Известие

Collapse
No announcement yet.

Глобиха шофьор на ферари с 299 000 франка

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Ясно е, че принципа, че наказанието ще бъде приложено е много важен, но е важна и тежестта на това наказание.В разумни граници разбира се.
    Швейцария е доста по-напред от нас в областта на правото и начина по който се прилагат законите все си мисля аз.
    Да не сравняваме пък това, дали там може да се избегне наказание,спрямо "нашта" си кочинка и неслуачйно "братята" швейцарци са решили, че и тежестта има значение. Ако глобиш милионер 1000 евро е едно, а като го глобиш 150 000 евра например е друго.
    Да не говорим, че в Швейцария има и реална демокрация за разлика от България.
    У нас определено трябва да се прилага наказанието и в двете му прояви, като горните, плюс още нещо, като конфискация на колите за шофьори-пияндури, за да може да се вкара стадото в пътя и утре да не ви утрепе поредния кретен.
    Eто ви и друг пример.В САЩ един минава на червено и без колан.Спрян е, глобата се определя в съда.С всичките му разноски - 10 хиляди долара.А минавай и друг път, ама само ние разбиране от право явно
    Last edited by fred; d.m.y г., 12:34.
    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
    Нагоре по стълбата, която води надолу
    sigpic

Comment

Все си мисля, че не е само до наказанията, май, че възпитанието и манталитета им е друг. Швеицария е пример за демокрация, България е пример на криворазбраната такава. За съжаление, ако приложат идеята на колегата с кълцане на пръсти ще има цяло едно поколение без ръце

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

Първоначално публикувано от Derry Покажи съобщение
        Все си мисля, че не е само до наказанията, май, че възпитанието и манталитета им е друг. Швеицария е пример за демокрация, България е пример на криворазбраната такава. За съжаление, ако приложат идеята на колегата с кълцане на пръсти ще има цяло едно поколение без ръце
        достатъчно е двама трима да разстрелят на място за назидание на другите и всички ще почнат да карат с 50

Comment

За манталитет писах в една друга тема, но както и да е-манталитет се гради също, променя се и се създава.
          Та наистина ние сме си поколение без ръце, но това може да се промени постепенно, върпосът е да се върви в тая насока, чрез създаване на правила и тяхното спазване.
          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
          Нагоре по стълбата, която води надолу
          sigpic

Comment

Working...
          X