Известие

Collapse
No announcement yet.

"Погребален" въпрос.......

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
    Е, да ама да погребеш някой на 5 м.от кладенеца на комшията, някак си не е етично.
    Не само, че не е етично, ами е страшно нехуманно. Мъртвия ще се разлага и всичко отива във водата на околните. Нелепо е. Ако е кремиран мъртвия и си го държиш в урна в дома си - става, ама иначе...
    Не случайно са определени зони за гробища.
    к'во пък толкоз... просто бях в джаза!

Comment

Знам, че това у нас е незаконно.Трябва да бъде погребан в гробище.Но има едно измъкване-да се кремира, взима си човека урната и си изсипва или съхранява където иска.
      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
      Нагоре по стълбата, която води надолу
      sigpic

Comment

Аз един ден, ако имам възможност, ще си пратя тялото да лети из космоса, да открива нови светове
        Lexus IS200

Comment

Според мен най удачно ще бъде/беше човека да бъде кремиран, а праха му да бъде разпръсната във въпросния имот.

Всички ние сме хора и продължаваме живота си напред. Променяме се имаме различни нужди и възможности за живот,развитие и т.н...След 2г. някой роднина/наследник ще трябва да продаде имота-по негово желание или заради икономическата обстановка примерно, и тогава какво се прави?!?
          Last edited by VFTI; d.m.y г., 01:02.
          Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
          exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
          ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
          ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
          by RUBIG service

Comment

Все пак има ли значение като умреш къде ще те погребат - айде сега пък претенции приживе.

Наистина най-добре, като че ли кремация - поне няма да създаваш проблеми на близките си, но който пише в тази тема явно е поостарял щом мисли за тези работи.
            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
            Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
            Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщение
              ... прахта ...
              Венциии, прах е в мъжки род в случая, бе ...
              Малко уважение, нали.

Ибо, казва се мир на праха му

Съществително нарицателно име, мъжки род

1. Вещество, стрито на много малки частици, напр. златен прах, диамантен прах, лекарство (два праха), тленни останки.

А прах в ж.р. е друго

Съществително нарицателно име, женски род
              1. Дребни и сухи частици от пръст, въглища и подобни, изобщо — отпадък, напр.
              * Обърши прахта от мебелите.
              * Вятърът отвя уличната прах.
              Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                Все пак има ли значение като умреш къде ще те погребат - айде сега пък претенции приживе.

Наистина най-добре, като че ли кремация - поне няма да създаваш проблеми на близките си, но който пише в тази тема явно е поостарял щом мисли за тези работи.
                Нали знаеш приказката: Човек помъдрява, когато осъзнае че е смъртен.В тази тема пишат само мъдреци /не в стоматологичния смисъл/
                sigpic
                "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Working...
                X