Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за тонер касета

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос за тонер касета

Първоначално публикувано от blackcodda Покажи съобщение
    Колегата Колев е прав - отворих и вътре резистор! Добре че каза, та ми стана любитно и се заиграх да го разглобя. А те такъв резистор откода търся... ама за тонер-касетата на принтера

Извода - питай, пари за тва не трябват Форума помага.
    Да беше питал направо за тонера Магазини за електроника бол
    __________________________________________________ ______________
    Разделих темата и местя в общи. Така има по-голям шанс повече хора да я видят
    tonov
    Last edited by tonov; d.m.y г., 19:00.
    The greatest of all scientific hobbies!

Абе бол, ама се оказа че това дето го търся го гледат сякаш съм го извадил от летяща чиния Ходих в Комет - развадиха едни дебели каталози и пак нищо. А проблема ми е, че и аз не съм спец по електроника. Виж нещо дизайн, дигитален печат - няма проблем, но с тея резистори доста зор - та приемам съвети и помощ, ако някой ги чува тия неща

Alfa 146 1.6 Boxer 8V 103 HP 1996

Comment

То темата май малко в друга посока тръгна ама кажи от кой град си. Ако си от София ще те насоча към магазини

Comment

http://cement1000.hit.bg/ прегледаите картинките!!!

Кажи какви резистори ти трябват впрочем!!!
        sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

В София съм, тръгна в друга посока темата, но ще съм благодарен за вашата помощ и за пореден път ще отбележата силата на форума Ще снимам и ще пусна нишан със снимки - в общи линии, е машините с които работим (в общи линии лазеврни принтери) се поставят fuses (бушони или резистори - кое е по-точно вие ще помагате . Целта им е като се сложат, да изгорят и оттам нататък машината брои примерно няколко хиляди отпечатани копия, след последното от които машината решава, че няма да печата повече защото дадения консуматив с изгорелия бушон е свършил. Тънкия момент е, че машината въобще не отчита реалното физическо състояние на барабана, например, а просто брой Х-копия от поставянето (изгарянето на бушона). Смяната на тоя въпросен бушон рестартира цикъла. След малко и снимки ще пусна, благодаря ви предварително.

---------- Post added at 11:10 ---------- Previous post was at 11:06 ----------

Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщение
          http://cement1000.hit.bg/ прегледаите картинките!!!

Кажи какви резистори ти трябват впрочем!!!
          Впрочем точно за същото нещо говорим! Само дето в мойта куятия нямаше пяна! Страшен чип, страшен тунинг . Добре че го взех моя за почти без пари та не ме е твърде яд ! Като гледам тея 350 евро тука ми се опъпва задника, дано някой не ги е дал вече... Моя "чип" мога да го предоставя ако форума желае за тестови изпитания и разконспирация - още е цял.

Comment

В София съм, тръгна в друга посока темата, но ще съм благодарен за вашата помощ и за пореден път ще отбележата силата на форума Ще снимам и ще пусна нишан със снимки - в общи линии, е машините с които работим (в общи линии лазеврни принтери) се поставят fuses (бушони или резистори - кое е по-точно вие ще помагате . Целта им е като се сложат, да изгорят и оттам нататък машината брои примерно няколко хиляди отпечатани копия, след последното от които машината решава, че няма да печата повече защото дадения консуматив с изгорелия бушон е свършил. Тънкия момент е, че машината въобще не отчита реалното физическо състояние на барабана, например, а просто брой Х-копия от поставянето (изгарянето на бушона). Смяната на тоя въпросен бушон рестартира цикъла. След малко и снимки ще пусна, благодаря ви предварително.[COLOR="Silver"]
            ..........
            Доколкото знам mimouzunov е правилния човек за тема "електроника" в този форум. Аз съм просто любител, така че по hard core въпросите към него Иначе както си говорихме за магазини...може да провериш магазинчето за електроника на Поп Богомил. Малко обяснения къде се намира - като се движиш по Мария Луиза посока към Сливница, ул. Поп Богомил се пада точно последната преди Сливница. Свиваш в дясно (ако си с кола, не става защото е еднопосочна и движението е в другата посока) и след няма и 10 метра в дясно има една оранжева врата. Може и във всеизвестния Конрад, но аз лично предпочитам магазинчето на Поп Богомил.

Comment

Мерси, това на Поп Богомил не го знаех, в Конрад ме гледаха като изтрещели като ги питах - мисля, че там въобще не продават такива "ситни" работи. 10х!

Comment

В София съм, тръгна в друга посока темата, но ще съм благодарен за вашата помощ и за пореден път ще отбележата силата на форума Ще снимам и ще пусна нишан със снимки - в общи линии, е машините с които работим (в общи линии лазеврни принтери) се поставят fuses (бушони или резистори - кое е по-точно вие ще помагате . Целта им е като се сложат, да изгорят и оттам нататък машината брои примерно няколко хиляди отпечатани копия, след последното от които машината решава, че няма да печата повече защото дадения консуматив с изгорелия бушон е свършил. Тънкия момент е, че машината въобще не отчита реалното физическо състояние на барабана, например, а просто брой Х-копия от поставянето (изгарянето на бушона). Смяната на тоя въпросен бушон рестартира цикъла. След малко и снимки ще пусна, благодаря ви предварително.

---------- Post added at 11:10 ---------- Previous post was at 11:06 ----------

Впрочем точно за същото нещо говорим! Само дето в мойта куятия нямаше пяна! Страшен чип, страшен тунинг . Добре че го взех моя за почти без пари та не ме е твърде яд ! Като гледам тея 350 евро тука ми се опъпва задника, дано някой не ги е дал вече... Моя "чип" мога да го предоставя ако форума желае за тестови изпитания и разконспирация - още е цял.
                Така или иначе ще се чисти темата....
                По въпроса с "резисторите"... Доколкото ми е известно на мен се монтират чипове/броячи по тонер касетите!!!Бушон евентуално резистор не виждам защо може да има там!!!
                Които от модовете следи темата го моля да не я трие няколко дена да се изясни точно кое как и тн
                sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

Точно - това нещо - резистор или fuse (както го пише по service manual-ите) при инсталирането на касетата гори - и така дава началото на предварително програмиран цикъл за този консуматив - примерно 40000 оборота, което да речем отговаря на отпечатани 10000 страници. След което принтера казва - финито, защото е отброил програмирания брой копия след гърменето на бушончето.

Бутона за Insert image нещо не ми работи, ето линк към имиджа:

http://media.snimka.bg/5611/017478044-big.jpg
                  http://media.snimka.bg/5611/017478045-big.jpg

Comment

Това нещо си е баш бушон, не е никакъв резистор. Не пише ли нещо по него?
                    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                      Това нещо си е баш бушон, не е никакъв резистор. Не пише ли нещо по него?
                      Едно време му викахме съпротивление и трябва да пише някакви омове.
                      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                      sigpic

Comment

Working...
                      X