки, които да направиш та после да не ти се налага да пипаш фотошоп Иначе относно темата идеята ми беше, че дори и да имаш перфектно зрение вечерно време има прекално много променящи се насрещни светлини, които винаги пречат.
                  бе ти го снимай кофти па чекай после фотосопата да орави нещата

а за нощно време има един готини цайси срещу заслепяване - идеални са
                  Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

За снимката съм сагласен. Но за шофирането нямах предвид заслепяването. Ще се потретя или подесетя вече ако кажа, че каквото и да става в някои ситуации просто пешеходците намерили смелост да слезнат на платното се виждат кофти. Мисля, че ме разбра за какво говоря, така че дай да не повтаряме едно и също.

Comment

Working...
                    X