Известие

Collapse
No announcement yet.

Засичане на разход

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Засичане на разход

Някой знае ли друг ефикасен начин за засичане освен /пълно-пълно/ или 5 литра и докато изгасне /и двата не ми вършат работа
    1,при първия трябват много пари и голямо ходене
    2,при втория мисля че не е добре за колата ако засмуче въздух
    ???

Човек, ти с тези разходи....
    Защо първия да е скъп? Защо трябва да е пълно-пълно? Измини 100км, пълниш до горе, пак на същата бензиностация и гАтово.
    sigpic
    Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
    Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
    Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one

Comment

Първоначално публикувано от JAMAL Покажи съобщение
      Човек, ти с тези разходи....
      Защо първия да е скъп? Защо трябва да е пълно-пълно? Измини 100км, пълниш до горе, пак на същата бензиностация и гАтово.
      Някой хора нямат излишни 120лв да наливат догоре.
      sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Comment

Като вземат заплата, пълнят до горе и готово. Дали ще заредиш 5 пъти по 20 лв или един път 100 лв. не виждам къде е разликата? Даже ще спестиш 5 разказрвания до бензиностанцията. Естествено го има моментът, че като дадеш 100лв. на куп и ти се къса сърцето .
        Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
        Mazda 6 2.3 2005
        sigpic

Comment

Пълно-пълно е скъп само първоначално, после само от теб зависи колко често ще се отбиваш до бензиностанцията.
          Ако даването на повече пари на куп те притеснява, караш до 3/4 пълен резервоар по "свръх точния" уред и зареждаш до горе отново... и така имаш на всеки 100-200 км. засечка по метода пълно-пълно.
          Едит:
          2 ия метод го забрави! Той само може да те извади от джобовете за горивна помпа ... а и е доста по-неточен.
          Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
            Като вземат заплата, пълнят до горе и готово. Дали ще заредиш 5 пъти по 20 лв или един път 100 лв. не виждам къде е разликата? Даже ще спестиш 5 разказрвания до бензиностанцията. Естествено го има моментът, че като дадеш 100лв. на куп и ти се къса сърцето .
            Благодаря за разбирането.
            sigpic
            Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
            Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
            Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one

Comment

Друг вариянт , но е неточен . Зареждаш малко и караш докато ти светне лампата , ама си светне за постоянно. Зареждаш и засичаш после , докато пак ти светне .
              Alfa Romeo 145 JTD 105+ HP BY sigpic
              Alfa Romeo GT 1.9JTD 150+ HP BY DAGI

Comment

Първоначално публикувано от S_G_M Покажи съобщение
                Друг вариянт , но е неточен . Зареждаш малко и караш докато ти светне лампата , ама си светне за постоянно. Зареждаш и засичаш после , докато пак ти светне .
                Този вариант е много неточен, аз понякога карам няколко километра на светеща лампа, на другия ден не свети. Просто са ни много неточни нивомерите, за лапмпата да не говорим.
                Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                Mazda 6 2.3 2005
                sigpic

Comment

Съгласен съм , че е неточен . Аз си използвам него и ми излизат винаги доста точни сметките , средно смесения ми разход е 8,2-9 на 100км
                  Alfa Romeo 145 JTD 105+ HP BY sigpic
                  Alfa Romeo GT 1.9JTD 150+ HP BY DAGI

Comment

Най-добрият начин е пълниш догоре, караш да речем 20, 50, 100км и отиваш пак на същата бензиностанция и пак пълниш догоре, и двата пъти можеш да пълниш или до ограничител или до капачката, като мисля до ограничител е по-добре!
                    sigpic
                    Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Аз лично го засичам по подобен начин - пълня до горе и карам до момента в който започне от време на време да присветва резвервата. Пак на същата бензиностанция и колонка се пълни догоре и се вижда. Колкто повече гориво се изразходва, толкова е по-точно измерването и затова не го препоръчвам да е на 100 км. Поне да е на 200, за да може грешката да е по-малка. Иначе с пълно-празно-пълно, се съсипва колата - като засмуче утайката и водата в резервоара и ще ти излезе през носа после.
                      Last edited by AlfaMan; d.m.y г., 17:30.
                      Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                      Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                      Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                      Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Че кой чака да свърши горивото по този метод ?
                        Пълня догоре, след това си карам, като светне лампата винаги си карам 100км и отивам и пълня догоре отново и си засичам и разхода. Като да отбележа че след като светне лампичката има за повече от 100км, защото винаги след това я пълня с 58 литра!
                        sigpic

Comment

Замислям се за замерване по стрелката на горивото ако моят резервоар е 63л то половината е 31,5л а едно деление е 15,75л ,а половината на делението е 7,87л
                          Надявам се стрелката да показва правилно ,а за резервата е долу горе точна но единият ден свети другият угасва и аз съм го забелязал това

Comment

Стрелката не е фактор, по който можеш да съдиш. виж какво направи най-добре като не ти се дават пари:
                            като светне резервата отиваш и слагаш 15 литра например. Караш и като светне пак смяташ и готово, щото найстина за 100 км ако изчисляваш, ще е грешно, трябва за по-дълъг пробег.
                            Абе колега темата малко мина в общи, най-добре помоли някой модератор да я премести!
                            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от plamen petkov Покажи съобщение
                              Замислям се за замерване по стрелката на горивото ако моят резервоар е 63л то половината е 31,5л а едно деление е 15,75л ,а половината на делението е 7,87л
                              Надявам се стрелката да показва правилно ,а за резервата е долу горе точна но единият ден свети другият угасва и аз съм го забелязал това
                              Колега, а случайно да си забелязал, че уреда не отчита линейно - тоест, когато стрелката ти е на средата, не си с половин резервояр
                              По този метод може да получиш най-противоречиви отчитания. По-добре не се хаби, ами послушай какво ти се казва да направиш. Както по-горе ти е писал колегата, така или иначе за един месец гориш един резервоар и дали ще сипеш 6x20 или направо цял все тая. Ама що ли си купувате коли, като не можете един резервоар да напълните?
                              Last edited by AlfaMan; d.m.y г., 17:53.
                              Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                              Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                              Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                              Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Working...
                              X