Какво ще кажете за тоя телефон. Някои казват, че Нокия се е забавила прекалено много с пускането му на пазара и вече е морално остарял. Но от друга страна на мен ми трябва телефон, който да мога да си сложа в джоба и да знам, че няма да се строши на 2, както е например HTC HD2. Та ако трябва да си купувате телефон, а не компютър, как ви се струва N97 mini (не предшественика N97).
Известие
Collapse
No announcement yet.
Nokia N97 mini
Collapse
X
-
Подарихме такъв на тъста ми за Коледа. Телефона е уникален. Има много добър софтуер. операционната му система е Симбиан 9.5(най-новият).
има много програми за N97. в комплекта на телефона имаше диск с всякъкъв софтуер, включително имаше програми от сорта на дигитален нивелир, който показва с точност до 1 градус
телефонът работи много бързо, батерията е що годе нормална. диспкеят има страхотна резолюция и подсветката изразходва само 1 Ват. при сравнително доста натоварване(все пак са му първите дни) издържа ден и половина. Лекичък е в сравнение с моят N95 8GB е много по-добре. Wi-Fi-то му е много бързо. имаш 8GB вградена памет и слот за още 8GB и работи добре с 16GB не забавя процесите. камерата е жестока, touch-screen му е много прецизен и не дава октлонения при работа. GPS също му е много прецизен, дава разлика само 2-3 метра, което за телефон си е много добре. и най-важното за да работи GPS-а не е необходима мобилна или интернет връзка. има акселерометри и дисплеят се върти навсякъде. както и да обърнеш телефона дисплея ти застава правилно.
на мен лично много ми допадна и съм решил следващият ми да е такъв. ако те интересува нещо конкретно питай, ще ти отговарям
живи и здравиLast edited by ves_v8; d.m.y г., 15:31.In God we trust, all others pay cash.
Alfa Romeo 145 1.3 Boxer - Ex-car
Оpel Vectra C 2.2i '08 Elegance
-
Първоначално публикувано от ves_v8 Покажи съобщениеПодарихме такъв на тъста ми за Коледа. Телефона е уникален. Има много добър софтуер. операционната му система е Симбиан 9.5(най-новият).
има много програми за N97. в комплекта на телефона имаше диск с всякъкъв софтуер, включително имаше програми от сорта на дигитален нивелир, който показва с точност до 1 градус
телефонът работи много бързо, батерията е що годе нормална. диспкеят има страхотна резолюция и подсветката изразходва само 1 Ват. при сравнително доста натоварване(все пак са му първите дни) издържа ден и половина. Лекичък е в сравнение с моят N95 8GB е много по-добре. Wi-Fi-то му е много бързо. имаш 8GB вградена памет и слот за още 8GB и работи добре с 16GB не забавя процесите. камерата е жестока, touch-screen му е много прецизен и не дава октлонения при работа. GPS също му е много прецизен, дава разлика само 2-3 метра, което за телефон си е много добре. и най-важното за да работи GPS-а не е необходима мобилна или интернет връзка. има акселерометри и дисплеят се върти навсякъде. както и да обърнеш телефона дисплея ти застава правилно.
на мен лично много ми допадна и съм решил следващият ми да е такъв. ако те интересува нещо конкретно питай, ще ти отговарям
живи и здравиУдобно ли се пише с клавиатурата? Притеснява ме да не са прекалено малки копчетата. По екрана с стилус ли се пише или с пръст?
Lexus IS200
Comment
-
Колега ако ти трябва телефон за говорене, вземи си нещо друго без тъч скрийн. Аз съм с Е71, едновременно ползвам и тъчскрийн телефон, разликата е огромна. Едното е за говорене, другото за забавление, ти сам си прецени за какво ти трябва.Аз бих си взел I-Phone 3G...Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
Comment
-
Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщениеМерси за отговора. Много конкретни неща не ми идват на ум, то чак като си го взема ще разбера за евентуалните му недостатъциУдобно ли се пише с клавиатурата? Притеснява ме да не са прекалено малки копчетата. По екрана с стилус ли се пише или с пръст?
аз лично докато го разглеждах и настройвах не използвах стилуса и ми беше много удобно. Освен това забравих да ти кажа че телефона има сензор за близост и когато си доближиш телефона до ухото за да говориш се включва защита на екрана и така с ухото си не натискаш нищо по него. много е полезна тазо опция, която я няма никой друг touch-screen телефон, дори и HTC го нямат.Last edited by ves_v8; d.m.y г., 15:59.In God we trust, all others pay cash.
Comment
-
Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщениеКолега ако ти трябва телефон за говорене, вземи си нещо друго без тъч скрийн. Аз съм с Е71, едновременно ползвам и тъчскрийн телефон, разликата е огромна. Едното е за говорене, другото за забавление, ти сам си прецени за какво ти трябва.Аз бих си взел I-Phone 3G...
Относно I-Phone - не бих казал че е по темата. Колегата пита за определен модел, а не да му препоръчваме телефони и определено ай-фона не е... и аз не съм сигурен какво е, но на мен не ми е удобен - нито за разговори нито за игрички, само браузера му ми харесва, но скоро очаквам и за симбиян нещо подобно.
Относно нокията - нямам наблюдения над 97-цата, но моя е със същия процесор и според мен е малко бавничък - всичко останало му е пушка, но не съм сигурен калко е ударо устойчива 97-цата
Comment
-
Първоначално публикувано от DarkKnight Покажи съобщениено не съм сигурен калко е ударо устойчива 97-цата
http://www.youtube.com/watch?v=MXGPc...om=PL&index=10
http://www.youtube.com/watch?v=qHde1oYCbXg
http://www.youtube.com/watch?v=kB1GxqRFKzw
и т.н.
Comment
-
Първоначално публикувано от ves_v8 Покажи съобщение....., дори и HTC го нямат.
Иначе mirchozo го каза добре. Само touch screen е повече за завабление. Колкото и да е чувствителен (което няма нищо общо с точността) физически няшаш възможност да си толкова бърз колкото с клавиатура. Това може да се подобри донякъде с по-голям екран, но предполагам сам се сещаш, че в този случай ще платиш една чанта пари само за дисплея. Аз също минах от телефон изцяло с touch screen към телефон с touch screen и клавиатура. Най-голямо неудуобство ще изпиташ когато трябва да пишеш нещо в движение. Иначе всичко останало е удобно. И накрая да отбележа, че ти давам съвети спрямо великото творение "touch screen", а как се държи самия телефон идея си нямам, защото не съм го и виждал дори.The greatest of all scientific hobbies!
Comment
-
Първоначално публикувано от Gh0stRider Покажи съобщениеТочно пък за здравината на N97-цата най-малко трябва да се притеснявате
http://www.youtube.com/watch?v=MXGPc...om=PL&index=10
http://www.youtube.com/watch?v=qHde1oYCbXg
http://www.youtube.com/watch?v=kB1GxqRFKzw
и т.н.Lexus IS200
Comment
-
Първоначално публикувано от detelazurno Покажи съобщениеЕ те тука не съм съгласен. Въпросният "сензор за близост" е чисто и просто сензорът за светлина. И HTC имат такъв сензор.
Иначе mirchozo го каза добре. Само touch screen е повече за завабление. Колкото и да е чувствителен (което няма нищо общо с точността) физически няшаш възможност да си толкова бърз колкото с клавиатура. Това може да се подобри донякъде с по-голям екран, но предполагам сам се сещаш, че в този случай ще платиш една чанта пари само за дисплея. Аз също минах от телефон изцяло с touch screen към телефон с touch screen и клавиатура. Най-голямо неудуобство ще изпиташ когато трябва да пишеш нещо в движение. Иначе всичко останало е удобно. И накрая да отбележа, че ти давам съвети спрямо великото творение "touch screen", а как се държи самия телефон идея си нямам, защото не съм го и виждал дори.Lexus IS200
Comment
-
1.Сензора за допир (близост)е вляво,а сензора за светлина в дясната страна до 3G камерата
2.Ако си решил да вземаш телефона,отиваш в магазина и набираш *#0000# - ако ти покаже версия на софт-а по ниска от v.20.0.0** или ги накарай да ти сложат новия софт (става за около 10 мин) или ако се опъват търси в друг магазин където телефона е с версия минимум v.20
Ползвам N97 с 32GB (макси версията) от почти година вече....но със стария софт беше голяма боза..постоянно забиваше,грешки и бъгове колкото искаш...а и беше доста бавничък.Добре че всичко се оправи когато пуснаха ъпгрейд (v.20)
3.Като цяло съм доволен от телефона...разликата с минито е почти минимална (по-малък дисплей и т.н.)
Все пак не очаквай чудеса от него
Според мен си вземи 5800XM - доста по добър е(бързина,надежност,батерия - говорим с последния софт за него)
Last edited by Kamen666; d.m.y г., 10:04.Hyundai i40 - 13 - CRDI - Powered By TST Racing
Suzuki Grand Vitara - 07 - AWD EX
Alfa 156 - 1.9 JTD - 03 - Powered By TST Racing + K&N Filter - EX
Kawasaki Ninja ZXR - 06 -The Fastest
Honda PCX150 - 15 - The Cheapest
Comment
-
Първоначално публикувано от Kamen666 Покажи съобщение1.Сензора за допир (близост)е вляво,а сензора за светлина в дясната страна до 3G камерата
2.Ако си решил да вземаш телефона,отиваш в магазина и набираш *#0000# - ако ти покаже версия на софт-а по ниска от v.20.0.0** или ги накарай да ти сложат новия софт (става за около 10 мин) или ако се опъват търси в друг магазин където телефона е с версия минимум v.20
Ползвам N97 с 32GB (макси версията) от почти година вече....но със стария софт беше голяма боза..постоянно забиваше,грешки и бъгове колкото искаш...а и беше доста бавничък.Добре че всичко се оправи когато пуснаха ъпгрейд (v.20)
3.Като цяло съм доволен от телефона...разликата с минито е почти минимална (по-малък дисплей и т.н.)
Все пак не очаквай чудеса от него
Според мен си вземи 5800XM - доста по добър е(бързина,надежност,батерия - говорим с последния софт за него)
П.П. Извинявай колега че ти ползвам темата, но мисля че и за теб ще е полезно инфото
Comment
-
N97 си е добър. Не ми направи впечатление на бавен, все пак се очакват и още доработки на модела. Това което знам от човек, който си е направо "болен" по този телефон е че пролетта на 2010 ще пуснат на пазара финализирания вариянт на софтуера, който няма да има почти никакви бъгове.In God we trust, all others pay cash.
Comment
-
Първоначално публикувано от ves_v8 Покажи съобщениеN97 си е добър. Не ми направи впечатление на бавен, все пак се очакват и още доработки на модела. Това което знам от човек, който си е направо "болен" по този телефон е че пролетта на 2010 ще пуснат на пазара финализирания вариянт на софтуера, който няма да има почти никакви бъгове.
Нямам предвид да е бавен, а да "спират работата си" някои приложения при по-голямо натоварване на телефона
Comment
Comment