До кого и къде мога да пусна жалба срещу Експресбанк?Накратко за случая-преди 3 месеца отивайки във въпросната банка(където имам кредит) да си подменя изтеклата дебитна карта служителката ми каза, че имам просрочие по кредита в размер на 55лв.На въпроса откъде е това просрочие получих отговор, че вноската по кредита ми е увеличена и следва да си заплатя 55лв.А на другия ми въпрос - защо не съм уведомен за увеличението,при положение,че имат актуален телефон и адрес получих отговора:"Ми аз откъде да знам" и така...културно им отказах да си платя поради тяхна грешка...Кандидатствайки за рефинансиране на кредита в друга банка с по-изгодни условия се оказа,че тъпата п.тка или друга тъпа п.тка ме е вкарала в кредитния регистър на БНБ и сега заради нечии мързел фигурирам там за 55лв.И не смятам да оставя нещата така...Така че ако някой може да даде съвет къде да пусна жалбата срещу тези ге.ове ще съм благодарен
Известие
Collapse
No announcement yet.
Пускане на жалба
Collapse
X
-
???
Ми те освен,че е трябвало да те уведомят за увеличението задължително е трябвало да ти предложат и нов погасителен план! Ако не са го сторили отиваш при шефа на банката им и се жалваш! Вината си е тяхна,защото не са си свършили работата!Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !
-
А в договора какво пише ?
Понеже имам колеги които коментираха точно такава ситуация и се оказа, че в договорите им пише че банката може да си прави промени по всяко време.
Прочети внимателно , да не се окаже че си подписал нещо подобно.Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001
Comment
-
Имах абсолютно същия проблем с ОББ. Оказа се, че в договора НЕ пише, че са длъжни да ме уведомят те, а аз периодично да си проверявам лихвения процент и погасителния план. За мой късмет не са ме вкарали в кредитния регистър като некоректен. Прегледай си внимателно договора.
---------- Post added at 16:37 ---------- Previous post was at 16:35 ----------
Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщениеДа не става въпрос за годишната такса, или застраховка по кредита?Alfa Romeo 164 2.0 TS/M1; V1 Medium `92; Matra Murena `83;
Mercedes S 430 4 matic `02; Opel Corsa C XE 2.0 16V `05
Peugeot Traveller `17 2.0 HDI 180 h.p.; Mitsubishi Pajero `94 2.5 TDI
Iveco S 59 2.5 TDI; Peugeot Boxer 1.9 `95
Comment
-
Да в договора ми пише,че могат да си променят процента и ала бала,но също така пише,че "за което кредитополучателя трябва да бъде уведомен".А аз не съм уведомен.Нито писма,нито обаждане,нито СМС както на познати - за ОББ и ДСК
Comment
-
Колега само едно нещо мога да ти кажа, а то е че битка срещу банка можеш да водиш, но никога няма да спечелиш... бъди сигурен в това!
Имам много познати които вече са минали по тоя път и единственото спасение е да търсиш разумна алтернатива за излизане от кофти ситуациите.
Повярвай срещу банка в нашата държава никога не се тръгва с рогата напред, защото накрая ти ще си победения. Мога да ти дам съвсем пресен случай с един мой приятел на когото се опитвам да помогна в момента. Ситуацията при нас е следната. Предприемач + Кредит + Криза + Фалит = Човека дължи пари на банка и тя търси начин да си ги вземе. Погледа и е насочен към имущество. Ние обаче не искаме тя да пипа имуществото, понеже всички знаят какво става когато банката тръгне да взима и засега сме измислили стратегия която моментно да му помогне. Все още обаче имаме доста работа да вършим с него и затова си трая... т.е. за какво точно иди реч ще пиша в моята тема, но чак като всичко приключи.
Казвам ти всичко това не за друго, ами защото от думите ти личи, че искаш да си създаваш главоболия с банка... а това никак не е добра идея.
П.П. За тези които не знаят - банката взима имущество на два пъти по-ниска цена от реалната (за да може да го продаде било то на печалба или не) и в крайна сметка не само те ограбва, но ти пак си оставаш длъжник към нея!BMW E39 528i
Comment
-
Колега, трябва да те разочаровам. Ще си загубиш врмето, ще избиеш в кредитния регистър и па кще си платиш. С подписването на договора даваш съгласие банката да променя лихвения процент, освен ако твоят не е фиксиран.Alfa Romeo 156 SELESPEED 09.99-EX, Alfa Romeo 166 06.01 & BMW E39 525tds Touring
Comment
-
Искам само да ме извадят от тоя шибан регистър и оня редкия дето е пропуснал да ме уведоми да си го отнесе...Щото едва ли съм само аз...Тея 55 лв така или иначе ще си ги платя
Comment
-
тук изглежда мога да бъда полезен, щото работя в един такъв кенеф.
1. в действителност дадената гъска на гишето не може да ти отговори на нито един от въпросите/проблемите ти. нито тя лично подава данни към кредитния регистър на БНБ, нито тя лично е длъжна да уведомява когото и да било каква е лихвата или какъв е курса на долара спрямо еврото. просто искам да кажа, че от нея не зависи нищичко.
2. обикновено банките така си правят договорите, че да имат право да променят лихвите по кредити/кр.карти без анекс. целта когато се въведе тази практика беше да не се преподписват десетки хиляди договори когато лихвите слизат надолу. такива бяха времената и явно добре са го измислили и при покачването на лихвите - тарикати са.
3. тези 55лв колкото по-скоро си ги платиш толкова по-добре за теб. важно е как е класифициран кредита във въпросния регистър, дори и сега банките много много не се дразнятна редовни кредити с текущо просрочие.
4. специално при нас всички жалби подадени през интернет отиват с копие до изпълнителните директори и тогава няма мърдане - някой трябва да отговори адекватно. тоест жалба си пусни през сайта им, ако имат такава възможност, ако не - в който и да е клон, като пишеш къде очакваш отговор. не очаквай шефа на клона да вземе страна - обикновено от него нищо не зависи. разбира се можеш да занимаваш и разни КФН или КЗП, но от там едва ли ще получиш адекватна помощ.
изваждането от кредитния регистър не става по желания на клиента или доколкото знам по желания на банката. за това си иди в бнб и си обясни случая. единствено те ако приемат, че има грешка могат да ти затрият класифицираните суми.(за това не съм убеден)
и най-накрая, защо не си направиш едно ел.банкиране откъдето да си следиш нещата? това винаги помага.
успехfulvia s2 coupe, delta HFturbo, T25 d4d
ex - 145 jr, Y 1.2, r 620 sdi, dedra 1.8, 126 p
Comment
-
Първоначално публикувано от dudeslav Покажи съобщениеИскам само да ме извадят от тоя шибан регистър и оня редкия дето е пропуснал да ме уведоми да си го отнесе...Щото едва ли съм само аз...Тея 55 лв така или иначе ще си ги платя
Comment
-
До края на 2008 в ЦКР не излизаха погасените кредити. Сега вече излиза цялата кредитна история и дори да е погасен кредитът, ако е бил класифициран различно от редовен и под наблюдение, не се гледа с добро око на кредитоискателя. При нас в договорите си пише, че промяна на лихвения процент, клиентът се счита за уведомен, ако тази промяна е поставена на видно място в салоните или е публикувана в два централни ежедневника.Alfa Romeo 156 SELESPEED 09.99-EX, Alfa Romeo 166 06.01 & BMW E39 525tds Touring
Comment
-
До колкото знам и Аз по договор те НЕ СА длъжни да те информират за промени по лихвата на кредита ти.Аз за това разправям на някои хора да си следят дали им понижават лихвата и ако не , то да си рефинансират кредита от друга банка.И те така.мене ме нема, в целата схема........
Comment
-
Първоначално публикувано от sen7 Покажи съобщениеДо колкото знам и Аз по договор те НЕ СА длъжни да те информират за промени по лихвата на кредита ти.
При намаляващи вноски това не се прави, защото лихвата по кредита се променя всеки месец и се разчита на това, че щом е избрал този тип вноски, кредитополучятелят е достатъчно запознат с начина на формиране на лихвата и сам си ще проверява.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
Comment