Известие

Collapse
No announcement yet.

Потребителски кредит - от къде?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Всяка банка, ще ти отпусне заем от 4000лв.....ако имаш постоянен трудов договор и заплатат на която те осигоряват е достатъчна след погасителната вноска за месеца да не паднеш под социалният минимум, тоез минималната работна заплата.....ако си семеен, деца и т.н. малко се осложнява...трябва да покриеш и др. изисквания.
    Другото е да избереш най подходящата оферта за кредит като лихва, която ще изплатиш и условия по кредита....горе долу са еднакви.....
    п.п. избягвай импотека(за тая сума е безмислено)
    избягвай заложни къщи и лихвари(по лошо от импотека...и то много)
    ако ти искат поръчители(избери си такива който не понасяш или са те завлекли.....ШЕГУВАМ СЕ!!!!..с последните думи)
    По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
    https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Хах това с поръчителите беше добро Иначе като цяло мисля, че отговарям на всички изисквания с изключение на едно - заплатата на която ме осигуряват в договора не е тази която получавам... частен сектор, сещате се за ко иди реч Та получава се така, че по принцип кредита реално ще мога да го обслужвам, но по документи май няма да влезна в изискванията на банките. Що се отнася до изискванията мисля, че ги покривам и то прекрасно понеже нито съм подписвал граждански брак (т.е. попадам в графа неженен и няма с кого да си деля доходите), нямам нито теглени до сега кредити, нито задължения, на постоянен договор съм (с оная малка забележка дето я споменах по-горе), осигуровките ми си текат редовно и тн. Мен ми трябва най-обикновен кредит без поръчители, без ипотеки, просто бързи парици в кеш Сега ако кажете за де съм се разбързал толкова, ами ако успея да оправя кредити и тн. съвсем скоро се надявам, че ще разберете и дори най-вероятно някой съфорумник може и да намаже
      BMW E39 528i

Comment

А за какво ти е кредита ?
        Ако не е тайна де ...
        Имам предвид, че ако е нещо не толкова належащо, просто пробвай да спестиш...
        Кредита е шит система...
        AR 155 2.0 16V Never Forget You
        AR 166 2.4 JTD

Comment

Ами в момента е тайна понеже тоя кредит е една малка част от нещо като "спасителна" операция която съм планирал за едно аверче. Може би най-забавното е, че и там отново става въпрос за банки, кредити, вземания и тн. Все още обаче е рано да се каже каквото и да било по редица причини и затова предпочитам да си тряа докато не се види на къде ще тръгнат нещата.

Що се отнася до кредита, ами да наистина е шит система и аз също ще гледам набързо да изплувам от нея в последствие. Проблема в тоя случай е, че сроковете притискат друг човек, не мен и като цяло нямаме много време за действие... иначе тия 4 000, без да се лишавам много много, мога ги събера за около година и нещо
          BMW E39 528i

Comment

Като чета нещата просто разбам, че никога не си имал вземане даване с банка.
            Та нещата стоят така:
            1. Работодателя ти плаща на ръка, защото не те осигурява на пълната заплата и може да ти привежда единствено парите, които взимаш по договора.
            2. Банката я интересува да имаш кредитна история - т.е. да си теглил кредит и да си го погасил без забавяне.
            3. Банката я интересува на 90% като си платиш вноската на заема - примерно 120 лв, да ти остават поне жизнения минимум.
            А в момента, не го твърдя на 100%, защото не съм ходил по банките скоро, но дават до 30% от ДОКАЗАНАТА заплата т.е. взимаш по документи 600 лв. Можеш да плащаш най-много 200 лв. Взимаш ли по-малко тогава нещата стават доста на кантар.
            За сметка на това, ако до сега не си бил клиент на никоя банка съответно ще ти имат още по-малко доверие и т.н, но като цяло това е картинката.
            "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
            Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
            Opel Astra J GTC

Comment

Първоначално публикувано от georgyg Покажи съобщение
              Като чета нещата просто разбам, че никога не си имал вземане даване с банка.
              Ами аз вече го соменах няколко пъти това
              Утре мисля да отскоча до 1-2 банки да поразпитам на място.
              BMW E39 528i

Comment

Гледай таксата за обработка на документите, както и месечните вноски и таксите за обслужване.
                Лихвите са доста разтегливо понятие. Може да пишат, че са 8%, пък на друго място да са 12% и да се окаже, че няма разлика в парите, който ще плащаш. Сметни крайните пари, който трябва да платиш с таксите и т.н.
                "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
                Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
                Opel Astra J GTC

Comment

Лихвите не са 8% нито 12% ако си направите труда да сметнете на взетите пари колко връщате и то какво се оказва,а зайче май са 25-30%.Колега като ходиш в банката искай възможно най-подробно да ти кажат за кредита и да ти направят примерен погасителен план,така ще видиш колко имаш да връщаш всеки месец и като ги събереш и каква ще е сумата като цяло.От там можеш да си сметнеш колко е реалната лихва и да си прецениш.Погледни таксата за разглеждане на документите да не ти отрежат главата за нищо и много важно гледай ГПР-то(годишен процент на разходите).
                  Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
                  Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
                  Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02

Comment

Супер елементарно е!
                    Ако искаш да вземеш 10'000лв. от тях ще ти удържат еднократно такса за разглеждане, еднократно такса за одобрение, ежегодно такса за годишна обработка.... накрая ще получиш 9'000лв. и така автоматично те изкецват с 10%.
                    После УЖ си взел кредит 10'000лв., върху които връщаш 15'000, а лихвата логично ти е 50% за еди-колко-си години, т.е. по еди-колко-си на година!
                    ОБАЧЕ като добавиш и таксите, става малко по-различно....
                    ЗАПОМНИ - попитай в прав текст кредитната гнида в банката, колко живи пари ще получиш и колко живи пари ще платиш обратно?!
                    Ама не да ти обяснява такава лихва, онакава лихва....
                    1. ТОТАЛ за получаване.
                    -МИНУС
                    2. ТОТАЛ за плащане.
                    =РАВНО
                    3. Преебавката!
                    sigpic

Comment

Бе аз кат гледам май май може и да си остана без кредит. Ей сега минах през "кнаБиС" (за да не е реклама) знаейки предварително, че там нямам шансове... но все пак ме жегна да проверя как стоят нещата. Пича ме отряза още на първа инстанция за което му благодаря т.е. не се стигна до документи такси и тн. Та не знам как е за другите градове, но клона на "кнаБиС" в "даргзаР" (баси колко яко звучи) изисква минималния осигуретелен доход за служител в частния сектор да е 550 лв. Тука малцина са тези които изобщо взимат такива пари, да не говорим, че само луд работодател би осигурил някого на такава сума С две думи тия просто си направиха базик

Истината обаче е, че моята обиколка по банките тепърва започва и тепърва ми предстои да се наслушам и нагледам на куриози, за които разбира се ще докладвам тука
                      BMW E39 528i

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                        Супер елементарно е!
                        Ако искаш да вземеш 10'000лв. от тях ще ти удържат еднократно такса за разглеждане, еднократно такса за одобрение, ежегодно такса за годишна обработка.... накрая ще получиш 9'000лв. и така автоматично те изкецват с 10%.
                        После УЖ си взел кредит 10'000лв., върху които връщаш 15'000, а лихвата логично ти е 50% за еди-колко-си години, т.е. по еди-колко-си на година!
                        ОБАЧЕ като добавиш и таксите, става малко по-различно....
                        ЗАПОМНИ - попитай в прав текст кредитната гнида в банката, колко живи пари ще получиш и колко живи пари ще платиш обратно?!
                        Ама не да ти обяснява такава лихва, онакава лихва....
                        1. ТОТАЛ за получаване.
                        -МИНУС
                        2. ТОТАЛ за плащане.
                        =РАВНО
                        3. Преебавката!
                        Кредитната гнида в банката може да му каже всичко това, ако лихвите бъдат все такива каквито са в момента.
                        В договорът са указани лихвените условия, които са променливи - колкото е по-голям периода, толкова е по-неясно за целият период каква ще бъде общата сума, която ще върне клиента.
                        Така, че ако кредитната гнида е врачка може да му каже всичко.
                        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от georgyg Покажи съобщение
                          ...Работодателя ти плаща на ръка, защото не те осигурява на пълната заплата и може да ти привежда единствено парите, които взимаш по договора...
                          Повечето банки го знаят това и приемат декларация от работодателя относно реалния доход. Гарантират конфиденциалност, т.е. че декларацията няма да попадне при данъчните, така че работодателят няма за какво да се притеснява.
                          Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                          Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Колеги днес се убедих в това какъв е начина да ти се "отварят врати" в обществото... конкретно в моя случай - банките. За съжаление цялата работа малко на дискриминация ми прилича ама явно такава е реалноста в нашата държавица...

Та днес, както си бях запланувал от вчера, отново беше ден за разходка по банките преди да ида на бачкане. Тоя път реших да сменя стратегията и да опитам нещо. Обикновено на работа ходя с широките дънки, кецовете, суитшърта и тн. понеже ми е удобно, а и самата ми работа не изисква официално облекло... вчера така и минах през банките, като най-обикновен човечец. Днес обачереших да пробвам какво ще стане ако случайно се барна както аз си знам - с коженото яке, черната блузка, черните панталонки, черните кожени обувчици (тип боксьорски). Взимайки под внимание ръста и бръснатата ми кофа предполагам вече ви става ясно визуално в коя прослойка влизам отма. От тук насетне дори май няма смисъл да ви говоря как вратите пред мен започнаха сами да се отварят, как служителки и служители започват да ми се усмихват и мазнят, как офертите започнаха да валят, как нямаше значение колко пари искам да тегля, как вече нямаше значение на колко пари ме осигуряват и тн. и тн. Само смених дрешките и изведнъж всички станаха толкова любезни и всичко започна да се улеснява толкова много... Направо съм потресен! Дори не знам как да нарека това нещо на което бях свидетел днес... сещам се само за една дума и тя е България...

Както и да е. Тия дни ще разглеждам оферти и ще видя на коя ще се спра и какво ще става по-нататъка.
                            Last edited by BoxerPower; d.m.y г., 14:21.
                            BMW E39 528i

Comment

Колега, отдавна има поговорка - по дрехите посрещат...
                              Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Така е, но според мен това е повече от глупаво...
                                BMW E39 528i

Comment

Working...
                                X