Известие

Collapse
No announcement yet.

Nokia N97 mini

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Nokia N97 mini

Какво ще кажете за тоя телефон. Някои казват, че Нокия се е забавила прекалено много с пускането му на пазара и вече е морално остарял. Но от друга страна на мен ми трябва телефон, който да мога да си сложа в джоба и да знам, че няма да се строши на 2, както е например HTC HD2. Та ако трябва да си купувате телефон, а не компютър, как ви се струва N97 mini (не предшественика N97).
    Lexus IS200

Подарихме такъв на тъста ми за Коледа. Телефона е уникален. Има много добър софтуер. операционната му система е Симбиан 9.5(най-новият).
    има много програми за N97. в комплекта на телефона имаше диск с всякъкъв софтуер, включително имаше програми от сорта на дигитален нивелир, който показва с точност до 1 градус
    телефонът работи много бързо, батерията е що годе нормална. диспкеят има страхотна резолюция и подсветката изразходва само 1 Ват. при сравнително доста натоварване(все пак са му първите дни) издържа ден и половина. Лекичък е в сравнение с моят N95 8GB е много по-добре. Wi-Fi-то му е много бързо. имаш 8GB вградена памет и слот за още 8GB и работи добре с 16GB не забавя процесите. камерата е жестока, touch-screen му е много прецизен и не дава октлонения при работа. GPS също му е много прецизен, дава разлика само 2-3 метра, което за телефон си е много добре. и най-важното за да работи GPS-а не е необходима мобилна или интернет връзка. има акселерометри и дисплеят се върти навсякъде. както и да обърнеш телефона дисплея ти застава правилно.
    на мен лично много ми допадна и съм решил следващият ми да е такъв. ако те интересува нещо конкретно питай, ще ти отговарям
    живи и здрави
    Last edited by ves_v8; d.m.y г., 15:31.
    In God we trust, all others pay cash.
    Alfa Romeo 145 1.3 Boxer - Ex-car
    Оpel Vectra C 2.2i '08 Elegance

Comment

Първоначално публикувано от ves_v8 Покажи съобщение
      Подарихме такъв на тъста ми за Коледа. Телефона е уникален. Има много добър софтуер. операционната му система е Симбиан 9.5(най-новият).
      има много програми за N97. в комплекта на телефона имаше диск с всякъкъв софтуер, включително имаше програми от сорта на дигитален нивелир, който показва с точност до 1 градус
      телефонът работи много бързо, батерията е що годе нормална. диспкеят има страхотна резолюция и подсветката изразходва само 1 Ват. при сравнително доста натоварване(все пак са му първите дни) издържа ден и половина. Лекичък е в сравнение с моят N95 8GB е много по-добре. Wi-Fi-то му е много бързо. имаш 8GB вградена памет и слот за още 8GB и работи добре с 16GB не забавя процесите. камерата е жестока, touch-screen му е много прецизен и не дава октлонения при работа. GPS също му е много прецизен, дава разлика само 2-3 метра, което за телефон си е много добре. и най-важното за да работи GPS-а не е необходима мобилна или интернет връзка. има акселерометри и дисплеят се върти навсякъде. както и да обърнеш телефона дисплея ти застава правилно.
      на мен лично много ми допадна и съм решил следващият ми да е такъв. ако те интересува нещо конкретно питай, ще ти отговарям
      живи и здрави
      Мерси за отговора. Много конкретни неща не ми идват на ум, то чак като си го взема ще разбера за евентуалните му недостатъци Удобно ли се пише с клавиатурата? Притеснява ме да не са прекалено малки копчетата. По екрана с стилус ли се пише или с пръст?
      Lexus IS200

Comment

Колега ако ти трябва телефон за говорене, вземи си нещо друго без тъч скрийн. Аз съм с Е71, едновременно ползвам и тъчскрийн телефон, разликата е огромна. Едното е за говорене, другото за забавление, ти сам си прецени за какво ти трябва.Аз бих си взел I-Phone 3G...
        Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
        Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
        Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
          Мерси за отговора. Много конкретни неща не ми идват на ум, то чак като си го взема ще разбера за евентуалните му недостатъци Удобно ли се пише с клавиатурата? Притеснява ме да не са прекалено малки копчетата. По екрана с стилус ли се пише или с пръст?
          Клавиатурата е супер удобна за писане. копчетата са на пролично разстояние едно от друго и не са много малки. с две думи- да пише се много удобно. за дисплея има един много сладурски стилус, но може и бе него. въпрос на личен избор е.
          аз лично докато го разглеждах и настройвах не използвах стилуса и ми беше много удобно. Освен това забравих да ти кажа че телефона има сензор за близост и когато си доближиш телефона до ухото за да говориш се включва защита на екрана и така с ухото си не натискаш нищо по него. много е полезна тазо опция, която я няма никой друг touch-screen телефон, дори и HTC го нямат.
          Last edited by ves_v8; d.m.y г., 15:59.

Comment

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
            Колега ако ти трябва телефон за говорене, вземи си нещо друго без тъч скрийн. Аз съм с Е71, едновременно ползвам и тъчскрийн телефон, разликата е огромна. Едното е за говорене, другото за забавление, ти сам си прецени за какво ти трябва.Аз бих си взел I-Phone 3G...
            Колега аз съм с 5800 и искам да ти кажа, че телефон с по хубав звук не съм имал (и за говорене и за слушане на музика)
            Относно I-Phone - не бих казал че е по темата. Колегата пита за определен модел, а не да му препоръчваме телефони и определено ай-фона не е... и аз не съм сигурен какво е, но на мен не ми е удобен - нито за разговори нито за игрички, само браузера му ми харесва, но скоро очаквам и за симбиян нещо подобно.

Относно нокията - нямам наблюдения над 97-цата, но моя е със същия процесор и според мен е малко бавничък - всичко останало му е пушка, но не съм сигурен калко е ударо устойчива 97-цата
            sigpic
            Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
            BMW 316 Compact '95

Comment

Първоначално публикувано от DarkKnight Покажи съобщение
              но не съм сигурен калко е ударо устойчива 97-цата
              Точно пък за здравината на N97-цата най-малко трябва да се притеснявате
              http://www.youtube.com/watch?v=MXGPc...om=PL&index=10

http://www.youtube.com/watch?v=qHde1oYCbXg

http://www.youtube.com/watch?v=kB1GxqRFKzw
              и т.н.
              147 2.0 Selespeed 51%Sofia Driving
              Stilo 1.6 - ex 75%Sofia Driving
              156 2.4 JTD - ex

Comment

....., дори и HTC го нямат.
                Е те тука не съм съгласен. Въпросният "сензор за близост" е чисто и просто сензорът за светлина. И HTC имат такъв сензор.
                Иначе mirchozo го каза добре. Само touch screen е повече за завабление. Колкото и да е чувствителен (което няма нищо общо с точността) физически няшаш възможност да си толкова бърз колкото с клавиатура. Това може да се подобри донякъде с по-голям екран, но предполагам сам се сещаш, че в този случай ще платиш една чанта пари само за дисплея. Аз също минах от телефон изцяло с touch screen към телефон с touch screen и клавиатура. Най-голямо неудуобство ще изпиташ когато трябва да пишеш нещо в движение. Иначе всичко останало е удобно. И накрая да отбележа, че ти давам съвети спрямо великото творение "touch screen", а как се държи самия телефон идея си нямам, защото не съм го и виждал дори.
                The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Първоначално публикувано от Gh0stRider Покажи съобщение
                  Точно пък за здравината на N97-цата най-малко трябва да се притеснявате
                  http://www.youtube.com/watch?v=MXGPc...om=PL&index=10

http://www.youtube.com/watch?v=qHde1oYCbXg

http://www.youtube.com/watch?v=kB1GxqRFKzw
                  и т.н.
                  След като изгледах всичките тестове съм още по зарибен. Точно единствено не направиха тест ако си сложиш телефона в задния джоб и седнеш, какво ще стане, а точно така се чупят доста телефони.
                  Lexus IS200

Comment

.
                    Last edited by Gh0stRider; d.m.y г., 16:46. Основание: глупост
                    147 2.0 Selespeed 51%Sofia Driving
                    Stilo 1.6 - ex 75%Sofia Driving
                    156 2.4 JTD - ex

Comment

Първоначално публикувано от detelazurno Покажи съобщение
                      Е те тука не съм съгласен. Въпросният "сензор за близост" е чисто и просто сензорът за светлина. И HTC имат такъв сензор.
                      Иначе mirchozo го каза добре. Само touch screen е повече за завабление. Колкото и да е чувствителен (което няма нищо общо с точността) физически няшаш възможност да си толкова бърз колкото с клавиатура. Това може да се подобри донякъде с по-голям екран, но предполагам сам се сещаш, че в този случай ще платиш една чанта пари само за дисплея. Аз също минах от телефон изцяло с touch screen към телефон с touch screen и клавиатура. Най-голямо неудуобство ще изпиташ когато трябва да пишеш нещо в движение. Иначе всичко останало е удобно. И накрая да отбележа, че ти давам съвети спрямо великото творение "touch screen", а как се държи самия телефон идея си нямам, защото не съм го и виждал дори.
                      Определено предпочитам да има реална клавиатура, каквато има N97. Само с тъчскриин ми е терсене, а може и да е до навик.
                      Lexus IS200

Comment

1.Сензора за допир (близост)е вляво,а сензора за светлина в дясната страна до 3G камерата

2.Ако си решил да вземаш телефона,отиваш в магазина и набираш *#0000# - ако ти покаже версия на софт-а по ниска от v.20.0.0** или ги накарай да ти сложат новия софт (става за около 10 мин) или ако се опъват търси в друг магазин където телефона е с версия минимум v.20
                        Ползвам N97 с 32GB (макси версията) от почти година вече....но със стария софт беше голяма боза..постоянно забиваше,грешки и бъгове колкото искаш...а и беше доста бавничък.Добре че всичко се оправи когато пуснаха ъпгрейд (v.20)

3.Като цяло съм доволен от телефона...разликата с минито е почти минимална (по-малък дисплей и т.н.)
                        Все пак не очаквай чудеса от него
                        Според мен си вземи 5800XM - доста по добър е (бързина,надежност,батерия - говорим с последния софт за него)
                        Last edited by Kamen666; d.m.y г., 10:04.
                        Hyundai i40 - 13 - CRDI - Powered By TST Racing
                        Suzuki Grand Vitara - 07 - AWD EX
                        Alfa 156 - 1.9 JTD - 03 - Powered By TST Racing + K&N Filter - EX
                        Kawasaki Ninja ZXR - 06 -The Fastest
                        Honda PCX150 - 15 - The Cheapest

Comment

Първоначално публикувано от Kamen666 Покажи съобщение
                          1.Сензора за допир (близост)е вляво,а сензора за светлина в дясната страна до 3G камерата

2.Ако си решил да вземаш телефона,отиваш в магазина и набираш *#0000# - ако ти покаже версия на софт-а по ниска от v.20.0.0** или ги накарай да ти сложат новия софт (става за около 10 мин) или ако се опъват търси в друг магазин където телефона е с версия минимум v.20
                          Ползвам N97 с 32GB (макси версията) от почти година вече....но със стария софт беше голяма боза..постоянно забиваше,грешки и бъгове колкото искаш...а и беше доста бавничък.Добре че всичко се оправи когато пуснаха ъпгрейд (v.20)

3.Като цяло съм доволен от телефона...разликата с минито е почти минимална (по-малък дисплей и т.н.)
                          Все пак не очаквай чудеса от него
                          Според мен си вземи 5800XM - доста по добър е (бързина,надежност,батерия - говорим с последния софт за него)
                          Колега 5800-та много си го харесвам, но след две падания (е качествени бяха де) май е за лентов кабел. Иначе съм си доволен от нея, но ми се иска да го смения с н97 (макси версията). Телефона как се държи при натоварване т.е. когато пуснеш няколко по-тежки приложения (защото моя си затваря сам браузера когато го понтоваря)?

П.П. Извинявай колега че ти ползвам темата, но мисля че и за теб ще е полезно инфото
                          sigpic
                          BMW 316 Compact '95

Comment

N97 си е добър. Не ми направи впечатление на бавен, все пак се очакват и още доработки на модела. Това което знам от човек, който си е направо "болен" по този телефон е че пролетта на 2010 ще пуснат на пазара финализирания вариянт на софтуера, който няма да има почти никакви бъгове.

Comment

N97 си е добър. Не ми направи впечатление на бавен, все пак се очакват и още доработки на модела. Това което знам от човек, който си е направо "болен" по този телефон е че пролетта на 2010 ще пуснат на пазара финализирания вариянт на софтуера, който няма да има почти никакви бъгове.
                              Такова нещо като почти нямане на бъгове за жалост не съществува
                              Нямам предвид да е бавен, а да "спират работата си" някои приложения при по-голямо натоварване на телефона
                              sigpic
                              BMW 316 Compact '95

Comment

Working...
                              X