Известие

Collapse
No announcement yet.

ГСМ в колата

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• ГСМ в колата

Колеги знам , че ги разбирате , за това питам тук а не в Пежо форума ( дори нямам регистрация там ) .
    307-цата има телефон . Мушкам Глобул картата , вкарвам ПИН . Тръгвам да избирам ... и се чува адско изсвирване и до там . Като си звъня на тоя номер от другия телефон , ми разправя лелката в слушалката , че нямало обхват .
    Тааа ... раздуйте как да подкарам телефона в колата . След като приема картата , предполагам не е кодиран . Да не би да трябва да се обадя на оператор ...
    145 1.6 ТС '97 ех.
    145 1.9 JTD '00
    307 CC 2.0 '04

Явно имаш проблем с гсм-апарата нещо. Остави го в сервиза на Глобул да ти го видят

Иначе сериозно, пъхни първо по една карта на мтел и виваком, за да видиш дали няма някаква разлика.
    _______
    146 JTD - ex
    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Колега, възможно е да има външна антена, която ако е свалена или има някоя разкачена връзка да не работи - съответно никога няма да имаш обхват; разтърси се какъв е телефона - масово се вграждаха едни мотороли и нокии; би трябвало да имаш и някаква индикация за обхват.
      Все пак ми прилича на проблем с антената; алтернативно решение е друга антена, свързана към апарата (зависи къде е - най-лесно става ако е в багажника).
      Дано съм помогнал, успех.
      166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
      x145 1.6 boxer

Comment

Ами то не пише марка на апарата ... той е като при 166 и 147 - там при касетофона на самото табло .
        Ще го измъкна да видя как стоят нещата с антени и прочие
        Благодарско
        145 1.6 ТС '97 ех.
        145 1.9 JTD '00
        307 CC 2.0 '04

Comment

Марката я пише на самия корпус на апарата, обикновено с в подкалника откъм багажника, в повечето случаи зад някой декоративен капак; би трябвало да го намериш; там ще видиш и как е свързана антената.
          Хубавото е, че ти приема картата.
          А, сетих се за още един възможен проблем(макар да е малко вероятно): може да работи на 1800 MHz, а тукашните мрежи са само на 900; това също може да се разбере от модела на тел.
          x145 1.6 boxer

Comment

извинявам се за спама -

#nhg колега на тея телефони не се ли гледаше амплитудната или фазовата модулация? или се бъркам с радиата ?!

Един познат имаше същия проблем на БМВ 5-ца и беше от антената
            Успех!
            155 96' 1.6 16v 1++hp???
            Mazda 626 84'
            Събуждам се ,a гледам спя?!sigpic
            ex' 145 97' 16V TS

Comment

Първоначално публикувано от nhg Покажи съобщение
              А, сетих се за още един възможен проблем(макар да е малко вероятно): може да работи на 1800 MHz, а тукашните мрежи са само на 900; това също може да се разбере от модела на тел.
              Чакай малко в градовете и по-гъсто населените места не се ли позва и 1800MHZ честота. ???

Поне такива спомени са ми останали в главата като учих за безжичните телефони.

900Мхз стандарта покриваше по голям периметър и излъчването беше по-силно. Но Броя на "абонатите " са по-малко.
              Докато 1800мхз- овия стандарт е с по-слабо "излъчване" но по-голям брой "маймуни на клона".

Поправете ме ако греша, но мисля че се ползват и двата стандарта в България ?
              Last edited by The_Game; d.m.y г., 17:36.
              sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Comment

Ползват се и 900 и 1800.
                Като цяло покритието на 900 е доста по-голямо, но в големите градове си има и доста 1800.
                Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Колеги, грешката е моя, информацията ми е остаряла...
                  Използват се и 1800 мрежи, естествено както колегите по-горе казаха. Така че това не може да е проблем за токата..
                  x145 1.6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от nhg Покажи съобщение
                    Колеги, грешката е моя, информацията ми е остаряла...
                    Използват се и 1800 мрежи, естествено както колегите по-горе казаха. Така че това не може да е проблем за токата..
                    Може, може, но не защото е 900, а защото е двубандов и е за друг регион. Не знам как е при вградените в коли, но при обикновените апарати зависи за кой регион е предвиждан (по-високите класове телефони не ги интересува това защото са трибандови )

Та такива налучквания без модела на апарата е тегаво. Понеже не съм много наясно как изглежда това чудо и има ли диплей, да питам Изписва ли "Глобул"? Ако изписва проблема най-вероятно е в антената, ако ли не - по-скоро в апарата (така де това е ако има къде да изпише)
                    sigpic
                    Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
                    BMW 316 Compact '95

Comment

4 банда са... 850, 900, 1800, 1900
                      850 и 1900 - щатските оператори предимно.
                      900 и 1800 - европейските оператори.
                      Не помня азиатските кои от горните 2 ползваха...
                      Но тая кола мисля иде от ЕС... та едва ли това е проблема.
                      Антена, апарат, заключване към карта/оператор... там са най-вероятните места.
                      Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                        4 банда са... 850, 900, 1800, 1900
                        850 и 1900 - щатските оператори предимно.
                        900 и 1800 - европейските оператори.
                        Не помня азиатските кои от горните 2 ползваха...
                        Но тая кола мисля иде от ЕС... та едва ли това е проблема.
                        Антена, апарат, заключване към карта/оператор... там са най-вероятните места.
                        Има и трибандови (нокиа 6230и) - просто го дадох за пример.
                        Иначе азиатските са като американците
                        sigpic
                        Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
                        BMW 316 Compact '95

Comment

Телефона трябва да ти е sagem в колата . Поне на жена ми 307-цата беше такъв .

sigpic
                          Alfa Romeo 159 EX

Comment

Ами не съм забелязал на Нави-то да пише Глобул
                            Последните дни имам супер много работа ... не мога да я разглобя нещо ...
                            145 1.6 ТС '97 ех.
                            145 1.9 JTD '00
                            307 CC 2.0 '04

Comment

Стефане , на жена ти телефона работеше ли с БГ карта ?
                              145 1.6 ТС '97 ех.
                              145 1.9 JTD '00
                              307 CC 2.0 '04

Comment

Working...
                              X