Известие

Collapse
No announcement yet.

Караш Алфа 156, двойка ТС - плащаш данък "Лукс"

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
    Така се получава като хората не четат книжки.
    ..........
    Те тези другари книжки за Лукчо и пр. зеленчуци не четат, под достойнството им е... Да не говорим за други детски книжки за възрастни - Алиса да кажем, или Мечо Пух.
    Масово народа НЕ ЧЕТЕ книжки; защо мислиш, че теа, управляющите, са по-различни от чичо Пешо от 7-я етаж?
    166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
    x145 1.6 boxer

Comment

Не, че съм фен на Пожарогасителя, но в Плевен още от преди 2год. данъка на 155 коньова кола е 417лв. с отстъпката.
      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от nhg Покажи съобщение
        Те тези другари книжки за Лукчо и пр. зеленчуци не четат, под достойнството им е... Да не говорим за други детски книжки за възрастни - Алиса да кажем, или Мечо Пух.
        Масово народа НЕ ЧЕТЕ книжки; защо мислиш, че теа, управляющите, са по-различни от чичо Пешо от 7-я етаж?
        Не са - там е проблемът и нмат акъл на две магарета сеното да разделят.
        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Мнееее не си прав. Пиара зад тия данъци е: ето, ние сме социални и сега ще взимаме от богатите, а не от пенсионерите ...
          Ми окей бе Бойко, утре прехвърлям Жипа на един сиганин (има един тук подръка, 80-годишен), и вместо да взимате от мен близо 200 лева на година за него (или кой знае колко ще вдигнете данъка сега, щото е 3125 кубика), от утре ще получавате НУЛА. Голем кеф, нали. Фащам се на бас, че и доста други хора ще направят така - и постъпленията ще паднат драстично, вместо да се увеличат дори минимално.

Досега си плащах всички данъци, осигуровки, всичко до стотинка, за всеки хонорар съм си внасял данъците. От утре спирам. Няма да ходя да протестирам по площадите. Моя протест ще е неплащане.
          Отказвам да си давам парите на хора, които не могат да ги управляват. Точка.

А сега да ви видя
          Last edited by pinko; d.m.y г., 23:41.
          Volvo XC90 D5 '06
          Alfa Romeo Spider 2.0 '90
          Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
          ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
          ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Добре, според вас, колко трябва е данъка на една кола 2000куб.см. и 150к.с.?!

П.П.
            А Бойко, Дянков и компания, НЕ са олигофрени, защото до тук само те са напред с мат'ряла
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение

П.П.
              А Бойко, Дянков и компания, НЕ са олигофрени, защото до тук само те са напред с мат'ряла
              Данъкът трябва да не е на мощност, а на вредни емисии

Това второто с материала не го разбрах

Comment

Не са - там е проблемът и нмат акъл на две магарета сеното да разделят.
                Прав си, ама ако погледнеш и темата за Новите управляващи, ще забележиш, че все едни и същи неща пишем, и все едни и същи хора (аз вече се отказах, няма какво ново да кажа) - нещо като перпетуум дежа вю... Само поводът е различен - коя от коя по-голяма дивотия и гениална идея да се сбере некой лев от народа.
                Ама така е, Пинко показа защо...
                Чудя се обаче: защо не се позамислят хората, айде да не е всеки ден, ама поне когато трябва?!
                166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
                x145 1.6 boxer

Comment

С оглед на това което въпросната кола е принудена да преживява и понася, мисля че едни 30-40 лева са малко над реалния максимум, ама все пак.......
                  "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                  F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

П.П.
                    Никой не те пита колко трябва да бъде - аз за такава платих 176лв
                    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от nhg Покажи съобщение
                      Чудя се обаче: защо не се позамислят хората, айде да не е всеки ден, ама поне когато трябва?!
                      Щото мисленето е сложен и болезнен процес.

Comment

Данъкът трябва да не е на мощност, а на вредни емисии
                        Да, би било много справедливо, но тогава дали всички ще са доволни?
                        Няма!
                        Както не са доволни и сега.....
                        Та каква е разликата?
                        Ако попитам, какъв трябва да е данъка за 200гр./км. СО2, никой не може да ми отговори, защото никой даже не знае колко вредни емисии отделя автомобила му в момента, понеже е избушил катализатора веднага след покупката, за да му върви повече хилядолетния кенеф
                        Или пък всеки ще започне да си лансира автомобила като върло-екологичен и видиш ли по книжка му давали еди-колко-си норма.... а той вече е с 10-15 годишен катализтор.... ако го има изобщо!

П.П.
                        Мат'ряла е по повод магаретата и сеното - будали са, ама ние като сме по-умни, защо ни е по-зле?!
                        sigpic

Comment

Лятото бях на почивка в Анталия (Турция) и ми направи огромно впечатление,че много рядко се виждат лимозини.
                          Разказаха ми,че в Турция се плаща данък ЛУКС но на коли който като нови цената стартира от 100 000 лв а не на к.с.
                          Тука вече виждам логика.
                          Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                          159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                          NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Аз също съм на мнение, че този данък не трябва да е на к.с.
                            Трябва да е както казва Търтея на емисии CO2 и/или данъчна оценка на автомобила.
                            Защото да речем, ако моята е с избушен катализатор, трябва да си "цакам" за този "лукс", ама колата ми струва 5000лв. Не е ясно, дали е и толкова даже.
                            Докато aкo някой кара нова кола, не трябва да плаща почти нищо за CO2, ама колата му да речем струва 50000лв., което хич не е малко и за да може да си я позволи, значи трябва да може да си позволи и "данък лукс".
                            Май не се изразих много ясно, ама дано сте ме разбрали.
                            Alfa Romeo 166 3.0 V6
                            Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Данък "лукс" и таван на заплатите на държавните служители. Това са част от антикризисните мерки, представени от премиера Бойко Борисов днес. Плоският данък остава, категоричен бе премиерът.
                              "Данък лукс ще бъде върху автомобилите над 150 коня и над 3000 кубика, върху жилищата от 250 кв м площ, без терасите, както и върху частни самолети и яхти. Ще има данък и върху лихвата над 100 000 лева депозит", обясни Бойко Борисов.
                              Според него всички българи трябва да понесат кризата и това налагало облагането с данък лукс, който най-вероятно ще е около 20%.
                              Зам.-министърът на финансите Владислав Горанов разясни какъв е дефицитът и фискалният резерв в отговор на бившия премиер Сергей Станишев.

и сега какво копуваш си кола за 80 000лв само че 140коня и си цар а аз с моита карета на 12г плащам данък лукс се едно че съм богат и какво се получава че тежеста ще падне върху обикновенния гражданин а не на богатия на него не му пука тои има пари аз нямам а относно за данъци и вредни емисии не може мазда на17г 2.0турбо дизел да плаща данъм 36лв а аз 306лв при положение яе тои чади като тец а не аз
                              sigpicAlfa Romeo 156 1.8ts-2000г
                              Alfa Romeo 156 2.0ts-1998г

Comment

Че то един миризлив Авенсис е 150 коня, а това да не би да е луксозна кола?
                                Lexus IS200

Comment

Working...
                                X