Известие

Collapse
No announcement yet.

От 02.03 НЕ глобяват за невключени фарове

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
    При коланите предимно важат законите на физиката - те са еднакви за всички.
    То и оптиката е дял от физиката.
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
      То и оптиката е дял от физиката.
      Ъ-ъ-ъ, а ако съм с едно око, а на другото имам 5.47 дипотъра и е кривогледо?
      И тези фактори ли ще припишеш на физиката(оптиката)?
      Alfa Romeo 166 3.0 V6
      Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Ще ги припиша на проблем с акомодацията на окото.
        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
        sigpic

Comment

Радвам се.
          Паралелите между използването на колани и карането на фарове са малко неуместни.
          Факторите са различни.
          Alfa Romeo 166 3.0 V6

Comment

И нали се сещаш, че като карам с пуснати фарове шанса шибания кривогледец, далтонист с 15.2 доптъра да ме види нараства в пъти.
            Или не е така ? Това физика ли беше , оптика ли се падаше или нещо от сорта май.

п.с. Още си чакам данните за колите в движение по години.
            Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
            ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Стига обаче да не е поредния пиян млад шофьор със стаж до 5 години, който е решил да покаже на всички че кара по добре от Фитипалди, Сена и Шумахер взети заедно, или местната мутра излязла да се поразтъпче....
              Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
              Нагоре по стълбата, която води надолу
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
                И нали се сещаш, че като карам с пуснати фарове шанса шибания кривогледец, далтонист с 15.2 доптъра да ме види нараства в пъти.
                Или не е така ? Това физика ли беше , оптика ли се падаше или нещо от сорта май.

Стига си се заяждал.
                Аз не съм кривоглед, имам си две очи и въпреки това ти казвам, че на извънградско, включените фарове на отсрещната кола ми пречат на преценката. Колко пъти трябва да го повторя?

Не става въпрос за пестене на гориво, ток, крушки и други простотии, защото запалените фарове на моята кола не ми пречат по никакъв начин.
                През деня, ако е хубаво времето ми е все тая, дали ще са пуснати или не - не се забелязва така или иначе.

И не, шансът на "шибания кривогледец" не зависи от физиката и оптиката, а от това, в коя посока гледа кривото му око. Защото ако гледа в друга посока, ако ще и корабен фенер да си запалил е все тая!
                Това е частен случай, също като този с мен и моята преценка.

За данните е ясно - нямам намерение да доказвам нещо, което се вижда всеки ден по улиците. Ясно е, че колите са повече.

Ако толкова държиш на статистиките, намери такава, която недвусмислено да показва, че карането на светлини целогодишно намалява инцидентите.
                Въобще не изключвам, че е възможно да е така, даже е вероятно. Това обаче по никакъв начин не променя личните възприятия на всеки човек, а това е нещото, в което се опитвам да ви убедя.
                Last edited by Fear; d.m.y г., 14:54.
                Alfa Romeo 166 3.0 V6

Comment

Аз карам през по-голямата част от годината на фарове , но не и на 100% примерно за много къси отсечки от по 2 километра не ги паля(често имам къси отсечки) , но ето че днес злоупотребяват навън вали и е облачно а масово са без фарове ! Има обаче и коли с отвратително силни ксенони и насочени нагоре именно срещу наште очи , бих казал че това е предпоставка за ПТП !!!
                  Alfa Romeo is a wonderful way of life!

Comment

Първоначално публикувано от mim Покажи съобщение
                    гледам днес някои бързат в дъжда и сивата гняс да карат без фарове
                    видимост клоняща към 0 за разни сиви субекти на фона на сиво небе и сив път
                    Ти ако не виждаш сивите коли в дъжда, то си за очен лекар

По скоро на такива. които не виждат, трябва да им отнемат свидетелството за правоуправление, а не нас да ни карат да си включваме светлините! Защото утре ще излезе едно дете в костюм на хипопотам на пътя и няма да го видиш и ше го блъснеш.

---------- Post added at 14:19 ---------- Previous post was at 14:16 ----------

Добре да да му... нали... Как няма да видиш кола с размери 6х2х2 метра, а ще видиш фара, който свети (за през деня говориме). Айде стига врели некипели.

За в дъжд и в мъгла съм съгласен, ама през деня на якото слънце- айде няма нужда да са задължителни.
                    Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                      Ти ако не виждаш сивите коли в дъжда, то си за очен лекар

По скоро на такива. които не виждат, трябва да им отнемат свидетелството за правоуправление, а не нас да ни карат да си включваме светлините! Защото утре ще излезе едно дете в костюм на хипопотам на пътя и няма да го видиш и ше го блъснеш.

Добре да да му... нали... Как няма да видиш кола с размери 6х2х2 метра, а ще видиш фара, който свети (за през деня говориме). Айде стига врели некипели.
                      Е ти реши проблема генерално... вместо да цъкнеш едно копченце тръгна книжки да отнемаш.
                      Ей с това мислене нема прокопсия...

Я да те питам на пешеходеца дето ще изтърчи заради рейса точно пред колата ти, книжката ли ще му вземеш защото не те е видял?

И не е въпроса дали ще видиш нещо, а от колко далеч ще го видиш - трябва ли да припомням елементарна оптика за отразена и пряка светлина.
                      Last edited by morfius; d.m.y г., 16:41.
                      Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

А яркото слънце изобщо не може да те заслепи , съвсем примерно де и когато слънцето е точно срещу теб също както и насрещно движещите се коли?

Ситуацията с маранята която също е някак си леко обичайна за хубави и ясни слънчеви дни и тя се подминава леко.

И точно в такъв хубав слънчев ден фара може да да го видиш от километър нищо че е един такъв мъничък.
                        А голямата кола да не я видиш и на 200 метра.

То е ясно че колите заслепяват в пъти повече от слънцето нали ? Изобщо не мога да разбера защо спорим за глупости.
                        Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                        ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

А яркото слънце изобщо не може да те заслепи , съвсем примерно де и когато слънцето е точно срещу теб също както и насрещно движещите се коли?

Ситуацията с маранята която също е някак си леко обичайна за хубави и ясни слънчеви дни и тя се подминава леко.

И точно в такъв хубав слънчев ден фара може да да го видиш от километър нищо че е един такъв мъничък.
                          А голямата кола да не я видиш и на 200 метра.

То е ясно че колите заслепяват в пъти повече от слънцето нали ? Изобщо не мога да разбера защо спорим за глупости.
                          Яркото слънце може да ме и ме заслепява. И ако то е срещу мен нали се сещаш, че твойте фарове, сравнени с него са една микроскопична прашинка, която просто не се вижда, на фона на яркостта на слънцето.

+ това аз не споря дали колите заслепяват или не

И пак казвам- ако не можете да различите кола на разтояние 200 м в хубав слънчев ден, то трябва да ви се отнемат книжките.
                          Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                            И пак казвам- ако не можете да различите кола на разтояние 200 м в хубав слънчев ден, то трябва да ви се отнемат книжките.
                            А ако не можем да я различим в проливен дъжд щото някой мисли като теб, но е забравил да ги пусне като е заваляло ... какво ще отнемаш?
                            Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

не се вижда фара, а се вижда светлината

неверниците да си направят 1 експеримент
                              от колко метра ще видят червен светещ светофар и червено картонче с еднакви размери, дори в ясен ден, при идеални условия, когато слънцето не свети в светофара или не заслепява насреща

все е червено
                              Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
                              AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                                А ако не можем да я различим в проливен дъжд щото някой мисли като теб, но е забравил да ги пусне като е заваляло ... какво ще отнемаш?
                                А ако някой е забравил да си включи фаровете в проливен дъжд юли месец, след като е влязва в сила наредбата за задължително каране на фарове? А?

---------- Post added at 15:01 ---------- Previous post was at 15:00 ----------

Първоначално публикувано от mim Покажи съобщение
                                не се вижда фара, а се вижда светлината

неверниците да си направят 1 експеримент
                                от колко метра ще видят червен светещ светофар и червено картонче с еднакви размери, дори в ясен ден, при идеални условия, когато слънцето не свети в светофара или не заслепява насреща

все е червено
                                Точно пък за светофарите замълчи. Когато слънцето го огрява директно изобщо не се вижда свети или не свети.
                                Lexus IS200

Comment

Working...
                                X