Известие

Collapse
No announcement yet.

Подписка до Парламента срещу Указание 24-00-7/25.02.2010 на НАП

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от souze Покажи съобщение
    Тук ще сме много - на площада ....... както обикновено
    Абе да видим - време е да се събудим

Докога, братя, да се губим?
    Защо да се не съберем?

Нека се преброим
    аз съм там
    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

И аз
      "Аз не съм гинеколог по принцип, но мога да погледна"

Comment

В групата във Facebook вече тръгна приказка за органзирането на протест. Инфо за събитието се надяваме да получим скоро. Линк към групата:

http://www.facebook.com/#!/group.php...5013752&ref=mf

Присъединете се!
        Last edited by wwweb; d.m.y г., 00:15.

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
          Венци, умишлено ти отговарям тук, за да прочетат и колегите мнението ми.
          ДА, възможно е да бъдеш управител на трудов договор с 4-часов работен ден
          За съжаление това е вратичка САМО при ООД, защото при ЕООД управителя не може да сключва трудов договор сам със себе си и трябва да управлява посредством договор за управление и контрол.
          За хората, които ще попитат, как така можеш да склюваш договор за управление и контрол сам със себе си, а трудов договор не можеш - отговора е, че трудов договор се сключва по Кодекса на Труда (при ООД се прави между двамата управители, а при ЕООД управителя е само един), а договора за управление и контрол се сключва по Търговския Закон
          Това е малка утеха...ама въпроса е до кога и дали няма да ни изцакат пак с топлата бира след някой друг месец...Още повече че заради тези възможности ми се струва, че сега много хора ще си променят ЕООДтата на ООДта...и това ме притеснява да не измислят пак начин да ни скастрят...ужас...

Твърдо за протест и както винаги ще съм там и ще викам с пълно гърло...Трябва да се вдигне още малко медиен шум и нещата ще си дойдат на мястот
          Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
          exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
          ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
          ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
          by RUBIG service

Comment

Не знам дали се разбра, но последствия ще има не само за собствениците/управителите. Това неминуемо ще окаже влияние и върху останалото, така че БЪЛГАРИНО, какъвто и да си - собственик, управител, служител, работник - размърдай се!

Comment

Нека да дойдат

Comment

С подписка нищо няма да стане...
                Реални хора на реален протест, другото е замазване на очички.
                Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

В Odit се организира инициативен комитет. Чакаме да подадат информация за къде, какво и как!

http://www.odit.info/?s=6&i=204404&f=3&p=3

Comment

Днес от 1600 пред Св.Неделя в София е събирането за уточняване на действията.

Comment

...
                      СТАНОВИЩЕ
                      ОТ
                      НАЦИОНАЛНА АСОЦИАЦИЯ НА БЪЛГАРСКИЯ БИЗНЕС
                      ПРЕДСЕДАТЕЛ
                      СВЕТЛОЗАР НИКОЛОВ
                      ДО:
                      Г-Н СИМЕОН ДЯНКОВ
                      ВИЦЕПРИМИЕР И МИНИСТЪР НА ФИНАНСИТЕ
                      ОТНОСНО:
                      Указание 24-00-7/25.02.2010 на
                      НАЦИОНАЛНАТА АГЕНЦИЯ ПО ПРИХОДИТЕ

Уважаеми г-н СИМЕОН ДЯНКОВ,
                      В период на тежка финансова и икономическа криза , при изключително трудни икономически условия в България, при които работи българския бизнес, при огромната междуфирмена задлъжнялост над 240 млрд лева, при задлъжнялост на държавата към бизнеса над 1 милиард лева и при перманентно невъзстановяване в законовите срокове на данъчен кредит от страна на държавата, Вие разчитате да излезем от кризата само с ограничаване на бюджетните разходите.
                      При една изключително силна агресивна политика на чуждестранните банки, насочена към умишлено унищожаване на малките и средни предприятия, Вие категорично отказвате да се намесите и да защитите българския бизнес.
                      При постоянно намаляща покупателна способност на населението, бързи темпове на увеличаване на безработицата, спад на приходите на фирмите, загуба на международни пазари, едностранно увеличаване на лихвените проценти от страна на кретидните институции, Вие предприемате мерки , която поставят българският бизнес при непосилни изисквания , които го унищожават и насочвате цялата държавна машина срещу малкото оцеляващи малки и средни предприятия, които работят легално.
                      Вие не предприемате нито една антикризисна мярка за увеличаване приходите на средните и малки предприятия , която да стимулира вътрешното потребление. Не предприемате мерки за подобряване на бизнес средата в страната, за намаляне на лихвените проценти на банките до размери близки до тези в другите държави членки на Европейския съюз – не по-високи от 4%, за осигуряване на директно нисколихвено дългосрочно кредитиране от Българска Банка за Развитие на малките и средни предприятия .
                      Уважаеми г-н Дянков,
                      Не е възможно да съществува държава без приходна част. А тя се формира само когато са на лице малки и средни предприятия, които да имат икономически и финансови условия да функционират. Какво направихте Вие за да съществуват малките и средни предприятия?
                      Ние видяхме колко много неща предприехте за да затрудните максимално функционирането на българския бизнес.
                      Указание 24-00-7/25.02.2010 на НАЦИОНАЛНА АГЕНЦИЯ ПО ПРИХОДИТЕ е поредния удар, който нанасяте върху малкото оцеляващи в кризата работещи фирми, състоящи се от двама- трима съдружника, освободили служителите си поради невъзможност да заплащат труда им и съвместяващи по няколко длъжности за да могат да съществуват.
                      Указание 24 -00-7/ 25.02.2010 на НАП година задължава всички вписани в регистрите управители на дружества да се осигуряват, като такива, без оглед на това дали съществува договор за възлагане на управление със съответния управител и дали е уговорено управителя да изпълнява функциите си без възнаграждение. Указанието изисква да се дължат и внасят вноски във фондовете на ДОО за недължими и неначислими доходи. Задължавате собствениците на еднолични дружества, управители сами на себе си и работещи в собственото си дружество да се осигуряват и внасят във фондовете на ДОО вноски едновременно по две основания - по договор за управление и контрол и като самоосигуряващи се лица.
                      Указанието противоречи на Конституцията на Република България и на влезли в сила решения на Върховен административен съд третиращи материята.
                      Укзание на НАП 24-00-7/25.02.2010 е абсолютно в синхрон с провежданата от вас политика на УНИЩОЖАВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ ПРЕДПРИЕМАЧЕСКИ ДУХ, която води до фалити на хиляди малки фирми и стотици хиляди безработни.

Настояваме Указание 24-00-7/25.02.2010 на НАП да бъде отменено ВЕДНАГА в противен случа ще излезем на протест на 15 март 2010 г..
                      05.03.2010г.
                      С уважение:
                      Светлозар Николов
                      Председател
                      НАЦИОНАЛНА АСОЦИАЦИЯ НА БЪЛГАРСКИЯ БИЗНЕС

Comment

Окончателно!

Светлозар Николов:

Уважаеми колеги,
                        Нека заедно да организираме обществен натиск за моментална отмяна на това Указание. Аз съм юрист с над седем години юридически стаж и икономист и съм се убедил, че по този начин се решават много бързо проблемите. Протеста ще го организираме, само от вас очакваме да ни потвърдите всички които ще присъствате със сигурност!
                        На 15.03.2010 г. в гр.София, пред Министерството на финансите
                        начало на протеста 11 часа. Край 13 часа.
                        Потвърдете в рубриката Събития!
                        Благодаря ви!
                        Можете да потвърдите участието си и в групата във Facebook:
                        http://www.facebook.com/group.php?gid=354495013752 - Изберете "Събития" или "Events"!

Comment

Аз също подписах,ама от опит знам, че ако не се вдигнеме, няма начин как да стане!На нашите правителства сме им много удобни с овчедушието си!
                          Те ни дерат, а ние си мислим , че ни стрижат!За това на площада и подготвени!
                          Не да ни пресират няколко десетки ченгета и да побегнем,а с пълното съзнание, че ще ядем бой и да се изправим насреща и да им покажем, че не са прави!
                          Цяло село не се плаши от мечка стръвница!
                          На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                          Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Там сме щото иначе не може!

Comment

Днес говорих с един 44г. адвокат много близък мой приятел...Умен и начетен човек. Той изрази силно съмнение, че този закон ще бъде променен. Или ако бъде махнато решението на НАП то ще бъде за кратко и по-късно в рамките на 1г. нещата пак ще бъдат променени...Иии единствения начин да си имаш фирма и бизнес в бг е да си ЕТ или баба ти да е управител на Е/ООД...Иначе ще си плащаш.

Иначе съм на протеста! Твърдо и аз
                              Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
                              exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
                              ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
                              ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
                              by RUBIG service

Comment

Венци, а бабата за чий?
                                sigpic

Comment

Working...
                                X