Известие

Collapse
No announcement yet.

Газови уредби... размисли и страсти.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Колега, позволи ми да те поправя за няколко неща.
    - Двигателите са с вътрешно горене, това, че ние си ги наричаме бензинови и дизелови е само за уточнение.
    - Природния газ както и пропан-бутана имат сходен състав с този на бензина - наситени въглеводороди, но с по-къса въглеродна верига, за това имат различна калоричност. Но за целта на контролираното изгаряне служат по същия начин. Останалото е реализация.
    - Природния газ и пропан-бутана са далеч по-екологични от течните им аналози, далеч по-лесни за добиване и по-удачни за горива, докато тежките фракции е по-разумно да отиват за химически цели.
    - Бензиновите пари са не по-малко взривоопасни от газ под налягане, факт който много хора забравят... газообразните горива се взривяват при определени концентрации гориво/кислород, същото важи за парите на бензина.
    - Проблемите с газовите инсталации са като тези със спирачките или калпавите гуми, следствие на средата ни, а не на техниката... инак нямаше да правят автомобили на водород... там какви налягания са, бедна ти е фантазията.

И понеже емоционално засягаш изгарянето, една Алфа с две футболни легенди в нея изгаря зловещо, без да има газова уредба!
    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Аз съ мвиждал цялостно изгоряла кола и бутилката и беше непокътната.А това че бензиновата е по-безопасна грешиш,бензина се разлива-газта няма къде да бяга
      Mercedes W202 - 200kompressor 99'
      Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99' - ex''
      Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'

Comment

Първоначално публикувано от BoxerPower Покажи съобщение
        За мен оборудването на бензинов автомобил с газова уредба е повече от смешно. Ако инженерите са искали двигателите на тези автомобили да работят с газ, просто нямаше да ги изчисляват за бензин. Те за това и са наречени бензинови двигатели, а не газови такива Отделно, "пригодяването" на бензинов двигател към работа с газ носи след себе си редица не до там благоприятни последствия за самият него. Пичовете дето карат на газ им е ясно за какво говоря... ако пък не им е ясно, някой ден ще отделя време да им го изясня на инженерно ниво Та това е на първа истанция - бензиновите двигатели са наречени "бензинови", защото са предназначени да работят с бензин... не газ!
        Браво колега! Адмирации! Не знаех, че сред нас имало такива таланти! Мисля, че не на "пичовете, които карат на газ", ами на тези десетки и стотици "глупаци-убийци" (така наречени "пишман-инженери", разработчици на LPG системи) отиди да го обясниш. Ако ти стиска разбира се и ако смяташ, че имаш нужните познания по материята. С хората каращи с газ няма какво да спориш, защото те също могат да ти извдят един тон аргументи в тяхна полза и ще са абсолютно прави. А това кое е опасно и кое не - то по добре да не излизаме по улицата, че вероятността да падне някоя саксия или парче мазилка е също толкова вероятно.
        Успех колега!
        Last edited by AlfaMan; d.m.y г., 00:02.
        Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
        Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
        Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
        Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

1. Нека нека...Ако всички караха на газ и имаха положително мнение за пропан бутана и другите горива, то сега нямаше цената да е 92ст. литъра, а 2.92лв. Така че тези теми могат да носят само + за собствениците на автомобили на газ, какъвто съм и аз

2. Който знае знае...който не е негов проблем, газовата бутилка не е по-опасна от пълен резервоар с бензин. Даже напротив! Пък и както казах това незнание може да донесе само + на знаещите..Същоооо както в политиката в България

3. Няма нищо по-хубаво от това да карам Cadillac Escalade 5.7 V8 и той да ми гори по 15лв-20лв. на 100км...А тия 300лв. които ще спестя от бензин за 1000км. ще ги дам за БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ или ще купя и засадя 10 дръвчета
          Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
          exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
          ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
          ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
          by RUBIG service

Comment

Aбе с ескалейда ще ме е срам честно да ти кажа. Или ще зареждам късно през нощта та да не ми се смеят хората.

Пък като се сетя нека се смеят нали карам Ескалейд

Относно човека пуснал темата имам въпрос :

ТЕБ лично какво те бърка дали лично АЗ карам на газ?
            sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
              Колега, позволи ми да те поправя за няколко неща.
              - Двигателите са с вътрешно горене, това, че ние си ги наричаме бензинови и дизелови е само за уточнение.
              - Природния газ както и пропан-бутана имат сходен състав с този на бензина - наситени въглеводороди, но с по-къса въглеродна верига, за това имат различна калоричност. Но за целта на контролираното изгаряне служат по същия начин. Останалото е реализация.
              - Природния газ и пропан-бутана са далеч по-екологични от течните им аналози, далеч по-лесни за добиване и по-удачни за горива, докато тежките фракции е по-разумно да отиват за химически цели.
              - Бензиновите пари са не по-малко взривоопасни от газ под налягане, факт който много хора забравят... газообразните горива се взривяват при определени концентрации гориво/кислород, същото важи за парите на бензина.
              - Проблемите с газовите инсталации са като тези със спирачките или калпавите гуми, следствие на средата ни, а не на техниката... инак нямаше да правят автомобили на водород... там какви налягания са, бедна ти е фантазията.

И понеже емоционално засягаш изгарянето, една Алфа с две футболни легенди в нея изгаря зловещо, без да има газова уредба!
              Слагам бога на съня в цитат,щото няма какво да му възразя!
              Относно темата, ще цитирам старата арабска поговорка: случва се , един глупак да зададе такъв въпрос, че и десет мъдреци да не могат да му отговорят!
              Колега, разсъждаваш, като неук и напълно неграмотен грък, който има неговите 40 декара земя!
              Най-опасни и най-горящи са дизелите, после бензиновите и най-накрая газовите уредби.Нафтата се пали при около 660 градуса, бензина при 780 или 950(не съм сигурен), но газта при всички положния с 200-300 градуса повече.Освен това се пали и при строго определена зависимост или просто казано съотношение въздух-газ.Питай един дето работи с оксижен на газ, колко трудно е да го запалиш.За екологиято не ми се говори изобщо!Погледни статистиката....
              Млъквам!
              На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

хаха бе що си мислите, че ми дреме лично кой на какво кара (както пита колегата по-горе) Баш ми е през пуканката

Темата я пуснах колкото да видя какъв процент от вас се радват на газовото и какъв процент го намират за смешно или опасно. Сиреч (хубава българска дума) на колко от вас не им дреме за околната среда, колко от вас са родени с "бензин в кръвка", колко от вас са си купили автомобил с бензинов двигател, карат си го с кеф и въпреки че гори 20 на 100, без да се замислят се нареждат на бензиновата колонка и се смеят на ония отсреща дето си броят стотинките за газ

Пичове само едно ще викажа... случвало ми се е да трябва да решавам дали да дам последните си пари за бензин или за баничка (да речем)... 2 минути по-късно вече съм се намирал на бензиновата колонка! До толкова много съм фен на това гориво, че просто няма на де повече. За мен бензина е истинското гориво за един автомобил. Това гориво което може да му даде мощноста и пъргавината която всички обичат. Винаги съм бил пристрастен фен на бензина и дори 5 лв. да го напраят литъра и да трябва да дам последните си пари за да отоля жаждата на автомобила си, ще ме видите как се нареждам на бензиновата колонка. И ако вие сте тези с газта отсреща, гледайки ме и казвайки си на ум "тоя е малоумен да зарежда на тая цена", просто ще ви направи впечатление как леко ви се усмихвам и чак ще се почувствате кофти... особено пък ако сте и от тия с яките бегачки

Разбира се след тия ми думи всеки който се е препознал в описанието горе, най-вероятно вече е почервенял от ярост и се чуди какво да напише за да ме затапи... Естествено, който каквто и да напише от "Газпром" ще ми е все тая понеже знам, че има и други корави коп*лета като мен, които също толкова много обичат бензина, неговият мириз, пичове които също като мен биха оставили и последните си пари на колонката, пичове които знаят какво е усещането да си точно на тази колонка

Колеги разбирам колко е безопасна газовата уредба. Как тестовете дават резултати в минути. Как бензина е далеч по-опасен и по-скъп от газта... как дрън дрън ярина Абе някой от вас замислял ли се е кое е по-вероятно и опасно - да се появи газов теч в купето от бутилката зад задника ви или бензина да си пусне крачка и да се качи от резервоара в купето? Много ми е интересно и как ще разберете че има сериозен газов теч при положение, че бараката ви перманентно смърди на газ в купето заради газовото.

---------- Post added at 12:52 ---------- Previous post was at 12:49 ----------

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                Относно темата, ще цитирам старата арабска поговорка: случва се , един глупак да зададе такъв въпрос, че и десет мъдреци да не могат да му отговорят!
                Колега, разсъждаваш, като неук и напълно неграмотен грък, който има неговите 40 декара земя!
                Ами тъкмо сега ще ги намерим умните у форума

П.П. Любим мой цитат "Алфа-та ми гори много... къде да и сложа газово?!"
                Last edited by BoxerPower; d.m.y г., 12:57.
                BMW E39 528i

Comment

Дано да държиш на глад.

Струва ми се, че си противоречиш. Първо споменаваш, как видиш ли ако не си дорасъл за кола с по-висок разход, що не си си взел тико. В следващия момент, ти трябва да избираш между баничка и бензин. Защо тогава не си купи тико, за да имаш и за баничка и бензин?
                  Last edited by JAMAL; d.m.y г., 13:03.
                  sigpic
                  Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
                  Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
                  Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one

Comment

На всичко държим стига резервоара да е пълен с бензинец
                    BMW E39 528i

Comment

Коя е по-голямата вероятност. Газовата ти уредба да започне да изпуска газ в купето(трябва да карате комби/хеч, и някакъв сериозен дефект на пътищата, защото оснoвните газови механизми при които шанса за изпускане е над 90% по-голям са извън купето) тааа кое е по-вероятно да ти изпусне газовата бутилка в купето или да катастрофираш?...от там са вече следващите ако,ако ако...въпроси и отговори..

Аз пък се кефя като отида да сложа за 20лв. газ и после на светофара някой със супер кефска яка расова бегачка(до 140коня...специално обръщам внимание на 145 1.6 бокесери ) карана на 100октана започне да ми диша газовите изпарения ...макар ластика понякога да е толкова голям, че дори не успяват да усетят изпаренията..
                      Last edited by VFTI; d.m.y г., 13:57.
                      Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
                      exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
                      ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
                      ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
                      by RUBIG service

Comment

без да се замислят се нареждат на бензиновата колонка и се смеят на ония отсреща дето си броят стотинките за газ

Пичове само едно ще викажа... случвало ми се е да трябва да решавам дали да дам последните си пари за бензин или за баничка (да речем)... 2 минути по-късно вече съм се намирал на бензиновата колонка!
                        ---------- Post added at 12:52 ---------- Previous post was at 12:49 ----------
                        Last edited by The_Game; d.m.y г., 13:41.
                        sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Comment

без да се замислят се нареждат на бензиновата колонка и се смеят на ония отсреща дето си броят стотинките за газ

Ти си болен брато, само това мога да кажа след коментара ти

Тоя бензин да не прави чудеса.. Качи се на нещо 3-4-литрово с газова и ще забравиш бързо, за бързия боксер на бензин

Междувременно може да коментираш и това от предишния ми пост:

Ко, речи? Че газта не върви? http://www.youtube.com/watch?v=VZoaF...eature=related

И само като си представя, че тоя пич плаща по- малко пари на 100 км от теб и ме напушва смях.

А това, че си даваш последните пари за колата- евала, истински фен си. Аз не бих го направил.
                          Но явно теб те е яд, че си бройш стотинките и се опитваш да си избиеш компексите с присмивайки се на хората каращи на газ. Само не ми е ясно как ще се смееш на МЛ-а, че зарежда газ, при положение, че нямаш пари за баничка.
                          Lexus IS200

Comment

Абе мен ли така ми се струва или някои колеги си мислят, че аз карам Alfa 145 боксер... т.е. това дето е в подписа ми и до него дето пише "бившата"? Щото ако е така, жестоката истина е, че в момента съм пешеходец и дори и бензин няма де да сипя

---------- Post added at 14:09 ---------- Previous post was at 14:05 ----------

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                            Тоя бензин да не прави чудеса.. Качи се на нещо 3-4-литрово с газова и ще забравиш бързо, за бързия боксер на бензин
                            То това 3-4 литровото с газ дали ше може се опре на едно 3-4 литрово ама бензин. Или викаш дай да сравняваме 3-4 литровото газ с 1.6 литровото на бензин
                            BMW E39 528i

Comment

Първо да кажа - карал съм на газ, на бензин а сега карам нафта. Привъженик съм на нафтата и нямах намерение да пиша, сега се надявам да не го приемете като заяждане - просто и аз да си кажа мнението, но не за темата а за коментарите.

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                              А незнам дали разбра, но последната кола избухна 14 мин. след началото на пожара, голфа 12 мин, а бензиновата 3.5 мин след началото на пожара!! Сега имаш материал да си преосмислиш мнението. Дори некъдърно монтирана газова е по- безопасна от бензинова кола.

Да не споменаваме, че 30 секунди след като си бил в огъня ще се молиш да се взривиш, за да ти свършат мъките и това, че след 10 мин газовата бутилка евентуално може да се взиви ще ти е последният проблем.

Извод: теорията ти гърми от всякъде.

Ко, речи? Че газта не върви? http://www.youtube.com/watch?v=VZoaF...eature=related

И само като си представя, че тоя пич плаща по- малко пари на 100 км от теб и ме напушва смях.
                              1. Следващия път дай пример с марка и модел тестови коли за да може да бъде обективно
                              2. Разликата в експлозията видя ли я? Бензин и дизел само ти ще изгориш, докато с газ ще повлечеш още някоя кола със себе си

Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщение
                              1. Нека нека...Ако всички караха на газ и имаха положително мнение за пропан бутана и другите горива, то сега нямаше цената да е 92ст. литъра, а 2.92лв. Така че тези теми могат да носят само + за собствениците на автомобили на газ, какъвто съм и аз

2. Който знае знае...който не е негов проблем, газовата бутилка не е по-опасна от пълен резервоар с бензин. Даже напротив! Пък и както казах това незнание може да донесе само + на знаещите..Същоооо както в политиката в България

3. Няма нищо по-хубаво от това да карам Cadillac Escalade 5.7 V8 и той да ми гори по 15лв-20лв. на 100км...А тия 300лв. които ще спестя от бензин за 1000км. ще ги дам за БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ или ще купя и засадя 10 дръвчета
                              Венци ти не знам колко пари даваш за 1000 км ама аз давам около 130-140лв. та не знам как ги пестиш тия 300лв.
                              Относно безопасността на безина - пълен резервоар е по-безпоасен от празен заради изпаренията (стига да не изтече де )

EDIT: А и забравих - не щЪ ескалейд искам мустанг
                              Last edited by DarkKnight; d.m.y г., 14:16.
                              sigpic
                              Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
                              BMW 316 Compact '95

Comment

До толкова много съм фен на това гориво, че просто няма на де повече.
                                Аз бих ти препоръчал да спреш и водата, може да я заместиш пак с бензин. Пък може и тия с 6 литровите двигатели просто да мислят по друг начин : "Пари имам за още двигатели. Защо ли да не го пре*ба малко с ЛПГ". Без лоши чувства
                                http://hopenhagen.org/

Comment

Working...
                                X