Известие

Collapse
No announcement yet.

Отрязах дърво пред блока - получих.... нещо-си :)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
    Има нещо вярно в това, което казваш, но и това се дължи на липстата на адекватното ни поведение, като народ.
    Мда - същите тея дето правят тия закони и прочее се грижат доста години да няма промяна в това статукво......
    Затова някаква промяна може да се получи само ако полицайте дето са оградили скапания парламент изведнъж не се завъртят с кръгом на 180 градуса, и вместо да спират народа да не нахлуе - да го пускат свободно вътре, а да не пускат тия отвътре да излизат навън.......
    Може да звучи някак си крайно, но положението е крайно от доста време......
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Дърветата са богатство, ако не пречат на нормалното съществуване на хората - писал съм тук как отсякохме 30-годишен смърч, за да запазим безопасността на сградата.

Приветствам, а и така правя/когато отсеча дърво в собствения си двор/, да се засади ново дърво в близост до отсеченото.

По отношение на дърветата покрай пътищата - хубаво е да ги има, при положение, че хората се движат със съобразена скорост.

За съжаление в днешните условия дърветата са опасни за движението, поради неадекватните преценки на шофиращите и органите подържащи пътищата.

Все пак когато има дървета покрай пътищата, според мен, водачите трябва де се кефят на тях, да намалят скороста и да бъдат с повишено внимание и мисълта, че минават покрай ценности.
      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
      sigpic

Comment

Обикновенно ценностите не се препикават от кучета.
        По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
        конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
        Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
        Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
          Дърветата са богатство, ако не пречат на нормалното съществуване на хората - писал съм тук как отсякохме 30-годишен смърч, за да запазим безопасността на сградата.

Приветствам, а и така правя/когато отсеча дърво в собствения си двор/, да се засади ново дърво в близост до отсеченото.

По отношение на дърветата покрай пътищата - хубаво е да ги има, при положение, че хората се движат със съобразена скорост.

За съжаление в днешните условия дърветата са опасни за движението, поради неадекватните преценки на шофиращите и органите подържащи пътищата.

Все пак когато има дървета покрай пътищата, според мен, водачите трябва де се кефят на тях, да намалят скороста и да бъдат с повишено внимание и мисълта, че минават покрай ценности.
          Тука не съм съгласен с тебе!
          Пътищата не са за да се кефиш на пейзажа. За това са парковете. Когато караш, не трябва нищо да ти отвлича вниманието. Сам признаваш, че трябва да намалят скоростта и да си повишат вниманието, тоест са пречка.
          В днешния свят, комуникациите са от съществено значение. По пътя тече истинска битка за време. Или пристигаш навреме или друг те изпреварва и оставаш с пръст в уста. Това е битка за оцеляване и там на бойното поле на никой не му пука за естетиката, а на първо място е сигурността на хората.
          На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
          Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Аз пък не съм съгласен с теб. Пътищата не са, за да воюваш на/за тях и в никакъв случай не трябва да ги възприемаме като бойно поле. Иначе да - има всякакви битки по пътищата, но основно са за 'размера'. Малко е несериозно за мащабите на България (пък и за индустрията ни) да се говори за пестене на време. Та в тоя ред на мисли, не виждам нищо нередно в дърветата около пътя, както и в реките около пътя (нищо , че някои се хвърлят и в тях).
            Alfa Romeo 145, 1.6i boxer - продадена
            Alfa Romeo 164 Super, 2.0 TSPARK
            Lancia Kappa 2.4 5.20

Comment

Първоначално публикувано от SIS Покажи съобщение
              Аз пък не съм съгласен с теб. Пътищата не са, за да воюваш на/за тях и в никакъв случай не трябва да ги възприемаме като бойно поле. Иначе да - има всякакви битки по пътищата, но основно са за 'размера'. Малко е несериозно за мащабите на България (пък и за индустрията ни) да се говори за пестене на време. Та в тоя ред на мисли, не виждам нищо нередно в дърветата около пътя, както и в реките около пътя (нищо , че някои се хвърлят и в тях).
              Така може да говори само човек, който не знае и никога не се е борил за време, работно място и все в тоя ред на мисли. Така по принцип говорят чиновниците, които си седят по цял ден на топлото местенце и хич не ги интересува, че освен администрация има и производство, а то е свързано със срокове на доставки и ритмичност.
              Темата е дълга, но за съжаление у нас все още мисленето е робско!
              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Е с това изказване пресоли манджата (това само за да не кажа, че се насра)! Определения за хора, които не познаваш, е меко казано тъпо да се правят. Хора, които го правят са..........ще те оставя теб (явно опитен в гадаенето) да отсечеш какви са. Аз лично с интерес очаквам да доразвиеш темата за борбата за работно място, топлото такова, ритмичността, заблудените чиновници и............дърветата около пътя и робското мислене.
                Alfa Romeo 145, 1.6i boxer - продадена
                Alfa Romeo 164 Super, 2.0 TSPARK
                Lancia Kappa 2.4 5.20

Comment

Е с това изказване пресоли манджата (това само за да не кажа, че се насра)! Определения за хора, които не познаваш, е меко казано тъпо да се правят. Хора, които го правят са..........ще те оставя теб (явно опитен в гадаенето) да отсечеш какви са. Аз лично с интерес очаквам да доразвиеш темата за борбата за работно място, топлото такова, ритмичността, заблудените чиновници и............дърветата около пътя и робското мислене.

sigpic Alfasud/156 1.8ex
                  156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Аз определения за хора които не познавам не давам.
                    Къде видя такова нещо?
                    Вместо да даваш коментар на коментара, кажи нещо смислено, а не в стил на поредния председател на комисията по безопасност на движението, на който единствената му работа е да казва на всяка втора реплика: " несъобразена скорост", "ограничение " и прочие, все в тоя дух!
                    Ако имаш да казваш нещо по темата го кажи!
                    Вместо да афишираш афинитета си към фекалии и флатуленции!

Comment

не виждам нищо нередно в дърветата около пътя,
                      Разбира се - но когато между тях и пътя има мантинела......иначе предполагам и ти си поредния дето няма нищо против да има дървета там, но ако по някаква дори и независеща от него причина излети от пътя, би дал мило и драго на пътя му да няма дърво......
                      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                        Разбира се - но когато между тях и пътя има мантинела......иначе предполагам и ти си поредния дето няма нищо против да има дървета там, но ако по някаква дори и независеща от него причина излети от пътя, би дал мило и драго на пътя му да няма дърво......
                        Е какво са виновни дърветата, че не си поддържаме инфраструктурата?
                        Или дай да ги изсечем, щото по-лесно да се крадне така...
                        Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Ако може, се опитайте да разграничавате пътищата - главни и скоростни от междуселски и панорамни.
                          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                          Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                            Е какво са виновни дърветата, че не си поддържаме инфраструктурата?
                            Или дай да ги изсечем, щото по-лесно да се крадне така...
                            Не са, виновни са тия дето са ги засаждали там, щото корените им трябва да крепят асфалта.......
                            И да - ако това е най - евтиния и ефективен начин да се спасят 100 живота на година - не виждам проблем да се изсекат, мисля че ако предварително знаеш че ти или твой близки ще изгубят живота си на някое от тях и може да върнеш времето - ще сечеш и окото ти няма да мигне.......
                            Мисля че 2010 следих само статистиката от офиц сайт на МВР и 203 души бяха регистрирани като загинали в дърво.......ако тия дървета ги нямаше поне 100 щяха да са живи......ако един от тях щеше да си ти, щеше ли да ти дреме за тия 0.001 процент от тях дето някой тъпанар ги е сял на пътя......
                            Сори, аз съм доста "зелено" настроен, но това няма как да ме накара да потдържам тая глупост......

Comment

А къде остана вината на тия дето не са се съобразили с пътните условия или са доказвали шофьорските си умения.Но пък съм съгласен че трябва да има някакво отстояние на дърветата от пътя там където са естествено прорастнали, имам пред вид гори и че на опасни завои примерно да се осигури видимост и свободно пространство.Например в щатите на такива завои особено от страната на спускане по наклон се правят специални полоси със ситен чакъл за да убият скороста на превозното средство.Друг е въпроса че се правят предимно заради тировете а не заради такива дето хвърчат с 200+.Като чета статистиките на такива катастрафи не видях някое дърво да се е движило с превишена скорост.Ама ако го е нямало дървото....ако го е нямало дървото въпросният водач може да не е пътувал изобщо, да е летял със самолет,нямаше да сме във този форум, можеше света да е съвсем друг. Вариантите са много.
                              По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                              конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                              Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                              Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

На кьопавите шофьори с купените книжки първо им пречеха билбордовете. Сега започнаха и дърветата да им пречат. Редовни виновници за произшествия пък са службите по снегопочистване........

Не казвам, че всичко това не е потенциална предпоставка за произшествия.

Просто казвам, че добрият шофьор е този, който се съобразява с пътната обстановка и се адаптира към нея а не обратното.
                                Другото са добри пожелания или жалки оправдания.

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X