Известие

Collapse
No announcement yet.

Отрязах дърво пред блока - получих.... нещо-си :)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Отрязах дърво пред блока - получих.... нещо-си :)

Колеги, преди около една година, по време на пролетното почистване около блока, с двама съседи отрязахме едно дърво - саморасъл орех, който беше започнал да надига плочките на тротоара, а клоните му влизаха в балконите на първи и втори етаж.
    Днес получих.... не знам как да го нарека, защото на бележката не пише "покана", "призовка" или нещо такова, а просто "Столична Община, До еди-кой-си, живущ еди-къде-си, да се яви еди-кога-си на еди-какъв-си адрес в отдел "Инспекторат" във връзка с отрязан орех (дърво) намиращ се до бл.Х."
    Сега, първо са ми объркали апартамента и то не с нещо близко - вместо 25 са написали 17 Дали от 17-ти апартамент не идва жалбата и нещо да са объркални цифрите в общината. В 17-ти апартамент живее полюцай
    Второ, бележката е адресирана до майка ми, при положение, че аз отрязах дървото, а не тя.
    Трето, не бях сам, а с още двама съседи - довечера ще проверя дали и те са получили
    Четвърто, преди два-три месеца, пак със същите двама съседи отрязахме един огромен клон на друго дърво, което застрашително достигаше до балконите на четвъртия етаж и явно сега и за него ще трябва да очаквам "бележка"
    Аз ще отида в понеделник да им върна бележката и да им кажа, че има още две дървета за рязане.... само да се затопли малко времето
    Въпроса ми е, някой да се е слбъквал с подобен проблем?
    Да не започнат да ми пращат разни скокливици от общината, че ще им връча резачката с веригата напред
    sigpic

България, където държавата те съди, че си свършил нейната работа, когато тя не я е свършила.
    sigpic
    днес съм в почивка ---

Comment

Кире дано не стане като при мен ... лошото при теб е , че ореха е защитен . При мен рязахме 2 акации , защото просто искаха да бутнат нова сграда . За едната ни глобиха 200 лева ,че сме я отрязали . За другата пуснахме молба до общинската фирма за поистване и озеленяване . След 15 дни дойдоха с ръце на кръста и гледаха дървото . След още 15 дни дойдоха и го резнаха ... безплатно . Наша беше грижата с ваденето на дънера . Нямам идея как са глобите в София , но ще искат да те глобяват ... пък и ореха е защитен .
      145 1.6 ТС '97 ех.
      145 1.9 JTD '00
      307 CC 2.0 '04

Comment

По всяка вероятност се е получило като при мен едно време. Някоя бабка, вживяваща се като горски, домоуправител, охранител и градител на социализъма те е изпортила. Или полицаят. Аз едно време се разминах само с:
        "Че те запишем у съвето!" - "Запиши ме, довиждане." Ама само клони рязахаме като деца.
        Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
        Mazda 6 2.3 2005
        sigpic

Comment

Разбира се, че си за наказание. Ако не бяхте отрязали дървото, сега плочките щяха съвсем да са се надигнали и щеше да се наложи на общината да направи ремонт за 150 000лв. Знаеш ли колко пари са загубили от тебе.
          sigpic
          Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
          Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
          Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one

Comment

Дреме ти, извикай си съседите, с които сте рязали да дойдат като свидетели, че през това време сте пили ракия и никога не сте помисляли да режете. На какво основание ще те глобят ми е интересно
            Arena Coast Customs

Comment

Първоначално публикувано от Pastora Покажи съобщение
              Дреме ти, извикай си съседите, с които сте рязали да дойдат като свидетели, че през това време сте пили ракия и никога не сте помисляли да режете. На какво основание ще те глобят ми е интересно
              абсолютно, едня сюрия свидетели можеш да си намериш и копче не могат да ти кажат
              sigpic
              днес съм в почивка ---

Comment

Я ходи дай бележката на полицая от 17-ти апартамент и му кажи "викат те в общината"
                Иначе само отбелязват активност. При нас това лято искаха да глобяват целия вход, защото имаме една луда на първия етаж, която събира каквото докопа от пощите, къса и хвърля през балкона, а ние не сме чистели след нея. В крайна сметка никой никого не глоби.
                The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Колко е фито на дънера?
                  Щото над 10 см не можеш да режеш дървета без разрешително за сеч
                  Абсурд ама факт.
                  Принципно е трябвало да звъннете в облщината за опасно дърво и да дойдат да ви го махнат.
                  Всъщност обаче как ще те глобят като не могат да докажат, че ти си рязал
                  Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                    Всъщност обаче как ще те глобят като не могат да докажат, че ти си рязал
                    ми анджък де

ще ти искат само твоя вариант на случката

достатъчно са ме викали по жалби и т.н. - първоначално само описваш твоята страна, ако искаш можеш да пишеш, че извънземни са го отвелкли дървото за да провеждат експерименти
                    sigpic
                    днес съм в почивка ---

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                      Колеги, преди около една година, по време на пролетното почистване около блока, с двама съседи отрязахме едно дърво - саморасъл орех, който беше започнал да надига плочките на тротоара, а клоните му влизаха в балконите на първи и втори етаж.
                      Днес получих.... не знам как да го нарека, защото на бележката не пише "покана", "призовка" или нещо такова, а просто "Столична Община, До еди-кой-си, живущ еди-къде-си, да се яви еди-кога-си на еди-какъв-си адрес в отдел "Инспекторат" във връзка с отрязан орех (дърво) намиращ се до бл.Х."
                      Сега, първо са ми объркали апартамента и то не с нещо близко - вместо 25 са написали 17 Дали от 17-ти апартамент не идва жалбата и нещо да са объркални цифрите в общината. В 17-ти апартамент живее полюцай
                      Второ, бележката е адресирана до майка ми, при положение, че аз отрязах дървото, а не тя.
                      Трето, не бях сам, а с още двама съседи - довечера ще проверя дали и те са получили
                      Четвърто, преди два-три месеца, пак със същите двама съседи отрязахме един огромен клон на друго дърво, което застрашително достигаше до балконите на четвъртия етаж и явно сега и за него ще трябва да очаквам "бележка"
                      Аз ще отида в понеделник да им върна бележката и да им кажа, че има още две дървета за рязане.... само да се затопли малко времето
                      Въпроса ми е, някой да се е слбъквал с подобен проблем?
                      Да не започнат да ми пращат разни скокливици от общината, че ще им връча резачката с веригата напред
                      Ти не живееш в ап.17, нали?
                      Предполагам и майка ти не е рязала дървото?
                      Нямаш ли приятел, който да пусне жалба в общината, че паднал клон от въпросното дърво е жял да го отрепе?

... абе я ги отсвири и се разберете със съседите дето сте рязали, че това не сте го правили и тогава сте били на разходка на Витоша, примерно Ако ви питат ще казвате, че сте събирали паднали клони, но него ден сте били сред природата ... никой не може да докаже, че сте били вие "дървосекачите". Вашата дума срещу тази на жалбоподателя

п.с. Разберете кой е подал жалбата и го накиснете него
                      Нападението е най-добрата защита
                      sigpic

Comment

Тук в Алфа форума се получават доста "по-положителни" отговори, отколкото във фиат форума Тъкмо бях се притеснил http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=55439

Успех и чакаме развръзката
                        Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
                        exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
                        ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
                        ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
                        by RUBIG service

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                          Принципно е трябвало да звъннете в облщината за опасно дърво и да дойдат да ви го махнат.
                          Ще го махнат, след няма 10-15 години. Аз съм звънил в нашата община, ама понятието 'опасно дърво' е прекалено разтегливо. Даже ги питах дали снимка на човешки труп под клоните или съборената от тях мазилка би ги задействала, но общинарите са неебателно племе явно.
                          При нас (а предполагам и при вас е същото) вариантите са:
                          1. Обаждаш се в общината и те ти казват, че няма лев за сеч в момента, но ще те имат предвид в необозримото бъдеще
                          2. Обаждаш им се, че нямаш нерви да ги чакаш да дойдат и си готов да платиш на одобрена от тях фирма, която да окастри дървото под вещото наблюдение на някой градинар (там им викат еколози) от общината. Тогава отиваш, плащаш на фирмата, градинарите не идват, щото си имат доверие с фирмата, и могат да ти направят дървото на кибритени клечки, ако поискаш.
                          До нас наскоро съседи си викнаха фирма и якото беше, че за 200 лв. окастриха всички клони на две дървета, които бяха тръгнали да им свалят фасадата направо, и това си беше съвсем легално.
                          _______
                          146 JTD - ex
                          Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Първоначално публикувано от Pastora Покажи съобщение
                            Подкрепям......
                            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Въобще не ходи в общината да си губиш времето..
                              Lexus IS200

Comment

Working...
                              X