Известие

Collapse
No announcement yet.

Отрязах дърво пред блока - получих.... нещо-си :)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Don't worry!

Колега Кики! Някой спомена,че нападението е най-добрата отбрана!
    Напиши /или сподели/следното послание от името на живущите и тогава иди в съвета!
    1.Съгласно закона за етажната собственост, задължение за почистване около блоковите пространства е задължение на живущите!
    2.Въпросните храсти,дървета и други саморасли растения са резултат от изпуснати,изхвърлени костилки от балконите,което предполага, че не знае кой е виновника за тяхното "засаждане" на твърде неподходящо място,т.е. под балконите!
    3.Въпросното дърво беше отстранено при съвместна бригада на живущите, както и поради факта, че руши бетонената пътека около блока, клоните пречат на апартаментите на 1 и 2 етаж, по клоните редовно се катерят котки и пренасят бактерии, а през лятото керван от мравки си направиха пътека чак до последния етаж!
    4.И една идея много прогресивна...Поискайте концепция от кметството за залесяване и облагородяване на зелените площи около блока ви / а те нямат такава/, защото от ...години искате да знаете къде да си засадите дръвчетата, защото те кметствата съсипаха зелените площи с частни бетонени постройки и въобще не ги е еня за някакъв си див орех!
    Другото,което ми се струва в случая е някакво лично отношение на някой живущ, който се е жалвал!
    Прецени и действай смело! Успех!
    Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

Каже ли че са отсекли дърво, има за какво да се хванат - това че били 100 човека много важно, не всички ръце са държали триона.......отрича се и тва е, не могат да докажат че някой е отсякъл дървото, надали ще се появи "анонимния свидетел" да даде явни показания......
      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Факт е, че винаги има по някой "кисел старец". Такива писма и проверки се правят по сигнал от някого. Един пример: Хазяйна ми хванал и окастрил някакво дърво чиято корона почти изцяло е в имота му а стеблото в съседния. Естествено киселата комшийка/ с която са във вражда/, прати писма и дойдоха от всички възможни Еко инспекций, Зелените, кварталните и.т.н. Продължават да идват . Не знам как продължава сагата, щото не съм питал, но от там продължиха сигналите към какви ли не инстанций. Включително и към работилницата, та се наложи да меря ниво на шума, отстояние от жилищни сгради и растоянието от оградата до мойта кола която е паркирана върху широкия тротоар.
        Общо взето мисълта ми беше , че винаги има някой киселяк който да ровичка и да ти организира нерви. И както се изразиха инстанцийте: - трябва да реагират и да направят проверка по сигнала.
        Last edited by robygas; d.m.y г., 22:54.
        0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
        Автогаз сервиз-
        http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

Че колегата има :доброжелател:,това е повече от ясно.Същноста на проблема е,че вече е задействана процедура.Целта на ;занятието; е:-как да се излезе от ситуацията възможно по-леко.Учудвам се на съветите на някои колеги от рода на :-недей да ходиш,нищо не си видял,те са били други,нищо не знаеш и нека го докажат.Звучи ми несериозно и ми прилича на селско хитруване.Рискувам да предизвикам негодувание,но искам да посъветвам колегата да приема съвети само от хора,които са имали подобен проблем или да се посъветва с адвокат.Моето уважение към всички колеги.Все пак се опитваме да бъдем полезни.Извинявам се ако съм бил по-остър в изказване на мненията си.Поздрави.

Comment

Че ще отида - ще отида. Че съм виновен - виновен съм. Че няма да си платя глобата - няма да си платя. Въпроса наистина е как да се размине най-безболезнено случката, без викане и караници, без актове за хиляди левове, без съдилища и т.н.
            Яд ме е не за друго, а защото с няколко съседи вършим разни неща около блока, които са работа на общината, пък после ни глобяват А ако тях ги глобяваха за НЕсвършената работа, дали щеше да има проблем с дърветата около блока?!
            Все тая де, утре ще пиша, след посещението в общината.....
            sigpic

Comment

Ходих в общината
              Пред мен имаше двама души с глоба за паркиране върху тревни площи.

Дойде моя ред и господина ме пита дали съм за същото....

-Не, аз съм за отрязано дърво.
              Погледна той бележката и заяви -Това е лошо, глобата е от 1000лв. до 5000лв. за орех..... ако написаното тук е вярно!
              А има ли изобщо такова отрязано дърво?
              -Има! Казвам аз - обаче нямам никаква представа, кой го е отрязал, още по-малко пък майка ми!
              Аз собственоръчно отрязах преди два-три месеца един клон от дърво пред блока, докато този отрязан орех се намира зад блока, но предполагам някой ме е видял, че режа клона от онова дърво и е решил да ме натопи за отрязания орех. Странното тук е, че вие не търсите мен, а майка ми и то за нещо, което се е случило преди близо една година?! А и освен това ние не живеем в 17-ти апартамент. Допълвам аз, сочейки бележката...
              -Как преди една година?!
              -Ами така, ореха го забелязахме, че е отрязан през Април-Май миналата година!
              -Нещо ми фалшивее тая работа на мен! Заявява господина и пак поглежда бележката.
              Нещо има нередно тук.... Елате пак в сряда, когато са тук инспекторите и ще се разберете с човека, който отговаря за вашия район!
              -Добре, но искам да предупредя, че госпожата пак няма да има възможност да дойде и ще дойда аз.
              -Няма проблем за това, важното е да изясним случая, защото нещо ми е много фалшиво това....
              -Как няма да е фалшиво - казвам аз - нелогично е 63 годишна жена да реже орех зад блока!
              -Да, това ми е ясно, за това е най-добре да говорите с инспектора в сряда, защото той отговаря за вашия район и е наясно съм случая. Но толкова късно да ви търсят - има нещо фалшиво.

Подписа се, че съм се явил и си тръгнах
              -Благодаря. Приятен ден!
              -Приятен ден!
              sigpic

Comment

да не е като онзи случай - обадете се на сержант едикойси, за да си платите акта, а орехът е само съвпадение

я виж в телефонния указател дали не са сбъркали адреса на майка ти
                Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
                AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

От бон до 5 за резнат орех......ще падна.....
                  "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                    От бон до 5 за резнат орех......ще падна.....
                    За юридически лица е до 50 000 лева
                    sigpic
                    "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Това,че си отишъл на място в общината според мен има и добра страна.Поне си успял да прецениш ситуацията,като си почерпил информация от ;извора;.Остава да разбереш до колко детайлно е наясно със случая районния инспектор.Това ще разбереш при срещата си в сряда.Ако усетиш,;че му висят краката ;и не е достатъчно информиран ,можеш спокойно да подържаш тезата,че е нелепо 63 годишна жена да държи брадва и да сече каквото и да било.Намесих се с мнение по темата,защото преди време имах подобен случай.И трябва да ти кажа,че тръгна на пръв поглед почти невинно и в последствие се превърна в драма.Бяхме трима;бабаити;.Добре,че намерихме добра ;връзка; иначе отивахме на прокурор.Отървахме се само с административно наказание-глоба.Не искам да те плаша ,само искам да ти кажа колко силни и гадни могат да бъдат тези,които получават заплати от нашите отчисления.От всяка ситуация има изход,сигурен съм,че ще го намериш и ти.Дано съм изглеждал повече окуражаващо отколкото обратното.Искрено ти желая ти успех.

Comment

И в крайна сметка как е завършила сагата? Разминала ли се е глобата?

Comment

Бях забравил тази случка!
                          Не си спомням точно, но май не съм ходил повече до общината и те не са ме/ни търсили изобщо.
                          Съответно и глоба няма
                          sigpic

Comment

Ей това ни е проблемът-нищо не се спазва и резултата е налице - говоря глобално
                            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                            Нагоре по стълбата, която води надолу
                            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                              Ей това ни е проблемът-нищо не се спазва
                              Принципно това не е НАШ проблем, който ние сме си създали - приемат се маса закони и наредби, който са и (или) тъпи, безмислени, неприложими и (или) по една или друга причина никой не ги спазва или прилага.......
                              Това изгражда в обществото(тоест всички нас, който сме обществото, а не държавата, това е погрешно схващане че всеки от нас бил държавата) настроението че правилата и законите са обект на собствено тълкувание и изпълнение.......
                              Което в случая не е кой знае колко лошо като се има впредвид колко безмислени правила, наредби и прочее има......

Comment

Има нещо вярно в това, което казваш, но и това се дължи на липстата на адекватното ни поведение, като народ.
                                Например - я да кажем тук кой колко дървета е отрязъл и колко съответно е посадил, първом.
                                А тъпите наредби или закони се преборват по законов начин, а не като не се спазват.Така е в белия свят, в черния е като при нас, определено не ми харесва втория вариант.Защото ако преценката се оставя на отделния индивид, то следва нашето мило настояще.
                                Last edited by fred; d.m.y г., 20:52.
                                Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                                Нагоре по стълбата, която води надолу
                                sigpic

Comment

Working...
                                X