Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за закъсняла регистрация в данъчното...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос за закъсняла регистрация в данъчното...

Става въпрос за това че съм закъснял с 1 година да си регистрирам колата в данъчното, и се чудя дали изобщо да ходя, зашото чувам за някакви глоби от по 500 лв. и ми се извива свят... Мисълта ми е ако някой има информация как точно стои въпросът с регистрирането на колата в данъчното ще съм благодарен да сподели. А , пропуснах да кажа ако има значение това, че преди няма и месец регистрирах колата в кат на мое име, но там се разминах с един фиш за 50 кинта.
    Аlfa 75 - 1.8 Turbo 155hp '87
    Lancia Dedra 2.0 Turbo Integrale 180hp '92

България от векове за векове - НАД ВСИЧКО!

След 2-рата година мисля, че изтича давността на глобата за нерегистриране и вече можеш да идеш само да платиш дължимите данъци. Нека някой по-запознат да потвърди.
    Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
    Mazda 6 2.3 2005
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Da_Fuse Покажи съобщение
      Става въпрос за това че съм закъснял с 1 година да си регистрирам колата в данъчното, и се чудя дали изобщо да ходя, зашото чувам за някакви глоби от по 500 лв. и ми се извива свят... Мисълта ми е ако някой има информация как точно стои въпросът с регистрирането на колата в данъчното ще съм благодарен да сподели. А , пропуснах да кажа ако има значение това, че преди няма и месец регистрирах колата в кат на мое име, но там се разминах с един фиш за 50 кинта.

Щом преди месец си я регистрирал в КАТ, то тя преди това не е била на твое име. Така, че не си изпуснал срока в общината или ако си го изпуснал е със 1-2 седмици, което не е проблем.
      Lexus IS200

Comment

Постът е в нарушение на правило 1.9
        Last edited by търтей; d.m.y г., 15:23.
        Giulietta 1,6 JTDm 2013
        156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Ами бях чел някаде, че се гледа по нотариалния договор тъй като не е нов внос, само на нов внос се гледала регистрацията в кат, така ли е? Колкото до давността от началото на 2009-та били свързани системите на кат и данъчното и нямало давност или поне така чух, ама незнам...? Някой запознат да каже, че ми е много наболял въпрос...

Comment

По принцип, данъкът за една година напред вече се удържа автоматично при регистрацията за да не скатаеш, но при вече регистриран в КАТ автомобил с непатени данъци е достатъчно да направиш както ти пикх по-горе. Ако пък става дума за 75-ците от подписа ти нямай грижа, ти и без това не можеш да ги продадеш, а направо ще ги отписваш от регистъра като ги победи ръждата....

--------------------
            Нарушение на т1.9 от правилата на форума

pr_00f
            Last edited by pr_00f; d.m.y г., 19:39.
            Giulietta 1,6 JTDm 2013
            156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
              ... и въобще не ти трябва да плащаш данъци.

Ще плачете някой ден, ама да видиме кога

Като не можеш да помогнеш по- добре не давай акъл, как да прави данъчни престъпления.

Системата на КАТ вече е вързана към общината и хората горят един по един от доста време насам.
              Lexus IS200

Comment

Добре, след като системите на данъчното и кат са свързани, а аз колата в кат съм я прехвърлил на мое име преди 1 месец, немога ли да мина метър като спазя срока за регистрация в данъчното по данните за регистрация в кат?

Comment

Първоначално публикувано от Da_Fuse Покажи съобщение
                  Добре, след като системите на данъчното и кат са свързани, а аз колата в кат съм я прехвърлил на мое име преди 1 месец, немога ли да мина метър като спазя срока за регистрация в данъчното по данните за регистрация в кат?
                  Ами не си спомням дали трябваше да се представи и договора за покупко- продажба в общината. Ако трябва- явно не можеш да минеш метър, ако е само талона- можеш.
                  Lexus IS200

Comment

А реално ние тук може да ти кажем, че даже ще ти върнат 100лв., заради сините ти очи, обаче в действителност, ти нито имаш сини очи, нито ще получиш пари в данъчното
                    Глобата е 10лв. за всеки месец просрочие, след втория.
                    Отделно имаш и лихва върху данъка
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                      Ще плачете някой ден, ама да видиме кога

Като не можеш да помогнеш по- добре не давай акъл, как да прави данъчни престъпления.

Системата на КАТ вече е вързана към общината и хората горят един по един от доста време насам.
                      И аз си мисля, че до една две години бая народ ще изреве с яки глоби за подобни случаи.От 1 юни ще стартира и връзка с несъбраните глоби, които ще отиват към данъчните..
                      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                      Нагоре по стълбата, която води надолу
                      sigpic

Comment

Кат и данъчно още не са вързани, давността за данъка е 5 години, глобата за неспазен срок е от 50 до 200лв! Ще плачат тези които са си купили регистрирана кола и вече е била регистрирана в данъчно, когато е нов внос я няма тая работа... Поне аз като си купувах мойта доста изчетох по този въпрос допитах се и до юрист!
                        За 2 години може и да са се променили нещата не съм следил.

Comment

В общината искат нотариалният договор или фактура за покупка и гледат датата на покупка , а не датата на регистрацията в КАТ. И от тази дата започва да ти се начислява данъка.

Някой горе е написал, че автоматично ти начисляват занапреде годишния данък. Да, но ако я продадеш до края на юни, плащаш само за половин година данъка.

Comment

Несе тревожи колега, от 20 до 150лв. е глобата!

Comment

Ами дано да сте прави, че иначе...много ама много неприятно.

Comment

Working...
                              X