Известие

Collapse
No announcement yet.

Румъния в ЕС, България чака

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от BatVas
      Аз с постовете си по темата на М-jet не целя да го засегна- аз по скоро искам и другите да се замислят, да се замисли и той и да ги провокирам така, че все пак да са положително настроени и всеки да се стреми да представи и да помогне на България, макар и със зрънце - било то конкретна работа, било само един чужденец да убеди че българите може да дадем добри неща, че можем да се справяме, че няма да е вечно така, че все пак нещата не се променят бързо, но има все повече различни хора, които на пук на цялата действителност не се отчайват и не хулят България и българите, не считат чуждото за по-хубаво и не поставят България (респективно себе си по назад от Германци, Румънци и т.н.т)не хулят страната си (може да хулят управниците си - все пак да имат активна гражданска позиция) но не да казват - махам се от тая държава - по добр е да казват ще работя и ако може ще дам приноса си утре България да е с едно зрънце по-добра- а кога ще дойде утре -...когато дойде )))
      Поздрави!!!
      Колега,всичко това ако можем да го направим,ще е супер! Но защо не кажеш на някой баща или майка,които нямат с какво да си изхранват децата да си седят в държавата и да мислят за светлото бъдеще!!! Имигранти има много, едни работят,други учат ,трети крадат и т.н. За съжаление хората в чужбина виждат в повечето случаи само тези които крадат,защото те са по-интересни за новините.Никой не прави репортаж например за българските студенти и тяхната дейност, а показват как българи със супер модерна техника следят хората по бензиностанциите,за да могат да им вземат номерата на кредитните карти и после да правят фалшиви!
      Но като ще говорим за имидж на България,трябва да погледнем малко по-далече . България е била дълго време комунистическа държава,следователно за хората на запад още отдавна България не е хубава страна,защото и на тях са им набивали в главите ,че комунизма е нещо лошо както на нас едно време,че запада не е хубав! Следователно те като чуят българин или румънец и гледат с недоверие ,с голямо недоверие,и като им покажат два пъти по новините как българи са направили нещо и готово, вече всички българи са лоши.
      Аз от 19 годишен съм във Франция,няма да казвам как са се отнасяли с мен.Това ,което ми прави впечатление обаче е ,че в началото за България се говориха лоши неща,откакто се разбра,че може да влезем в европейския съюз,в медиите започнаха да излизат предавания,статии за България,които чак ме учудваха колко добронамерено са написани. Днес мога да кажа,че въпреки,че отношението им е доста резервирано има голяма промяна! Като се говори за българия,се говори за европейски съюз. Вече не сме враговете от комунизма. И пак всичко това се постига като се обработва общественото мнение чрез медиите. До вчера бяхме комунисти ,днес сме "един нов свят" .
      Бълагария спечели първа награда на туристическото изложение в Лондон,за най-предпочитано място за ваканция,от тогава продажбите на имоти на чужденци направо излетяха в облаците. Това хубаво ли е? Да се радваме ли,че ставаме известни или да плачем,че управниците оставят държавата да се разпродава?!?
      На кой да се сърдим,на имигрантите ,които докато за европейците бяхме комунисти крадяха и още повече ни мърсяха името или на тези ,които са в Бъгария в момент,когато хората ни дават шанс да докажем,че не сме това,за което ни мислят,но ние пак се насираме?!?
      Какво сте го захванали колегата 156 м-джет?!? Ако това,което той каза,го беше казал някой друг,щяхте ли да реагирате така?
      човека ясно ви обясни защо е заминал - за да не се оствя да бъде рекетиран от някви селяни без вратове и пак се намери някой да му се присмива. Май беше колегата Кики или Куку ,този който се мисли за голям полиглот. Да те питам колега,казваш,че говориш няколко езика и то със самочувствие,колко време си учил всеки от тях и къде,колко време си живял в държава където ги говорят?!? Айде и аз няма да задавам повече риторични въпроси както ти се изразяваш,защото знам отговора от личен опит - повече от 10 години се занимавам с езици,това ми е специалноста - три чужди езика ,живея и работя с хора,които ги говорят,въпреки това редовно ми доказват колко много НЕ ги знам.
      Като сте такива патриоти и говорите,че трябва да се подкрепяме СПРЕТЕ ДА СЕ ОБИЖДАТЕ ,както правите с колега !!!
      http://www.thegamefactory.fr/

Comment

темата беше една а вие се изпокарахте
        Volvo S80 2.0 T5 180hp
        Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
        Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

Ами колега Aquila - все пак и ти си се убедил, че съм прав и е много важно какво мнение ще си създадат за теб - демек важно е говоренето - ако може с мощни медии-още по добре.
          Нали усещаш промяна в поведението - аз за какво говоря - че нещата стават бавно - капка по капка.
          АКО НИЕ НЕ СИ ВЯРВАМЕ - КОЙ ЩЕ НИ ПОВЯРВА
          2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
          CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

"Aquila", я помисли, кой започна да обижда с тенденциозните си изказвания?
            Кой започна да категоризира?
            Кой говори така, сякаш се намира на друга планета?
            Кой окачествява българите (включаю себе си), като "най-тъпите в европа"?
            Кой си мисли, че е преуспял, понеже се е "омел" преди десет години?
            Кой написа изречението "...вие там долу..."?
            Кой го е било страх от "бизнесмени"?
            Който и да го беше написал, щеше да си навлече гневни отговори!
            А много интересно, защо тези компетентни изказвания винаги се чуват от хора, който не са в България, а?
            Хора, който са избягали уж на готово и на лесно, но се е оказало, че и на тях им е било трудно да се реализират!
            Хора, които са можели да положат същите усилия и да се измъчат, и изгърбят от работа по същия начин и в родината си, НО са предпочели да го направят другаде - в страни, където чужденците, винаги ще си останат чужденци и колкото и добро мнение да създадат за себе си, както и да се трудят и хората да оценяват трудолюбивостта им, каквото и да постигнат - това не е тяхната родина, те си остават българи!
            Но защо аз не пиша такива неща и не се изказвам, както "156 м-джет", защо БатВас не пише такива неща, защо никой от над 1000 потребителя в този форум не пише с този тон?!
            Вие нещо повече ли сте от другите? -защото точно така звучите!!!
            А къде прочете, че съм полиглот?
            Езиците са ти специалност - трябва да знаеш какво е полиглот - това най-малко съм аз!
            Казах, че знам по малко от тези езици, учил съм немски 4 години, руски 8 години, английски 12 години и това все в училище, ОБАЧЕ целта ми НЕ беше да се фукам, какви знания имам или не, защото аз даже нямам висше!
            Въпроса беше да се усетите, че без да живея в чужбина 1000 години, това не ми пречи да науча чужд език, да работя не по-малко от чужденците, да живея не по-лошо от "европейци" като вас... В БЪЛГАРИЯ
            Как така, някой могат, пък други - не?!
            Никого не съм нападал и на никого не съм останал длъжен - обаче се дразня, когато хора живеещи над десет години извън България, изведнъж се обръщат и започват да се изказват компетентно - как става така, как разбрахте каквото и да е за живота в България, като Ви няма тук вече десет години?!
            Изморявам се да разговарям с вас, вие говорите типично за някоя шваба или янки, до толкова сте изкривили разбиранията си от "европейския" живот, че гледате на всички с пренебрежение и задължително с полагащата се доза шовинизъм, който обаче не ви принадлежи и забравяте, че не сте нито германци, нито англичани, нито американци, нито никакви, освен българи и сте родени в България, а родителите ви сигурно още са тук!
            Както и да е, аз повече няма да пиша в тази тема, защото и аз, като всички българи - тъп и прост, нямам нерви да споря с вас, а и не искам, защото типичо за българин, ще се ядосам и ще започна да псувам!!!
            Успех
            sigpic

Comment

един апел към всички

ПРИБЕРЕТЕ ПИШКОМЕРИТЕ

сички сме много велики - това е ясно - ама може да го даваме по-кротко

пък кой крив кой прав - както казал кьор хасан - ха нема смисъл
              Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Понеже още няма катинар, да се върна малко към заглавието - определено мисля, че състоянието на държавата ни е много, много зле. Тези, които критикуват отвън, имат пълното право да го правят и определено виждам в постовете им повече яд, отколкото злоба. Към BatVas и Kuku - не виждам поводи нито за излишен оптимизъм, нито за патриотарстване, нито за засягане. Със сигурност тук има и свестни хора, без да ви познавам смятам, че и вие сте такива, но това не променя факта, че огромната маса хора от населението ни са смотани. Чудех се коя дума би характеризирала най-добре повечето хора в държавата ни и мисля, че тази е най-точна - смотани. И така си имаме и смотана държава. Лично мнение, само пак някой да не го приеме персонално ...
                147 1.6 TS

Comment

Първоначално публикувано от Kuku
                  "Aquila", я помисли, кой започна да обижда с тенденциозните си изказвания?
                  Кой започна да категоризира?
                  Кой говори така, сякаш се намира на друга планета?
                  Кой окачествява българите (включаю себе си), като "най-тъпите в европа"?
                  Кой си мисли, че е преуспял, понеже се е "омел" преди десет години?
                  Кой написа изречението "...вие там долу..."?
                  Кой го е било страх от "бизнесмени"?
                  Караш ме да се обяснявам за глупости ,ама явно говориш без да мислиш.За това ти отговарям :

Темата е от 156 мджет, следователно от него започва всичко.Тона е малко остър и аз съм съгласен,но никъде не виждам да е писал нещо все едно е на друга планета.

За това,че казва ,че сме най-тъпите копелета в европа много добре знаеш за какво го е написал - нормално е да се ядоса човек ,че не ни приемат.

Казваш,че е се мисли,че е преуспял - къде го видяхте това в първия му пост? чак след като му се навикахте ви обясни какво прави и то по ваша молба,но никъде не видях да казва "вие там долу" !!!

Който и да го беше написал, щеше да си навлече гневни отговори!
                  А много интересно, защо тези компетентни изказвания винаги се чуват от хора, който не са в България, а?
                  Който и да го беше написал щеше да си навлече гнева? Така ли? Защо не погледнеш една от многото теми във фрума в която се критикува правителството или полицията и т.н. и не видиш вътре какви изказвания има?

Хора, който са избягали уж на готово и на лесно, но се е оказало, че и на тях им е било трудно да се реализират!
                  Хора, които са можели да положат същите усилия и да се измъчат, и изгърбят от работа по същия начин и в родината си, НО са предпочели да го направят другаде - в страни, където чужденците, винаги ще си останат чужденци и колкото и добро мнение да създадат за себе си, както и да се трудят и хората да оценяват трудолюбивостта им, каквото и да постигнат - това не е тяхната родина, те си остават българи!
                  Ей тук съм съгласен ,но си задай въпроса - Защо? Айде защо ей така са решили да си оставят жените и децата,приятелите,за да отидат някъде,където ще са чужденци? Айде кажи ми защо?

Но защо аз не пиша такива неща и не се изказвам, както "156 м-джет", защо БатВас не пише такива неща, защо никой от над 1000 потребителя в този форум не пише с този тон?!
                  Тука да те питам - намираш ли разлика между твоето изказване и това на БатВас? Аз намирам ,че БатВас пише интелигентно,обосновано и без да се прави на велик. Ти как пишеш ? С нерви!!!

Вие нещо повече ли сте от другите? -защото точно така звучите!!! А къде прочете, че съм полиглот?
                  Езиците са ти специалност - трябва да знаеш какво е полиглот - това най-малко съм аз!
                  Казах, че знам по малко от тези езици, учил съм немски 4 години, руски 8 години, английски 12 години и това все в училище, ОБАЧЕ целта ми НЕ беше да се фукам, какви знания имам или не, защото аз даже нямам висше!
                  А,значи докато пишех без да казвам къде съм си бях нормален,но в момента в който казах,че съм в чужбина станах много отворен. И каква е разликата?
                  Каза,че знаеш по малко езици,но тона с който го каза беше съвсем друг.
                  И аз не се фукам,отговора ми беше резултат на това,което ти пишеш

Въпроса беше да се усетите, че без да живея в чужбина 1000 години, това не ми пречи да науча чужд език, да работя не по-малко от чужденците, да живея не по-лошо от "европейци" като вас... В БЪЛГАРИЯ
                  Как така, някой могат, пък други - не?!
                  Никого не съм нападал и на никого не съм останал длъжен - обаче се дразня, когато хора живеещи над десет години извън България, изведнъж се обръщат и започват да се изказват компетентно - как става така, как разбрахте каквото и да е за живота в България, като Ви няма тук вече десет години?!
                  Изморявам се да разговарям с вас, вие говорите типично за някоя шваба или янки, до толкова сте изкривили разбиранията си от "европейския" живот, че гледате на всички с пренебрежение и задължително с полагащата се доза шовинизъм, който обаче не ви принадлежи и забравяте, че не сте нито германци, нито англичани, нито американци, нито никакви, освен българи и сте родени в България, а родителите ви сигурно още са тук!
                  честно да ти кажа,радвам се,че си живееш добре,на никой не пожелавам да няма пари и да живее лошо!!! Не го пожелавам защото съм бил и от двете страни - имал съм и съм нямал !!! Същото стана и с родителите ми - баща ми както си караше Мерцедес ,изведнъж се оказа с дългове и за да може да има с какво да се хранят майка ми и брат ми,се наложи да замине да работи като роб на хората!!! Изяснява ли ти се малко ситуацията или да ти обясна още веднъж?!?

Кой гледа другите с пренебрежение? Аз теб или ти мен? Както казах докато си траех,че съм в чужбина просто си спорихме,сега изведнъж станах европеец и незнам си какъв!!! Е от къде тази промяна???

За живота в България мога да ти кажа толкова колкото и ти на мен,точно защото не съм забравил от къде идвам. Имам си приятели и роднини в България,прибирам се при първа възможност , може да се учудиш,но си плащам и осигуровки и данъци!!!!!! Така,че не ми казвай колко съм европеец и колко българин.По-голям българин съм от 90 % от хората.
                  Ще ти дам един малък пример - Клуб Алфа Ромео. чета форума още от както беше записан в дир.бг ,регистриран съм от началото. Харесва ми идеята,харесва ми и какво правят някои хора от клуба,но за съжаление не съм виждал нито един от 1000та регистрирани потребители,не съм идвал на нито едно събиране,но ако забелязваш има една детелинка до аватара ми.Знаеш ли какво означава това? Означава,че съм член и съм си платил правата.Намерил съм начин да си дам вноската и да подкрепя нещо което е направено от българи в България и които даже не познавам. Ти какво си направил?

Друго да те питам като си такъв патриот какво си направил за България или за някой в България? Колко пъти си дал дрехи на някой дом за деца,колко пъти си бил в доброволна организация? Е аз съм бил и всеки път като се прибирам правя по нещо полезно за някой!!!
                  А докато съм тук мога да кажа със чиста съвест,че съм достоен представител на България и българите в Европа. Не съм направил нищо с което да мърся името и хората с които работя са супер доволни от мен.

Още какво трябва да направя за да докажа,че не съм отворен,че не се мисяля за повече от теб или който и да е?!?
                  Проблема е ,че ти си мислиш ,че се имам за повече,а нервните мнения са от теб не от мен!

Както и да е, аз повече няма да пиша в тази тема, защото и аз, като всички българи - тъп и прост, нямам нерви да споря с вас, а и не искам, защото типичо за българин, ще се ядосам и ще започна да псувам!!!
                  Успех
                  Това последното да го коментирам ли? Типично като българин,ще се ядосаш и ще започнеш да псуваш. Еми в такива моменти се радвам,че не съм с хора като теб.

И последно недей да започваш да псуваш...
                  http://www.thegamefactory.fr/

Comment

....аз повече няма да пиша в тази тема....
                    sigpic

Comment

Колегата, КиКи/ХиХи/КуКу
                      Нема да прекаляваш с прашеца. че мноооо нервен ставаш нещо, а и се тапотии пишеш

Comment

Баси и темата честно

Е хайде успокйте се , всички сте прави и така нататък, то ясно че темата е безкрайна, придържайте се към добрия тон.

А тоз потребиел петко , дето не съм го чувал и виждал къв е що е още едно такова идиотско мение да прасне и ще си получи бана дорде го има форума, то бива безобразие и простотия ама чак пък толкоз.
                        Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                        ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

zdraveite izviniavam se 4e pi6a na latinica toku shto se registrirah i kirilizira6tata mi programa ne raboti v tozi sait. Iskam da izkaza mnenie otnosno kolegata M-jet viarno tonat mu vinagi e ostar i daze zaiadliv drugotto koeto zabeliazmav e 4e toi dori ne e istinski fen na Alfa Romeo i postoianno namekva che bi karal Mercedes no poneza statusat mu bil takav i poradi niakakvi si perdrazsadaci ne mozel da si kupi MB i zatova kara Alfa[/url][/b]

Comment

Първоначално публикувано от petko
                            Колегата, КиКи/ХиХи/КуКу
                            Нема да прекаляваш с прашеца. че мноооо нервен ставаш нещо, а и се тапотии пишеш
                            Ти внимавай наистина да не прекали че незнам тогава ко ша стаааа
                            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от pavlin
                              zdraveite izviniavam se 4e pi6a na latinica toku shto se registrirah i kirilizira6tata mi programa ne raboti v tozi sait. Iskam da izkaza mnenie otnosno kolegata M-jet viarno tonat mu vinagi e ostar i daze zaiadliv drugotto koeto zabeliazmav e 4e toi dori ne e istinski fen na Alfa Romeo i postoianno namekva che bi karal Mercedes no poneza statusat mu bil takav i poradi niakakvi si perdrazsadaci ne mozel da si kupi MB i zatova kara Alfa[/url][/b]
                              АЗ определено не сам Алфа маняк, а и никога не сам го тардял, просто си я купих понеже това беше наи евтиното предложение в тоЗи клас.А, след таЗи едва ли ще си купа друга Алфа, просто ме драЗни начина по които е сглобена...все скарца нещо, все пак чисто нова сам я вЗел, не е да кажеш удряна преди това.Но мотора е добар и икономичен, скоростите са трагедия, ама За тея пари това е, не се оплаквам

Comment

Working...
                              X