Известие

Collapse
No announcement yet.

Караш Алфа 156, двойка ТС - плащаш данък "Лукс"

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
    малееееей

Сега тези, които гласуваха за Борисов, РАДВАТЕ ЛИ СЕ ?!

аре поемайте сега, и без това май сме свикнали
    Така е наистина...Като всички толкова заблудено гласувахте за Герб!!! Всеки месец мислят по нещо, нещо от което много ни боли!!! Я сега си спомнете червената партия...Да ни закачаха автомобилите??? Пенсионерите бяха винаги доволни през 6 месеца увеличение...Минималната спомняте ли си колко беше като дойдоха на власт 120 и в края им стана 242 лв...

Айде сега да разгледаме Герб! Те освен да мислят нови закони с които да ни взимат по какъвто и начин направиха ли??? На всичкото отгоре ще намялят пенсиите на всички пенсионери от лятото...Започват да ни мъчат с какви ли не данъци и това е само началото, не забравяйте колко още време мандат имат, ама така заблуден е Българския народ да гласува доверие на партия която няма дори 5 годишна история!!!!!!!!! Партия в която Бойко ако си спомняте въобще и нямаше намериние да се присъединява, но нямаше друг избор!!!

Просто държавата ни отива на тотален разпад с Герб и ще става все по зле, защото няма как народа да се съвземе когато ТИ МУ ВЗИМАШ И ПОСЛЕДНИТЕ ПАРИ, както казват в период на криза!!! Във всяка друга държава се мъчат да облекчът народа по какъв ли не начин, а тук просто искат да ни довършат...За мен това е най-неадекватното управление...
    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Ех, че сте го захапали яко тоя ГЕРБ колеги Аз например не съм гласувал, но искрено се радвам, че сега точно те са на власт и че поне се мъчат да извадят държавата от л*йната в които я бяха насадили всички преди тях. Смешно е да очаквате за 2 дена всичко да се оправи първо в период на съвсем реална световна финансова криза и второ след като в държавната хазна няма нито лев благодарение на лекетата преди ГЕРБ. То не може 20 години да се правят яко далавери и да се цеди държата, след което изведнъж да дойде някой на власт, да оправи бюджета от собствения си джоб и всички да са щастливи. Хах не барали колите и били опрайли пенсионерите... и забележете КОГА!!! В КРАЯ НА МАНДАТА!!! Ми то и аз ако знаех, че ще си загубя царския трон, като си тръгвам щях да му ковна един голям х*й, за да може тоя дето ми го е отнел добре да се наниже като реши да сяда.

Хах политиката на всички преди ГЕРБ беше с лозунг "Аз крада, обичам да крада и ще продължавам да крада, защото ми плащат да крада, а и по принцип ми се краде!"

Само помислете, вместо да решават въпроси от сорта на това, как да стимулират българския бизнес, да привличат евро парите, да оправят инфраструктурата, нашите червено-жълти гейзерчета решаваха въпроса как да не ходят на работа и да гласуват с чуждите карти. Истината е, че жълтия Цар Блъф, мазния Ааамет дет "разделя порцийките" и личния му г*золизач О'серГей тотално довършиха тая държава... та ако трябва да се сърдим, че пътищата са зле, че няма пари, бизнес, магистрали и тн. то определено не трябва да се сърдим на ГЕРБ, защото те дойдоха наготово... в ла*ната!

Сега по темата:

Дали ще се казва "акциз" или "данък лукс" в крайна сметка ще се плаща. Глупаво в цялата история е това, че критерий за този данък е мощноста на автомобила. Аз винаги съм бил на мнение, че данъците на един нов автомобил трябва да са много по-малки от тези на един стар кошник, който не само е вреден за околната среда ами е и опасен както за хората които го притежават, така и за останалите участници в движението по пътищата... Реалноста обаче е точно обратната... направо нелепо... А дали вместо "данък лукс" не трябва да има данък "кошник"?
      Last edited by BoxerPower; d.m.y г., 13:35.
      BMW E39 528i

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
        дам над 150 коне или над 3000сс... сега я втасахме...
        А какво общо имат конете с лукса? Ако си взема Камаз и той ли ще се води лукс?!
        Alfa Romeo 166 2.4 JTD
        Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

По голяма злина от БСП няма и не може да има, единствения плюс на новото управление е това, че извади тая крадвила партия от властта.Тия увелечения и дъра бъра са чиста лъжа и измама за наивни дъртаци.Не знам, как тука има млади хора, които говорят такивап простотии за управлениеот на комунистите, което винаги е причинявало тоталното ни изоставане и деградация, като общество.
          А че ББ прави глупости, така е, ама смятам че ще му дойде акъла, като се поотърси от самовлюбеното си и и некомпетентно его.

А относно предложението на колегата:
          Първоначално публикувано от BoxerPower Покажи съобщение
          .. Реалноста обаче е точно обратната... направо нелепо... А дали вместо "данък лукс" не трябва да има данък "кошник"?
          Относно това - аз смятам, че трябва да се прилага политиката на Германия да речем, да няма данък кошник, а да има реални стимули за това, съчетано с висока средна заплата, това е иситината.Не може една бедна държава като нас, да изнудва населението си с високи данъци.Един стар автомобил, който има спирачки и светлини не е опасен за пътя.само 1% от катастрофите по данни на КАТ са в резултат на лошо техническо състояние.
          А отделно екологията-абе и това е поредната илюзия, създадена да се кара потребителя за купува и купува безспир, ако може на всеки 3 години да си купуваме коли, едва изплатили едната, взимай другата, айде пак плащай за тоя дето духа, всщност за да може да забогатява повече производителя в крайна сметка.Само 25% от учените,смятат че глобалното затопляне се дължи на човешката дейност, по голямата част мислят, че това се дължи на редица други фактори извън човешката дейност.
          А и като се грижм толко за екологията да се увеличават площите на горите, да се плаща на бедни държави в тропическите райони да опаазват и развиват джунглите, а не да ги изсичат за да сеят геннномодифицирани култури за уж "еко гориво".Да се регулира строежите на писти, хотели и т.н, има куп други мерки.Па и да измислят нов вид двигател с евтина подръжка.
          Last edited by fred; d.m.y г., 14:37.
          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
          Нагоре по стълбата, която води надолу
          sigpic

Comment

Тези Господа май не виждат по-далече от носа си - вместо да съсздават условия за просперитет и развитие на населението, съсздават условия за имиграция .
            Като се вземе и под внимание застаряващото население отрицателния прираст и влошения здравен статус не ми е ясно как ще си вързват бюджета след няколко години .
            sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Първоначално публикувано от BoxerPower Покажи съобщение
              ... А дали вместо "данък лукс" не трябва да има данък "кошник"?
              Подкрапям. Даже трябва да вкарат и данък "цървул" за тия дето карат с 10-годишни гуми с 1 мм грайфер и са особено опасни за движението.
              Alfa Romeo 166 2.4 JTD
              Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                Така е наистина...Като всички толкова заблудено гласувахте за Герб!!! Всеки месец мислят по нещо, нещо от което много ни боли!!! Я сега си спомнете червената партия...
                Стига, стига. Това, че политиката на ГЕРБ издиша в много отношения, и това че увеличиаването на данъците не е много добра анти-кризисна мярка е факт. Факт е и, че конкретния "данък лукс" върху колите и имотите е пълна, ама пълна простотия, още повече пък по време на криза.

Тия неща обаче не могат да оправдаят червената партия, нито са кой знае каква реклама за "социалната" и политика. Това, че ГЕРБ изглежда няма да управляват много качествено, не отменя факта, че червената партия проспа периода на ръст в световната икономика, в който ръста на БГ трябваше да е по-голям от колкото беше в действителност, не отменя факта че червената партия не можа да усвои както трябва евро-парите и ни врътнаха кранчето, не отменя и факта, че червената партия краде и пусна в урпавлението ДПС и НДСВ, които още повече крадоха, пък те и двете формациики са си били винаги комбинка с червената партия. Тъй, че истината е че на фона на ситуацията в страната и по света, правителството на Станишев беше едно от най-слабите. Според мен дори и кабинета Виденов беше по-добър.

И стига с тия приказки (това важи за всички колеги, които ги приказват, не само за Jivko) "Вие гласувахте за ГЕРБ, на ви сега". Не всички, които сега имаме критики към ГЕРБ сме гласували за тях, не можете да знаете кой за кого е гласувал Пък и няма смисъл да се политизира темата сега, коя партия какво щяла да направи. По-важното е дали трябва да е така с тоя данък или не...
                Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
                Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

Споко бе.Сигурен съм , че биби е прочел тая тема е нема да го допусне.Вервайте ми !
                  мене ме нема, в целата схема........

Comment

Все още не ми отговаряте на въпроса, колко според вас трябва да е данъка?!
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                      Все още не ми отговаряте на въпроса, колко според вас трябва да е данъка?!
                      1% от стойността (по фактура или шваке - което е по-високо) умножен по годините на автомобила в табличен вид - <5 - 2, >5 - 3, >10, - 4, >15 - 5...
                      Отстъпки за екология, само след проверка в оторизиран сервиз носещ финансова отговорност за документите които издава.
                      Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
                        А какво общо имат конете с лукса? Ако си взема Камаз и той ли ще се води лукс?!
                        точно това е проблема!!! Истината е че им липсва акцизната ставка, която взимаха на акцизните автомобили досега! По сведение под 30млн. лв. на година не е падала сумата която влизаше от това в държавата.

Даването на газ, води до пристрастяване!
                        Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                        Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Добре де хубаво, нека има "акциз", данък лукс или нещо друго, но защо от 150 коня? Всяка модерна средностатистическа кола е над тия 150 коня, по дяволите.
                          Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                            Добре де хубаво, нека има "акциз", данък лукс или нещо друго, но защо от 150 коня? Всяка модерна средностатистическа кола е над тия 150 коня, по дяволите.
                            Ти сам си отговори, за да могат да взимат от колкото се може повече хора.
                            Имам приятели, които са във финансовото министерство, пари НЯМА и дефицита е огромен. За това и се чудят от къде да вземат и на кой по-напред да ги дадат.
                            GTV

Comment

преди нашите коли не влизаха в този критерий когато имаше акциз беше 163кс. а сега е 150кс следователно сега трябва да имат мн по голям приход от времето на акциза
                              sigpicAlfa Romeo 156 1.8ts-2000г
                              Alfa Romeo 156 2.0ts-1998г

Comment

Първоначално публикувано от stefoo Покажи съобщение
                                преди нашите коли не влизаха в този критерий когато имаше акциз беше 163кс. а сега е 150кс следователно сега трябва да имат мн по голям приход от времето на акциза
                                Все още не е обявена стойността на данъка, така че не може да се каже дали прихода ще е по-голям.
                                GTV

Comment

Working...
                                X