Известие

Collapse
No announcement yet.

Подневни санкции за липсваща ”Гражданска отговорност”

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Подневни санкции за липсваща ”Гражданска отговорност”

Подневни санкции за липсваща ”Гражданска отговорност”

19 май 2010 / Nеws.dir.bg

Въвеждане на подневни санкции за липсваща "Гражданска отговорност" и следене с камери на пътя - тези мерки обмислят от Комисията за финансов надзор.

Целта е да се справим с все по-големия брой шофьори, които отказват да си направят задължителната полица, съобщи пред Дарик радио зам.-председателят на комисията Емил Атанасов.

Той съобщи, че в момента 24% от автомобилите се движат без застраховката. Само от декември до май обхватът на "Гражданската отговорност" е намалял от 80 на сто на 76 на сто.

"Трябва да има по-сериозно следене от страна на компетентните органи на водачите, които управляват автомобилите си без сключена застраховка, включване евентуално на камерите, които използват, за да могат да бъдат разпознавани, съответно санкционирани", коментира Атанасов.

Председателят на асоциацията на застрахователите Орлин Пенев коментира, че това е много сериозно намаление.
    "Напълно съществува възможността да ни сложат граничен контрол. Ако ни сложат граничен контрол, това означава, че трябва да носим зелени карти".

Засега обаче не е ясно дали подневните санкции не противоречат на закона. Според Пенев тази мярка, както и следенето с камери няма да доведат до нужните резултати:
    "На всички, които им липсват такива застраховки, трябва да бъдат сваляни номерата на колите и след като отидат да си вземат номерата, да оставят валидна застраховка за една година".

Той бе категоричен, че цената на задължителната полица ще се покачва бавно, но не се ангажира с конкретни цифри.
    sigpic
    Subaru Legacy 3.0 H6
    Alfa Romeo 156 2.0 - Ex
    0888 511 533 - Бонев

Това с камерите не го разбрах.Камери за стикерите ли що ли!?
    sigpic
    "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

На запад следят за винетки с камери, но тука не виждам как ще стане тва......камерата засича че някой няма ГО и кво - съобщава на патрулка да оди да го гони ли?
      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Сигурно ще преследват...
        sigpic
        Subaru Legacy 3.0 H6
        Alfa Romeo 156 2.0 - Ex
        0888 511 533 - Бонев

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
          На запад следят за винетки с камери, но тука не виждам как ще стане тва......камерата засича че някой няма ГО и кво - съобщава на патрулка да оди да го гони ли?
          Знам за на запад, някой си беше правил експерименти с тая работа.Даже не беше ли ти?Не знаех че в Бг. има такива.
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Kuker Покажи съобщение
            Знам за на запад, някой си беше правил експерименти с тая работа.Даже не беше ли ти?...
            Същият 'убавец
            156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
            Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
              Камерата засича по ДКН дали имаш валидна застраховка ГО която е обявена в надзора
              И никой няма да те гони....всичко става по служебен с призовка
              Ако те гепят на място че нямаш ГО ти свалят номерчето и така.
              Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

Винаги съм си мислел, не е ли по-правилно шоферите да имат "гражданска отговорност", а не колите? И тя да бъде обвързана с възраст, стаж зад волана и "чиста книжка"!
                Така или иначе една кола се кара от човек и по този начин винаги ще има "отговорен"!
                Във Великобритания мисля е така.

Защо ако имам две коли, трябва да плащам и за двете, а реално съм само с едната на пътя?
                Last edited by bager; d.m.y г., 10:31.
                ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от Pepo Покажи съобщение
                  Същият 'убавец
                  Абе помня аз.
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Kuker Покажи съобщение
                    Абе помня аз.
                    Бъбрек, братче, бъбрек
                    156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
                    Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
                      Винаги съм си мислел, не е ли по-правилно шоферите да имат "гражданска отговорност", а не колите? И тя да бъде обвързана с възраст, стаж зад волана и "чиста книжка"?
                      Така или иначе една кола се кара от човек и по този начин винаги ще има "отговорен"!
                      Във Великобритания мисля е така.
                      Всичко е възможно, но не само като гледаме къде как е, трябва да е съобразено с това, че сме в България и с нашите конкренти изисквания и условия, за мен метода по кубатура е добър и за сега няма да има промяна.

Санкциите са доста солидни за хората решили да карат без ГО, поне за София това ми се вижда излишно да се споменава. Нещо което е задължително и доказано необходимо, коментара е излишен. Освен това можете да я разсрочвате на 4 вноски през 3 месеца и парите не са фактор за неправеното.
                      Last edited by raiders; d.m.y г., 10:38.
                      sigpic
                      ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
                      0889 636 093

Comment

Първоначално публикувано от raiders Покажи съобщение
                        ... за мен метода по кубатура е добър и за сега няма да има промяна.
                        Братле, все пак ти гледаш нещата от "другата страна" и си заинтересован да се плаща на кола. Аз обаче , както и много хора не са съгласни да имат по две коли и да плащат излишни пари на застрахователите.
                        Пак казвам, ако имам две коли и съм на пътя само с едната, защо трябва да плащам и за другата?
                        На паркинга тя не може сама да предизвика ПТП, нали?
                        Но както сам каза, живеем в България и интересите на обикновените хора не се защитават от тези, които трябва да го правят, виж застрахователите имат доста голямо лоби, обаче!
                        ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                        ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                        ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                        ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Какъв парадокс при мен, свършва ми застраховката и треба да направя за 5 дена, след това ме няма дълго и няма да се кара колата, е това не е ли наботвация за 5 дена да платя 50 лв!
                          sigpic
                          Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

особено аз съм съгласен с багер, щото при 4 коли си е направо доста демидж......

освен това от какъв зор гражданската да е обвързана с кубатурата по дяволите ?!

еко такса хубаво... ама гражданска отговорност ?!
                            sigpic
                            днес съм в почивка ---

Comment

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
                              особено аз съм съгласен с багер, щото при 4 коли си е направо доста демидж......

освен това от какъв зор гражданската да е обвързана с кубатурата по дяволите ?!

еко такса хубаво... ама гражданска отговорност ?!
                              Тук си прав и ще дам пример с един клиент, който има Паджеро 3000 V6, което е 150 к.с. и Мазда RX-7 с ванкелов двигател, която е 1,3 и мисля, че беше между 180 и 200 к.с.
                              Giulietta 1,6 JTDm 2013
                              156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Working...
                              X