Известие

Collapse
No announcement yet.

Ами ясно, какво да се каже повече

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ами ясно, какво да се каже повече

Затова са и наи богатите в Европа и едни от наи-богатите в света...
    АЗ го усетих това тук, ама чак сега идва потварждението

http://entertainment.bulgarianpost.c...vropa-2806.php

Re: Ами ясно, какво да се каже повече

Първоначално публикувано от 156 m-jet
    Как реши, пък че са най-богатите в Света...
    sigpic
    Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
    " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
    "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

Колкото и шопско, селско, по български, комплексарско, тъпо, долно, ограничено, шовинистки и т.н. да прозвучи, но искам да кажа, че германците освен да си ядат ушите, за друго не стават
      "....американските студенти със средно IQ от 110." - от тия по-тъпа и ограничена нация няма
      И да попитам професор Ричард Лин, аджеба как разбира кои са умни и кои глупави в една държава - изпит на няколко милиарда души ли е направил
      sigpic

Comment

Открай време се нервирам яко, като ми цъфне някой с резултати от IQ-тест. Досега не съм видял такъв с методика, която да покрива всички аспекти на интелекта - до един акцентират основно на "ежедневната" рационалност и съобразителност, което е една мааааааалка част от материята. Да не говорим за някои американски дебилизми, където въпросите в тест за интелигентност (така си е озаглавен на бланката!) включват неща от сорта "кой е бил шеф на администрацията на н-тия президент"...
        Та, от гледна точка на практичност и рационалност, не е странно немскоговорящите страни да са напред.

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
        Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

Re: Ами ясно, какво да се каже повече

Първоначално публикувано от KGB
          Как реши, пък че са най-богатите в Света...
          По тоя повод има една приказка "като си толкова умен, къде са ти парите?"
          sigpic
          Alfa Romeo156 1,9 JTD, Lexus IS 200

Comment

Да, това го е каЗал Конфиции преди повеЧЕ ОТ 2000 години

А, колега как сам решил ....... ами ето , купиха половин Европа, скоро и другата половина , а и доста неста купиха в Америка...дори прекалено много. Освен това ЕС ти е ясно от кого се командва нали?

.

Comment

Освен това ЕС ти е ясно от кого се командва нали?

.
              Oт Франция, Германия и Великобритания. Ясно е че колкото повече население имаш - толкова повече представители в Евр. комисия и Парламент - а и колкото повече допринасяш за бюджета на общността.

За едно не съм съгласен "като си толкова умен - къде са ти парите" е вярно когато касае личност. Когато касае нация - мисля че е достатъчно да има дори и малко умни който да дадът насоки (разбирай управници) и традициите на дисциплинирана нация. (това немците го имат - знаете как до голяма степен се е формирало или поне засилило в голяма степен) Освен това богатството на една държава зависи също така от много фактори в миналото и сега. Географско положение, традиции, геополитическа обстановка, конкурентн и предимства свързани и с другите ресурси (освен човешкия). Все едно да кажете че в Обединените Арабски Емирства са най-умните хора - ами те просто си имат петрол.( и то точно в сегашния исторически отрязък - преди 200 години не би бил от полза) Относно къде са тогава богатството на България - замислете се какво е насадено като традиции - някъде около 550 години 500 + 50-те от 1944 -1990. Ами кажете ми също как може да очаквате да се развие дисциплина и зачитане на правилата на управника (държавата) след като и едните и другите са разчитали на сила за да те държат в подчинение и народа и той по-всякакъв начин се е стремял да нарушава правилата им. Това не се изкоренява лесно. Виждате, че и сега всеки гледа себе си и няма усещане за нация и зачитане на държавата (не бъркайте с родината)под всеки имам впредвид и управляващите.
              А относно тестовете за интелигентност - кой ги е създал (писал) тестовете - има значение разбиранията и критериите му. Имам впредвид , че никога не може да се поставят анкетираните при еднакви условия, по простата причина че има различия в начина им на живот които са предпоставка за развитие. Може до известна степен да се изследва с точност интелигентност на отделни нации, ако се поставят по 100 човека от различен произход (нации) от раждането им до достигане да речем до 20 годишна възраст - ПРИ ЕДНИ И СЪЩИ УСЛОВИЯ и без да са им оказвали влияние външни фактори, като традиции и др, подобни.

Та с две думи - Ако аз( някой българин съзам теста за интелигентност като има впредвид моите критерии и разбирания (обуславени от средата ми на живот и развитие) тогава съм сигурен че Българите ще имат много по висок резултат от нации с други традиции - при това и да искам да е обективен теста и да и смисля че е такъв - няма да стане поради изброените по-горе причини.
              Малеее кво написах бе
              2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
              CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Първоначално публикувано от BatVas
                Относно къде са тогава богатството на България - замислете се какво е насадено като традиции - някъде около 550 години 500 + 50-те от 1944 -1990.
                за 500-те години толкова не си прав че нямаш идея
                само за сравнение при испанците тези години са 700 а аз великобритания да не споменавам
                Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей
                  Относно къде са тогава богатството на България - замислете се какво е насадено като традиции - някъде около 550 години 500 + 50-те от 1944 -1990.
                  само за сравнение при испанците тези години са 700 а аз великобритания да не споменавам
                  Тука колониализма е играл...яко.
                  Mitsubishi Outlander
                  Mitsubishi Space Star
                  Daihatsu Terios

Comment

Да ама все пак има значение каква на каква нация си колония - когато е в културно отношение по-изостанала от теб - има разлика.
                    2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX

Comment

Да ама все пак има значение каква на каква нация си колония - когато е в културно отношение по-изостанала от теб - има разлика.
                      ми кво да ти кажа
                      арабелите дето са владели испания не са били по цивилизован от турците
                      а пък гийом копелето (aka вилхелм завоевателят) можеш сам да се сетиш от името ми колко културен е бил

та мидълта ми е, че никой не ни е крив, че сме на това дередже
                      та мисълта ми е
                      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Aбе търтей нали ти казвам че трябва да мине време - арабелите 19век ли са владели Испания - а Испания къде е в този списък за "интелигентност" - като гледам не е напред - което потвърждава разсъжденията ми.

Все пак казвам че и теста е субективен (дори създателя му да го мисли за обективен - просто не съзнава защото е израснал в различна среда и според него е обективен)

Абе просто тези тестове не са показателни - това е мисълта.
                        Ти знаеш ли какъв тест правих аз - предоставен ни от един англииски консултант -теста целеше да покажем несъзнателно склонноста към нарушаване на правила и създаване на конфликти. Да ама теста не беше съобразен с условията в БГ - там се задават въпроси за различни ситуации и от там ти правят профил спрямо точките(точно като тези за АйКю - Е ОБЪРКАХМЕ МУ ФАНТАЗИИТЕ.
                        Давам ти само два от въпросите и ще разбереш какво имам впредвид:

Въпрос:
                        Как ще реагирате ако след като излезете от магазина установите че сте взели с 0.5 кг по малко ябълки от платеното.
                        Правилен отговор (ама според правилата на англичанина - носещ точки) "Ще се върна и учтиво ще обясня , че е станала грешка"
                        Отговора посочен от нас: "Ами ще продължа и другия път ще внимавам" (да ама това е посочено щото живееем в БГ и да се върнеш кво ще направиш -за това така сме отговорили.

Въпрос две:
                        След излизане от магазин установявате, че са Ви върнали с 2 евро повече от необходимото:
                        Правилен отговор: (на англичанина) Ще се върна и ще оставя парите
                        Правилен отговор ( на нас Българите) Ще продължа

Сега виждаш ли колко е важна средата при създаване на такива тестове. Наште отговори са такива и с точно с тях се избягват конфликти и се спазва някакъв ред установен на мястото където живеем - да обаче резултата излиза друг, щото начина на оценка не важи за дадената среда.

Е той англичанина разбра, че не е прав - накарах го да си купи 5 кг домати от пазара - да ги премери на друг кантар и да виде колко са му дали. После да ми каже ще върне ли повечето ресто на търговеца или още по интересно ще стане ако се върне да му оска обяснение
                        [/color]

Comment

аз па немоа да разбера къв е проблема с тия пусти тестове за интелигентност, от 4-5 дена по всички медии само за тва се говори, слабо ме интересува на кое място са германците, французите, танганайците та ако щете и ние.......всичко е въздух работа
                          ALFA ROMEO 155 T.SPARK 2.0 8V
                          ALFA ROMEO 33 1.5 TI

Comment

Първоначално публикувано от Kostadin
                            аз па немоа да разбера къв е проблема с тия пусти тестове за интелигентност, от 4-5 дена по всички медии само за тва се говори, слабо ме интересува на кое място са германците, французите, танганайците та ако щете и ние.......всичко е въздух работа
                            Е, точно това искам да кажа - че всичко е въздух и са СУБЕКТИВНИ- особенно когато се мъчат да направят обобщение за нация.

Comment

...А, колега как сам решил ....... ами ето , купиха половин Европа, скоро и другата половина , а и доста неста купиха в Америка...дори прекалено много. Освен това ЕС ти е ясно от кого се командва нали?

Колега, ти как се казваше - Адолф Хитлер

П.П.
                              А професор Лин спокойно може да си избърше дупето с броя на вестник "Таймс", в който е публикувана статията му, защото 99,99% от населението на земята не ги интересува колко са умни хората в другата половина на земното кълбо, тъй като се предполага, че си имат достатъчно техни проблеми в ежедневието, та да се занимават с глупости

И като пример, искам да попитам, ако аз утре облека една униформа на генерал, това означава ли, че съм генерал
                              Не ми отговаряйте, само помислете
                              sigpic

Comment

Working...
                              X