Известие

Collapse
No announcement yet.

Един странен странен въпрос...?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Един странен странен въпрос...?

Едно "приятелче" от блока ми е направил магария.(ПТП)
    Няма абсолютно никакви щети ,удара е бил с 10-15-20 км-тра.На нито една от двете коли им няма нищо,обаче онзи лешояд искал да вика КАТ.Приятелчето ми е избягало от там ,защото няма книжка(поради друга магария),ако го хванат още 2 години без книжка и 2000лева акт.
    Той иска от мен ,да отидем до кат и аз да се представя за него.(тоест аз съм направил ПТП-то и аз съм избягал)
    Според неговите думи ,той е оправил всичко ,платил е сякъкъв вид подкупи и парични обещетения(актове) аз само трябва да отида ,за да ми се извади постановление на мен.Каза ми ,че книжката ще ми я дадът не повече от 15до30 дена ,без да ми се взимат точки и темподобни(защото бил оправил всичко).
    Доколкото знам,да избягаш от ПТП е година без книжка и АКТ 200-500 лева...?

Въпросите са ми:
    С какво по-точно той може да ми навреди,освен да ме изпържи и да съм без книжка 1 година?
    Има ли вероятност да е станало нещо друго и да има пострадали и аз да не разбера?
    Казаха ми ,че от среща с/у КАТ в зградата (на 6 етаж,в онази агенция ,"в помощ на шоферите" ,ако отидем можели да ми върнат книжката до ден)? -Вярно ли е?
    155 96' 1.6 16v 1++hp???
    Mazda 626 84'
    Събуждам се ,a гледам спя?!sigpic
    ex' 145 97' 16V TS

Колега, чини ми се да се търси балък тука... внимавай много, да не ревеш после, че си бил помогнал.

- Избягал - почти сигурно ще има съмнения за алкохол, ако не се и приемаше като доказателство за употреба бягството!
    - Актове и др. подобни в един момент ще влязат в застрахователно досие, после да не се окажеш с двойна миза за гражданска/каско ... от такава услуга.
    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Хич не си слагай главата в торбата . . .
      145 1.6 ТС '97 ех.
      145 1.9 JTD '00
      307 CC 2.0 '04

Comment

Братко , ами той ми каза че трябва човек които е карал колата за (гражданската да може да си вземе парите) .
        Той каза ,че има хора които са му оправили нещата и това е било преди месец, но вече са му казали да намери някои щото прекалявали ..

не знам какво да правя ,правил ми е услуги той ,но не знам дали ще се набутам в лайната ,ако е книжката за 1 месец ,ще я прежаля ...но да не ми се набият някви "кокаляци" в гъза ,като една година без книжка и някви актове и съдилища...
        155 96' 1.6 16v 1++hp???
        Mazda 626 84'
        ex' 145 97' 16V TS

Comment

При алкохол застрахователите не покриват щети, пак опираме до горното + опцията гаранционния фонд да те осъди, ако другия водач вземе, че си докаже някакви щети пред неговия застраховател.
          Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Аз сега го питах и той ми каза ,че в постановлението не пише ,че съм избягал всичко е уредено ,просто някои трябва да е карал колата...Той е уредил бил всичко...

Мен ме интересува дали може да отидем в тая зградата дето е с/у КАТ и да направиме така ,че да си взема книжката след 1 ,2 часа ... ?
            155 96' 1.6 16v 1++hp???
            Mazda 626 84'
            ex' 145 97' 16V TS

Comment

хаха бил уредил хаха игач някъв ше дое тоя
              кой кво направил да си сърба попарата...

а ти ако си балък ходи и се дупи в кат
              има един лаф
              ако няма балъци няма да има уиски с фастъци
              Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

#santo_traficante-абсулютно прав си брат!
                "докато има балъци,ще има и тарикати"
                ..само че не знам дали има значение ,преди 2-3 години до кварталното кафе се збих с 9 човека и първото нещо което направи той (когато влязох в кафето целия в кръв) е да зареже всичко и всичките 5-6 човека ,които бяха на масата скочиха извадиха някви бухалки и боксове от колите и тръгнахме да ги гоним...Той е от моя блок ,не мисля ,че ще ми го набута големия ..Й в г..А ....

Единственото нещо ,което ме интересува е :
                С предисторията ,която имам-Че е направил съвсем некритичен ПТП и просто иска някои да е карал колата за да си спести 2 бона и 2 години без книжка .
                Дали може "неговите" хора в КАТ ,да скрият нещо и да се окаже - ("' че съм убил(смачкал) някои или съм направил нещо тежко '") и аз да не разбера?-или нещо от този сорт?!
                Могат ли така да се фалшнат документите или ?!

И дали тази организация с/у КАТ от нея мога да си измъкна на бързо на бързо книжката ?!

Ако някои се сети ,дали може да се направи някаква измама от тоя сорт ,нека сподели

Мерси предварително !
                Last edited by Old Fox; d.m.y г., 12:26.
                155 96' 1.6 16v 1++hp???
                Mazda 626 84'
                ex' 145 97' 16V TS

Comment

Всеки да си носи отговорност за постъпките, тоя твоя авер, веднъж е направил глупост, сега втора, докога?Какво ще му спасяваваш, собствената му безотоговорност ли?Ако искаш да го спасиш, не му прави такива услуги.Иначе някой ден и ти ревеш от него,
                  Last edited by fred; d.m.y г., 13:06.
                  Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                  Нагоре по стълбата, която води надолу
                  sigpic

Comment

От гредна точка на приятел мислиш ти.
                    Но погледни отстрани ,няколко ПТП и все му се разминава,утре ще реши че може да прави каквото иска на пътя ,да обърне 1 бутилка и да се качи в колата с мисълта ,че винаги му се разминава...... нататък всички знаем какво става.
                    В много трудна ситуация си и решението трябва да го вземеш сам.
                    Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

Първоначално публикувано от AlfaFen145 Покажи съобщение
                      Аз сега го питах и той ми каза ,че в постановлението не пише ,че съм избягал всичко е уредено ,просто някои трябва да е карал колата...Той е уредил бил всичко...
                      Незнам,ама нещо не се връзва!
                      Постановление!?
                      Пък и не пишело че е избягал водача?
                      Демек написано е вече.
                      Срещу кого?
                      Първоначално публикувано от AlfaFen145 Покажи съобщение
                      Мен ме интересува дали може да отидем в тая зградата дето е с/у КАТ и да направиме така ,че да си взема книжката след 1 ,2 часа ... ?
                      Помисли малко.
                      Все пак КАТ не е местната баничарница и нещата не стават токова лесно.
                      Ако приятелят ти е толкова навътре в нещата,би трябвало да се оправи и без твоя помощ!
                      Отделно ще бъдат намесени и застрахователи и нещата могат да се "разсмърдят" яко!
                      Успех!
                      Last edited by alfamicin; d.m.y г., 23:13.
                      ALFA 155 1.8 TS 1993 - бивша
                      ALFA 156 2.0 1999 - бивша
                      ALFA 156 SW 1.9 16V jtd 2005

Comment

#fred - прав си да .
                        ..но съм принципен и добър човек,колкото и разумното ми мислене да ме блъска на другата страна ,толкова и помна как го направи това...
                        Утре ще отидем до КАТ ,аз говорих с него ,че ако видя нещо съмнително и не ми хареса ще се откажа....
                        Той ще ми остави в залог ,че няма да ме изпържи документи и ключовете от колата му ...

Те хората са казали " от опит глава не боли " ,ама колко ще ме боли или не ще разбера..
                        квото е писано ,такова ..
                        155 96' 1.6 16v 1++hp???
                        Mazda 626 84'
                        ex' 145 97' 16V TS

Comment

Ако може да споделиш какво е станало,че ми стана интересно.
                          Alfa Romeo 147 JTD '01

Comment

To e ясно какво ще стане, ще му вземат книжката на колегата поне за 6м, всяко бягство се констатира като за алкохол, а там глобата е парична с почиваща книжка. Колкото и да е уредил нещата, закона си е закон..., явно нещо с измама ще е пак. Не беше ли по-лесно да даде пари на потършевшия и да си стиснат ръцете, кво занимава токова народ с глупости.
                            Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                            Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                            Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Аман от тарикати!
                              Аман от неграмотници!
                              The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Working...
                              X