333333
Известие
Collapse
No announcement yet.
Регистриране на подарена кола?
Collapse
X
-
Еми купи ми една 159-ка, а пък аз няма да знам и ще е изненада
Едва ли аз съм най запознатия, ама май няма да стане особено нова кола, а да я купиш на твое има и после да му я дариш през нотариус ми си струва глупаво, защото трябват 2 регистрации. Без той да е там малко трудно, но пък питай при вносителя или най-добре при правист.
Инече готин подарък"BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
Opel Astra J GTC
-
ами помоли ги да ти я дадат на транзитни номера, предния ден преди празника - караш му я с тях, и после той си дава личната карта, за да му я регистрира вносителя
а каква кола ше подаряваш ако не е тайна'04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
'02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
'99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex
Comment
-
Първоначално публикувано от valjoами помоли ги да ти я дадат на транзитни номера, предния ден преди празника - караш му я с тях, и после той си дава личната карта, за да му я регистрира вносителя
а каква кола ше подаряваш ако не е тайна
Те май всички ги карат на автовоз, а КАТ ходят на място в салона за регистрация."BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
Opel Astra J GTC
Comment
-
според мен първо трябва да уточниш начина на покупка, защото варианти бол
чисто нова кола от вносител, кола от автокъща или автотърговец който е регистриран като фирма и ти я продава като фактура или колата ще се купува от частно лице
при първите 2 случая както са казали колегите, вносителя или търговеца може да си извади временни номера на тяхно име и при плащането ти дават разписка, и след като си я подарила ти пишат фактура на името на твоя човек
ако е от частно лице има няколко варианта
най-лесният е продавача ти издава генерално пълномощно и ти с него след това можеш да продадеш колата на твоя човек
Comment
-
Първоначално публикувано от georgygАбе аз защо не съм виждал нови коли с транзитни номера? Защото ще са на по 2-3к км.
Те май всички ги карат на автовоз, а КАТ ходят на място в салона за регистрация.
явно малко си гледал/виждал ....
а КАТ не ходят на място за регистрация и при президента даже'04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
Comment
-
Първоначално публикувано от valjo... а КАТ не ходят на място за регистрация и при президента дажеЕстествено срещу определена сума
Миналата седмица прехвърляха служебните коли и един катаджия дойде на служебният паркинг да ги види и след това един колега ходи до КАТ да вземе новите талониsigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от georgygПървоначално публикувано от valjoами помоли ги да ти я дадат на транзитни номера, предния ден преди празника - караш му я с тях, и после той си дава личната карта, за да му я регистрира вносителя
а каква кола ше подаряваш ако не е тайна
Те май всички ги карат на автовоз, а КАТ ходят на място в салона за регистрация.98` Alfa Romeo 145 1.4i 16V Twin Spark 103 mad italian horses...
Comment
-
Първоначално публикувано от MONIПовечето нови автомобили от автосалона до КАТ стигат точно с такива транзитни номера, дори си мисля имаше нещо от сорта, че са такива че ги връщаш после пак на продавача и може и друга нова кола да се ползват за същата процедура.'04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
Comment
-
Ако автомобилът не е регистриран в България (независимо дали е нов или втора ръка), правото на собственост върху него се прехвърля с договор в писмена форма (не е необходима нотариална заверка). При регистрацията в КАТ трябва да носиш копие от договора, с който автомобила е купен в чужбина, копие от митническата декларация, с която е внесен в България, копия от договорите за всички продажби преди теб, а ако е продаедн от търговец (фирма) - и копие от фактурата. По този начин ще се отървеш само с една регистрация в КАТ - на името на последния купувач.
Ако автомобилът вече е регистриран в България трябва да ти го прехвърлят с договор с нотариална заверка на подписите. В този случай ще ти трябва пълномощно от купувача. Моят съвет е да не рискуваш с "неприсъствена" заверка на пълномощното при нотариус, освен, ако ти е близък. След последните скандали в пресата рискуваш нотариусът да ти завери пълномощното, но да не го впише в регистъра си. Ако някой в КАТ се сети да се обади на нотариуса и да попита за пълномощното, ще си имаш сериозни проблеми (под номера на пълномощното в регистъра на нотариуса ще има друг документ).
Ако купиш регистриран автомобил на твое име е после го дариш, ще се набуташ с 2х такси (два договора, две заверки и т.н.)Alfa Romeo 156 2.4 JTD, 2000 г.
Comment
-
Пропуснах да ти кажа, че ако този на когото ще даряваш автомобила не ти е брат, сестра или тяхно дете, той ще трябва да плати данък дарение в размер на 5 %.
По добре оформете прехвърлянето като продажба за някаква измислена цена (напр. 100 лв.). При продажба местния данък е 2 %.Alfa Romeo 156 2.4 JTD, 2000 г.
Comment
Comment