Колеги , тъй като е често срещано явление , затова реших да пиша тука и да ви питам . Какво правите срещу болките в гърба , а най ме интересува дали някой е ползвал този космодиск и дали има ефект???
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблеми с кръста ?!?
Collapse
X
-
Ами имам усещането че лекарите нищо добро няма да ми кажат . А болките са ми от това че се правих на културист едно време без да разбирам нищо от тая работа
---------- Post added at 12:19 ---------- Previous post was at 12:18 ----------
Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщениеНа колко години си?
Принципно си минава от самосебе си..((
Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин
Comment
-
Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщениеАми имам усещането че лекарите нищо добро няма да ми кажат . А болките са ми от това че се правих на културист едно време без да разбирам нищо от тая работа
---------- Post added at 12:19 ---------- Previous post was at 12:18 ----------
На 29 и вече няколко години не минава. Всмисъл не ме боли постоянно , само сутрин като ставам , вече смених всички видове матраци и легла((
Имах тоя яд близо 6 години, пратиха ме при един хайван в СТЗГ, бивш масажист на Берое или нещо от сорта, сложи ме да легна на една кушетка, натисна на едно място таза отзад отдясно, нещо ми изпука, и с 2 думи 6 годишна болежка, ми оправи хайвана за 6 секунди.....и след това никакви ядове, с изключение на това че ми се получи още веднъж като се обърнах с един картинг, но тогава знаех вече какво се размества там.....много е досадна болката.....най - прекрасно похарчените ми 20 кинта, може би за най - кратко време, чак съвестно ми стана че толкоз малко му дадох......Last edited by ФЕРАРИСТ; d.m.y г., 14:35."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
мили колеги,
когато нещо ви боли или имате друг здравословен проблем най-правилното решение е да отидеш на лекар. Извинението, че нямало нищо добро да кажат лекарите е мека казано малоумно. С отричането на проблема той ще се реши ли? Като не знаеш каква ти е травмата тя ще мине ли? А замисляте ли се, че някои травми ако не се лекуват навреме съават хронични. Ама вие въобще мислите ли?!???
Сега по темата - болката сутрин може да е много неща и едно от тях е дискова херния. Отива се при хирург от там рентген и ако се наложи скенер. Ако диагнозата е такава - честито не се лекува в повечето случаи. Правят операции но ефекта е временен. Решенията на проблема са многобройни но основното е да се диагностицира правилно.няма вече Алфи, няма вече тръпка...
Comment
-
Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщениеИмаш ли следните симптоми - сутрин ако станеш и веднага скочиш на крака, без са си разкършиш малко кръсчето като се прегънеш 1-2-3 пъти, и те стяга почти веднага, денем ако се застойи дълго време прав болката също се появява, и леко намалява и изчезва ако от прав се наведеш максимално надолу няколко пъти, до колкото ти позволява физиката, или пък клекнал се навеждаш напред да "изпънеш" кръста......
Имах тоя яд близо 6 години, пратиха ме при един хайван в СТЗГ, бивш масажист на Берое или нещо от сорта, сложи ме да легна на една кушетка, натисна на едно място таза отзад отдясно, нещо ми изпука, и с 2 думи 6 годишна болежка, ми оправи хайвана за 6 секунди.....и след това никакви ядове, с изключение на това че ми се получи още веднъж като се обърнах с един картинг, но тогава знаех вече какво се размества там.....много е досадна болката.....най - прекрасно похарчените ми 20 кинта, може би за най - кратко време, чак съвестно ми стана че толкоз малко му дадох......
Тва с рентгена и лекарите са пълни глупости! и аз се бях сецнал нещо от фитнес,отидох на лекар, инжекции,лекарства, мазила,нерви и непоносима болка,след 300лв назад напсувах всичките лекари!Вече почти не можех да седя на краката си и отидох при тоя...след 10 мин си тръгнах като прероден, нямах никви болки и ми струваше само 20лв.
Лекарите145, 1.6 I.E. Boxer
Lancia Lybra 2.4 jtd 140+
Subaru Legacy 2.5
Comment
-
Оооооо, МНОГО внимавай при кой лекар ще отидеш - дори да си здрав ще ти намерят проблем!!!
Аз имам болки в гърба... от години....
Нито упражнения ми помагат, нито рехабилитация, нито фитнес, нито плуване, нито интерферентен ток - нищо
Ако седна някъде, където не мога да се облегна назад, след известно време започва да ме боли гърба по средата между плешките.... и няма оправяне - всеки път, когато седя без да се облягам, ме боли!
То не бяха дискови хернии, то не беше остеопороза, то не беше чудо.... Естествено, нито една от всичките диагнози НЕ е вярна и никой не знае от какво е болката, но поне хубавото е, че не се засилва
Мисълта ми е, че трябва МНОГО да внимаваш, за да не ти направи мечешка услуга някой пишман докторsigpic
Comment
-
Така чета че си се правил на културист. Та може да си поредният с дискова херния. Както писаха по нагоре не се лекува става все по зле......Най често се получава от вдигане на големи тежести - да речем мъртва тяга (или поне мойта е от това). Само че болките са в кръста а не в гърба, и не са само сутрин например аз на опашка не мога да виса защото почва да ме цепи яко и ми иде да........ тъй че може и да е от друго. Най-добре отиди найстина на лекар.
И не се си мисли че е от самоукостта ти повечето силови спортисти имат дискова херния макар и тренирали с един куп лекари, тренъори, терапевти и т.н.
Хубаво е да се спортува постоянно, но с малки тежести и да се пази нормално тегло. Станеш ли 100 кила и отпереш ли шкембе работата е заминала. Имам познати някой дни не могат да станат от кревата и се стига до инжекции....абе шит и не е шега. Та тичай веднага на добър лекар и не му обяснявай много много за културизма и други такива, боли те гърба и толкоз.
Успех и дано е нещо малко.
Comment
-
Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщениемили колеги,
когато нещо ви боли или имате друг здравословен проблем най-правилното решение е да отидеш на лекар. Извинението, че нямало нищо добро да кажат лекарите е мека казано малоумно. С отричането на проблема той ще се реши ли? Като не знаеш каква ти е травмата тя ще мине ли? А замисляте ли се, че някои травми ако не се лекуват навреме съават хронични. Ама вие въобще мислите ли?!???
Сега по темата - болката сутрин може да е много неща и едно от тях е дискова херния. Отива се при хирург от там рентген и ако се наложи скенер. Ако диагнозата е такава - честито не се лекува в повечето случаи. Правят операции но ефекта е временен. Решенията на проблема са многобройни но основното е да се диагностицира правилно.
Колега и мен ме боли кръста (но около гръбнака) и се оправям с фастум гел и колан за затопляне
Comment
-
Гиги, аз редовно си правя тяга и нямам проблеми с кръста.... засега!
Но ако наистина в миналото е имало някакви подобни тежки натоварвания, без предпазни мерки, е напълно възможно да са се получили увреждания
Имам сериозен повод да вярвам, че моите проблеми може да произлизат от джудото в ранна детска възраст, но няма как да съм сигурен. По-лошото е, че няма лек за такива проблемиsigpic
Comment
-
мен ме "оправи" от дискова херния ниско долу в дясно един китаец за 2 месеца с игли. доста е добър. Под оправи имам превдид че оттока спадна и спря да притиска нервните окончания и болката отшумя.няма вече Алфи, няма вече тръпка...
Comment
-
Та ето точно от мъртва тяга веднъж си сецнах кръста и от тогава ми се случва . Но не става дума за секнат кръст а за болки в гърба сутрин за 2-3 минути докато се поразкърша малко , а през останалото време не боли но постоянно си усещам гърба , но вече от навик сигурно не му обръщам внимание . Много са близко симптомите както писа колегата ферарист.
А на лекар не ходя щото доколкото знам не са излекували до сега никой , както го поттвърждават колегите .Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин
Comment
Comment