Известие

Collapse
No announcement yet.

Какви коли купува българинът в последните години?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
    Абе дано не се продават много алфи, тъкмо няма да се пълнят улиците с тях. Боли ме кой е първи в класацията, това за мене нищо не значи!
    Така е,ама като не се продават много,няма да има и много пари за благото на фирмата!
    Да не стане после така,че да караме изключително рядко срещана и отдавна спряна от производство марка!
    Да се събираме всяка събота на сбирки и вместо да пием бира,ще обменяме информация от сорта на:
    "В еди кое си село,в един гараж,евентуално имало изоставена алфа 159,която можела да се ползва за части"
    ALFA 155 1.8 TS 1993 - бивша
    ALFA 156 2.0 1999 - бивша
    ALFA 156 SW 1.9 16V jtd 2005

Comment

Първоначално публикувано от 156Selespeed
      сорри за цапаето на темата ама..
      Ама като се качат в някоя алфа и забравят ,че искат тънки части,и малък разход :
      100% Си прав! НЕ отричам

#Stoyan Georgiev- Мерси за поправката.Мисля ,че всеки има правото да греши?

Наздраве!
      155 96' 1.6 16v 1++hp???
      Mazda 626 84'
      Събуждам се ,a гледам спя?!sigpic
      ex' 145 97' 16V TS

Comment

Така е,ама като не се продават много,няма да има и много пари за благото на фирмата!
        Да не стане после така,че да караме изключително рядко срещана и отдавна спряна от производство марка!
        Да се събираме всяка събота на сбирки и вместо да пием бира,ще обменяме информация от сорта на:
        "В еди кое си село,в един гараж,евентуално имало изоставена алфа 159,която можела да се ползва за части"

Това исках да кажа (явно не съм се доизразил), но колегата е мн прав. Тя марката като не се продава и скоро само ще си спомняме за нашите коли и нищо повече, и наистина ще имаме уникални коли коли които не само са рядкост но и не се прозвеждат вече. Някой ако тази идея му допада на мен определено не
        Alfa Romeo 156 1.8 - Black Pearl

Comment

Първоначално публикувано от kilara8 Покажи съобщение

Това исках да кажа (явно не съм се доизразил), но колегата е мн прав. Тя марката като не се продава и скоро само ще си спомняме за нашите коли и нищо повече, и наистина ще имаме уникални коли коли които не само са рядкост но и не се прозвеждат вече. Някой ако тази идея му допада на мен определено не

absolutely right!
          155 96' 1.6 16v 1++hp???
          Mazda 626 84'
          ex' 145 97' 16V TS

Comment

Колега май не схващаш идеята... АлфаРомео е екзотична кола - по-скъпа за поддръжка и по-приятна за каране. Аз не искам всеки втори да кара кола като моята Мазерати, Ферари, Ламборджини, Богати да ги видя в тая класация? На ясно съм, че не е много правилно сравнението, но въпреки това предполагам схващаш идеята. Съпостави цените на Алфа и на другите марки и ще видиш от къде идва разликата в продажбите (например една Toyota igo е доста по евтина от митото, но в момента в който се качиш в тях забелязваш разликите - не съм ги карал, но предполагам, че ще има огромна разлика и в усещането на пътя).
            И това че българинът не ги купува - ами едва ли заради нас марката ще обяви фалит
            А по темата - аз съм доволен, че не е от масовите марки, а и да беше - дреме ми нали на мен ми харесва

И едва ли ще доживеем момента, в който 159-ките или брерата ще са като мустанг '67, но дано
            Last edited by DarkKnight; d.m.y г., 09:28.
            sigpic
            Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
            BMW 316 Compact '95

Comment

ТМ Ауто излъгаха доста народ с тия легени сглобени в Турция, но скоро ще усетят отмъщението на клиента
              Giulietta 1,6 JTDm 2013
              156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

За последните 5 г. у нас са продадени 207 585 нови леки автомобили...
                те тука е разковничето... Нека не забравяме, че в БГ болшинството нови автомобили са купени предимно за служебни цели. Това включва ванове, баничарки, пикапи, 1+1, 6+1... Колко актуални модела на Алфа има в тези категории?
                И още нещо, стига с т'ва сектанство, Алфа съвсем не е екзотика (пример -> 1200 обяви в мобиле.бг за все за алфи), но това естествено не ни пречи да си ги харесваме.
                Last edited by chico; d.m.y г., 10:41.

AR 145 QV '97

Comment

Първоначално публикувано от chico Покажи съобщение
                  И още нещо, стига с т'ва сектанство, Алфа съвсем не е екзотика (пример -> 1200 обяви в мобиле.бг за все за алфи), но това естествено не ни пречи да си ги харесваме.
                  Бе никой не казва, че е екзотика като Ферари и Порше, ама и никога в последните десетилетия, дори и преди да поизпадне в криза не се е продавала като топъл хляб за разлика от най-масовите марки, примерно Тойоти, Пежа, Фиатове и т.н. от тоя тип Просто не е кола за всеки вкус

Целта на тоя тип марки не е да бъдат начело на класацията за продажби, а да предложат нещо повече от кола с която просто да ходиш всеки ден на работа, пък в същото време да не е на цената на абсолютно екзотичните марки. Просто повечето хора не държат тяхната кола да има нещо повече от другите. Държат просто да ги вози до работа и до магазина

И това са факти, с които всики сме наясно, не виждам кво ги бистрим. Алфа никога не е имала за цел да бъде начело на продажбите и не е това пътя за спасение на марката
                  Last edited by Sm0k; d.m.y г., 10:55.
                  Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
                  Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

Най-смешно ми става като заговорите за България, a пък марката в цял свят е на това дередже.... иначе си вярвайте де
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
                      не видях реклама и имидж мейкинг от дилъра на алфа ромео, какви продажби очакват ?
                      Ти реклама на Ферари или Мазерати виждал ли си?
                      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от Sm0k Покажи съобщение
                        Бе никой не казва, че е екзотика като Ферари и Порше, ама и никога в последните десетилетия, дори и преди да поизпадне в криза не се е продавала като топъл хляб за разлика от най-масовите марки, примерно Тойоти, Пежа, Фиатове и т.н. от тоя тип Просто не е кола за всеки вкус

Целта на тоя тип марки не е да бъдат начело на класацията за продажби, а да предложат нещо повече от кола с която просто да ходиш всеки ден на работа, пък в същото време да не е на цената на абсолютно екзотичните марки. Просто повечето хора не държат тяхната кола да има нещо повече от другите. Държат просто да ги вози до работа и до магазина
                        Не забравяй, че нашите Алфи са до голяма степен едни преоблечени Фиатове, затова не се изказвай грубо за концерна-майка, че без него верно да сме станали фенове на изчезнала марка.
                        Проблемът на Алфа Ромео е лекото несъответствие в уравнението цена-качество-имидж, особено в БГ. Когато цената падне малко по-надолу за да отговаря на реалното качество сам ще видиш как продажбите ще скочат нагоре.
                        Колкото до предпочитанията на хората, истината е че няма безразлични към Алфа Ромео, просто заради гореописаното грешно решено уравнение на повечето не им стиска да си купят и това важи за цяла Европа, не само за милата ни татковина
                        Giulietta 1,6 JTDm 2013
                        156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Добре както се спомена се говори за нови коли!
                          Алфа не е в челните позиции, и какво, това да не означава нещо лошо. Например за 159 само хубави работи знам.
                          Никога не съм бил фен на марката преди да закупя моята белисима, исках да си взема ауди а3 новото купе, и кво един хубав ден мина белисимата пред мен. Обърнах и тръгнах да я търся. Колата ме заплени с чар, дизайн, красота, линия, стойка, интериора акцентира върху теб и е направен прексрасно, на малко коли съм виждал толкова добър интериор, и то вс са на доста нови коли което говори само добре за марката и моделите.
                          Линиите на капака, на бронята, вс това показва една агресия, стил, дизайн в едно. Обожавам моята кола откакто я имам, дори след 1.4години я гледам през прозореца и и се радвам. Чак ми е жал да я продам, щото ми се качва на 159 или брера вече.
                          Не се продавали толкова нови алфи, еми не се продават, защото славата на марката е лоша, и то най-лошата реклама от уста на уста и все от хора, които дори не са карали такива.
                          Аз съм изключително доволен от избора си, взех правилното решение.
                          В америка не са чували дори за повечето европейски и японски автомобили. Мерцедес се тачи там като колата на богатите. Но се набляга на мускулести коли. Виждах един голф 3 често в един град, където пребивавах, ей все с отворен капак милия, мислех да го базикна човека дали иска да му изпратя малко части, че са дефицит.

Нови алфи се купуват от хора, които са миналия по правилният път към марката, и в тяхните сърца и умове тя се е утвърдила като реноме и съотношение цена/качество!
                          Last edited by rusiq86; d.m.y г., 11:57.
                          sigpic
                          Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

..мога и смея ,да кажа че най-лошото нещо което бута марката на доло ,е глупавото празно и фалшиво плямпане на хората ,които не разбират ,а само слушат или четат ,по някви псевдо форуми.
                            Всеки казва " остави Италянските боклуци,вземи немско!"Остави ги това е много скъпо,за подръжа,не ти трябва ... пффф

Преди да си взема Алфата,всички познати ми се смееха и то доста време,от както я имам (понеже винаги съм бил фен на тази марка)70% от хората,които ми се присмиваха искат ,или 145-ца или искат сл.им коли(след като преуспеят) ,да са от сорта на ГТВ-фейслифта,брерата,159-ка,мито ,147ГТА ...
                            Наистина колите ни се намират доста,но жанра ,под който са написани е друг от литературата на модерната епоха
                            155 96' 1.6 16v 1++hp???
                            Mazda 626 84'
                            ex' 145 97' 16V TS

Comment

Естествено че няма да сме в топ 20! Българина търси евтина като цена и поддръжка кола! А Алфа Ромео не се вписва в нито един от тези 2 критерия Затова въобще не се чудете...
                              156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                                ... Българина търси евтина като цена и поддръжка кола! ...
                                Аз да запитам и да изкривя темата такава кола има ли ?
                                Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Working...
                                X