Известие

Collapse
No announcement yet.

Караш Алфа 156, двойка ТС - плащаш данък "Лукс"

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от proper Покажи съобщение
    Замисли се. Не е коректно. Имаш право да си недоволен и да изискваш само когато си коректен данъкоплатец, но не и да се хвалиш със закононарушенията си!

5-та година си плащам за Алфата първо по 225, от миналата година по 250лв.
    Ми аз колко години чинно си плащам данъци и купувам винетки и на двете коли - и накрая се наложи да продам 166 и да си купя Джип, за да мога да стигна до дома си... Щото ми писна всеки ден да купувам гуми, да изправям джанти и да заварявам картери. Да не пропусна - това стана докато пожарникаря беше кмет на София.

И добре че го направих, щото с лека кола вече не може да се мине...В момента 156-цата съм я спрял от движение - карам само джипа. И сега ще ми турят данък Лукс върху дъртата жипка, която си купих по принуда, за да мога все пак някакси да се придвижвам. Ай сиктир, от мен вече една стотинка няма да видят - има начини...

Както вече казах - това е моя протест, няма да ходя да викам по площадите, просто спирам да плащам
    Last edited by pinko; d.m.y г., 18:28.
    Volvo XC90 D5 '06
    Alfa Romeo Spider 2.0 '90
    Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
    ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
    ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Първоначално публикувано от alfa racer GTA Покажи съобщение
      Не стоят по този начин нещата дори в една съседна Гърция-виж какво става от няколко месеца там.
      Ти като не си доволен по какъв конкретен начин протестираш?
      Стига с тая Гърция!!!!Аз като казвах едно време при предното правителство да излезем и да го свалим защото беше безкрайно малоумно и крадливо какво стана?Нищо!Сега за новото правителство.Не знам как са с кражбите,виждам някакви напъни да направят нещо ама за сега само до там стигат.Първо,че няма пари защото няма икономика и много хора не плащат релни данъци,а се скатават и второ,защото е криза и търсенето на каквото и да било на пазара се е свило.Както каза един колега по-горе и аз искам да съм европеец като в нормалните бели страни ама нейсе ние сме Българи и докато имаме този си наш манталитет няма да се оправим!
      Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
      Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
      Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02

Comment

Преди дни като го коментираха този данък "Лукс" въобще не си направих трудна да проверя в електронните издания или по ТВ за какво става въпрос, защото знаех,че не притежавам нищи ценно.
        Днеска отварям форума и както да видя .. мойта Алфичка спада в категорията ЛУКСОЗНА... направо съм потресен

Comment

Абе тия ни обраха до шушка д..ба и миндилите.
          sigpic
          Subaru Legacy 3.0 H6
          Alfa Romeo 156 2.0 - Ex
          0888 511 533 - Бонев

Comment

Нещо знае ли се като цифри с този данък. Ми аз миналата година платих 420лв данък, за тази е 294лв, е до кога ще търпим тая простотия. От ден на ден се убеждавам че времето си минава и нищо не се променя, напротив СТАВА ВСЕ ПО-ЗЛЕ , а аз съм си все тук в тая Кукерландия.
            Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
            Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
            Горе главата, нищо че е празна...

Comment

това го приемам, като пряка обида и към мен и към всички, които си плащат данъка и ти караш на пътищата, които макар и оскъдно се ремонтират с нашите пари, а ти ползваш наготово.

Замисли се. Не е коректно. Имаш право да си недоволен и да изискваш само когато си коректен данъкоплатец, но не и да се хвалиш със закононарушенията си!

5-та година си плащам за Алфата първо по 225, от миналата година по 250лв.
              колега знаеш ли как се определч данъка на колата ти??? и колко процента остават за ползване от него.21% остават за бюджета а останалите прибира столична община и потъвът някъде си.до сега никои не ми е обяснил защо данъка ми е 306лв за кола 1998г 2,0 кубика за сравнение съм виждъл платен данък на кола опел калибра 2000кубика 150коня койтои беше 176лв , и данък на порше каиен които беше 410лв.аз ще си платя данъка единствено и само тогава когато ми кажат на каква основа го изчисляват а те не ми казват дори съм пращал познати в общината да питак как го изчисляват но уви и те не ми казаха защото не може джип за 150 000лв с данък 400 и кош като моя с данък 300 при пазарна цена от 3000лв или някое дизелче с турбинка което е 93/94г и чади като тец да плаща данък 36лв говора за мазда 626 2,0тд виждал съм данъка и защото аджеба турбината не се брояла и колата не е 100киловата а е 70
              sigpicAlfa Romeo 156 1.8ts-2000г
              Alfa Romeo 156 2.0ts-1998г

Comment

Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщение
                ... дъртата жипка, която си купих по принуда, за да мога все пак някакси да се придвижвам. Ай сиктир, от мен вече една стотинка няма да видят - има начини...

Както вече казах - това е моя протест, няма да ходя да викам по площадите, просто спирам да плащам
                ..и искаш да ми кажеш, че като гл.редактор на реномирано Авто списание и Председател на КАРБ няма нито един интелигентен начин да въздействаш и популяризираш "правилните" постъпки и да въздействаш конструктивно на общественото мнение?????

и най-правилното и единствено решение е да не си плащаш данъка?? вместо проактивно да задействаш нещо?? нещичко...

страшно... и тъжно... и представи си примера, който се дава ......а какво следва после??

Викаш и тия дето не ги кефило 20% ДДС, по твойта логика направо си имат и право да си крадат???? (ДДС отива в бюджета, с него не правят квото трябва...значи да не се плаща ли?) "страхотна логика"

И ти имаш "достъп" да те чуе обществото...а представи си някой дето и няма кой да го чуе...той направо да почва да краде ли???
                Не ми се вярва, че го чувам това даже.....

П.С. не смятам, че данъка "лукс" е правилен, напротив...безсмислен е и ефект няма да има....но не смятам и да "плащам" данък глупост и да проповядвам закононарушения.

Инициирай подписка в клуба..мероприятие...
                Дай обществено достояние и вдигни интелигентен шум по проблемите, направи ги видими и като се промени настроението в обществото и хоп...случили се нещата.... по-ми харесва този път...
                Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

..и искаш да ми кажеш, че като гл.редактор на реномирано Авто списание и Председател на КАРБ няма нито един интелигентен начин да въздействаш и популяризираш "правилните" постъпки и да въздействаш конструктивно на общественото мнение?????

и най-правилното и единствено решение е да не си плащаш данъка?? вместо проактивно да задействаш нещо?? нещичко...

И ти имаш "достъп" да те чуе обществото...а представи си някой дето и няма кой да го чуе...той направо да почва да краде ли???
                  Не ми се вярва, че го чувам това даже.....

П.С. не смятам, че данъка "лукс" е правилен, напротив...безсмислен е и ефект няма да има....но не смятам и да "плащам" данък глупост и да проповядвам закононарушения.

Инициирай подписка в клуба..мероприятие...
                  Дай обществено достояние и вдигни интелигентен шум по проблемите, направи ги видими и като се промени настроението в обществото и хоп...случили се нещата.... по-ми харесва този път...
                  Кой ще ме чуе? Не ме величай, не съм главен, а просто редактор и нямам думата по такива въпроси - а пък във ВАЦ вече никой не смее да се заяжда с Бойко, защото ги е страх (ако не вярваш, ела до ВАЦ да те срещна с няколко главни редактори да ти покажат какви СМС-и са получавали). Не искам и не мога да се боря с мутра, щото не владея мутренските методи.

А за подписка - и ти можеш да я инициираш, но не е работа на един автомобилен форум да дава акъл на премиера по финансовите въпроси.

Аз години наред изпълнявах своята част от обществения договор - но другата страна не направи нищо, за да изпълни своите задължения. Мисля, че след няколко години неизпълнение имам право едностранно да прекратя този договор.
                  Volvo XC90 D5 '06
                  Lancia Ypsilon 1.2 '00

Comment

...Аз години наред изпълнявах своята част от обществения договор - но другата страна не направи нищо, за да изпълни своите задължения. Мисля, че след няколко години неизпълнение имам право едностранно да прекратя този договор.
                    желая ти скоро тогава гл.редактор да си... грешката е моя

Пак да попитам, ако на някой не му харесва как се харчи бюджета на държавата той има ли право да си прекрати "обществения договор" и да започне да не плаща или краде ДДС?
                    Се ми се струва, че не е това пътя.

Пак да натъртя, че ми се струва глупав данъка "лукс" и ще е неефективен.

Но това ли е пътя...?
                    Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

Но това ли е пътя...?
                      Ма Влади, това е отдавна известна икономическа закономерност - кривата на Лафер. Мисля че се учи във втори курс, не помня вече точно.
                      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Пак да попитам, ако на някой не му харесва как се харчи бюджета на държавата той има ли право да си прекрати "обществения договор" и да започне да не плаща или краде ДДС?
                        Може би не е перфектното решение, но за по-добро не се сещам. Другото е революция и излизане по площадите и трошене на парламента и оставка на правителството - тоя сценарий не ме кефи, но както е тръгнало, до няколко месеца ще се случи.

Но докато сме овци и търпим, все ще идват разни месии, които ще ръсят предизборни обещават и нищо няма да свършат.

Никой от нас не бива да забравя, че именно с парите от неговите данъци се плащат и заплатата, и осигуровките, и бензина на лимузината, и данъците на лимузината, и охраната, и всички екстри на премиера (и пътуването му до Катар в момента). Както и на всички 150 000 държавни циновници. А когато аз не съм доволен от компетентността им и свършената от тях работа - просто не плащам. Просто е.
                        Volvo XC90 D5 '06
                        Lancia Ypsilon 1.2 '00

Comment

желая ти скоро тогава гл.редактор да си... грешката е моя

Но това ли е пътя...?
                          Виденово време е пътя..само дето нема шанс да се случи..Народа ни не е такъв вече, примирява се..С листове с подписи нищо няма да стане..По добре да се върне онова време, и пак наново.И така докато не се намерят можещи и кадърни.
                          Държавата е фалирала, неможе частния бизнес да го отнасяме.Сега говоря като човек осигуряващ прехраната на 20 семейства.Смея да твърдя че фирмата ми е изрядна.Никак не ми се иска, заради това което става в дъжавата, да намаля работното време на служителите и съответно заплатите им. В момента това се опитват да направят.А след те получават по малко, следователно държавата ще взема от тях по малко.Частния бизнес трябва да спасява държавата ли??? Че какво е направила тя за да ме облекчи и да не ми създава само спънки..Нищо.Що да помагам.

Много ми е лесно ей ся да разпусна всички, да си хвана жената и да заживея на некой топъл остров..Само,че нося отговорност за тези хора и каквото зависи от мен ще го правя.Но спонсор на БиБи и компания няма да стана.

Pinko каза, с нашите пари се плащат всичките им благинки.Докато народа не разбере, че теч лумпени там са НАШИ СЛУЖИТЕЛИ нема да стане..Ние изискваме от тях, не те от нас..
                          Range Rover Vogue 4.4
                          Rexton 270 cdi
                          Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
                          Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.

Comment

(ако не вярваш, ела до ВАЦ да те срещна с няколко главни редактори да ти покажат какви СМС-и са получавали)
                            Дай да ги видиме тия смс-и Не ми казвай, че от едни смс-и са се уплашили, защото случайно ми се намира телефонния номер на главния редактор на Труд. Ако е така утре ще четете интересни неща във вестника
                            Lexus IS200

Comment

Ми да споделим сега какви са законовите начини за избягване на данъка, като още не се знае какъв е и дали ще го има де.
                              Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                              Нагоре по стълбата, която води надолу
                              sigpic

Comment

Ново 20, или по-скоро ново 22

ДДС става 22%?
                                22 март 2010 / News.dir.bg
                                В пакета от антикризисни мерки се съдържа и предложение ДДС да бъде увеличен с 2 процентни пункта, съобщи синдикалният експерт от КТ "Подкрепа" Мика Зайкова пред "Хоризонт".

Това означава ставката да стане 22%. Предлага се мярката да важи за една година. Очаква се това да донесе приходи за 540 млн. лв.
                                Все още няма официално потвърждение на новината за вдигане на ДДС.

От данък "Лукс" се очакват 150 млн. лв. По-рано днес финансовият министър Симеон Дянков обяви, че това ще е местен данък. По всяка вероятност той ще влезе в сила от 1 май тази година.

Според Зайкова, синдикатите са получили мерките буквално преди минути.
                                Сред антикризисните мерки за бюджетни икономии, които правителството предвижда, има и такива, които ще доведат до намаляване на заплати, ако не бъдат извършени съкращения. Според Мика Зайкова, няма конкретно намерение да не се променят цените на тока, парното, газта и водата. По-рано днес друг синдикален представител - заместник-председателят на КНСБ Пламен Димитров, обяви, че сред радикалните мерки влиза и замразяване на държавно регулираните цени.

В пакета от мерки на правителството е предвидена и приватизация на “Топлофикация“-София и Националния дворец на културата, обяви Мика Зайкова.

Утре Симеон Дянков ще обсъди пакета антикризисни мерки с работодателските организации. В срещата-дискусия ще участват представители на Асоциацията на Банките в България, Асоциацията на индустриалния капитал в България, Българската стопанска камара, Българската търговско-промишлена палата, Българския съюз на частните предприемачи “Възраждане”, Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, Съюза за стопанска инициатива, други представители на неправителствения сектор и народни представители.
                                Евала, така се преодолява криза- с разоряване на народа!
                                GTV

Comment

Working...
                                X