Известие

Collapse
No announcement yet.

Караш Алфа 156, двойка ТС - плащаш данък "Лукс"

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

малееееей

Сега тези, които гласуваха за Борисов, РАДВАТЕ ЛИ СЕ ?!

аре поемайте сега, и без това май сме свикнали
    sigpic
    днес съм в почивка ---

Comment

Хайде честито, акциз няма... но за сметка на това има ББ
      Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Поредната глупост...
        .::se la vita fosse eterna..! tu per chi vivresti ?::.

Comment

Добро утро Виетнам.....
          “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
          ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

Първоначално публикувано от stefoo Покажи съобщение
            Данък "лукс" и таван на заплатите на държавните служители. Това са част от антикризисните мерки, представени от премиера Бойко Борисов днес. Плоският данък остава, категоричен бе премиерът.
            "Данък лукс ще бъде върху автомобилите над 150 коня и над 3000 кубика, върху жилищата от 250 кв м площ, без терасите, както и върху частни самолети и яхти. Ще има данък и върху лихвата над 100 000 лева депозит", обясни Бойко Борисов.
            Според него всички българи трябва да понесат кризата и това налагало облагането с данък лукс, който най-вероятно ще е около 20%.
            Зам.-министърът на финансите Владислав Горанов разясни какъв е дефицитът и фискалният резерв в отговор на бившия премиер Сергей Станишев.

и сега какво копуваш си кола за 80 000лв само че 140коня и си цар а аз с моита карета на 12г плащам данък лукс се едно че съм богат и какво се получава че тежеста ще падне върху обикновенния гражданин а не на богатия на него не му пука тои има пари аз нямам а относно за данъци и вредни емисии не може мазда на17г 2.0турбо дизел да плаща данъм 36лв а аз 306лв при положение яе тои чади като тец а не аз
            Само не ми е ясно как ще сложат данък върху лихвата на декларирани пари, за които вече е платен данък печалба..
            Range Rover Vogue 4.4
            Rexton 270 cdi
            Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
            Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.

Comment

Пинко е много прав. Повече пара в държавата няма да влезне, защото поне 70% от мощните коли са магарени. Коя е на фирма фантом, коя е с пренабити номера и излиза с най малкия двигател, коя срещу някой лев още в КАТ е регистрирана по маломощна.
              А ако има данък "лукс" ще е на тъпа база това ясно, според мен ако има такъв евентуално би трябвало да е на база оценка на имуществото. Като може да е на няколко прага да речем до 30 000лв, до 70 000лв и над 100 000лв
              Абе както и да се направи все ще има недоволни, въпроса е че парите изчезват и потъват в ями а всичко пак е лунен пейзаж, ако поне всичко беше ОК нямаше чак толкова да недоволстваме.

Comment

Сега, все пак още няма нищо, тоест закон-да видим какво ще пише там.Защото това може да важи за автомобили със стойност да речем над 80 000 лева и прочее.
                Иначе, съм съгласен, че това е чист популизъм и безмислие.
                Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                Нагоре по стълбата, която води надолу
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
                  Аз също съм на мнение, че този данък не трябва да е на к.с.
                  Трябва да е както казва Търтея на емисии CO2 и/или данъчна оценка на автомобила.
                  Защото да речем, ако моята е с избушен катализатор, трябва да си "цакам" за този "лукс", ама колата ми струва 5000лв. Не е ясно, дали е и толкова даже.
                  Докато aкo някой кара нова кола, не трябва да плаща почти нищо за CO2, ама колата му да речем струва 50000лв., което хич не е малко и за да може да си я позволи, значи трябва да може да си позволи и "данък лукс".
                  Май не се изразих много ясно, ама дано сте ме разбрали.
                  Ми не е баш така. Първо ако е на основа данъчна оценка....там какви врътки се правят бедна ти е фантазията. Второ дори и новите коли имат вредни емисии, само дето са по-малко от на една 15 годишна кола, на която е правено само окачването, за да може поне да седи на пътя, така че и новите автомобили ще има какво да плащат. Плюс това като се каже нова кола защо трябва да се разбира обезателно нещо от сорта на 50 хиляди и нагоре? Нови коли има и за по 20 хиляди. Ама то грандоманията се поражда от мизерията! Да не говорим, че ако системата ни беше такава пазара на нови автомобили щеше да е къде къде по-стимулиран и повече хора щяха да обръщат поглед не само към витрините, но и към ценовите листи. Да не говорим, че ако наистина се постигне един добре стимулиран пазар на нови автомобили могат да се предложат какви ли не услуги облекчаващи условията на заплащане или изплащане. Стига да се развие пазара възможностите са много. Само дето у наше село винаги някой има интерес "Вуте да е зле, а не аз да съм добре"
                  The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Първоначално публикувано от detelazurno Покажи съобщение
                    Ми не е баш така. Първо ако е на основа данъчна оценка....там какви врътки се правят бедна ти е фантазията. Второ дори и новите коли имат вредни емисии, само дето са по-малко от на една 15 годишна кола, на която е правено само окачването, за да може поне да седи на пътя, така че и новите автомобили ще има какво да плащат. Плюс това като се каже нова кола защо трябва да се разбира обезателно нещо от сорта на 50 хиляди и нагоре? Нови коли има и за по 20 хиляди. Ама то грандоманията се поражда от мизерията! Да не говорим, че ако системата ни беше такава пазара на нови автомобили щеше да е къде къде по-стимулиран и повече хора щяха да обръщат поглед не само към витрините, но и към ценовите листи. Да не говорим, че ако наистина се постигне един добре стимулиран пазар на нови автомобили могат да се предложат какви ли не услуги облекчаващи условията на заплащане или изплащане. Стига да се развие пазара възможностите са много. Само дето у наше село винаги някой има интерес "Вуте да е зле, а не аз да съм добре"
                    За оценките си Шваке, няма какво да се чудим.Но това са пълни глупости.Второ във всяка държава от ЕС има много добре развит пазар и на стари автомобили.Да не ставаме по - католици и от папата с нашите доходи.
                    Last edited by fred; d.m.y г., 11:13.
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                      За оценките си Шваке, няма какво да се чудим.Но това са пълни глупости.Второ във всяка държава от ЕС има много добре развит пазар и на стари автомобили.Да не ставаме по - католици и от папата с нашите доходи.
                      Айде Швакето няма да го коментирам, но това за старите автомобили не го разбрах! Може и да има добре развит пазар на стари автомобили, но каква е връзката? Нали тук съпоставяме 15+ годишни кошници с нови автомобили. Споменаваш доходите, а на мен точно около тях ми се въртеше идеята. Мисълта ми беше, че ако имаш добър пазар с достатъчно гъвкави условия щеше да можеш да си позволиш един поне нисък клас нов автомобил. Аз лично бих направил точно така. Може колата ми да няма кой знае какви екстри, но поне ще е нова, ще си има гаранция, ще знам, че работи. При тези условия дали ще предпочетеш да вземеш някоя стара баба бъкана с екстри и тепърва започваш да откриваш коя от всичките не работи и да хвърлиш още толкова пари за колкото си я купил, че да я стегнеш? Ествствено нямам предвид, че куцо и сакато ще движат с чисто нови автомобили, но всеки с причлична и стабилна работа ще може да си го позволи. В крайна сметка независимо от годините си всеки един автомобил е бездънна яма. Въпросът е в коя яма е по-рентабилно да си хвърляш парите.

Comment

Така,така,ми нека ги режат "богатите",кво пък толкова...Аз лично мисля,че има прекалено богати хора ,които като дадат някой лев повече няма да ги заболи+това вярвам на текущите управляващи,едва ли картинката би била по-добра с предишните...
                        ....и в крайна сметка всеки си преценя сам,ми като ти е много данъка не си взимай мощна кола и тва е...
                        '99 156 1.9 JTD SP3

Comment

Колкото и да си ланкаме няма да измислим нищо съществено.
                          Много по-реалистично е да се помисли върху контрола при използване на средствата и увеличаване на личните доходи.
                          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                          Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Alfoso Покажи съобщение
                            Така,така,ми нека ги режат "богатите",кво пък толкова...Аз лично мисля,че има прекалено богати хора ,които като дадат някой лев повече няма да ги заболи+това вярвам на текущите управляващи,едва ли картинката би била по-добра с предишните...
                            ....и в крайна сметка всеки си преценя сам,ми като ти е много данъка не си взимай мощна кола и тва е...
                            А колко са тия прекалено богати хора на фона на всички останали? Едно е да "ощипеш" 10 от общо 100 и съвсем друго е 80 от 100.

Comment

Първоначално публикувано от detelazurno Покажи съобщение
                              Айде Швакето няма да го коментирам, но това за старите автомобили не го разбрах! Може и да има добре развит пазар на стари автомобили, но каква е връзката? Нали тук съпоставяме 15+ годишни кошници с нови автомобили. Споменаваш доходите, а на мен точно около тях ми се въртеше идеята. Мисълта ми беше, че ако имаш добър пазар с достатъчно гъвкави условия щеше да можеш да си позволиш един поне нисък клас нов автомобил. Аз лично бих направил точно така. Може колата ми да няма кой знае какви екстри, но поне ще е нова, ще си има гаранция, ще знам, че работи. При тези условия дали ще предпочетеш да вземеш някоя стара баба бъкана с екстри и тепърва започваш да откриваш коя от всичките не работи и да хвърлиш още толкова пари за колкото си я купил, че да я стегнеш? Ествствено нямам предвид, че куцо и сакато ще движат с чисто нови автомобили, но всеки с причлична и стабилна работа ще може да си го позволи. В крайна сметка независимо от годините си всеки един автомобил е бездънна яма. Въпросът е в коя яма е по-рентабилно да си хвърляш парите.
                              E да, това си е въпрос на виждане, аз лично предпочитам по стара с екстри, просто карам кола за кеф основно, а иначе нямо лошо да има и по достъпни модели на по добри цени.В тоя смисъл, ми беше идеята, че и старото си става
                              А иначе-то сега не се събират всички данъци поради безхаберие и неорганизираност, та чакай приходи от нови....
                              Last edited by fred; d.m.y г., 11:53.
                              sigpic

Comment

Акцизите какво са, ако не данък "Лукс"? Що пък да нямаме данък върху данъка (върху данъка (върху данъка)...)

И аз не съм от площадните протестиращи, но данъци категорично мога да спра да плащам (поне една част от тях).

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
                                Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

Working...
                                X