Известие

Collapse
No announcement yet.

Само моя ксенон ли гори ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Само моя ксенон ли гори ?

Колеги , сега карах и гледам едната крушка узряла ( станала червена ) . Сменявах я преди 2 месеца . Писна ми вече , проблема само при мен ли е ? Сменям постоянно крушки , та дори и един баласт . За година и 3-4 месеца съм сменил 5- 6 крушки вече . Премигват докато зареждат в началото , а по някой път и след това . Наясно съм , че с китайски ксенон за 100 лв. няма да изкарам цял живот , но все пак ...
    Вие имате ли подобни проблеми ?
    Last edited by tokata_pz_flex; d.m.y г., 01:33.
    145 1.6 ТС '97 ех.
    145 1.9 JTD '00
    307 CC 2.0 '04

При мен започна да мига едната крушка при палене и след около десетина секунди гаснеше и то само 2 месеца след поставянето на ксенона. Смених баласта и се оправи. Но имах друг проблем, който така и не си го обясних -при включването на фаровете много рядко палеха и двете крушки. Светваше само едната, при това която и да е от двете. Един или два пъти ON-OFF с врътката на светлините и светваше и другата. Като ми писна, смених за проба единия баласт с един от фаровете за мъгла (този комплект го имам вече 2 години) и проблемът изчезна. Забелязва се, че фарът с баласта на 2 години пали много по-бързо и рязко отколкото другия, но като позагреят няма разлика. Не че има връзка с твоя проблем, ама реших да споделя. Много са различни и крушките и баластите. Пробвай с друг модел/марка (пак китайски де), щото са много различни. Можеш да замериш и какво напрежение ти идва на фаровете , да не би да идва нещо много ниско на този, който гори често. Попадал съм на различни баласти, на които на етикета има различни граници на входящото напрежение -напр. 8V-16V, 9V-24, 8V-18V и подобни щуротии. Може и да са смукани от пръстите тези характеристики, но може и да има разлика. Трябва да се пробва. Лошото е, че е на принципа проба-грешка, ама за друго не се сещам.

Comment

абе всички ксенони са еднакви,не е проблема в марката. по принцип има едно условие когато се ползват ксеноните. когато колата се пали - задължително с изгасени фарове. чак като тръгне двигателя , се включват фаровете. просто като се върти на стартер напрежението пада до 9 волта и после скача рязко до 14, това е як шок за баласта. също е хубаво да си премериш напрежението на работещ двигател да не би да презарежда.
      точка

Comment

Тока, не си оцелил марка ,аз на Фиата карах 1 година + с китайски комплект ксенон, Музиката постоянно на макс та тормозеше цялата ел. инсталация вече след 80% си личеше че ксенона премигва от музиката, но никога не е правил магарий да гори крушки, да горят баласти или да премигва от нищо.
        Last edited by zdravio; d.m.y г., 10:16.
        145 QV ex.
        146 Boxer TOTAL ex.
        147 T.S. Sele top

Lancia Dedra 2000 16

Comment

Аз винаги паля на изгасен ксенон . Както и музиката пускам на запалена кола , за да не тормозя усилвателя от стартовия ток
          Може би аз съм карък
          145 1.6 ТС '97 ех.
          145 1.9 JTD '00
          307 CC 2.0 '04

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
            абе всички ксенони са еднакви,не е проблема в марката...
            Е те тука казвам едно дрън-дрън и продължавам нататък, без да искам да обиждам когото и да било! Може да са китайски, може да са боклуци, но не са еднакви! Не казвам, че това, което пише на етикетите на баластите е вярно и отразява точно характеристиките им, но не мога да приема, че за няколко години (за които настъпи китайската инвазия при ксеноните) във всички китайски гаражи (цехове) за ксенони е произвеждан един единствен продукт без никакво развитие (към по-добро или по-лошо)! Все има някакви разлики в компонентите, на различни места са спестили от различен консуматив, използвали са различни марки компоненти и пр. Че са един дол дренки -да, но не са еднакви! Затова има такива, които са по-подходящи и такива, които горят и не стават за даден сличай. А и при очевидна разлика между работата на 2 баласта, касаеща момента на запалване и времето на загряване на крушката, няма как да кажа че са еднакви. Затова препоръчах на tokata_pz_flex да пробва с друг модел.

Comment

Най вероятно ще си купя още един модел ксенон , а тоя ще го сваля на халогените или на дългите
              145 1.6 ТС '97 ех.
              145 1.9 JTD '00
              307 CC 2.0 '04

Comment

Ето с този въпросен комплект карах и още 2ма приятели, вече ще станат 2 години септември никой не се е опакал, ето как свети и на колата.
                Attached Files
                145 QV ex.
                146 Boxer TOTAL ex.
                147 T.S. Sele top

Lancia Dedra 2000 16

Comment

Първоначално публикувано от tokata_pz_flex Покажи съобщение
                  За година и 3-4 месеца съм сменил 5- 6 крушки вече . Премигват докато зареждат в началото , а по някой път и след това.
                  Аналогичен случай, докато с поредната крушка не си взех направо и нови баласти (даже фьешън - тънки) и забравих за проблемите.
                  Още пазя старите баласти, единият от които не създаваше проблеми, и бих ти го подарил. Лошото е, че го заточих на вилата и не знам кога ще ходя до там да го взема.

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
                  Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

Първоначално публикувано от bass Покажи съобщение
                    Аналогичен случай, докато с поредната крушка не си взех направо и нови баласти (даже фьешън - тънки) и забравих за проблемите.
                    Още пазя старите баласти, единият от които не създаваше проблеми, и бих ти го подарил. Лошото е, че го заточих на вилата и не знам кога ще ходя до там да го взема.
                    Сигурно и аз така ще направя ... мерси иначе
                    145 1.6 ТС '97 ех.
                    145 1.9 JTD '00
                    307 CC 2.0 '04

Comment

75twinspark

Почти две години си карам ксенона ,и не съм пипал нищо.
                      75 TwinSpark -син- ex,75ts зелен
                      75 ТУИНСКРАП-сив,+75 2.5 V6 черен
                      75 2.5 V6 Milano Argento-червен,75 2.5v6 сив.164 3.0 12v
                      75 ТУИНСКРАП-червен, + 75TwinSpark-бял,164 3.0 24v

Comment

Working...
                      X