Известие

Collapse
No announcement yet.

Засичане на разход

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

По мое мнение измерване на разхода по стрелката на горивото е твърде несигурен метод, стрелката се влияе дори от наклона на терена. Но дори и двете засичания да са при идеално хоризонтална повърхност, възможността за отклонение би била толкова значима, че прави този метод безсмислен. Лично мое мнение де.
    Аз винаги засичам чрез пълнене до горе, 200-300 км и пак пълнене догоре.
    Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 JTD 2000 ех

Comment

Ако си държи колата пред блока колегата и аз не му препоръчвам първия метод
      Video meliora proboque deteriora sequor.

Comment

Колега Алфамен айде да не се обиждаме сега а? Сега пък акто не можем да си пълним резервоарите и айде да не си купуваме коли. Ти ако си милионер ние може и да не сме. Аз съм студент в момента и вечно си карам с малко бензин. Проблем ли е това? И ако е проблем мисля че си е мой не твой. И не всеки може да отдели толкова пари наведнъж но това си е проблем на човека не ваш. Колегата само е попитал за мнения и съвет, а пък вие вече ни докарахте да си продаваме колите щом не можем да си пълним резервоарите. И не се заяждам, просто изразявам мнение, защото не мисля че сте прави. Поздрави!
        Alfa Romeo 156 1.8 - Black Pearl

Comment

Наистина да дадеш 140 лв за да разбереш колко харчи е много ,за това търся алтернативен вариянт ,а никак не е зле да знаеш почти на всяко 100 км колко ти харчи до някъде по това може и да разбереш дали ти е добре колата

Comment

Първоначално публикувано от kilara8 Покажи съобщение
            Колега Алфамен айде да не се обиждаме сега а? Сега пък акто не можем да си пълним резервоарите и айде да не си купуваме коли. Ти ако си милионер ние може и да не сме. Аз съм студент в момента и вечно си карам с малко бензин. Проблем ли е това? И ако е проблем мисля че си е мой не твой. И не всеки може да отдели толкова пари наведнъж но това си е проблем на човека не ваш. Колегата само е попитал за мнения и съвет, а пък вие вече ни докарахте да си продаваме колите щом не можем да си пълним резервоарите. И не се заяждам, просто изразявам мнение, защото не мисля че сте прави. Поздрави!
            Колега, с подобно каране баща ми бастиса горивната помпа на Голф 3... а и не е единствения.
            Реално помпите се охлаждат от горивото - извода мисля е ясен.
            Никой не те кара нищо, не ни дръж такъв тон... но щом с горивото ти е трудно, да сменяш помпа ще ти дойде още по-трудно.
            Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от kilara8 Покажи съобщение
              Колега Алфамен айде да не се обиждаме сега а? Сега пък акто не можем да си пълним резервоарите и айде да не си купуваме коли.
              Не, че защитавам някого, но наистина не е добре да се купува кола, като нямаш достатъчно пари за поддръжка. Още повече Алфа . Днес ще спестим от бензин, утре от спирачки... и т.н. Нагледах се тази зима на хора без гуми да правят глупости. Но да не развалям темата. И за да не съм напълно офтопик ще споделя и моя опит. Нивомера си показва доста точно. Поне когато нивото е около чертите. Особено 1/2 и 3/4. Разликата е около и по-малка от литър. Често я засичам като я пълня до изключване на пистолета и после пак. Но това най-вече извънградско. Обаче, както каза един колега, ако колата е спряна под наклон, тогава изобщо не може да се вярва. Ако двигателят е по-високо, показва повече, ако е по-ниско - по-малко. А също и като се запали лекичко се повдига стрелката. Но наистина няма как да се засече абсолютно точно. Успех!
              Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
              ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Предлагам един алтернативен метод за засичане на разхода на гориво, за колегите с по-скромни възможности.
                Избирате си отправна точка на уреда - да речем 1/4 преди минимума на резервоара. След това пълните резервоара за 20 или 30лв и си записвате на касовата бележка показанието на километража (под километраж не визирам скоростомер). И така в продължение на 1 месец или 2 месеца (зависи колко търпение имате), пълните гориво и записвате показанията. Накрая, когато решите вече да си изчислите средния разход, сумирате налятото гориво и го разделяте на изминатите километри (в стотици). По този начин се елиминира грешката от показанието на нивомера за гориво.
                Мисля, че този метод е достатъчно точен и не изисква много средства - само повечко търпение и старание .
                AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
                Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

След като уточнихме че изброените методи не работят, предлагам друг : значи, сипваш десет лева и караш два-три, пет дни колкото там караш. В момента в който дните почнат да стават по-малко, значи колата не ти е у ред. Друг метод за засичане при твойте условия няма пич, може си хвърляш боб и ей такива неща, да ходиш на врачка в Подуене, да викаш стари баби да ти гледат на пълнолуние, но успеха ще бъде абсолютно същия.....
                  "Аз не съм гинеколог по принцип, но мога да погледна"

Comment

Колеги знаете ли имам много приятели, които не пълнят резервоара докрай защото като има мн говиро карат за удоволствие като луди и обратното.
                    Аз лично пълня догоре и така! Но определено като ти светне лампа, отиваш слагаш 15 литра и караш пак до лампа и го проверяваш. А за уреда на таблото, определено не показва точно!!!
                    sigpic
                    Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от plamen petkov Покажи съобщение
                      Замислям се за замерване по стрелката на горивото ако моят резервоар е 63л то половината е 31,5л а едно деление е 15,75л ,а половината на делението е 7,87л
                      Надявам се стрелката да показва правилно ,а за резервата е долу горе точна но единият ден свети другият угасва и аз съм го забелязал това
                      Вместо да използваш висша математика, подготви 10л. в багажника, карай докато свърши, сипи въпросните 10л. и карай докато свършат и те. Подготви пак тубата, за да не останеш на пътя в края на замерването
                      Другият вариант ти го казаха - пълен резервоар, караш поне 200-300 км и пак зареждаш до горе (до капачката). Сипвай не една и съща колонка.

Ако нямаш пари, за да напълниш резервоара има 2 варианта - продаваш колата или не правиш замерването ... и в двата случая ще си решиш проблема
                      sigpic

Comment

Виждам доста хора се заяждат на принципа / ако нямаш пари да я напълниш до горе не си за Алфа / какво искат да кажат не знам или че Алфа харчат много / което не е вярно / или трябва да си паралия
                        Аз не искам всеки път като трябва да я засичам да давам по 140 лв за това попитах за други вариянти
                        Моля ви по коректно не всеки е роден милионер !!!

Comment

Добре де колега,
                          Колко километра изминаваш средно на месец ?
                          Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                          ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Първоначално публикувано от plamen petkov Покажи съобщение
                            Виждам доста хора се заяждат на принципа / ако нямаш пари да я напълниш до горе не си за Алфа / какво искат да кажат не знам или че Алфа харчат много / което не е вярно / или трябва да си паралия
                            Аз не искам всеки път като трябва да я засичам да давам по 140 лв за това попитах за други вариянти
                            Моля ви по коректно не всеки е роден милионер !!!
                            Не искам да ставам адвокат на никой, но май няма някой да се заяжда в темата ти, уважаеми колега. Просто въпроса, който си задал е с прекалено много условия, уловки и т.н. Решенията, които биха могли да свършат работа ти самия си отхвърлил в първото си изречение. Никой от тук присъстващите не е казал, че е милионер, изводите си ги правиш сам... Ако не можеш да си сипеш цял резервоар-недей, но не се ебавай с хора здравомислещи, като задаваш въпроси без отговор.!!!!

П.П Имам чувството, че това е поредната ти тема, която ще бъде заключена по-бързо, отколкото е създадена
                            "Аз не съм гинеколог по принцип, но мога да погледна"

Comment

Колата се кара малко, и ако я напълня до горе ще има и за другата година само че бензина ще изветрее и ще затворя едни пари според мен този метод не е удачен за това питам за друг

Естествено е че може да бъде заключена ако има още хора със безпочвени заяждания !

Comment

Ами точно за това те питах.
                                Ако един резервоар ти стига за "една година" не би следвало да ти пука дали гори 5 или 15 на 100.
                                А бензина няма да изветрее толкова бързо

А ако искаш да разбереш дали колата е наред ти трябва диагностика.
                                Метода за диагностика по разход на гориво изобщо няма как да ти свърши работа ако колата се кара малко.
                                Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                                ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Working...
                                X