Известие

Collapse
No announcement yet.

Volvo S60 2.5 D vs Алфа Ромео 166 2.4 JTD vs BMW 525/530 d

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

+1 за некадърната италианска сглобка
    тропа доста неприлична като за кола на година и нещо и всеки собственик знае че има фабрична драма с фиксаторите на вратите. нолата е страшна, но нека сме ЧАК такива сектанти - има какво да се желае в качеството на сглобката

ПС - да не говорим, че като взехме 147-цата от шоурума заедно с махането на найлоните обикалях с една отверка да дозавивам винтове и гайки като идиот щото 'талянците леееко ги е мързяло да ги достегнах и доста неща хлопаха
    няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
      Алфист съм и такъв си оставам, но това не значи, че не мога да се оглеждам и за някакви алтернативи. Естествено, че намръщеният сом ми е фаворит, а тва дали ще е вечно мой - като гледам най-новите коли нямам нищо против такъв да си остане.
      Колата ще се купува или по поръчка, или ще си я внеса директно от Германия.
      За БМВ иначе говорим само за 530 д - просто нямам аргументи за 525 пред 166-цата. Включих го в заглавието само защото ми е любопитно сравнението.
      Най-добрия вариянт е 166-ца фейслифт,но от Италия,в Германия и Австрия повече са ръждиви,лично съм виждал 166 от Австрия,10 годишна ръждясала на поразия,в момента в София по къщите няма хубава 166-ца,а хубава такава стъпва на около 8-9000 лв.
      Alfa 155 1.7,1.8 ex
      Alfa 166 2.4 3 ex
      155 1.8 MY 95 sport

Comment

Много разбирачи много нещо. Даже и цигани станахме тия дето и БМВ-караме. Колко от вас са карали и двете коли не за кръгче а поне за 10 000км????
        Тъй като съм си Алфист спестих доста работи ама....
        Верно 5-ца съм карал по малко, но от това което можах да сравня е горе долу като 7-цата.
        Няма ергономия??? това на снимка може и да е така на 166 има 20 работи които са 5 пъти по неудобни от на БМВ-то, а на него всичко му е измислено. Качество на материали ми БМВ-то е на 250 000 реални и е в пъти по добре от Алфата която е на 150 000 пак реални(ай ся кажете че не са ма не ми пука щото съм сигурен) и БМВ-тата много рядко някое да потраква нещо вътре предполагате че трака??? ми не е така. А Алфата ееехххх Алфата - мужиката на мах....
        Абе много неща са, и имай предвит че на бавариата ще и трепериш повече, крадат се фарове, стопове, огледала, парктроници с лайсните и направо целите.
        Мога още много да пиша ама смисъл никакъв.

П.С според мене 5-цата си заслужава да е автомат

Comment

Първоначално публикувано от gigi Покажи съобщение
          и имай предвит че на бавариата ще и трепериш повече, крадат се фарове, стопове, огледала, парктроници с лайсните и направо целите.
          Ей това е един чудесен довод от препатил потребител в полза на 166-цата.
          Да са живи и здрави простите ни автоджамбази, независимо дали професионалисти или кокошкари-наркомани, че скачат само на немски машини
          Giulietta 1,6 JTDm 2013
          156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Мда, това с кражбите не го бях включил, но действително е така.
            А ергономията на Алфата според мен е несравнимо по-добра от тази на БМВ-то. Само в 155, 166 и 159 като си протегна ръката без да гледам намирам точно това, което ми трябва. Управляемостта, поне по мое усещане, е по-добра, стабилността в завои също. Общо взето предимството на бавареца са по-качествените материали в купето и по-мощния дизел - определено 194 коня са си изкушаващи. Дали са достатъчни обаче, за да бъде предпочетен ...
            Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
            AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
            Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

това с кражбата си е ташак верно

аз мойта ако ще отключена с ключа в конзолата, в циганско гето, сигурно нема да ми я земат - няма кво да й правят частите, то в България не знам дали и 50 броя 159ки има
              sigpic
              днес съм в почивка ---

Comment

Може би са за предпочитане повечето коне на БМВ-то, но немога да разбера кое потраква повече, и кое от материалите на която и да е кола се приближава до качеството на 166-цата.... За такава цена да вземеш най- доброто , ще ме извинявате , ама егати и темата ... ... ... ... ..
                sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                  А ергономията на Алфата според мен е несравнимо по-добра от тази на БМВ-то. Само в 155, 166 и 159 като си протегна ръката без да гледам намирам точно това, което ми трябва. Управляемостта, поне по мое усещане, е по-добра, стабилността в завои също. Общо взето предимството на бавареца са по-качествените материали в купето и по-мощния дизел - определено 194 коня са си изкушаващи. Дали са достатъчни обаче, за да бъде предпочетен ...
                  Първоначално изглежда така,но Алфата бая недозавива бмв-то е доста по стабилно ако можеш да го караш. Покарай повечко БМВ и пак ще си говориме за ергономия, на 159 лостовете за автопилот и мигачи са ужасни, като превключваш скорости и си удряш ръката в климатика.... на 155 докато смениш станция на радиото или пък да усилиш и може се нацелиш, да не говориме за авариините.....на 166 е най добре но ICS-а е доста заблейващ и определено се борави по трудно. повечето 530 са с голямата навигация и управление от волана, и вервай ако е и автомат е доста по удобно че и поставка за чашки има.
                  Не искам да дразня никой аз Алфа винаги ще имам и 166 за мене им е най добрия модел и е страхотна кола, но на черното бяло не може да кажете. Дразнещо е че хора без да са карали повечко дадена кола почват да обясняват кое как било

Comment

Първоначално публикувано от qpwo Покажи съобщение
                    Може би са за предпочитане повечето коне на БМВ-то, но немога да разбера кое потраква повече, и кое от материалите на която и да е кола се приближава до качеството на 166-цата.... За такава цена да вземеш най- доброто , ще ме извинявате , ама егати и темата ... ... ... ... ..
                    Мойто гардже е най-хубаво, а Всичките ти постове излъчват възторг от 166-цата и сигурно е така, ама както казват хората "посмали, манго"
                    Giulietta 1,6 JTDm 2013
                    156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Много разбирачи много нещо. Даже и цигани станахме тия дето и БМВ-караме. Колко от вас са карали и двете коли не за кръгче а поне за 10 000км????
                      Тъй като съм си Алфист спестих доста работи ама....
                      Верно 5-ца съм карал по малко, но от това което можах да сравня е горе долу като 7-цата.
                      Няма ергономия??? това на снимка може и да е така на 166 има 20 работи които са 5 пъти по неудобни от на БМВ-то, а на него всичко му е измислено. Качество на материали ми БМВ-то е на 250 000 реални и е в пъти по добре от Алфата която е на 150 000 пак реални(ай ся кажете че не са ма не ми пука щото съм сигурен) и БМВ-тата много рядко някое да потраква нещо вътре предполагате че трака??? ми не е така. А Алфата ееехххх Алфата - мужиката на мах....
                      Абе много неща са, и имай предвит че на бавариата ще и трепериш повече, крадат се фарове, стопове, огледала, парктроници с лайсните и направо целите.
                      Мога още много да пиша ама смисъл никакъв.

П.С според мене 5-цата си заслужава да е автомат
                      Не си в течение с ромския идеал за Убава кола. Това естествено е Меро хахаха, става ми смешно че се сещам за един мангал дето имаше сайт и се казваше Мерцедесус.ком нема такъв смех. Зимай си една 166ка бодни и един чип, ем болежките са и ясни ем има кой да ти я прави. Изпитвам ужас тепърва да разбирам детските болежки на тая или оная марка. И като си я купуваш баш най-строшеното БМВ ще си купиш. Скоро една X5 издаде един приятел точно 3,0d. кара го малко и се освети като коледна елха, здравите коли са митове и легенди всички се трошат.
                      Fiat Punto 1.4GT 1996
                      Hyundai Tucson 2.0 2007
                      Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
                        Мойто гардже е най-хубаво, а Всичките ти постове излъчват възторг от 166-цата и сигурно е така, ама както казват хората "посмали, манго"
                        Е поне един колега да забележи тенденцията в постовете ми... Ама пък на на Бялото черно не може да се каже...
                        sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                          Не си в течение с ромския идеал за Убава кола. Това естествено е Меро хахаха, става ми смешно че се сещам за един мангал дето имаше сайт и се казваше Мерцедесус.ком нема такъв смех. Зимай си една 166ка бодни и един чип, ем болежките са и ясни ем има кой да ти я прави. Изпитвам ужас тепърва да разбирам детските болежки на тая или оная марка. И като си я купуваш баш най-строшеното БМВ ще си купиш. Скоро една X5 издаде един приятел точно 3,0d. кара го малко и се освети като коледна елха, здравите коли са митове и легенди всички се трошат.
                          Трошат се ,особено новите автомобили ,ако ще да пише БМВ или да има мерник на предния капак.Добре че ги крепи славата от преди години ,че иначе да са фалирали тотално.
                          Не ме разбирайте погрешно и аз се заглеждам по тези коли и се кефя като ги карам или се возя и определено имат предимства пред нашите трошки в някой отношения ,но докато италианците вдигат качеството,отсреща нивото пада драстично
                          Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                            Може би това си е най-точното мнение! Точно че си знаем болежките на Алфите, до болка са ни познати и както казваш знаем вече и къде да си ги ремонтираме, докато на друга марка, те първа ще се търсят слабите места, а то определено ще има колкото и да е здрав този 3.0 дизел, и тепърва ще се търсят и качествени сервизи...с една дума твой е избора дали да скачаш в джаза
                            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Ми застрахователите за к'во са ве Бро ?

Дразнещо е че хора без да са карали повечко дадена кола почват да обясняват кое как било
                              На теоретици колкото и да обясняваш няма да те разберат. Алфа 166 е една хубава кола, но някак си не ми се вписва до БМВ 7, нямат нищо общо освен, че са големи, просто са за различни целеви групи клиенти. БМВ7 си е бизнес класа.
                              Last edited by Доко; d.m.y г., 00:16.

Comment

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
                                Ми застрахователите за к'во са ве Бро ?
                                На откраднат детайл пробвай да му вземеш парите от застрахователите
                                Fiat Punto 1.4GT 1996
                                Hyundai Tucson 2.0 2007
                                Renault Clio 1.5 2019

Comment

Working...
                                X