Известие

Collapse
No announcement yet.

И аз имам проблеми със съседите....

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• И аз имам проблеми със съседите....

Значи историята е следната. Преди 2 години си купихме апартамент в една 3-етажна сграда. По 1 апартамент на етаж.

1ви етаж жена на преклонна възраст инвалид.
    2ри етаж наш.
    3-ти етаж мъж на преклонна възраст. Живеещ с внучка си.

Страшно занемарена сграда. Канализацията проблемна, тръбите ръждиви текат водопроводните. Абе пълна кочина.
    Ние сменихме цялата канализация и водопровода, че и тоалетната чиния на 1ви и 3-ти етаж, зада нямаме проблеми след години с течове и глупости.
    Като всичко си беше за наша сметка. Не сме искали и един лев.
    Бабата от долу ни разреши да си прекараме тръбите за слънчевия панел през нейната таванска стая и от там в стълбището.

Градинката пред сградата беше НУЖНИК. Циганите пикат серат, съседите си изхождат кучетата. Абе лайняна работа.
    Хванахме няколко циганина изринаха лайната. Всички треволяци изнесохме заградихме си го с оградка. И дадохме по един ключ на всеки от етажа.
    Насадихме цветенца.В задния край на градинката си оставихме место за 2-те коли. (Има място и за колата на тези от долу)
    Градинката се подържа. Розичките цъфтят.Тревичката се коси редовно.
    Абе много по красиво е от преди.

Всичко хубаво обаче бабата от долу си замина.
    Наследниците дойдоха и почнаха проблемите.

"Кой ни е дал разрешение да си заградим". Това място било тяхно (то си е общинско де ). И почнаха да си изхвърлят боклуците от апартамента в двора.
    Който подържахме в добро състояние.
    ОК нищо не им казахме.
    Стана наводнение при нас. Целия апартамент след основен ремонт беше с една педя вода.
    Естествено намокрихме и тези под нас.

Те пък в този час стабилно пияни идват с цел бой.
    Е писахме една жалба дойде полиция.
    Те от своя страна обърнаха всички цветя по стълбите.

Изчистиме си всичко и пак наредихме цветята в коридора.

Сега почнаха да изкореняват цветята от градинката, Казаха ни да си махнем колите от двора(На тях оставихме по-хубавото място за паркиране, за оградата пари не сме им искали. Остава само две вратички да си направят, но ги мързи. Докараха си и някакви бордюри Една купчина бордюри. Но и тях ги мързи да си ги наредят.) и да си изхвърлим слънчевия панел, иначе щели те да го бутнат на земята.

Само редят боклуци по стълбището. Цялата сграда смърди на зеле от киселото им зеле в избата. За което искаха да ползват маркуча с който си мием колите. "Добре щом ви трябва няма проблем. Навиите го пред вратата като свършите"
    Свършиха си работа ама и мерси не казаха.

Сега трябва да махнем слънчевия панел. Който няма къде другаде да сложим.

С добро се видя, че няма да се оправят нещата. С Лошо няма как, като те си нямат нищо.

Жената над нас и тя неможе да понася тези от 1-вия етаж.
    Също и хората от съседния вход.
    Last edited by The_Game; d.m.y г., 18:46.
    sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

що не опитате да говорите с някой от тях, съвсем тихо приятелкси и спокойно, да им кажете така и така, не е редно питайте ги някакъв проблем ли им създавате, нещо прчите ли им.. знам, че те на вас преат не вие на тях, но така можете да ги предразположите да са по-сговорливи
    sigpic
    днес съм в почивка ---

Comment

Чувал съм ,че има някакви вариянти да ги изселите принудително ,ако всички живеещи в сградата са съгласни. Не знам колко е вярно това ,но ако съм на твое място на улицата ще ги изхвърля тея. Разпитай за този вариянт ,прекалено крайна мярка е ,но с откачени на глава не можеш да излезеш.
      Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
      Fiat Bravo II 1.4 90hp
      sigpic
      Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!

Comment

Абсолютно съм съгласен със Стоян.Проведете един съвсем приятелски разговор може да се разберете нещо.А ако вече сте пробвали тогава вече е друга приказка...
        Range Rover Vogue 4.4
        Rexton 270 cdi
        Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
        Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.

Comment

Лоша работа колега, често казано не знам какво да ти кажа. Просто в бг (нарочно с малки букви) хората станаха едни странни, зависливи, злобни и какви ли още не...
          Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
          Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
          Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Да дойдем агитката ...
            145 1.6 ТС '97 ех.
            145 1.9 JTD '00
            307 CC 2.0 '04

Comment

Уви това не е рядкост. Мога само да ти кажа да мислиш спешно как да решиш проблема, тъй като с тези хора не се знае колко години ще съжителствате. Повярвай, знам какво е да си имаш работа с идиоти и да ти е неприятно дори да ги гледаш. Просто трябва да разбереш как можеш да им бръкнеш в здравето за да ги накараш да разберат какво се иска от тях. В моя случай преди около година като се нанасях на нова квартира, имах проблем с домооправителя и общите сметки. Като хора не можахме да се разберем и се наложи да се вдигат луди скандали пред всички живущи в блока, да се заплашваме с данъчни и тем подобни. В крайна сметка нещата след тази случка започнаха да стават както трябва. Намери начин да се разберете някак и заплахи само в краен случай, че след това става мазало
              Alfa Romeo Alfetta GTV 1800
              Alfa Romeo 164 3.0 V6

Comment

ебаси правиш добро а виж как ти се отплащат....
                що не ми бяха не мен тия съседи да ги опрая аз
                alfa 164 t.s ex
                tipo 2,0 16v turbo ex
                opel astra amnesia ex
                megane 2 ex
                alfa 159 jtd ех
                audi A6/S TQ 330+
                audi a4 b5 1,8 TQ 500++
                alfa romeo 147 1,9jtdm 16v cadamuro design

Comment

За кой град става дума?
                  Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                  Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                  Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                  Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Ти си цар, бе!
                    Над мене живеят пълни търтеи и дебили!
                    Те са болни,слабоумни, но и многодетно семейство!За последното са се погрижили, безотговорни другари!Ровят по кофите за боклук,ама не от нужда, а от навик.В апартамента им не се влиза без противогаз, щото влачат всичко от кофите.Няколкото котки, които серат и пикаят на воля там, допълват натюра от смрад!Наводняват ни най-редовно, а ебаната ни държава не може да се оправи, щото били социално и морално защитени!
                    Те са защитени, а аз който им плаща пенсиите и добавките, някак си не се чувствам защитен!

Така, че има и по-лошо, колега!
                    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Пробвайте се да разтоваряте с тях и да се разберете ,това е най добрея вариант.
                      В на майка ми блока под нея живеят същите изроди , давали сме им на заем доста неща вършили сме им услуги ,но тука от няколко години станаха непоносими.Завиждат на това че имаме дете а техния е на 45 и все си живее при мама и тате и няма дете жена и тн...То не бяха скандали че детето им пречело то не бяха чудеса.Един ден пак се бяха заяждали с майка , на мене ми дойде до гуша.Позвъних на врата и със строг тон попитах какъв им е проблема и тн... Абе проведохме си един разговор по комшийски любезен уж , и да чукна на дърво вече 20-тина дни няма проблеми.
                      Alfa Romeo 145 1.6 boxersigpic

Comment

Първоначално публикувано от tokata_pz_flex Покажи съобщение
                        Да дойдем агитката ...
                        Подкрепям. Такива типажи само от страх разбират.
                        Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                          Подкрепям. Такива типажи само от страх разбират.
                          Не става и така.После само мизерии ще му правят на колегата и няма оправия.
                          alfa romeo 155 1.8 twin spark

Comment

страхът е до време, а смелост много бързо се събира

нещата не стават така
                            sigpic
                            днес съм в почивка ---

Comment

Първоначално публикувано от venko Покажи съобщение
                              Не става и така.После само мизерии ще му правят на колегата и няма оправия.
                              абсолютно... до този вариант не трябва да се стига Неблагодарно племе сме и това си е С баща ми решихме да се нагърбим с ремонт на входа (1,2 и нашия етаж) като хората от тези етажи дадоха по някой лев за материали (забележете-не всички живущи на съответните етажи дадоха пари ) Няма да споменавам,че с изключение на няколко млади семейства всички останали ни подминаваха като пътни знаци и надничаха с едно око... без едно здравейте дори.Не искам да влизам в подробности,защото пак почвам да си бъркам в здравето.И като се сетя каква мизерия беше...Един възрастен имаше наглоста да критикува и баща ми щеше да го убие на място ако бешее по-млад Мисълта ми е,че след това някой се опита да разбие мазето ни (на което подсилихме вратата и просто си личи,че е правено от хора с мерак)някой ни нараза гумата (добре че не бяха барнали колата,защото щеше да има трупове)и най-редовно почиствам храчките на някой,който не уценява,че сме оправили "повръшните" в асансиорната шахта (вратите и междуетажното пространство)като сме ги шпакловали и боядисали....да имаш разправии със съсед е най-лошото нещо...утре ще мине с един ключ по куклата ти.После ела докажи,че е той

Опитай се да им влезеш под кожата по някакъв начин това е най-доброто решение.Със семейството ми сме живяли сред всякъкви мизерници и много добре те разбирам
                              Alfa Romeo 146TD '97 156 2.4 20v
                              sigpic

Comment

Working...
                              X