Първоначално публикувано от kaio156
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Пътуване до Гърция-Въпроси!!!
Collapse
X
-
Одговор и пояснения по по-горни въпроси.
Колегата горе добре го е казал,спират 5-6-10 коли заедно.
Ксенона е забранен ако е афтермаркет,ако е на кеф полицая няма да се заяде.
Затамнени стакла забранени ако не са заводски.
Пушенето е забранено само ако има деца,забранат е за всички няма значение дали е шофьор или пътник.
Дизела е ЗАБРАНЕН без значение дали е гръцка или чужда колата но само вътре в Атина и Солун,за дръгите градове незнам как стои въпроса,принципно са длъжни да информират на границата но него правят,проблем е ако е смотано ченгето,ако е пич и на кеф няма ядове.
Говоренето по ГСМ само чрез блутут.
Центъра на Атина влизат един ден четни един ден нечетни номера.
Наглава с ченгетат трудно се излиза,пишат и неим дреме,в Атина несвалят а направо къртят номерата.
Живея от 1996 в Гърция,12 в Атина последните 3 в Солун,вие си правете сметка дали да вярвате на мен или на кой какво ви е казал.Last edited by Кайо; d.m.y г., 18:13.Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
Citroen C2 1,6 Sensodrive
Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX
....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!
Comment
-
Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщениеОдговор и пояснения по по-горни въпроси.
Колегата горе добре го е казал,спират 5-6-10 коли заедно.
Ксенона е забранен ако е афтермаркет,ако е на кеф полицая няма да се заяде.
Затамнени стакла забранени ако не са заводски.
Пушенето е забранено само ако има деца,забранат е за всички няма значение дали е шофьор или пътник.
Дизела е ЗАБРАНЕН без значение дали е гръцка или чужда колата но само вътре в Атина и Солун,за дръгите градове незнам как стои въпроса,принципно са длъжни да информират на границата но него правят,проблем е ако е смотано ченгето,ако е пич и на кеф няма ядове.
Говоренето по ГСМ само чрез блутут.
Центъра на Атина влизат един ден четни един ден нечетни номера.
Наглава с ченгетат трудно се излиза,пишат и неим дреме,в Атина несвалят а направо къртят номерата.
Живея от 1996 в Гърция,12 в Атина последните 3 в Солун,вие си правете сметка дали да вярвате на мен или на кой какво ви е казал.
В Гърция НЯМАШ ПРАВО да регистрираш дизелов ЛИЧЕН автомобил в центъра на Атина и Солун. Май и за Кавала важи, не съм сигурен. Но в Кавала (както и в Атина и Солун) всички таксита са дизелови. Преди две седмици без никакви проблеми една от фирмите ни регистрира дизелово Волво S60 D5 в Солун. Но автомобила е фирмен, не е личен. Гръцкият клон на фирмата е регистриран в съда в Солун, автомобила е със солунска регистрация. Това е.
Доскоро (и то в продължение на 4 години) местният български представител на същата БЪЛГАРСКА фирма се движеше из центъра на Солун с дизелова (и доста димяща) Е-класа 220 CDI със софийска регистрация.
Други забрани за дизелови автомобили няма. Пък и не важат за чужденци. Всички германци си ходят на почивка из Гърция с дизеловите си коли (а те, както знаете, карат предимно дизели) и нямат никакви проблеми. Дори и на паркинга на Акропола, дето е баш в центъра. Независимо дали датата е четна, или нечетна.
Всяка година от 2005 г. насам навъртам поне 2000-3000 километра из Гърция с коли с допълнително монтиран ксенон и никога не са ме спирали. Последното обикаляне беше по празниците около 3 март.Last edited by pinko; d.m.y г., 18:36.
Comment
-
Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщениеДа обясня за дизеловите коли в Гърция, защото колегата явно нещо се е объркал.
В Гърция НЯМАШ ПРАВО да регистрираш дизелов ЛИЧЕН автомобил в центъра на Атина и Солун. Май и за Кавала важи, не съм сигурен. Но в Кавала (както и в Атина и Солун) всички таксита са дизелови. Преди две седмици без никакви проблеми една от фирмите ни регистрира дизелово Волво S60 D5 в Солун. Но автомобила е фирмен, не е личен. Гръцкият клон на фирмата е регистриран в съда в Солун, автомобила е със солунска регистрация. Това е.
Доскоро (и то в продължение на 4 години) местният български представител на същата БЪЛГАРСКА фирма се движеше из центъра на Солун с дизелова (и доста димяща) Е-класа 220 CDI със софийска регистрация.
Други забрани за дизелови автомобили няма. Пък и не важат за чужденци. Всички германци си ходят на почивка из Гърция с дизеловите си коли (а те, както знаете, карат предимно дизели) и нямат никакви проблеми. Дори и на паркинга на Акропола, дето е баш в центъра. Независимо дали датата е четна, или нечетна.
Всяка година от 2005 г. насам навъртам поне 2000-3000 километра из Гърция с коли с допълнително монтиран ксенон и никога не са ме спирали. Последното обикаляне беше по празниците около 3 март.
Германци с дизел да пълно е,но с тях не се заяждат,заяждат се основно точно с нас,македонците и румънците.
Лошото тук е че всеки си тълкува законите както му е кеф,а като ти треснат глобата и ти вземат книжката или номерата ходи се жали на арменския поп,тия заспи в посолството ни в Атина и консулството ни в Солун за чеп за бъчва нестават камоли да тругнат да се занимават с проблемите на българските туристи.
Лично мен за 15 години сам ме спирали точно 3 пъти с кола и 2 пъти с мотор и съм отесъл само 2 глоби,една за неправилно паркиране и една за превишена скорост.
Това което пиша го пиша за да имат колегите едно наум когато патуват насам.Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
Comment
-
Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщениеКолега точно за лично МПС говоря че е забранено дизел,рядко ще се заядат ако си с дизел но ако искат ще се заядат и ще си ти пишат глобата,те и гърците от селата и малките градове си карат дизели и в Солун и в Атина,за Атина за четните нечетните номера има изключение,събота,неделя,празнични дни и лятото непомня от коя до коя дата беше.За ксенона съм казал че ако искат ще се заядат,но принципно не е позволен ако е афтермаркет.
Германци с дизел да пълно е,но с тях не се заяждат,заяждат се основно точно с нас,македонците и румънците.
Лошото тук е че всеки си тълкува законите както му е кеф,а като ти треснат глобата и ти вземат книжката или номерата ходи се жали на арменския поп,тия заспи в посолството ни в Атина и консулството ни в Солун за чеп за бъчва нестават камоли да тругнат да се занимават с проблемите на българските туристи.
Лично мен за 15 години сам ме спирали точно 3 пъти с кола и 2 пъти с мотор и съм отесъл само 2 глоби,една за неправилно паркиране и една за превишена скорост.
Това което пиша го пиша за да имат колегите едно наум когато патуват насам.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениеАз за това , колега, съм писал по-горе, преди има-няма две години, че ако се заядат с някого да ми се обадят и аз да се разправям!Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
Comment
-
Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщениеИ аз някаде тия дни си писах телефона,пиша го пак 00306974008887 Никола,ако немога да ида наместо поне мога да превеждам по телефона.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Абе, тази тема вместо да помага и информира запътилите се към Гърция е точно обратното, некакви глоби, забрани и пр., то направо страх да те хване да минеш границата! Колегата Кайо добре е изброил всички глоби и забрани действащи в Гърция, само да добавя, че 99% от тях да ви се случат е равно на...Така, сега за тези които са тръгнали към Гърция да внимават с ограниченията извън града и с моторите в града (много се бутат м/у колите) и ще са ОК!
ПС. Това за дизелите в центъра ама изобщо да не ви стреска, колегата Пинко ви го е обеснил точно. Аз вече 4 години си ходя на лекции в Центъра Солун с трактора, както и останалите български студенти дизелови коли!Alfa Romeo 156 2.4 JTD Distinctive 00' - EX
Alfa Romeo 156 2.4 JTD M-Jet 20V Distinctive 04' - Now
Toyota Avensis 1.6 D-4D Executive 15' - Now
Comment
-
Първоначално публикувано от melenikos Покажи съобщениеАбе, тази тема вместо да помага и информира запътилите се към Гърция е точно обратното, некакви глоби, забрани и пр., то направо страх да те хване да минеш границата! Колегата Кайо добре е изброил всички глоби и забрани действащи в Гърция, само да добавя, че 99% от тях да ви се случат е равно на...Така, сега за тези които са тръгнали към Гърция да внимават с ограниченията извън града и с моторите в града (много се бутат м/у колите) и ще са ОК!
ПС. Това за дизелите в центъра ама изобщо да не ви стреска, колегата Пинко ви го е обеснил точно. Аз вече 4 години си ходя на лекции в Центъра Солун с трактора, както и останалите български студенти дизелови коли!
И самият аз го казвам бе хора за че за ксенони дизели и други глупости не е задължително да те глобят,просто в поста колеги пита и аз одговарям.
Никой неискам да плаша,за 15 години престой в Гърция съм спиран точно 5 пъти и имам само 2 глоби,и това съм го написал,мисля че всеки един от колегите за 15 години в България е спиран доста повече от мен в Гърция.Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
Comment
-
Да съживя малко темата.
Другата седмица ми предстои ходене(с дизелов автомобил) до Волос. (на около 200км южно от Солун). Смятам да карам по маршрута Шумен - Свиленград-Александрополи - Кавала - Солун-Волос.
Някой карал ли го е това? Някакви особености, за които трябва да знам? За ксеноните, камерите, глобите и застраховките разбрах.
Трябва ли да вляза в Солун или има някакво околовръстно?
Винетки имат ли тия или само такси на магистралите?Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"
Comment
-
Винетки няма, май на юг имат тол такси на магистралите само.
През деня там чак до сумрак масово си карат без никакви светлини, нямат закон за това.
Солун има околовръстно, гпс-ите много добре насочват там откъде да минеш, а има и доста табели.
Ако не е дискутирано - добавка от мен: ако имаш теглич, свали го или ако ти е прибиращ се, го прибери да не стърчи. Глобяват ако стърчи и няма нищо закачено на него. Затъмнените стъкла, които не са "сток" - също е противозаконно. Ако имаш радар детектор и е скрит някъде, дано имаш шалтер за изключването му, че ако те спрат, набутва ти през прозореца радара, пуска го и ако запищи - гориш с 2000 еврА. Ако пък го слагаш на предното стъкло - на границата направо го свали и си го прибери в багажа.
Пътя от Александрополи до Кавала не съм го минавал, та там няма да мога да ти помогна. Ако нещо друго се чудиш - питай.Две черни перли...
Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93
Comment
-
От Свиленград до Александрополи пътя на места е в ремонт, но е добър никъде не се плаща и е слабо натоварен. Не карай с включени светлени и не превишавай разрешената скорост, не хвърля нищо през прозореца. Малко преди Александрополи ще се качиш на магистралата Вия Игнатия посока Атина, Едеса тя ще те отведе до Солун магистралата в този участък е нова слабо натоварен и много изкушаваща за високи скорости, можеш изобщо да не влизаш в Солун а по околовръстното хващаш пътя за Волос. Няма как да се объркаш ако не влезеш в Солун, има големи и добре указващи табели. До Солун май никъде не плащах, но след Солун има платен участък, май беше 3-5 евро, на магистралата няма бензиностанции и кафенета само тоалетни. В градовете спазвай особено стриктно светофарите, знака стоп и път без предимство- режат глави (буквално) не карай след група бясно каращи гърци щото спират в пакет и пишат на всички.Last edited by BLUE1; d.m.y г., 13:17.SUBARU OUTBACK 2.5i MY06
Comment
-
Благодаря за бързите отговори.
Тегличи, стъкла, детктори служебната кола няма, тъй че съм ок
А на магистралите стандартното ли си е ограничението или пак е указано с табели къде колко е?Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"
Comment
-
Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщение
А на магистралите стандартното ли си е ограничението или пак е указано с табели къде колко е?Камери не съм виждал но има бързи полицейски БМВ-та
Спазваш правилата и нямаш грижа
Volvo S80 D5 awd 2010г.
Comment
-
Камера има в тунела на Катерини, както и на други места, но не те са страшни!
Могат да те засичат отвсякъде. Просто си карай спокойно и нямаш грижи. Бензиностанции има достатъчно.
Уточни само, къде искаш да ходиш във Волос, защото има няколко отбивки за него!
Не се ръгай в Солун , а си следвай зелените табели.
До Волос имаш поне два тол поста. Цената мисля, че беше 2.40 евро
Приятен път!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Comment
Comment