Известие

Collapse
No announcement yet.

Система за домашно видео-наблюдение...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

300 лв струва специално устройство с харддиск, което има няколко входа за камери. Камерите са ти още към 50 лв всяка. Окабеляване, настройка на системата са отделно.
    Lexus IS200

Comment

Това, което най-много ми харесва, като решение е следното:

на скрито место...примерно над окачения таван или зад гипсокартон ако има някъде, може да си сложите компютърна кутия с размер една педя (микро фактор) и само HDD-ове и WiFi карта (служи ви за сървърче). Единствената връзка с основния комп. е wifi и това малко сървърче служи само за архив и там пише софта на камерата.
      Там се пази, както видеото от камерата, така и по ценните Ви файлове, защото открадването на самия компютър е по-малката болка понякога, а загубата на ценни за вас файлове, снимки и видео е къде къде по-голяма.

Понеже Wifi е доста несигурно и лесно се смущава (и пробива сигурността ако сме откровенни) добра опция е "lan" картата да е през ел.мрежата, така или иначе се пуска ток до скритото компютърче. От няколко години тествам такава мрежова карта през ел.мрежата и никога не е отказала.
      Отделно интернета ми идва по оптика, но не през "вратата" на къщата, а от друго място, за да не го резнат.
      През SIP (сетва се лесно) нагласяте, ако желаете компютъра да ви звънне...ако звънне значи нещо става вече и не е за добро, но може евентуално да пуснете едно говорителче и да симулирате активност зад вратата...... опции има, да не се налага само.

Това съм го виждал по проекти западни за домашни системи за забавление и сигурност и смятам лятото да го направя след ремонта, набавил съм си всичко иначе.
      Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

В този ред на мисли, аз съм виждал компютър служещ само и единствено за видеонаблюдение, който беше умишлено даден на късо и буквално изпепелен
        sigpic

Comment

Тези въпроси за видео наблюдение към alfatras и DiStefano това работят хората
          145 1.6 ТС '97 ех.
          145 1.9 JTD '00
          307 CC 2.0 '04

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
            В този ред на мисли, аз съм виждал компютър служещ само и единствено за видеонаблюдение, който беше умишлено даден на късо и буквално изпепелен

ако е откриваем...много ясно, че крадеца ще му види сметката....затова се "вгражда" и достъп до него освен при повереда, няма...
            Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
              Има застраховка на имущество срещу 44лв. на година за 30'000лв. застрахователна сума.
              За 25'000лв. е застраховано жилището срещу пожар, природни бедствия и прочие.
              За 3'000лв. е застрахована черната техника в жилището.
              За 2'000лв. се покрива гражданска отговорност към съседите
              Аз лично имам такива застраховка на всички имоти, защото алтернативната застраховка струва около 5 пъти по-скъпо
              И какво правим ако само телевизора ти струва 2000 лв. и лаптопа ти струва още 1500лв?
              Общо взето сумите са реални на всички застраховани неща в един апартамент + реална застраховка на жилището на пазарни цени и застрахователната ми премия е около 200лв на година. Това прави по-малко от 12 месечни такси за СОТ!
              A20DTH ЖТД ама не баш
              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

И аз с това се занимавам... СОТ и Видеонаблюдение.

Софтуера на всяка една платка за видеонаблюдение има функция за дистанционен достъп. Ако става дума само за една камера и най-елементарната платка би свършила работа... има едно малко неудобство... компа на който ще е платката трябва да седи постоянно включен. По-добрия вариянт е външно цифрово видео (DVR) който да прави записите. Неприятното е, че мрежовите DVR-и не са чак толкова евтини.
                Според мене най-неприятното е криенето на самата камера. Останалото е елементарно.

Вече има и достъпни мрежови (IP) камери. Хубавото при тях е, че може сигнала им да се записва на няколко места едновременно. По друг начин стой въпроса обаче с криенето на IP камера...
                Alfa Romeo 147 1,6TS 120CV

Comment

Влади, друго имах предвид - не е нужно да откриват компютъра или твърдия диск, а само кабел по който да пуснат ток и да унищожат всичко вътре

ВО, те ти изплащат 3000лв. и не ги интересува, колко ти струва телевизора, компютъра, домашния телефон и прочие
                  Освен това, ако ти си купил телевизор за 2000лв., то той не струва толкова у вас, а в магазина.
                  Да не говорим, че масово телевизорите на хората са с цена около 1000лв.
                  Застраховката е сметната така, че да ти помогне максимално на приемлива и достъпна цена, а не да си на печалба от нея
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                    И какво правим ако само телевизора ти струва 2000 лв. и лаптопа ти струва още 1500лв?
                    Общо взето сумите са реални на всички застраховани неща в един апартамент + реална застраховка на жилището на пазарни цени и застрахователната ми премия е около 200лв на година. Това прави по-малко от 12 месечни такси за СОТ!
                    Винаги има уловка в тея "ефтинките" застраховки. Всеки си прави преценката какъв му е имота и какво има в него, съответно и как да го застрахова. Естествено, че ако имаш техника за 10к у вас, няма да си направиш таква зстраховка.Но ако наистина черната ти техника е за около 2-3к какво лошо пък има..

не е нужно да откриват компютъра или твърдия диск, а само кабел по който да пуснат ток и да унищожат всичко вътре
                    ам ако е нямал и елементарна защита за подобни неща, как няма да изгори.
                    Last edited by tanatos; d.m.y г., 17:47.
                    Range Rover Vogue 4.4
                    Rexton 270 cdi
                    Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
                    Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.

Comment

Това имам предвид - не може просто да вземеш еди-какво-си и да стане работата!
                      То може де, ама.... после гледаме умно
                      sigpic

Comment

Аз пък в една бивша квартира си бях направил собственоръчна ситемка за "наблюдение" на жилището, която се състоеше от стар комп/съръвр/ в гардероба, датчик на входната врата вързан към компа и микрофон. До камера не бях стигнал още. Софтуера си го писах сам, ама така и ме домързя да го довърша и не видя завършен вид системата никога.
                        Идеята ми беше, понеже на работа вися нонстоп на компютър - да следя в реално време за отваряне на входната врата и да мога да чуя и/или видя какво става там.
                        Резултата беше изпадането ми в пълна параноя. Няколко пъти съм търчал до вкъщи, когато загубя връзка със сървърчето ми или домашния компютър. Логове пазех само на датчика на вратата за отваряне и затваряне.

Абе цялата мисия беше обречена на неуспех заради лошия интернет, който ползвах...
                        Alfa Romeo 159 SW 1.9JTDm '07
                        EX' Alfa Romeo 145 1.4TS '98

Comment

Варианти много. Най-смислено и завършено в категорията "непретенциозна система" е предложението на proper. Аналогична е системата с DVR и IP камера. Но за изискванията. които имаш няма смисъл от каквато и да било система поради факта, че е напълно безмислена. Иначе евтино видеонаблюдение няма.
                          Last edited by detelazurno; d.m.y г., 20:15.
                          The greatest of all scientific hobbies!

Comment

detelazurno DVR с аналогова камера !

Мрежовите DVR-и съвсем не са евтини.

Ето ви линк към една евтина IP камера но трябва да се има в предвид, че не вижда добре при слабо осветление (да не кажа никак)... все пак е само 75лв.

http://77.71.8.228:82

ID: demo
                            Pass: demo

Само с IE !

По-хубава и съответно по-скъпа можете да видите на:

http://77.71.8.228:83

Само с IE !
                            Last edited by Nimi; d.m.y г., 20:24.
                            Alfa Romeo 147 1,6TS 120CV

Comment

Първоначално публикувано от Nimi Покажи съобщение
                              detelazurno DVR с аналогова камера !

Мрежовите DVR-и съвсем не са евтини.

Ето ви линк към една евтина IP камера но трябва да се има в предвид, че не вижда добре при слабо осветление (да не кажа никак)... все пак е само 75лв.

http://77.71.8.228:82

Само с IE !
                              Не, аз нямах предвид да се комбинират DVR с IP камера. Просто ги изборих като отделни компоненти.
                              Иначе точно това им е проблема на евтините камери. Не са за всякакви ситуации, а като комбинираш хубава камера с всички останали джунджурии за уж непретенциозна система и то става една цифра.....
                              The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Благодаря за идеите, колеги. Вече имам насока, трябва само да доизчистя някои детайли. Попринцип нямам намерение да наблюдавам нон-стоп, просто е безмислено напрежение това и както спомена Bodom - може да доведе до параноя. Ще опитам все пак да реализирам нещичко.
                                Благодарско още веднъж на отзовалите се
                                Огнян Стойнев - Сватбен фотограф

Comment

Working...
                                X