Известие

Collapse
No announcement yet.

Аутобилд за 166

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Аутобилд за 166

Новия брой на AUTO BILD тема за кола втора ръка Алфа 166 -2003г 89 000км
    цитати
    -Една Алфа не се поврежда тя проявява капризи -така поне твърдят феновете.А техниците могат да изредят доста такива ДРЕБНИ недостатъци.
    -Прониква вода в каросерията !!!
    -Сложната конструкция на предното и задното окачване с МНОЖЕСТВО носачи,тампони и шарнири често се разбива преждевременно
    -Ел инсталацията е монтирана малко НЕБРЕЖНО
    -осите на чистачките понякога РЪЖДЯСВАТ
    -Индикатора за гориво показва че сте на резерва ,ВЪПРЕКИ че сте заредили до горе
    -Повечето купувачи на нови 166 поръчват ромео като ПИЦА
    забележете разликата няколко страници по на зад статийка за фв голф 6
    -Хората го купуват защото НЯМА никакви сериозни недостатъци ;удобен,практичен,икономичен
    -Голф ОТНОВО се редставя отлично нямаме никакви сериозни забележки
    -Фактор имидж 5 от 6 звезди
    -Истински ПОБЕДИТЕЛ -голфа си е голф !!!
    Моят коментар

И излъгали ли са?!?

Comment

Стига глупости моля... едното е нова кола дето статията и е платена публикация ... другото грозната истина за качеството на 90% от автомобилите ента ръка ... независимо от марката.
      Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Айде сега прочетете кво пише и кажете има ли макар и едно невярно твърдение за 166:

Няма да коментирам тъпотиите и отдвратителните манипулации на plamen petkov - никъде 166 не е сравнявана с Гоуф - това явно се е случило само в болното му съзнание.

Ще кажа само едно нещо - оценката за 166 е удивително положителна за употребяван италиански автомобил в германско списание.
        Volvo XC90 D5 '06
        Alfa Romeo Spider 2.0 '90
        Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
        ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
        ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

pinko според мен колата в статията ви е представена тенденциозно и в негативна светлина. В 90% от материала се изтъкват недостатъци и чат пат се вмъква по някоя саркастична, уж похвална нотка. Не че има неверни неща но е наблегнато пак казвам на негативното, и Ганьо като си купи "Автобилдо" вече е супер информиран и компетентен за 166. Няма нищо чудно в цялата работа, немската автопропаганда в това списание е силно изразена. Все пак който плаща, той поръчва музиката.

P.S. Тия технически данни дето сте ги плеснали каква им е връзката с тестваната кола?
          Fiat Punto 1.4GT 1996
          Hyundai Tucson 2.0 2007
          Renault Clio 1.5 2019

Comment

Ако всички бяха положително настроени сега Алфа 166 щеше да струва минимум 8000лв за най-убитите, а не да започват от 4500лв....Така че какво ви пречят конете с капаци? И защо не мога да разбера ИСКАТЕ да отваряте на някой очите? Колкото повече хора има, които искат да си купят Голф, толкова по рядка и ценна ще е алфа ромео и толкова по-евтина ще е...Кой каквото иска да плюе ама аз другия месец ще си купя още една 155ца 97г. за 1500лв....Пък нека другите са си купуват Голфове 3ки 92г. без грам екстри за по 3000лв. "перфектен"...

Искаше ми се да дам примери и с готини 159ки на супер ниски цени от 15к лв. примерно, защото няма търсене и са малко феновете и слабо търсене...Какво по-хубаво за бедни консуматори като нас

П.П Нека не се засягат собствениците на гоуф, говоря чисто принципно и илюстративно за немските автомобили

На мен пък статията ми харесва...Супер е даже..А още по-добре ще ми е да се качава в 166 от 2006г. с 175кс. дизел на примерно 40-50хил км.
            Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
            exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
            ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
            ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
            by RUBIG service

Comment

Според мен , статията е доста умерена. Не намирам негативизъм или тенденциозност.

Comment

И аз я четох статията и то много внимателно даже. В общи линии това, което се знае, че мотора е надежден си го казват, за окачването, CODE KEY и електрониката до някъде са си прави. Това за чистачките е простотия и я пропускам. Като цяло добра статия, смисъл можеше и по добре да е, ма като знам какво очаквах преди да прочета всичко съм си направо радостен

И наистина има грешка, защото са тествали 2.4 ЖТД 5ак (никъде неспоменато колко коня е) а накрая дават характеристика на 3.0 V6, който тук не съм убеден дали се среща въобще...

Comment

Първоначално публикувано от santo_traficante
                  сега ще последва ритуално рязане на вени
                  Пикно моля те вземи се в ръце и драсни опровержение на статията

п.с. доста вярни неща има в статиятасамо дето са объркали цената на старо от 10000еур.
                  Колега - виж с какъв двигател и т.н. е.
                  Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от plamen petkov
                    Никога в auto bild не съм прочел нищо хубаво за Алфа ,е вечерта вече не издържах като прочетох какви глупости са писали ,чел съм и други статии за коли втора ръка но като това няма второ
                    Абе комплексар, не знам каква Алфа караш и откога, ама аз 2 години карах 166 и мога да се подпиша с двете ръце, че всичко, което е споменато за този модел в материала на германските колеги, е 100% истина.

И всичките неща са ми се случвали лично на мен на моя екземпляр 166 - с изключение на ръждясалите оси на чистачките, но това е проблем за колите, карани в Германия, защото там зимата пръскат пътищата с нещо подобно на сярна киселина.

В статията не са споменати доста от проблемите, които има този модел и с които аз лично съм се борил за 2 години - фаровете, обтегача на пистовия ремък, TPS-а, кабелите в капака на багажника, гъзния датчик с седалката до шофьора, пукнатите корпуси на алтернаторите, помпите на съединителя и т.н.

Иначе и при мен влизаше вода през задна лява врата и правеше локвичка - просто смених уплътнението. И аз правих цялото окачване, и при мен се шашкаше имобилайзера и не познаваше ключа, и при мен колата имаше проблеми с тоците поради незащитени кабелни връзки (знаете за Тоци Бегали и неговия принос в италианското автомобилостронене), сменял съм дебитомери и една кофа датчици и сензори и т.н.

Така че според мен материалът не само не е тенденциозен, ами си е направо хвалебствен - твърдя това от личен опит в продължение на повече от 2 години каране на този автомобил.

чел съм и други статии за коли втора ръка но като това няма второ
                    Не знам кво точно си чел, ама повечето Холцвагени ги разбиват в оценките си като употребявани (хвалят ги само като нови), моделите на VW заемат последните места в класациите на продължителните тестове. Материалът за Алфа 147 преди време също беше много положителен - ако изобщо си го чел.

А в следващия брой може да прочетете как се е представила Дачия Логан - за 100 000 км са сменили камо няколко крушки и датчика за нивото на горивото в резервоара - и румънката се е класирала на 15-то място наравно с Mercedes C 180 K, Honda Civic 1.8i Sport, Honda Jazz 1.4, Mercedes B 180 CDI, Toyota Auris 1.6 Executive, Fiat Panda 1.1 8V Active и т.н с оценка много добър 5. А Холцвагените са на последните места - от 41-во място надолу, като на най-последните места (54-то до 59-о) са Пасат, Туран, Поло и Фокс (докато Алфа 147 е на 34-то място). Тва надигане на Холцваген ли е?

Предлагам модераторите на Алфа клуб да напишат протестно писмо до ауто билд бг за тенденциозното смачкване на имиджа на МАРКАТА /НЕ НА ФИРМАТА/ АЛФА РОМЕО от името на всички нас !
                    Ето по този начин се вдига и се сваля имидж и цени като се забиват някои марки / Алфа / и се извисяват други / фолксваген/ това прави сп ауто билд
                    Май ти ще трябва да се извиняваш, не мислиш ли?

П.П. Карам Алфи от близо 25 години (първата си Алфа 1750 Берлина си купих през 1985 г.) и много добре ми са известни силните и слабите им страни - но продължавам да карам Алфа, дори и в момента.
                    Last edited by pinko; d.m.y г., 15:30.
                    Volvo XC90 D5 '06
                    Alfa Romeo Spider 2.0 '90
                    Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
                    ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
                    ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Дори съм приятно изненадан от писаното за 166... Като знам по принцип как се набляга на негативите, а в един брой лекари поправяха един пасат като ,, вечния пациент'', то това ми хареса. Алфата се сравнява с мерц и бмв, спомена се ,,вечни двигатели'', екстри които могат да се опишат в книга, дизаин, агресивност, лежи стабилно и т.н. Това че ръждясвала чистачката и електрониката била небрежно монтирана е несериозно..... Абе това новия брой ли е или/и от кога е , че да си го купя...
                      sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

Те станаха на по над 10 години тия алфи..чистачката ръждясвала..то опелите с какво се славят
                        Идеята е че няма за какво да се хванат и говорят за някакви малки детайли ,макар и не до толкова верни ама да има нещо..
                        "la passione a la macchina" ..Alfa Romeo не е просто автомобил.. тя е чувство

Comment

Значи, тук се говори за 166, а аз си изрових една моя стара тема, където има тест драйв на ауто билд на алфа 159, статията е с доста добри думи /Пинко е копирал и цялата статия/:
                          http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=31430
                          Отделно и за 156 съм чел добри думи, общо взето при сравнението с опел /комбита сравняваха/, опела го изтикаха с малко напред, половин звезда, щото багажника му е с по голям обем, което си е вярно, който обича комбита де.
                          Ама и какво подгонихте колегата пламен петков в крайна сметка изразява любовта си към марката
                          Last edited by fred; d.m.y г., 11:37.
                          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                          Нагоре по стълбата, която води надолу
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщение

Май ти ще трябва да се извиняваш, не мислиш ли?

П.П. Карам Алфи от близо 25 години (първата си Алфа 1750 Берлина си купих през 1985 г.) и много добре ми са известни силните и слабите им страни - но продължавам да карам Алфа, дори и в момента.

Пинко, надявам се при превода сте взели предвид, че 1 по немската система е 6 по българската щото като се обърнат оценките и нещата си идват на мястото :P
                            Lexus IS200

Comment

А тая дачия логан как ли са е намърдала там? Абе интересна класация.
                              33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

Working...
                              X