Известие

Collapse
No announcement yet.

Умрял плъх в колата

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Умрял плъх в колата

Значи проблема е следният - известно време не си бях карал уно-то / повече от месец , може би 2+ / и даже наскоро загубих и дистанционното , та се наложи вчера да бъркам с теловете .. както и да е отворих го , обаче от вътре смрад на мърша не се трае ... имам подозрения за един плъх дето го гоних насам натам из гаража и най-вероятно е той , защото няколкото малки мишлета, които се мумифицират наблизо върху едно ефикасно лепило не миришеха грам откакто са починали в мъки ... Та въпроса ми е как се процедира с такива трупове , хайде аз ще го намеря къде е и ще го махна , ама как да почистя след него ? Познати ми казаха , че щом е студено и гаража не е отопляем , пролем нямало / нямало мушици / и после за мое успокоение да забърша всичко вътре с препарат на хлорна основа и после автомивка и така ... обаче все пак да си питам тук има ли нещо специфично , все пак не искам да се заразя с нещо от dead mouse

Пипай с ръкавици сложи си маска !така хем по-малко ще ти мирише, хем по-смело ще пипаш .
    Евентуално след едно пране на тапицериите в автомивка - яко проветряване ! Макар че ако действително е от умряло животно ще мирише много и трудно ще се изгуби тази миризма.
    Ако добичето е умряло върху стелките -просто ги изхвърли.Проветряване и почистване ,почистване и проветряване му е майкатаУспех

П.С не ползвай препарати на хлорна основа по текстилните материи,а само по гумираните понеже те имат избелващи свойства и ще стане всичко на петна а след време ще се прокъса!
    sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Уви аз нямах толкова късмет като теб.
      В апартамента преди 2 години правихме ремонт и в една стая сме събрали чували с дрехи и тн. И тъпия гълъб успял да влезе на отворен прозорец в стаята, та взел, че умрял. 2 дена не може да се разбере от къде смърди Най-накрая размърдахме чувалите и ..изненада
      А как смърди ! Фекалиите имат по-добра миризма

Comment

Напръсках всичко със спирт , два дена стояха няколко купи с оцет и резултата е , че сега смърди на дъха на пияница замезвал с развалена туршия в склад за картофи в краен стадий на разложение ... след малко ще сваля всички тапицерии и отивам на мивката

Comment

Първоначално публикувано от jorko Покажи съобщение
          Напръсках всичко със спирт , два дена стояха няколко купи с оцет и резултата е , че сега смърди на дъха на пияница замезвал с развалена туршия в склад за картофи в краен стадий на разложение ... след малко ще сваля всички тапицерии и отивам на мивката
          А намери ли плъха в крайна сметка? Иначе от Мит Бъстърс бяха правили експеримет- оставиха едно прасе да се разлага в кола, после я изчистиха и искаха да я продадат. Само, че не си спомням дали успяха да я изчистят и как по- точно.
          Lexus IS200

Comment

Гледах едно предаване по дискавъри на "митоборците"...Та в един корвет бяха затаворили едно умряло прасе и стоя там 1 месец...После ползваха стотици методи на почистване и нищо не помогна...В крайна сметка продадоха супер смърдящата кола на безценица...Бяха намалили миризмата, ама пак смърдеше многоо..

Не искам да звуча обезкУражаващо, но мисля че никога няма да можеш да разкараш тази миризма от колата си...
            Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
            exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
            ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
            ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
            by RUBIG service

Comment

Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщение
              Гледах едно предаване по дискавъри на "митоборците"...Та в един корвет бяха затаворили едно умряло прасе и стоя там 1 месец...После ползваха стотици методи на почистване и нищо не помогна...В крайна сметка продадоха супер смърдящата кола на безценица...Бяха намалили миризмата, ама пак смърдеше многоо..

Не искам да звуча обезкУражаващо, но мисля че никога няма да можеш да разкараш тази миризма от колата си...
              Венци това и аз съм го гледал ,обаче не исках да плаша човечеца ноо онази кола я бяха натъпкали с прасета и я бяха затворили абсолютно от всякъде,все пак мишката не е колкото едно прасе и си заслужава човек да опита да почисти .
              sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Изчисти хубаво с обезмаслител металните и пластмасовите части.Задължително трябва да намериш и изчистиш мястото където е умрял плъха.Кожа и тапищерия със съответните препарати за кожа/тапицерия.След почистването остави в гаража отворени прозорците на автомобила поне 3 дни като трябва да има отворен прозорец врата и на гаража за да се проветрява и самият гараж. И най-накрая включи 4-7 дни йонизатор(при затворени прозорци като проветряваш 1-2 на 24 часа като отваряш вратите за 30 минути) да работи вътре в колата непрекъснато(вземи от някой познат ако има такув за кола или за вкъщи у дома).
                Йонизатори ето линк за да видиш/прочетеш какво представляват http://www.samozdrav-bg.com/air_ion.phtml
                Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

Ще се оправи...само гледай да не е гризнал някой кабеляци и да ти дават проблем!
                  Спомням си едно време баща ми си беще забравил в багажника един шаран..и колата стоя 2 дена на слънце на температура 38 - 40 градуса през деня....на третия ден като отворихме багажника, защото съседа от първият етаж се усамни че има разложен труп вътре...а дъртия се сети за какво иде реч....вътре в багажника имаше само люспи и бели червии......за мирисзмата не ми се говори....след 1-2 месеца нямаше и спомен от миризмата след пране и третиране с всякакви препарати....имай предвид, че разложена риба смърди много повече от един плъх)
                  По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                  https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Working...
                  X