If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Хм... явно аз съм си кьорав, ама мен пък не ме бъркат като са със запалени фарове насреща, даже по-добре преценявам дистанцията Иначе за скоростта да... май има нещо вярно, че може в някой ситуации да ти наруши преценката, ама въпрос на навик... ако всички карат така, ше се научим и така да им преценяваме скоростта
Иначе и да го бистрим рано или късно ще стане задължително и в БГ, пък и новите коли ще започнат да се произвеждам масово с DLR-и, тъй че кото и да говорим все там
Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015 Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997[Ex]
Безкрайно добра новина - аз не ги паля денем, който е кьорав и прожектор да имам, пак няма да ме види, а запалените фарове често бъркат възприятията на насрещния при изпреварване колко далече точно е колата с запалените фарове....плюс това отпада една от възможностите куките да се гушат....
Колега, без да се обиждаш, но от твоите постове имам чувството, че си някакъв краен анархист и каквото и правило да бъде измислено, ще си против него ей така за спорта.
Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
Колеги, темата беше пусната, за да напомни, че ако днес се опитат да злоупотребят и да ви вземат пари за това, че не карате на фарове, сте в правото си гордо да размахате среден пръст.
Пиша горното, защото смятам, че въпросната т.2 от ал.3 на чл.70 от ЗЗДП, дава основание успешно да се оспорва каквато и да е санкция за невключени фарове наложена към дата 1 Март и според действащата към момента нормативна база.
Относно коментарите за/против - аз отдавна съм направил личния си избор и той е целогодишно да шофирам със запалени къси светлини
Колеги, темата беше пусната, за да напомни, че ако днес се опитат да злоупотребят и да ви вземат пари за това, че не карате на фарове, сте в правото си гордо да размахате среден пръст.
Пиша горното, защото смятам, че въпросната т.2 от ал.3 на чл.70 от ЗЗДП, дава основание успешно да се оспорва каквато и да е санкция за невключени фарове наложена към дата 1 Март и според действащата към момента нормативна база.
Относно коментарите за/против - аз отдавна съм направил личния си избор и той е целогодишно да шофирам със запалени къси светлини
Нямам думи ... При положение , че си е написано толкова ясно в ЗДвП , ти казваш че днес може да се караме// на полицая , за това че иска да ни санкционира за каране без включени къси светлини ли ?
П.П. Видя ли за коя дата се отнася заглавието на темата и знаеш ли коя дата сме днес ?
Отпада задължението да се пускат форовете. Дали от забравяне или поради други причини всеки сам решава дали да кара с пуснати фарове или не...избора е нещо хубаво. Една причина по-малко да се заядат ако забравиш да ги пуснеш или изгори някоя крушка през деня.
Колега, без да се обиждаш, но от твоите постове имам чувството, че си някакъв краен анархист и каквото и правило да бъде измислено, ще си против него ей така за спорта.
koolio този път мнението ни се припокрива на 100%
Аз на моята Алфа нищо не гася фарове , радио, климатика на ауто и така си карам
целогодишно от както я имам .Вадиш ключа всичко спира палиш всичко тръгва ...досега веднъж ми изгоря една крушка която си купих за 0.60 лв
Нямам думи ... При положение , че си е написано толкова ясно в ЗДвП , ти казваш че днес може да се караме// на полицая , за това че иска да ни санкционира за каране без включени къси светлини ли ?
П.П. Видя ли за коя дата се отнася заглавието на темата и знаеш ли коя дата сме днес ?
Колега, ти когато споделяш личното си мнение, очакваш ли да ангажираш други хора с него?
Всеки има глава на раменете си и решава какво да прави, нали?
Би ли споделил, коя фраза от ЗЗДП визираш като 'написано толкова ясно' (надявам се не "...до 1 Март", а ако е тя, какво значи - вкл 1 Март или отмяната следва от 00.00ч на същата дата?)
Относно ПП ти - първо погледни кой е пуснал темата, после погледни редакцията под пост N1 и ако успееш да навържеш нещата, би трябвало да си отговориш сам
Колега, ти когато споделяш личното си мнение, очакваш ли да ангажираш други хора с него?
Всеки има глава на раменете си и решава какво да прави, нали?
Би ли споделил, коя фраза от ЗЗДП визираш като 'написано толкова ясно' (надявам се не "...до 1 Март", а ако е тя, какво значи - вкл 1 Март или отмяната следва от 00.00ч на същата дата?)
Относно ПП ти - първо погледни кой е пуснал темата, после погледни редакцията под пост N1 и ако успееш да навържеш нещата, би трябвало да си отговориш сам
Аз предлагам да извадим датата 1-ви март от календара , защото очевидно след като се радели годината на два периода , се получава липсваща дата
А маркирания текст ме изкефи яко , защото 0.00 май се пада през тъмната част от денонощието ...
Ами много е просто - който иска да кара без фарове, да устиска още няколко часа и готово... Който си кара на фарове, го боли шмайзера дали е 32 февруари или 95 декември
Не се обиждам, секи си има право на мнение - краен не съм, още по малко анархист......просто не ми се вързва някак си начина по който държавата се опитва да мисли за мен и моята безопасност, а по друг начин изобщо не и дреме за мен......то това е друга тема в темата....
Един човек в темата заяви че запалените фарове през деня не му дават достатъчно добра представа за това на каква дистанция е автомобила отсреща при изпреварване, аз виждам като орел, но това също ме е обърквало, абсолютно съм убеден че това е доста сериозен фактор на който не се обръща капчица внимание.....а със сигурност има още много други който тва ги обърква, и със сигурност никой от вас не иска такива срещу себе си на пътя......зимата иди дойди, може да се приеме че по дифалт времето е сумрачно, и да има фарове, ама лятото като се облущи някой залетян гъз включил дългите щото си мисли че като е пек и никой не може да заслепи, и да обърка хайванина срещу себе си че е на километър, а всъщност е на 3-400стотин метра, файдата е никаква.....
Не се обиждам, секи си има право на мнение - краен не съм, още по малко анархист......просто не ми се вързва някак си начина по който държавата се опитва да мисли за мен и моята безопасност, а по друг начин изобщо не и дреме за мен......то това е друга тема в темата....
Един човек в темата заяви че запалените фарове през деня не му дават достатъчно добра представа за това на каква дистанция е автомобила отсреща при изпреварване, аз виждам като орел, но това също ме е обърквало, абсолютно съм убеден че това е доста сериозен фактор на който не се обръща капчица внимание.....а със сигурност има още много други който тва ги обърква, и със сигурност никой от вас не иска такива срещу себе си на пътя......зимата иди дойди, може да се приеме че по дифалт времето е сумрачно, и да има фарове, ама лятото като се облущи някой залетян гъз включил дългите щото си мисли че като е пек и никой не може да заслепи, и да обърка хайванина срещу себе си че е на километър, а всъщност е на 3-400стотин метра, файдата е никаква.....
Абсолутно те подкряпям това посред бял ден 35 градуса, слънчево и ти да си пуснеш фаровете, еми освен да се объркаш наистина друго не виждам...Иначе за мрачните и дъждовни дни да, на за хубавите летни дни, незнам всеки си решава
Е точно в хубав слънчев летен ден като има една хубава и прекрасна мараня, именно фаровете доста помагат да се прецени колата в насрещното движение на дали просто изпреварва или се движи срещу теб.
Comment