Известие

Collapse
No announcement yet.

Дръвче което пие много CO2

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Дръвче което пие много CO2

http://mavericos.blog.bg/nauka/2010/...vyglero.464966

Звучи интересно, дано стане бързо и да не е много скъпо.

Сърцата са по-капризни от умовете.

Доста иновативно, както е споменато в заглавието,
    дано да се осъществи проекта.

Comment

Звучи много... захаросано това:
      Иновативно синтетично дърво гълта 1000 пъти повече въглерод
      Но аз имам един два въпроса които според мен всеки трябва да си задава като чете подобни статии.
      1. Тази екологична смола, изкуствен произход ли има, ако е така, колко енергия от фосилни горива => СО2 е емитиран за да бъде получена и след колко време и колко цикъла това "дърво" успява да я компенсира и да работи ... хайде да го кажем "на печалба"
      2. Аналогичен въпрос и за конструкцията на която са окачени тези листове! Надявам се някой от вас е виждал какво представлява флотационен комбинат за алуминий, желязо и какви електрически подстанции има към него.

Отворен съм за дискусии ако някой има повече инфо за въпросната технология

И накрая според мен трябва да се вгледаме в природата. Тя е най великият инженер и творението и е усъвършенствано в продължение на милиони години. Решението се намира там, а не в синтетичната химия. Струва ми се, че пак някой се опитва да бъде по голям от твореца.
      Last edited by fade; d.m.y г., 19:48.
      Have A Nice Day
      o/_______\o
      (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
      []=о===о=[]

Comment

а не е ли по-лесно да се залесява... не изисква поддръжка най-малкото

нека ООН вземат нещата в свои ръце и да се погрижат във тропическите държави да няма незаконни сечища каквито има, отговорът е там !
        sigpic
        днес съм в почивка ---

Comment

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
          а не е ли по-лесно да се залесява... не изисква поддръжка най-малкото

нека ООН вземат нещата в свои ръце и да се погрижат във тропическите държави да няма незаконни сечища каквито има, отговорът е там !
          Това е правилното решение, но както знаете залесяването е инвестиция, която се възвръща след почти един човешки живот, т.е. пари от залесяване няма. Има само от сеч! И понеже преди няколко годинки случайно завърших Горско стопанство, мога да разкажа доста по въпроса, но няма смисъл. Лесовъдството и екологията са все още в сферата на добрите пожелания. Просто на гората се гледа като лесен и бърз начин за забогатяване, на класическата комбинация от алчен и безскрупулен политик, и хитър "бизнесмен".
          И по-зле ще става...за съжаление.
          А иначе "Терминатор" е добър филм...
          ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
          ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
          ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
          ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
            ...
            Лесовъдството и екологията са все още в сферата на добрите пожелания. Просто на гората се гледа като лесен и бърз начин за забогатяване, ...
            По скоро станаха защото преди 20г го нямаше този проблем. А се засаждаха освен пояси, и цели гори... мой роднина всеки път като минава покрай една гора към Варна казва:
            "-Тази гора аз съм я садил!"
            Айде сега да Ви кажа как се е правело това в тоталитарният СССР и по специално в Коми където българите са секли дървесина за Б-я.
            Ами на всяко отсечено дърво са се засаждали по 3 нови!
            Така е и в не-тоталитарна Норвегия. И сигурно ще ви учудя ако спомена, че се е купувал специален сорт слънчогледово семе от Б-я за да хранят птичките в ново-засадените масиви и за да не се нарушава еко-равновесието в системата. Може би трябва да се спомене, че Норвегия е един от най-големите износители на зелено електричество в света.
            За съжаление за да стане това нещо в Б-я трябва да има държавна политика, а не една камара частни фирми гравитиращи около горските стопанства. А иначе е нормално човешко поведение всеки да се стреми към бързо забогатяване и повишаване на жизненият си стандарт. Но няма ли контрол, а и репресивен апарат всеки би го правил по-пътя на най-малкото съпротивление и това е абсолютно нормално.
            Have A Nice Day
            o/_______\o
            (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
            []=о===о=[]

Comment

В цял свят дърветата намаляват прогресивно, особено тези в тропическите пояси.Трябва да има такава политика, държавна, и я има, като изискване от ЕС даже, ама у нас все още това не се спазва
              Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
              Нагоре по стълбата, която води надолу
              sigpic

Comment

За съжаление има само една политика и тя е политика на правенето на пари, много пари. Някои ден когато хората почнат да не мечтаят да изкарат пари от всичко нещата може и да се пооправят. Ония шматки дето ходиха на среща в Дания ходиха само да си почешат езиците и им е ясно, че преди да е прекалено късно няма да си мръднат пръста, защото трябва да си затварят заводите за да спасят света, а не могат да ги затворят защото ще загубят пари, от друга страна защо са им толкова хартийки... ? Нека всеки посади поне 10 дръвчета.

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

Айде сега и пластмасови дървета по улиците,само по 120$ парчето,за тия пари колко дръвчета могат да се посадят,някои хора наистина си нямат работа
                  Alfa 155 1.7,1.8 ex
                  Alfa 166 2.4 3 ex
                  155 1.8 MY 95 sport

Comment

Working...
                  X