Известие

Collapse
No announcement yet.

Субтитри за ДВД.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Субтитри за ДВД.

Колеги интересува ме как мога да увелича размера на буквите ,че ДВД-то изкарва много малки буквите .... пробвах да променя от FONT-размера,но пак си излизат малки ...как мога да променя всички букви да бъдат като главни букви,че като си помислих да ги преписвам и ми стана смешно от идеята ...
    Alfa156 Against All

Първоначално публикувано от slav40 Покажи съобщение
    Колеги интересува ме как мога да увелича размера на буквите ,че ДВД-то изкарва много малки буквите .... пробвах да променя от FONT-размера,но пак си излизат малки ...как мога да променя всички букви да бъдат като главни букви,че като си помислих да ги преписвам и ми стана смешно от идеята ...
    Не знам с какъв плейър си, но може да направиш главни буквите в WORD.
    1. Селектираш текста
    2. Натискаш Shift+F3

Comment

Нещо не става със селектиране и Shift+F3 - да не би да има изисквания за версия на WORD.
      Некъв смотан филипс е плеъра.
      Alfa156 Against All

Comment

Инсталирай си Notepad++ , много е удобен , после стандартната процедура

Ctrl+A и Ctrl+Shift+U
        Alfa 147 Q2 1.9 150 hp, Alfa GT 2.0JTS '05 ex, Alfa 159SW 1.9JTDM 150hp+ ex, Alfa 156SW 1.9JTD FL '04ex, Alfa 156 2.0 TS 16V 155hp '99 ex, Alfa 147 1.9JTD 115hp+ '04ex

Comment

Промяната на големината и цвета на субтитрите зависи от плеъра.
          Elite е доста добър в това отношение. На детето взех такова, за да може да се правят настройки.
          Иначе имам SONY система, на която не мога да се пипам шрифта, но субтитрите излизат върху някаква матова лента и се виждат добре.
          Пробвал съм като съм увеличавал размера на шрифта в субфайла или съм го сменял, но когато го пуснеш на ДВД-то, то си ги изкарва по неговия си. Дори някои кирилизирани шрифтове не ги разпознава.
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от slav40 Покажи съобщение
            Опитай с това: http://bestran.hit.bg/sub_edit.html мисля че съм го свалял от Замунда.
            sigpic
            "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Ако самия плеър няма такава опция си е играчка. Субтитрите на dvd-тата са нещо като картинки чието съдържание е текст. Демек към всеки кадър има синхронизирана картинка която излиза. Общо взето така моше да се опише кратко и ясно.
              The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Първоначално публикувано от mboge Покажи съобщение
                Инсталирай си Notepad++ , много е удобен , после стандартната процедура

Ctrl+A и Ctrl+Shift+U
                Е това ми трябваше-благодаря! Като променях размера на буквите плеъра пак си ги показваше малки ,а като са големи(главни) буквите всичко е на 6
                Alfa156 Against All

Comment

Working...
                X