Известие

Collapse
No announcement yet.

Неплатен данък 3-та година

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Неплатен данък 3-та година

Здравейте имам 2 въпроса.
    Имам алфа 1,6 88кв 120к та поради финансови причини не съм регистриран в данъчното 3-та година. До колкото разбрах след 2-та година изтича давността за глобата, но понеже са минали повече от 2 год. и 2 месеца ще има ли глоба ?
    Вторият ми въпрос е ако си продам колата на роднина и той я регистрира в данъчното на негово име, има ли вероятност да ме потърсят и да ме карат да плащам времето през което е била мое притежание.

Т.е. продавам на него с покупко-продажба, регистрираме я в кат на негово име и в данъкчното, плаща си данъка, а аз забравям ?

Не можеш законно да продадеш колата без да е платен данъка.
    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

А как си минавал преглед?

Comment

значи преглед съм минавал без проблеми и никои не се е интересувал дори дали съм платил данък или не. в два различни сервиза от които единият е на СБА.
        законно мога да я продам без да съм плащал, нотариусите рядко изискват или им представяш бележка с внесена сума към данъчното, без да имате регистрация там.

Въпросите ми бяха други, предполагам има запознати.

Comment

От тоя данък измъкване няма. Не си я регистрирал в данъчното,но те получават данни от кат.Така ,че най вероятно ще получиш честитка с начислени лихви. На един познат при същия случай му пратиха писмо след 4 години. По спомен лихвите не бяха големи.
          sigpic Alfasud/156 1.8ex
          156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Не, не е законно, нищо че се случва.

Иначе има много запознати, но отговорите на тия въпроси са против равилата на форума, затова и заключвам темата.
            Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Преди да заключиш, бях забравил един данък на продадена кола, извикаха ме след около 5 години, с лихвите

Comment

Working...
              X